Suomen suurin matkablogiyhteisö
Suomen eteläisin kärki Hangossa

Vinkki Hankoon: Tulliniemen luontopolku & Suomen eteläkärki

Tässä tulee vinkki sinulle, joka suunnittelet matkaa Hankoon ja pidät ulkoilusta ja kauniista maisemista. Ota matkasuunnitelmiin mukaan reippailu Tulliniemen luontopolulla, niin pääset nauttimaan ulkosaariston ainutlaatuisesta luonnosta ja meren läheisyydestä.

Kävimme ystäväni kanssa kävelemässsä Tulliniemen luontopolun muutama viikko sitten, kun vietimme viikonloppua Hangossa. Edellisillan rosé-lasilliset mahdollisesti painoivat vähän silmäluomia kun lähdimme aamusta liikkeelle, mutta pian väsymys unohtui raittiissa meri-ilmassa luonnon keskellä. Aamuauringon valo, polut vehreän metsikön keskellä, jylhät kallio, välkehtivä meri ja luonnossa juoksevat peurat tekivät meidän aamusta Hangossa ainutlaatuisen – onneksi lähdimme matkaan.

Tulliniemen luontopolku pähkinänkuoresssa

Tulliniemen luontopolku on pituudeltaan noin 6,7 km.

Tulliniemen parkkipaikka löytyy sieltä mihin Hangon Esplanadi päättyy.

Luontopolun varteen on sijoitettu infotauluja, jotka kertovat alueen luonnosta ja merenkulkuun & sotahistoriaan liittyvästä kulttuuriperinnöstä.

Reitti on merkitty valkopäisillä tolpilla, eikä reitiltä saa poiketa.

Reitti päättyy Suomen eteläisimpään kärkeen jossa Saaristomeri ja Suomenlahti yhtyvät.

 

Lue tästä myös juttuni Hangosta ja poimi majoitusvinkkini vaaleanpunaiseen huvilaan

 


 

Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 20/06/2021 at 11:19

    Tämä olikin hyvä vinkki! Täytyy pitää mielessä, kun olemme Hangossa, koska tykätään luontopoluista kovasti. Toivottavasti meille sattuu silloin yhtä kaunis ilma kun teillä oli.

  • Reply Eila 23/06/2021 at 10:20

    Voi, miten ihana paikka! Olen yrittänyt päästä Hankoon jo parina kesänä, mutta sieltä on tosi vaikeaa saada kohtuuhintaista majoitusta kesäaikaan. Pitänee lähteä telttailemaan :) Ehdottomasti otan Tulliniemen luontopolun Hangon matkallani matkaohjelmaan – kunhan pääsen sinne! PS. Upeita kuvia!

  • Leave a Reply