Kaupallinen yhteistyö: Vaasan leipomot kanssa
Minä se niin tykkään viikonlopun hitaista aamuista. Ne ovat hektisen arjen jälkeen niitä hetkiä, kun voi ottaa vähän aikaa itselleen ja latautua seuraavaan viikkoon. Ne ovat aamuja, kun ei tarvitse herätä herätyskelloon ja on aikaa valmistaa koko perheelle ihana aamiaisbrunssi. Kun voi vaan nauttia hyvästä ruoasta ja rakkaiden seurasta. Tällä kertaa herkullinen brunssi kotona rakentui Vaasan The Wrappien ympärille. Halusin pöytään jotain raikasta, jotain tuhtia ja mausteista ja jotain hyvää. Mielihaluista ja jääkaapin sisällöstä syntyi wrapit kolmella tapaa: vaaleanpunaiset hummus-avokado wrapit, mausteinen shakshuka ja valkosipulicheddarjuusto-palat ja vaniljaiset omenapiirakkarullat mascarponevaahdolla.
The Wrap on Vaasanin Street Food perheen uusi tulokas. The Wrap on tuoretuote ja se leivotaan Suomessa. Parasta The Wrapissa on se, että se sopii päivän jokaiseen hetkeen; aamiaiselle, lounaalle, välipalaksi ja illalliselle. Miksei myös yöpalaksi tai brunssille. The Wrapin voi taitella tai rullata, paistaa tai syödä sellaisenaan ja sen välissä maistuu sekä suolaiset että makeat täytteet.
Tässä tulee mun brunssireseptit – kokeile ja ihastu!
Vaaleanpunaiset hummus-avokado Wrapit:
2 kpl Vaasan Street Food The Wrap -rullaleipää
4 rkl punajuurihummusta
Pilkottua punakaalia
1/ 2 avokado
50 g fetajuustoa
Kourallinen tuoretta pinaattia
Sitruunan mehua
Ohje: levitä punajuurihummusta wrapin pohjalle ja ripottele päälle punakaalia, avokadoa, fetajuusto ja pinaattia. Purista vähän sitruunanmehua päälle ja lisää halutessasi yrttejä ja mausteita. Rullaa tai taittele The Wrap. Vinkki: halutessasi wrapista ruokaisamman, voit lisätä mukaan falafel pyöryköitä.
Mausteinen Shakshuka:
Oliiviöljyä paistamiseen
1 sipuli
1 chili
2 valkosipulin kynttä
2 prk säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
1 prk kikherneitä
3-4 kananmunaa
50 g fetajuustoa
korianteria
suolaa & pippuria
paprikamaustetta
Ohje: pilko sipuli, paprika, chili ja valkosipulinkynnet. Kuulota niitä öljyssä hetki ja lisää valutetut huuhdellut kikherneet joukkoon. Lisää 2 prk säilöttyjä kokonaisia tomaatteja ja mausteet. Anna kiehahtaa hetki ja sen jälkeen kaiva lusikalla kastikkeeseen ”kuopat” ja riko niihin kananmunat. Anna hautua kannen alla hiljalleen noin 10 min, kunnes kananmunat ovat kypsyneet. Viimeistele Shakshuka fetamuruilla ja silputulla korianterilla juuri ennen tarjoilua.
Grillatut valkosipulicheddarjuusto –palat:
2 kpl Vaasan The Wrap -rullaleipää
Oliiviöljyä paistamiseen / voiteluun
2-3 Valkosipulinkynttä murskattuna
Cheddarjuustoa
Persiljaa hienonnettuna
Chililastuja
Ohje: kaada öljyä paistinpannun pohjalle ja levitä se tasaisesti koko pohjalle. Laita yksi wrap pannun pohjalle ja sivele sen päälle öljyä, valkosipulimurskaa ja cheddarjuustoa makusi mukaan. Hienonna päälle vielä persiljaa ja sitten nosta toinen wrap päälle kanneksi. Anna paistua hetki ja flippaa ympäri. Anna vielä hetki paistua pannulle ja nosta sitten leikkuulaudalle jäähtymään. Leikkaa pizzaleikkurilla haluamasi kokoisia siivuja ja ripottele päälle vielä vähän chililastuja.
Vaniljaiset omenapiirakkarullat mascarponevaahdolla:
1 kpl Vaasan Street Food The Wrap -rullaleipää
2 omenaa
3 rkl omenahilloa
Voita paistamiseen
250 g mascarponejuustoa
2 dl kuohukermaa
Hunajaa
Kanelia
Kardemummaa
Vaniljaa
Ohje: vatkaa ensin kerma vaahdoksi ja nostele sitten varovasti sen joukkoon mascarponejuusto. Mausta vaahto vaniljalla. Kuori ja viipaloi omenat ja paista niitä pannulla voissa, mausta kanelilla ja kardemummalla. Levitä wrapin päälle omenahilloa ja mascarponevaahtoa, lisää päälle vielä omenaviipaleita ja kääri rullalle. Juoksuta päälle haluamasi määrä hunajaa ja nauti!
Lähteekö sulla The Wrap kokeiluun?
terkuin, Suvi
Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa
1 Comment
Ehdottomasti täytyy kokeilla näitä sun suolaisia reseptejä. Kuulostavat ja kuvissa näyttävät todella herkullisilta. Kiireettömät viikonloppuaamut ovat sitä arjen luksusta.