Suomen suurin matkablogiyhteisö
Reseptit

2 x Bao Bun resepti: California & tulinen tonnikala Bao

20/09/2021
Bao Bun resepti

Oletko sä ikinä kokkaillut Bao Buneja? Jos et, niin nyt jos koskaan on aika kokeilla niitä. Ne ovat nimittäin mitä parhainta syksyista ”comfort” ruokaa ja ne ovat siitä kivoja, että niiden väliin voi laittaa mitä vaan. Toinen kiva juttu Bao Buneissa on se, että ne taipuvat moneen tilaisuuteen, kuten vaikka illanistujaisiin, pikkujouluihin tai vaikka synttäreille tarjottavaksi. Meillä ne kuuluu vahvasti viikonloppuihin, kun haluaa kokkailla jotain herkullista purtavaa.

Olen jakanut täällä blogissa aiemmin reseptin Teriyaki-lohi Baoihin, ja se on ollut todella luettu. Siksi ajattelin nyt jakaa myös nämä helpot reseptit teille.

Nämä Bao Bunit ovat saaneet makumaailmansa sushien maailmasta, sillä valitsin Baojen täytteiksi minun lempisushien, eli California roll sekä Spicy Tuna roll -sushien raaka-aineet. Molemmat reseptit ovat todella helppoja ja nopeita tehdä, ja ne sopivat hyvin myös tarjottavaksi yhdessä.

 

Bao Bun höyrysämpylöiden lämmitysohjeet:

Itse valmistan Bao Bun annokseni aina kaupassa myytävistä Bao Buneista, en siis leivo höyrysämpylöitä itse. Valmiit Baot ovat laadukkaita, oikeasti niistä ei huomaa eroa ravintolassa tarjottaviin höyrysämpylöihin, ainakaan minun mielestäni. Ja lisäksi ne valmistuvat todella nopeasti. Jos et ole koskaan lämmittänyt Bao Buneja, niin älä huoli, se on super helppoa ja onnistuu 3:lla tapaa:

Bambukorissa höyryttäen 3-5 min

Höyrykorissa / siivilässä suljetussa kattilassa 3-5 min

Mikrossa kuvun alla noin 30-40 sekunttia

 

California Baot -resepti

California Baot täytetään samoilla raaka-aineilla kun California Roll -sushit, eli katkaravuilla, kurkulla, avokadolla ja seesaminsiemenillä. Lisäsin mukaan myös ripauksen majoneesia tuomaan kosteutta. Ohje näille Baoille on niinkin helppo, kuin: sulata ja valuta katkaravut, viipaloi kurkku ja avokado, höyrytä Bao Bunit ja täytä ne. Ripottele pinnalle seesamin siemeniä. Lopuksi puristin baojen sisään hieman limen mehua. Ihanan helppoa ja nopeaa!

Resepti on 4 Bao Bunille. Tarvittavat raaka-aineet ovat:

1 pkt Bao Buneja

100 g katkarapuja

1/4 osa kurkkua

1/2 avokadoa

majoneesia

1/2 limen mehu

seesamin siemeniä

 

Tuliset tonnikala Baot -resepti

Tuliset tonnikala Baot saavat puolestaan inspiraation Spicy Tuna roll -susheista. Tässä reseptissa vain muutama raaka-aine saa aikaiseksi mitä mahtavimman makuisen Bao Bunin ja ohje on taas nopea ja helppo kuin mikä: sekoita valutettu tonnikala, majoneesi ja sriracha-kastike keskenään tahnaksi, leikkaa avokado viipaleiksi. Höyrytä Bao Bun -sämpylät ja täytä ne tahnalla ja avokadoviipaleilla. Voit halutessasi lisätä mukaan vähän myös korianteria. Sitten ei muuta kuin nauti herkku Baoista!

Resepti on 4 Bao Bunille. Tarvittavat raaka-aineet ovat:

1 pkt Bao Buneja

100g tonnikalaa

0,5-1 dl majoneesia

1-2 rkl Sriracha-kastiketta

1/2 avokadoa

korianteria

Miltä reseptit vaikuttaa, menevätkö sinulla testiin?

 


Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 25/09/2021 at 13:57

    California Baot menee kyllä varmasti kokeiluun ja ei ole epäilystäkään, on kyllä myös omaan makuun. Jälkimmäisen osalta minua hiukan mietityttää tuo Srirachan sopiminen siihen, mutta ehkäpä sitäkin sitten voisi kokeilla, sillähän se sitten selviäisi.

    • Reply suvinmatkassa 21/11/2021 at 10:52

      Kannattaa kokeilla molempia, ja srirachan voi jättää pois jos ei istu omaan makumaailmaan :)

    Leave a Reply