Suomen suurin matkablogiyhteisö
Matkat Risteilyt Välimeren risteily

Kesäloma Välimeren risteilyllä, näin helposti se onnistuu

03/06/2022
Välimeren risteilyllä

Kaupallinen yhteistyö: We Love Cruises

On vihdoin kesäkuun alku ja se tarkoittaa sitä, että kesälomat lähestyvät. Ajattelin paljastaa teille nyt kesälomani kohokohdan, matkan, jota olemme odottaneet kuin kuuta nousevaa. Nimittäin tänä kesänä vietämme mieheni kanssa kesäloman ensimmäisen viikon risteillen Välimerellä. Auringonlaskut merellä, cocktailit uima-altaalla ja päivät maissa seikkaillen, täältä tullaan!

Tämä risteily tulee olemaan minulle kolmas risteilyni ”suurella laivalla”. Välimerellä ja Karibialla risteilevät laivat nimittäin ovat suuria, niin kooltaan, miehistöltään ja palvelutarjonnaltaan. Jos et ole koskaan käynyt vastaavanlaisella risteillyllä, voin kertoa, että kokemusta ei voi millään verrata meille tuttuihin Itämeren risteilyihin. Itse olen kerran aiemmin risteillyt 3 vrk Karibialla ja kerran viikon Välimerellä. Tällä kertaa olemme lähdössä 7 yön risteilylle Läntiselle Välimerelle Celebrity Cruises varustamon Celebrity Edge laivalla.

Risteilyn reitti on seuraavanlainen: RoomaPortofinoLa SpeziaKorsikaCannesmeripäiväMallorcaBarcelona. Näistä kohteista uusia tuttavuuksia minulle on Portofino, Korsika sekä Cannes, joten odotan niitä erityisen paljon. Mutta on toki ihanaa palata myös uudelleen La Speziaan ja siellä Cinque Terren ihanan kuvauksellisiin kyliin.

 

Eikö kuulostakin ihanalta reitiltä?

Välimeren risteily Cinque Terre

Manarola on yksi Cinque Terren viidestä kylästä

 

Välimeren risteilyn varaaminen on helppoa

Kaikkein vaikein (mutta silti kiva) osuus risteilymatkan varaamisessa on itselle sopivan risteilyn valitseminen, upeita laivoja ja reittejä kun on tarjolla ympäri maailmaa. Itse risteilyn varaaminen on sitten se helpompi osuus. Me varasimme meidän risteilymme We Love Cruises -risteilytoimistolta. Varasimme itse asiassa ensimmäisen risteilyn heiltä jo vuonna 2019 matkamessuilla, heidän messuosastolta, ja muistan että saimme silloin erittäin mutkattomasti risteilyn varattua. Mutta valitettavasti se risteily sitten kariutui pandemian jalkoihin. Tämän kesän risteilyn varaus hoitui myös yhtä helposti kuin messuilla, tällä kertaa sähköpostin kautta. Hoidimme risteilyvaraukset suoraan toimitusjohtaja Tony Pokkisen kanssa, joka tietää pitkän kokemuksensa vuoksi kaiken risteilyistä ja hän osasi suositella meille sopivaa laivaa ja risteilyä.

Monista houkuttelevista risteilyvaihtoehdoista päädyimme tähän kyseiseen Välimeren risteilyyn seuraavista syistä:  1. halusimme päästä kokemaan risteilyn Celebrity Cruisen laivalla, sillä aiemmat risteilyt, joissa olemme olleet, ovat olleet Royal Caribbeanin laivoilla.  2. risteilyn kohteet Portofino, Korsika ja Cannes houkuttelivat, sillä en ole koskaan käynyt niissä.  3. risteilyn lähtö Roomasta ja paluu Barcelonaan tuntui kivalta vaihtoehdolta ja antaa meille mahdollisuuden viettää ennen ja jälkeen risteilyn aikaa näissä kaupungeissa.

Välimeren risteily Italia

Vernazza, Cinque Terre

We Love Cruises on asiantuntijasi risteilyjen suhteen

We Love Cruises on kotimainen risteilytoimisto, joka on erikoistunut Royal Caribbean Group -konsernin varustamoihin; Royal Caribbean International, Celebrity Cruises ja Silversea sekä Azamara.

We Love Cruises henkilökunnalla on yli 30 vuoden kokemus kansainvälisistä risteilyistä. Yhteenlaskettuna he ovat risteilleet 425 risteilyä ja 3114 risteilypäivää. Nämä luvut, jos mitkään takaavat asiantuntijuuden, mitä tulee risteilyihin. We Love Cruisesin toiminnan ydin onkin henkilökohtaisessa asiakaspalvelussa, sekä vahvassa tuotetuntemuksessa.

Yritys on perustettu 2013 jolloin suomalainen risteilyasiakas laivoilla oli vielä melko harvinainen näky. Suomesta puuttui kyseisiin varustamoihin erikoistunut jälleenmyyjä, ja tässä We Love Cruises näki paikkansa. He edustavat tyylikkäitä ja tasokkaita varustamoja, jotka ovat nykyään monien suomalaisten jokavuotinen lomakohde. Vuonna 2018 We Love Cruises tuli valituksi Vuoden matkailuyritykseksi Finnish Travel Gaalassa, ja vuonna 2019 he olivat ehdolla useassa sarjassa.

Tutustu täällä We Love Cruises -sivuihin ja löydä juuri itsellesi sopiva risteily

Välimeren risteily kohteet Italia

Manarola, Cinque Terre

Risteily lähestyy, mitä kaikkea täytyy ottaa huomioon?

Jos olet ensikertalaisena lähdössä risteilylle, etkä tiedä mitä tuleman pitää, niin älä huoli. We Love Cruises lähettää jokaiselle asiakkaalleen ennen risteilyä kustomoidun ja personoidun ”Hyvä tietää risteilystä -opaskirjan” maksutta, jossa on noin 30–40 sivua tietoa kyseisestä laivasta, reitistä ja kohteista. Sen luettuasi saat risteilystäsi paljon enemmän irti.

Omalla muutaman risteilyn kokemuksella voisin antaa muutaman vinkin:

Heti risteilyn varaamisen jälkeen suosittelen lataamaan ja rekisteröitymään varustamon applikaatioon, jossa pääset etukäteen fiilistelemään laivan puitteita, risteilyohjelmaa ja aikatauluja.

Tutustu risteilyohjelmaan etukäteen ja mieti omat päiväohjelmat valmiiksi. Laivalla on niin paljon tekemistä, aktiviteettejä ja ohjelmaa + niiden lisäksi vielä kohteet maissa, että olo voi paikan päällä olla aika häkeltynyt. Hyvin suunniteltu matka luo rauhan risteilylle ja olemisesta voi vain nauttia.

Pakkaa aina ensimmäisen päivän matkatarpeet (lääkkeet, aurinkorasvat, hygieniatuotteet, vaatekerta) käsimatkatavaroihin. Iso matkalaukku luovutetaan ennen laivaan astumista, ja se toimitetaan hytillesi jossain kohtaa lähtöpäivää.

Lisää vinkkejä ja kokemuksia tulee blogiin sitten risteilyn jälkeen!

Heräsikö kysymyksiä risteilyistä? Mietityttääkö jokin asia varaamisessa tai valmistautumisessa? Pistä alle kysymyksiä niin vastaan!

 

terkuin, Suvi


Voit seurata Välimeren risteilyäni heinäkuussa Instagramissa @suvin_matkassa ja TikTokissa @suvinmatkassa

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Napapiirin Risteilijä 04/06/2022 at 13:35

  Ihanaa risteilyä! Olimme Edgellä vuonna 2019 ja laiva on upea! Ja ruoka! nyt lasken päiviä heinäkuun loppuun ja risteilyyn uuden uutukaisella sisaralus Beyondilla.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 04/06/2022 at 14:22

   Kiitos paljon ja tosi kiva kuulla että laiva on upea, ja ruoka myös!
   Kivaa risteilyä myös sinulle. Minne päin lähdet Beyondilla risteilemään?

   • Reply Napapiirin risteilijä 18/06/2022 at 09:21

    Beyondilla risteilemme Barcelonasta Roomaan. 9 vuorokautta silkkaa lomaa ja luksusta!

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 04/06/2022 at 15:06

  Kuulostaa kyllä oikein kivalta tuo reitti! Kuulostaa mukavalta, että noita paikkoja pääsee näkemään mereltä, mikä ei ilman risteilyä olisi oikein mahdollista. Olisi kivaa itsekin joskus risteily tuollaisella ns. suurella laivalla.

 • Reply Reissu-Jani 05/06/2022 at 19:35

  En ole laivaristeilyfani (laivalla kellumista paikasta toiseen, nopeasti maihin ja taas kellumista), mutta kiinnostaa kuulla että vieläkö laivoille vaaditaan PCR-testit (vaikka rokotukset on otettuna)? Parin vuoden aikana on uutisissa saanut kuulla kuin laivoja on asetettu karanteeniin K:n takia.

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan 06/06/2022 at 18:05

  Tuossa risteilyllä oli kyllä ihan kivan kuuloiset kohteet. Joskaan Barcelona ei oikein innosta. Tuossa vain jää aika paljon aikaa vietettäväksi laivalla. Olen yrittänyt miettiä, mikä noissa risteilyissä on se juttu, mutta en vain ole vielä sitä keksinyt. Ehkä se vain on niin, että osalle risteilyt sopivat ja osalle eivät. Olen toistaiseksi katsonut kuuluvani noihin jälkimmäisiin. Mutta ehkä sitä vielä joskus pitää itsekin kokeilla ja muodostaa lopullinen mielipide. :)

  • Reply Tuomo 19/06/2022 at 08:42

   Itse 4 risteilyllä jo olleena se laivassa olo vastaa samaa kuin huippuhotelissa oloa maailmalla. Ei sitä ihmetellä miten jaksaa olla 5 tähden hotellissa mutta ei se sen ihmeellisempää ole olla laivassa joka vastaa 5 tähden hotellia ja aamusin pääsee ulos aina uudessa paikassa. Ravintoloita ja baareja kymmeniä, jättiallas alueet ja kaikkea tekemistä sekä urheilumahdollisuudet huiput. Kun päivän kiertää aina uudessa kohteessa ei tunnu pitkästyttävältä päästä lepäämään ja nauttimaan luxus luokan hemmottelusta laivalle. Ei kannata edes ajatella mitään sen kaltaista mitä itämeren paatit ja ahtaat käytävät sekä ahdistavat karaoket juopuneiden kanssamatkustajien keran tuovat mieleesi sillä se on sama kuin Omenahotellin ja Singaporen Marina Bay vertaaminen!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 07/06/2022 at 11:47

  Jos risteily lähtee Roomasta, niin silloin tietysti voi väittää Roomaakin kohteeksi, etenkin jos sinne hakeutuu vähän etukäteen. Civitavecchian satamasta Roomaan kun on kuitenkin reippaasti matkaa, eli risteilyllä päiväseltään Rooma jää aika vähiin. Pienemmät paikat, kuten vaikka Cannes ja Korsika toimivat varmasti paremmin. Korsikalla suosittelen jotain retkeä, että pääsee kokemaan saaren hurjia mutkittelevia vuoristoteitä! La Spezia ja Cinque Terre taitaa olla yksi risteilykohteita tyyliin Venetsia, että oikeastaan voisi olla parempi, että laivat eivät sinne pysähtyisi … mutta nämä ovat haastavia juttuja, toiset tuollakin pitävät laivojen tuomasta rahasta, toiset haluaisivat säilyttää kylänsä edes jotenkin asuttavinakin.

 • Reply Ne Tammelat 07/06/2022 at 19:25

  Ihania risteilysuunnitelmia siellä! Me kävimme juuri kellumassa itäisellä Välimerellä ja vitsit miten kivoja satamia olisi ollut vaihtoehtoina. Oikea valinnanvaikeus. Mahtavaa matkaa teille!

  Reissu-Janille voin kommentoida meidän reissun osalta, että MSC:lle vaadittiin negatiivinen testitulos ja siihen kelpasi Venetsiassa otettu pikatesti, jonka teki hoitohenkilökunta ja todistuksen sai apteekista. Meiltä on tulossa pian blogijuttu aiheesta ja ainakin väitetään. että risteily taitaa olla yksi koronaturvallisimmista matkustusmuodoista tällä hetkellä :)

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 09/06/2022 at 23:28

  Luen aina mielenkiinnolla nämä risteilyjutut. En ole koskaan tehnyt minkäänlaista kaukoristeilyä suurilla laivoilla ja olen edelleenkin kahden vaiheilla olisko mun juttu vai ei. Mielenkiintoinen tuo tein reitti kyllä on. Seuraan :)

 • Reply Terhi 10/06/2022 at 00:32

  Muutaman risteilyn jälkeen minulla on aika ristiriitaiset tuntemukset. Kannatan kun alukset eivät ole liian suuria ja pysähdy jo valmiiksi ruuhkaisiin pieniin satamiin. Tekemistä risteilyillä riittää ja on hienoa kun herätessään on aina uusissa maisemissa. Korsika on paikka jossa haluaisin käydä.

 • Reply Elina / elinanmatkalaukussa 11/06/2022 at 13:20

  Kuulostaa kyllä ihanalta ja helpolta! Ei tarvi miettiä mitään majoitusvarauksia tai missä söis, vaan kaikki hoituu laivalla ja saa sit vaan keskittyä kohteeseen! Olis kiva kyllä lähteä tällaiselle risteilylle, ei oo koskaan tullu käytyä muutakuin perus Tallinna ja Ruotsin laivoilla :D Vähän voi olla erilaista…

 • Reply Sanna | Seven Seas 12/06/2022 at 15:11

  Risteilyreitti kuulostaa tosi kivalle ja vaihtelevalle! Olen kerran risteillyt Celebritylla ja muut aiemmat juurikin myös Roayl Caribbeanilla. Kokemus oli erilainen ja onkin kiva kuulla, mitkä fiilikset sulla jää. Ihanaa lomaa ja risteilyä! :)

 • Reply Alex 13/06/2022 at 22:30

  Hyvää risteilyä Suvi – reitti näyttää mielenkiintoiselta ja ja laivan valinta on mitä mainioin! Olimme Edgen läntisen Karibian neitsytristeilyllä joulukuussa 2019 ja laiva on täysi 10.
  Kiva kuulla sinun fiilikset laivasta ja mitkä ovat sinun suosikkipaikat laivalla.

 • Reply Immi 19/06/2022 at 12:59

  Myös lähdössä Edgelle, mutta reitti toisinpäin eli lähtö Barcelonasta ja Mallorcan sijasta on Ibiza. Ihanaa risteilylomaa meille😄🛳️🥂☀️

 • Leave a Reply