Suomen suurin matkablogiyhteisö
Helsinki Matkailu Staycationit Suomi

Clarion Aviapolis, rentouttava pysähdyspaikka ennen lentoa

22/01/2022
Yö Clarion hotel Aviapolis lentokenttähotellissa

*postaus sisältää mainoslinkkejä

Yövyin joulun aikaan ensimmäistä kertaa lentokenttähotellissa Suomessa. Koska asun vain 16 km päässä Helsinki-Vantaan lentokentästä, en ole koskaan vielä kokenut vastaavaa tarpeelliseksi. Mutta koska lentomme Kanariansaarille oli määrä lähteä aikaisin sunnuntai aamuna, emmekä halunneet tuhlata lauantaipäivää kotona pyörimiseen ja odotteluun, niin päätimme bookata huoneen Clarion hotel Aviopoliksesta. Ajatuksenamme oli myös näin pääsisimme loma tunnelmaan käsiksi jo vähän aiemmin, sekä meillä olisi lähtöaamun sarastaessa huomattavasti nopeampi matka lentokentälle kuin kotoa.

Tässä tulee siis kokemukseni Clarion hotelli Aviopoliksesta:

Clarion hotel Aviapolis lentokenttähotelli

Rentoutumista Superior huoneessa

Kirjauduimme jo puolen päivän jälkeen sisään hotellin Superior huoneeseen. Huone oli erittäin viihtyisä ja sielä oli niin ihanan muhkea sänky, että hyvät yöunet olivat varmasti taatut. Lisäksi kylpyhuoneesta löytyi kylpyamme sekä (minun lempi merkin) Ritualsin kosmetiikkatuotteet ja kaapista puolestaan kylpytakki ja tohvelit. Kaadoin itselleni lasin kuohuviini ja pulahdin vaahtokylpyyn. Sitten loikoilemaan sängylle telkkua katsomaan.

Rentoutunut olo oli saavutettu!

Clarion hotel Aviapoliksen Superior huone

kuva lainattu täältä

Yö Clarion Hotel Aviapolis hotellissa

 

Cocktaileja ja burgereita Clarion Aviapoliksen ravintolassa

Epäilin kovasti tulemmeko poistumaan hotellihuoneesta ollenkaan päivän aikana, sillä jotenkin ajattelin hotellin olevan aavemaisen hiljainen. Mutta lähdimme kuitenkin iltapäivästä katsastamaan aulabaarin, josta löytyikin jo kourallinen ihmisiä sen auetessa. Luimme lehtiä, pelasimme pöytäjalkapalloa ja maistelimme muutamat cocktailit baarista, jotka kieltämättä avittivat myös lomatunnelmaan pääsyssä. Illan suussa siirryimme vielä illalliselle hotellin Kitchen & Table -ravintolaan, jossa päädyimme molemmat tilaamaan Kimchi Burgerit. Herkullinen annos! Sitten olikin aika sukeltaa muhkeaan sänkyyn.

Laadukkaat cocktailit ja herkullinen ruoka todella kruunasi illan.

Illallinen Clarion Aviapolis Kitchen & Table -ravintolassa

Early bird aamiainen aikaisiin aamuihin

En voi kieltää etteikö aikainen herätys väsytä vaikka missä yöpyisi, mutta nyt se oli astetta helpompaa koska tiesin hotellin aulassa odottavan aamiaisen. Olimme nimittäin varanneet itsellemme klo 4:30 alkavan Early Bird aamupalan (normaali aamiainen alkaa hotellissa viikonloppuisin 7:00). Oli kiva nauttia kuppi kahvia ja pari voileipää ennen lähtöä, kotona kun aamupalat jäävät reissuaamuina usein syömättä ja sitä tulee sitten ostettua kentältä jotain (ylihinnoiteltua) purtavaa.

Ja mikä oli parasta, hotellin oven edestä pääsi suoraan juna-asemalle ja matka-aika lentoasemalle oli vain 5 min. Kyllä kannatti! Kaiken kaikkiaan tämä yöpyminen osui meillä aivan nappiin ja pääsimme mukavasti lomatunnelmaan jo ennen lähtöä. Suosittelen todella Clarion Aviapolista mikäli tarvitset majoitusta lentokentän läheisyydestä – ja niin suosittelee moni muukin, sillä hotelli pitää Tripadvisorissa sijaa nro 1.

Tästä pääset tustumaan Clarion hotel Aviapolikseen*

terkuin, Suvi


Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 22/01/2022 at 10:37

  Ei olla kyllä mekään reissua edeltävästi ikinä yövytty hotellissa eikä oikein ole tullut edes mieleen, vaikka matkaa kentälle tulee autolla lähemmäs 1,5 tuntia. Hieman lentojankohdasta riippuen voisi kuitenkin olla hyväkin idea, erityisesti noiden aikaisin aamulla lähtevien lentojen osalta.

 • Reply Teija / Lähdetään taas 24/01/2022 at 11:15

  Voi mikä ihana idea! Tuli itsellekin jo tätä lukiessa ihana lomallelähtöfiilis. Pitäisiköhän sitä itsekin seuraavan kerran kokeilla. Metro-juna-yhdistelmällä pääsemme lentokentälle kyllä reilussa puolessa tunnissa, mutta jos joku kerta lento onkin niin, ettei metrolla vielä pääse, niin sitten hyödynnän kyllä tämän vinkin :)

 • Reply Pirkko / Meriharakka 25/01/2022 at 16:25

  Aika monet pääkaupunkiseudullakin asuvat tuntuvat aamulähdöillä käyttävän näitä lentokenttähotelleja. Itse en ole vieläkään innostunut, vaikka esimerkiksi hyvä ystäväni kyseistä vaihtoehtoa on usein kehunut! Viime viikolla oli juuri 0700 lento, joka vaati sitten 0425 herätyskellon soiton kotona – tuolla olisi ehkä riittänyt 0530, mutta olisikohan se tunti sitten ollut sittenkään tarpeen :-) Mutta kivaltahan tuolla kieltämättä näyttää!

 • Reply Martta / Martan matkassa 29/01/2022 at 21:20

  Pyrin välttämään aikaisia aamulentoja usein, maksan lennoista vähän enempi, mutta tuo lentokenttähotelli on kyllä varteenotettava idea! Etenkin tuon aamiaisen suhteen :)

 • Leave a Reply