Suomen suurin matkablogiyhteisö
Matkailu Risteilyt Ruotsin risteilyt

Silja Serenaden & Viking Gabriellan joulubuffetit maistelussa

26/11/2021
Ruotsin risteilyllä joulubuffetissa

Kaupallinen yhteistyö: Silja Line & Viking Line

”Its beginning to look a lot like Christmas..” Joko sinut on alkanut valtaamaan lähestyvä juhlatunnelma? Pian se joulu nimittäin on taas täällä. Itse pääsin aloittamaan joulun fiilistelyn viime viikolla, kun kävin Ruotsin risteilyn lomassa maistelemassa juuri katetun joulupöydän, kahdesti. Matkustin Tukholmaan Silja Serenaden kyydillä ja paluumatka taittui puolestaan Viking Gabriellalla, eli pääsin onnekkaan maistelemaan molempien laivayhtiöiden vuoden 2021 joulubuffetit. 

Voin vain uskoa kuinka haasteellista joulubuffetin rakentaminen matkustajille voi olla. Ei niinkään ruokalajien puolesta, sillä niitähän joulupöydästä löytyy vaikka kuinka monta, mutta lähinnä sen osalta että joulupöytään liittyy meillä monella niin vahva tunneside ja koska hyvän ruoan lisäksi joulupöydästä tulee huokua myös joulutunnelmaa. Jokainen joulubuffetissa syöjä tulee vertaamaan tarjottuja jouluruokia oman joulupöydän makuihin. Mitä kuuntelin risteilyllä omassakin pöydässä keskustelua, niin perunalaatikko ei aivan ollut kuten äidin tekemä, eikä kinkkukaan ollut ihan kuin omassa joulupöydässä.

Voiko risteilyn joulubuffet voittaa oman joulupöydän makuja ja tunnelmaa?

Joulukoriste Viking Line Tukholman risteily

Mitä tulee minun omiin mieltymyksiin joulupöydässä, niin olen ehdottomasti kalapöydän ystävä. Suurinta herkkuani ovat graavikalat ja mädit keitettyjen perunoiden ja saaristolaisleivän kanssa. Kinkkua ja perunalaatikkoa maistelen sitten sen verran, mitä vatsa antaa kalapöydän jälkeen myöten. Muutenkin, omasta mielestäni paras hetki syödä kinkkua on vasta lahjojen avaamisen jälkeen. Niin sanotusti rääppiä illan pikkutunneilla keittiössä lepäävää kinkkua sinapin kera, silloin se on parhaimmillaan. Joulupöydän jälkiruokana meillä on perinteisesti ollut luumukiisseliä, mutta itse olen enemmän keskittynyt suklaakonvehtien ja joulutorttujen syöntiin.

Koska aion viettää joulun tänä vuonna Kanariansaarilla, olin enemmän kuin iloinen siitä että pääsin kaksi iltaa peräkkäin seisovaan pöytään syömään lempi jouluruokiani! Voin siis omalta osaltani todeta, että kyllä risteilyn joulubuffetista voi löytää joulutunnelman, ja löytää myös melkein yhtä hyviä makuja kuin omassa joulupöydässä.

Silja Line ja Viking Line tarjosivat meille erittäin kattavat ja laadukkaat, toisistaan hieman eroavat joulubuffetit. Poimin teille molempien laivayhtiöiden joulupöydistä parhaimmat palat, ne tulevat tässä:

 

Silja Linen joulubuffetin parhaat palat:

+ mätipöydästä löytyi ihanaa saaristolaisleipää

+ menussa oli huomioitu hyvin niin suomalaiset, ruotsalaiset, virolaiset, kuin vegaanit & sekaanit

+ tarjolla sekä suomalaista että ruotsalaista joulukinkkua

+ jälkiruokapöydän käpykakku & charlotta kakku olivat ihania

Tiesitkö muuten että käpykakkua on tarjoiltu Silja Linen buffetissa jo 30-vuotta?

Tästä pääset tutustumaan Silja Linen joulupöytään ja varaamaan itsellesi jouluisen risteilyn

Mätitarjoilu Silja Linen joulubuffetissa

Kalapöytä Silja Linen joulubuffetissa

Illallisella Silja Linen joulubuffetissa

Silja Line joulubuffetin jälkiruokapöytä

Juustopöytä Silja Linen joulubuffetissa

 

Viking Linen joulubuffetin plussat:

+ buffetissa mukavan jouluinen tunnelma ja hienot koristelut

+ sopivassa suhteessa moderneja kasvis- ja vegaaniruokia sekä perinteisiä jouluruokia

+ joulukinkku oli juuri sellainen mistä itse pidän

Tiesitkö muuten että Viking Linen joulubuffetissa kuluu joulun aikaan 12 000 kiloa kinkkua?

+ perunalaatikko maistui lähes kuin omassa joulupöydässä

+ Pienet puuveneet joista osa annoksista tarjottiin olivat kivoja ja ehkäisivät ruokahävikkiä

Tästä pääset tutustumaan Viking Linen joulupöytään ja varaamaan itsellesi jouluisen risteilyn

Kalapöytä Viking Line joulubuffet

Illallinen Viking Line joulubuffetissa

Jälkiruokapöytä Viking Line joulubuffetissa

Macarons Viking Linen joulubuffetissa

Juustopöytä Viking Linen joulubuffetissa

 

Miltä vaikutti, lähtisitkö syömään Tukholman risteilyn joulubuffaan?

 

terkuin, Suvi


Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 26/11/2021 at 23:21

  Periaatteessa voisin hyvinkin lähteä, mutta tänä vuonna ei valitettavasti vain aika riitä. Hyvältä nuo kummatkin kyllä näyttävät ja kuulostavat, ilmeisesti ainakin kirjolohen ja siian mätiä näytti olevan. Itsekin pidän eniten kaloista ja mädeistä joulupöydässä, mutta tuosta kinkkuasiasta on pakko olla eri mieltä. Parhaimmillaan se on omasta mielestäni ilman muuta juuri uunista tultua!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 01/12/2021 at 14:28

  Näyttihän siellä olevan jotain muutakin kuin kalaa :-) Itse en ole niinkään kalan ystävä, mutta peruskinkkua ja vähän jotain laatikoita tapaamme laittaa tai käydä jossain syömässä yleensä ennen joulua, jouluna yritetään sitten löytää jotain vähemmän perinteisiä ja juhlavampia vaihtoehtoja kuin nämä muinaiset arkisen oloiset ruuat.

 • Reply Elina / elinanmatkalaukussa 02/12/2021 at 20:53

  Hassua, ettei oo itellä koskaan käyny mielessä että vois lähteä laivalle joulubuffettiin! Sais kyllä mahan aika täyteen. Valmiit buffetit on just kivoja ku saa vaan napsia monipuolisesti vähän kaikenlaista, kotona taas mennään vaan vanhempien luo valmiiseen pöytään eikä omassa kodissa tehdä kuin vaan kinkku ja ostetaan joululaatikot valmiina. Meillä on siis aika suppea jouluruoka :D Tänään just kävin joululounaalla ja parasta oli kinkku ja graavilohi.

 • Reply Sini matkakuumeessa 03/12/2021 at 13:17

  Kyllä joulun aikaan pitää kerran päästä tuollaiseen buffettiin. Itse olen joulun töissä ja ei tarvi itsensä takia kokkailla, kun muu perhe on sukuloimassa ja valmiiden joulupöytien ääressä.

 • Reply INDIVUE 04/12/2021 at 23:21

  Aivan mahtava tapa viettää joulu buffetin herkkuja maistellen! Itse tykkäsin myös erittäin paljon Siljan käpykakusta. Ja viikkareiden valmiista kasvisruoka-annospaloista esim. pieniin puuveneisiin rakennettuna.

 • Leave a Reply