Suomen suurin matkablogiyhteisö
Matkat Risteilyt Ruotsi Tukholma

Pääsiäinen risteilyllä & vinkit keväiseen Tukholmaan

24/04/2022

Kaupallinen yhteistyö: Silja Line Suomi

Tervetuloa risteilytunnelmiin, sillä nyt seilaamme ajassa pääsiäiseen ja meidän Tukholman risteilyyn. Tällä kertaa emme viettäneet pääsiäistä mieheni kanssa kaksin, vaan mukana matkassa meillä oli hänen äiti ja poika, joista ei kumpikaan ollut käynyt pitkiin aikoihin Tukholman risteilyllä.

Satamaan saapuessa Silja Symphony odotteli jo matkustajiaan, ja terminaali oli täynnä risteilylle lähtijöitä. Laiva tuntui olevan täynnä viimeistä hyttiä myöten ja risteilymatkustajat koostuivat niin nuorisoporukoista,  pariskunnista ja etenkin lapsiperheistä. Onneksi olimme varanneet matkamme jo todella hyvissä ajoin, niin pääsimme majoittumaan promenade-hyteissä, jotka ovat mielestäni kivat, kun niissä pääsee seuraamaan laivan keskellä kulkevan promenadin ihmisvilinää. Tosin ei merimaisemaisemissakaan valittamista ole :)

Silja Symphony Tukholman risteilyllä

 

Silja Symphonyn illallisbuffet

Yksi odotetuin asia risteilyssä oli buffet, joka meillä oli varattuna molemmille illoille. Etenkin mieheni äidin kanssa odotimme buffetin mäti ja kalapöytää erityisen paljon. Buffetista löytyi vaikka mitä herkkuja ja myös jonkin verran pääsiäisen makuja, kuten lammasta, pashaa ja mätiä. Ja yksi upeimmista jutuista on tietenkin jälkiruokapöydän suklaaputous. En tiedä mikä siinä on, että se saa tällaisen aikuisen naisen niin haltioihin. Yksi vinkki laivalle, etenkin viikonloppuisin ja sesonki aikaan, kannattaa varata ruokailut etukäteen.

Kyselin Instagram stooreissani risteilyn aikana, että tykkääkö ihmiset syödä laivalla enemmän buffetissa vai A la cartessa, ja tasainen äänestys päätyi 55 % buffetin voittoon.

Kummasta sä tykkäät enemmän?

 

Vauhdikasta viihdettä, mojitoja ja auringonlaskuja

Ruokailun jälkeen oli aika siirtyä viihteen pariin, mutta sitä ennen piti piipahtaa kannella ihailemassa upeaa auringonlaskua, joista saimme nauttia molempina iltoina. Viihdyimme risteilyn ensimmäisenä iltana laivan Starlight yökerhossa, jossa katsoimme jopa kahteen otteeseen Scandinavia Dancersien vauhdikkaan show:n, täynnä tuttuja hittejä ja esiintyjiä. Shown välissä tanssilattia täyttyi ihmisistä ja me maistelimme mojitoja, ei kuitenkaan liikaa sillä seuraava päivää Tukholmassa olin odottanut paljon, ja sinne oli lähdettävä pirteänä!

Silja Symphony show ja viihde

Auringonlasku tukholman risteilyllä

 

Vinkkejä keväiseen Tukholmaan:

Tukholma on ihana paikka, etenkin keväinen Tukholma. Päivän ohjelmassa oli kierrellä lempi kaupoissani, istua terasseilla ja käydä syömässä kauppahallissa. Pääsin myös näkemään juuri kukkaan puhkeamassa olevat kirsikkapuut Kungsträdgårdenissa, joten jos olet paikan päällä juuri nyt, niin pääset kokemaan puutarhan täydessä kukinnossaan!

Kungsträdgårdenin kirsikkapuut

Syömään:

Östermalmin kauppahalli

Vuonna 2020 remontoitu kauppahalli sijaitsee lähellä Tukholman parhaimpia ostospaikkoja, joten se on täydellinen paikka piipahtaa syömään tai kahville.

NK Saluhall

NK tavaratalon alimmassa kerroksessa sijaitseva kiva pieni gastronominen ruokahalli.

Eataly Stockholm

Biblioteksgatanilla sijaitseva Eataly tarjoaa Italian makuja ja tunnelmaa. Pysähdy syömään tai ostoksille paikan markettiin.

Misshumasshu

Tukholmalais-Tokiolainen diner jossa tarjoillaan super hyvää ruokaa.

 

Shoppailemaan:

Näissä kaupoissa on aina pakko piipahtaa, sillä näitä ei löydy Suomesta.

Arket

Ruotsalainen h&m-groupin vaateliike, josta vaatteita ja sisustustavaraa

Uniqlo

Japanilainen vaateliike josta löytyy todella kivoja perusvaatteita

Club Monaco

Erittäin chic vaateliike, josta löytyy ajattomia ja tyylikkäitä asuja

Lululemon

Täältä löytyy laadukkaita ja tyylikkäitä treenivaatteita

Sephora

Meikkitaivas

 

Kulttuuria:

Nordiska Museet & Pohjoisen Pariisi -näyttely

Nordens Paris -näyttelyssä on esillä NK-tavaratalon ranskalaisen ompelimon upeita luomuksia vuosien 1902–1966 varrelta. Näyttely on nähtävillä 18.9.2022 asti, ja liput kannattaa ostaa ennakkoon.

Abba Museo

Tämä museo on täynnä elämyksiä ja tuttua ABBA musiikkia, joiden avulla pääset todelliselle ABBA matkalle.

Abba museo Tukholmassa

 

Mitä must do vinkkejä sä antaisit Tukholman kävijälle?

 

terkuin, Suvi


Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marika / Matkalla Missä Milloinkin 24/04/2022 at 17:09

    Tosi kivoja nostoja Tukholmasta. Tätä lukiessa aloin kaipaamaan keväiseen/kesäiseen Tukholmaan. Yleensä ulkomailla ei tule käytyä kaupoissa, mutta Tukholma ja Kööpenhamina ovat jostain syystä kohdallani poikkeus. Lululemonin myymässä haluaisin poiketa sekä joissain sisustuskaupoissa.

  • Leave a Reply