Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja Matkailu Nerja

Frigiliana – kaunis valkoinen kylä Costa del Solilla

02/10/2021
Frigilianan valkoinen kylä

En varmasti ole ainoa Espanjan matkailija joka rakastaa maan pieniä valkoisia kyliä, jotka ovat täynnä kapeita kujia, kukkia ja värikkäitä ikkunalautoja. Kyliä, jotka ovat hyvin samanlaisia keskenään, mutta joissa jokaisessa on oma uniikki tunnelmansa. Tässä jutussa kerron teille Frigilianasta, joka on kaunis valkoinen kylä Costa del Solilla ja jota on jopa tituleerattu yhdeksi Andalusian kauneimmaksi valkoiseksi kyläksi.

Frigiliana sijaitsee 300 metriä merenpinnan yläpuolella, Costa del Solin itäisellä puoliskolla, noin 6 kilometrin päässä Nerjasta pohjoiseen. Frigilianaan on siis helppo ja nopea päästä Nerjasta paikallisbussilla, matka-ajan ollen vain 15 minuuttia. Frigiliana asettuu luonnonpuisto Sierras de Almijaran, Tejeda ja Alhaman sekä Välimeren väliin, joten kylä tarjoaa kävijälleen niin upeita vuoristo- kuin merimaisemia.

Käy lukemassa täältä juttuni Nerjasta

Maisema Frigilianassa

Frigilianan mukulakivikatu

Päiväretki Frigilianaan

Frigiliana on mitä mainioin päiväretkikohde Costa del Solilla lomailijalle. Se on juuri sopivan pieni kooltaan, että kerkeät hyvin päivän aikana tutkia kylän kujia ja istua alueen kuppiloissa ja shoppailla putiikeissa. Meidän päiväretki Frigilianaan osui helteiselle heinäkuulle, jolloin kuumuus oli todella seisauttavaa ja kylän mäkiset kujat veivät meidän voimia. Mutta emme antaneet sen vaikuttaa, vaan pysähdyimme aika ajoin kylmille juomille ja tapaksille. Lomalla kun olimme, niin päätimme  edetä hitaasti ja nauttia ympäristöstä kiireen sijaan.

Frigilianan kapeat mukulakivikujat tosiaan houkuttelevat kauneudellaan ja kuvaukselliset yksityiskohdat pysäyttävät kulkijan pidemmäksikin aikaa. Valkoisten seinien, värikkäiden ovien ja ikkunankarmien, sekä kukkien ja kaktuksien luomaa tunnelmaa on vaikea kuvailla. Antaa siis kuvien puhua puolestaan.

Frigiliana on todella kaunis kylä ja on mielestäni tittelinsä ansainnut. En voi muuta kuin suositella käymään.

Frigilianan kaunis katu

Frigilianan vuoristomaisema

 

Olisi kiva kuulla oletko sä käynyt jossain valkoisessa kylässä Espanjassa? Ja mikä on ollut sun mielestä kaunein kylä?

terkuin, Suvi


Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 02/10/2021 at 16:59

  On kyllä kaunis kylä! Jotenkin tuosta värimaailmasta itselleni olisi tullut Espanjan sijaan mieleen erityisesti Kreikka. Mutta itse kauniin kylän lisäksi sen sijaintikin kyllä kuulostaisi olevan kohdillaan, upeat meri ja vuorimaisemat kyllä kelpaisivat.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 21/11/2021 at 10:36

   Totta tosiaa, värimaailma tuo Kreikan mieleen. Sijainti Frigilianalla tosiaan on huippu, meri ja vuoristomaiset ja ihana Nerjan kaupunki lähistöllä.

 • Reply Eveliina / Reissukuume 04/10/2021 at 06:34

  Komppaan Mikkoa, mullakin tuli kuvista ensimmäisenä Kreikka mieleen :D Mutta on kyllä kaunista!

  Piti hetki oikein miettiä, olenko joskus käynyt valkoisessa espanjalaisessa kylässä, mutta ei kyllä tullut mieleen…

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 21/11/2021 at 10:37

   Tämä asia sun pitää kyllä korjata kun menet seuraavan kerran Espanjaan, maa kun on täynnä ihania valkoisia vuoristokyliä :)

 • Reply Mari /Kodinvaihtaja 04/10/2021 at 15:53

  Mäkin kuvadta mietin Kreikkaa. Nerjasta olen nähnyt ihania kuvia. Kaksi kärpästä samalla iskulla olisi!!!

 • Reply Anne | Elämää Nomadina 04/10/2021 at 17:20

  Frigiliana hurmasi meidätkin viime keväänä, ja on varsin ansaitusti kauneimpien kylien listoilla. Vierailuun kannattaa ehdottomasti varata aikaa useampi tunti, jotta ehtii kiireettömästi vaellella pitkin katuja ja nousta myös kylän yläpuolelle linnanraunioille maisemia ihailemaan. Jos viihtyy hieman pidempään noilla main, kannattaa myös suunnata patikoimaan viereiseen luonnonpuistoon, ja vaikkapa kavuta El Cielo -vuoren huipulle.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 21/11/2021 at 10:39

   Kyllä, aikaa kannattaa varata, tuolla alueella kun on niin paljon nähtävää ja tekemistä Frigilianan lisäksi!

 • Reply Pirjo 05/10/2021 at 22:46

  Ihana Frigiliana.Ensikosketus kylään on neljän vuoden takaa jolloin majoituimme läheiseen Torroxiin ja ajelimme ympäristöä tutkimassa ja tuntui että Frigilianaan täytyy päästä uudelleen.No,vuoden -19 huhtikuussa vuokrasimme pikkutalon pariksi viikoksi kylän liepeiltä(itseasiassa talo näkyykin viimeisessä maisemakuvassa kukkuloilla!)Maisemat olivat huikeat kylälle päin ja laakson poikki kulki muutaman kilometrin rankka,mäkinen mutta kaunis oikotie kylään.Patikkareittejä löytyy myös ja läheinen luonnonsuojelualue on oiva retkikohde.Nerjan kaupunki vajaan 10 kilsan päässä on kiva ja tippukiviluolat hienot.Kannattaa suunnata myös Frigilianasta ylöspäin vuoristotietä aina Competaan asti ja laskeutua alas rannikolle Torroxiin.On muuten todella upea reitti.Espanjassa on varmaan paljonkin samanmoisia vuoristokyliä ja kohteita,mutta tämä seutu on vienyt sydämen ja siksipä taas maailman auettua on lennot,auto ja talo vararauksessa loppusyksylle..ps.matkamme ovat yleensä sesongin ulkopuolella,joten ruuhkilta olemme välttyneet,pienissä kylissä voi olla kesäisin tungosta päiväaikaan,iltaisin kivasti hiljenee.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 21/11/2021 at 10:49

   Oi että, ollut varmasti ihana matka tämä teillä. Tuolla seudulla on kyllä upeita patikkareittejä ja nähtävyyksiä, kuten nuo tippukiviluolat!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 08/10/2021 at 09:02

  Olemme tässä arponeet viime päivinä seuraavaa Euroopan kohdetta ja Espanjassakin meillä olisi vielä ainakin muutama kohde listoilla – ja voisihan sille listalle vaikka lisätä tämän ja Nerjankin vielä! Mutta lopulta Napoli veti pitemmän korren, eli Espanja saa vielä ainakin hetken odottaa. Vaikka eihän sitä tiedä, jos kaukomaat eivät aukea, niin ehkä marraskuunkin reissu ”pitää” vielä tehdä Eurooppaan …

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 21/11/2021 at 10:48

   Napoli varmasti myös hyvä kohde. Ehkä Espanjan vuoro koittaa sitten jos ei kaukomaille pääse :)

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa 09/10/2021 at 21:42

  Voi miten söpö kylä! Meillä on myös suunnitelmissa aika piankin suunnata johonkin päin Espanjaa. Pistän tän postauksen korvan taakse siltä varalta jos Etelä-Espanjaan satutaan päätymään. :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 21/11/2021 at 10:45

   Joo korvan taakse vaan, ja suosittelen todella lähteä tutkimaan tuota Aurinkorannikkoa ja yhdistämään siihen Nerjan ja Frigilianan.

 • Reply Sanna I Seven Seas 10/10/2021 at 01:00

  Samaa mieltä, näyttää aivan ihanalle kylälle! Tulee itselle vahvasti mieleen Kreikka, mikä ei ole lainkaan huono asia.
  Ihanasti näissä kuvissa hohkaa kesän lämpö!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 21/11/2021 at 10:45

   Joo, todellinen kesän lämpö. Oli kyllä niin tuskaisen kuuma päivä, ja nyt sitä näin marraskuussa kaiholla muistelee :)

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 10/10/2021 at 09:35

  Ihanan tunnelmallinen pikkukylä! Meillä on täällä pähkäilyn alla minne suunnattaisiin joulukuun alussa ja Espanja on tällä hetkellä kovin vahvoilla tässä. Todella kaunista tuolla! :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 21/11/2021 at 10:44

   No eikö ole! Espanja on kyllä hyvä matkakohde ympäri vuoden. Minne päädyitte varaamaan matkat?

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun Alla 10/10/2021 at 14:22

  Frigiliana näyttää todella kauniilta ja viihtyisältä paikalta. :) En ole koskaan Aurinkorannikolla ollut, vaikka muuta Espanjaa onkin tullut koluttua läpi paljonkin. Tuo kiinnostaa kyllä ehdottomasti. :) Alicanten ja Valencian nurkilla on myös valkoisia kyliä esimerkiksi. Niissä tuli käytyä Valenciassa asuessani kyllä. Espanjassa on paljon ihania paikkoja!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 21/11/2021 at 10:43

   Olet oikeassa, Espanja on täynnä ihania paikkoja. Itselleni erityisen rakas paikka on tuo Aurinkorannikko jossa suosittelen sinunkin joskus vielä matkustamaan :)

 • Reply Timo Suonio 03/10/2022 at 11:50

  Tämän Nerjaa käsittelevän blogin luettuani, tuli tunne, tuonne on pakko päästä.
  Kevällä 2023, jos maailman tilenne on sellainen.
  Kuukaudeksi Nerjaan. Kevällä -22 oltiin Torremuellessa hutikuu, viihdyttiin kun ei olut mikään häinä paikka.

 • Leave a Reply