Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kaunas Liettua Matkat

Kaunas kokemuksia: parhaat nähtävyydet, ravintolat ja hotellit

09/05/2022
Kaunas linna

*sivu sisältää affiliate-linkkejä

Vietimme vappuviikonlopun mieheni kanssa Kaunasissa ja nyt on aika kertoa teille kokemuksia ja jakaa parhaat vinkit kaupunkiin. Täytyy myöntää, että minulla ei ollut etukäteen mitään odotuksia Kaunasia kohtaan, joten on kiva todeta, että kaupunki yllätti meidät positiivisesti.  Nautimme viikonlopun ajan keväisen aurinkoisesta säästä, kierrellen kaupungin nähtävyyksiä ja musiikkia kuunnellen. Samaan aikaan kun sattui kaupungissa olemaan Kaunas Jazzfestivaalit.

Kaunas on Liettuan toiseksi suurin kaupunki, ja asukkaita siellä on noin 375 000. Kaunas on opiskelijakaupunki, muun muassa Baltian maiden suurin teknillinen yliopisto sijaitsee siellä. Jossain törmäsin vertaukseen, että Kaunas on Baltian piilaakso. Siitä en tiedä, mutta varmasti opiskelijoiden vuoksi kaupungin kahvila ja ravintolaelämä vaikutti niin eloisalta.

Lento Kaunasiin kestää Helsingistä noin tunnin verran. Ryanairilla lentää nyt ainakin kesän ajan Kaunasiin (lennot ke, pe & su) alkaen 16 euroa meno-paluu. Nyt on siis hyvä aika piipahtaa tässä kivassa kohteessa!

Kaunas linna

Kaunasin hotellit

Me yövyimme viikonlopun Radisson Hotel Kaunasissa* ja olimme hotelliin erittäin tyytyväisiä. Hotellissa tuoksui todella hyvälle, huoneet olivat siistit ja aamiainen oli monipuolinen ja laadukas. Lisäksi hotellin sijainti kävelykadun läheisyydessä oli huippu juttu.

Toinen hotelli joka herätti meidän huomion, oli  Moxy Hotel*, jonne poikkesimme kävelykadulta toilettivisiitille. Hotellin trendikkään urbaani, loft-tyylinen sisustus herätti heti huomiomme ja sai aikaan jopa pienen kateuden, ettemme olleet huomanneet koko hotellia etsiessämme Kaunasin majoituksia! Hotellin aulassa on viihtyisä coctailbaari ja muutenkin kiva tunnelma.

Kaunas hotelli radisson

Kaunasin ravintolat

Voi kunpa minulla olisi antaa paljon hyviä ravintolavinkkejä Kaunasiin, mutta minulla on vinkata vain yksi hyvä ravintola ja se on Hattori Sushi jossa kävimme kahteen kertaan syömässä viikonlopun aikana, sillä sushi oli parasta mitä olen koskaan syönyt (en edes Tokiossa). Listalta valikoitui lempiannoksiksi Tsushima Dragon sekä tonnikala rullat. Kannattaa siis kokeilla, jos tykkäät sushista ja käyt Kaunasissa.

Toinen kiva ravintola / terassi oli Kaunasin linnan vieressä sijaitseva Pilies Sodas, jonka terassilla vietimme vappuaaton päivää. Paikassa oli vähän Kaivohuone vibat, se selvästi on päivisin ravintola ja iltaisin se muuttuu klubiksi.

Meillä oli mielessä ravintolat Uoksas, DIA sekä meksikolainen Agave, mutta valitettavasti olimme liian myöhässä liikenteessä pöytävarausten suhteen, emmekä päässeet yhteenkään ravintolaan illalliselle mihin olisimme haluneet. Suosittelen siis tekemään etukäteen pöytävaraukset matkallesi.

Omat kokemukseni kävelykadun varrella olevista ravintoloista eivät ole kummoiset. Ne muutamat ravintolat joissa söimme, olivat aika mitään sanomattomia ja yhdessä paikassa possupihvi oli jopa lähes syömäkelvoton (ja minä en ihan vähästä valita).

 

Kaunasin nähtävyydet

Kaunasin kävelykatu Laisves on lähes 2 km pitkä ja kulkee koko keskustan läpi. Sen varrella on monia ravintoloita ja putiikkeja, toisessa päädyssä kohoaa upea Pyhän arkkienkeli Mikaelin kirkko

Jatka matkaasi Laisvesilta Vilniaus kadulle, ja kohti Kaunasin vanhaakaupunkia. Pysähdy vanhankaupungin aukiolle, jonka ympärillä seisoo Kaunasin vanha kaupungintalo, kirkko, sekä useita ravintoloita terasseineen.

Nouse keltaisella Žaliakalnis funikulaarilla ylös kukkulalle ja isolle Jeesuksen ylösnousemuksen kirkolle. Kannattaa vierailla kirkon katolla 2 euron maksua vastaan, sieltä näkee koko Kaunasin ylle.

Toinen näköalapaikka, nimeltään Aleksotos, ja sen punainen funikulaari sijaitsevat puolestaan Niemenjoen toisella puolella.

1300-luvulta peräisin oleva Kaunasin linna on varmasti kaupungin tunnetuin nähtävyys ja se kuvittaa lähes jokaista turistikaupassa myytävää jääkaappimagneettia. Komea tiilikivilinna sijaitsee kauniilla puistoalueella, joen varrella. Linnan vieressä järjestetään lauantaisin markkinat, joissa on myynnissä paikallisia (lähinnä ruoka) tuotteita.

Kaunasista löytyy monia upeita muraaleja ympäri kaupunkia. Yksi kiva paikka pistäytyä niitä katsomaan, on Kiemo Galerija, joka on yhdellä sisäpihalla sijaitseva ”pihagalleria”.

Parhaat paikat shoppailla Kaunasissa ovat ostoskeskukset Akropolis sekä Mega, joista löytyy paljon kansaivälisiä vaateliikkeitä joita suomesta ei löydy.

Aleksotos näköalapaikka Kaunas

Žaliakalnis funikulaari Kaunas

Liikkuminen Kaunasissa

Kaunas on mukava kaupunki kävellä ympäriinsä, mutta se oli suurempi mitä olin ajatellut. Jo pelkkä kävelykatu on pituudeltaa noin 1,5 km ja koko ydinkeskustan alue on noin 3 km. Askelet ovat siis taattuja kaupunkilomalla Kaunasissa.

Jos ei kaikkia matkoja jaksa kävellä, niin helppo ja nopea tapa liikkua Kaunasissa on Bolt-kuljetuspalvelu. Kyyti saapuu minuuteissa tilauksesta paikalle ja 1-3 km matkat kaupungin sisällä kustantaa vain 2-5 euroa. Matka lentokentältä Kaunasin keskustaan (14 km) taittuu noin 15 eurolla. Bolt sovellus kannattaa ladata kännykkään ennen matkaa, niin se on sitten heti käytössä saapuessasi Kaunasiin.

 

Miltä Kaunas vaikuttaa, lähtisitkö käymään?

terkuin, Suvi


Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa Instagramissa @suvin_matkassa ja TikTokissa @suvinmatkassa

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Reissu-Jani 09/05/2022 at 20:36

    Kävin Kaunasissa pääsiäisenä. Ryanairin lennot aivan täynnä molempiin suuntiin, mutta kaupungilla ei suomalaisiin törmännyt. Olin pari yötä Moxy hotellissa – kiva paikka, mutta kannattaa majoittua ylimmässä kerroksessa. Alakerran loungen diskomusa kuului siitä huolimatta ylös asti, onneksi vain yhtenä iltana. Yksi hyvä georgialainen ravintola löytyi kävelykadun varrelta. Kaunas – sikseen kiva paikka, muutamassa päivässä ehtii näkemään.

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 14/05/2022 at 15:32

    Kaunasista onkin kuullut viime aikoina paljon positiivista, mutta en ole vielä itse paikalla ehtinyt käymään. En myöskään ole tainnut ikinä vielä hyödyntää tuollaisia superhalpoja lentolippuja, jotka ovat käytännössä ihan ilmaisia. En edes ymmärrä miten ne voivat olla niin edullisia. Ehkä nyt olisi korkea aika hyödyntää tarjous ja lähteä Kaunasiin.

  • Leave a Reply