Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hanko Matkailu Suomi

Vinkki Hankoon: Tulliniemen luontopolku & Suomen eteläkärki

20/06/2021
Suomen eteläisin kärki Hangossa

Tässä tulee vinkki sinulle, joka suunnittelet matkaa Hankoon ja pidät ulkoilusta ja kauniista maisemista. Ota matkasuunnitelmiin mukaan reippailu Tulliniemen luontopolulla, niin pääset nauttimaan ulkosaariston ainutlaatuisesta luonnosta ja meren läheisyydestä.

Kävimme ystäväni kanssa kävelemässsä Tulliniemen luontopolun muutama viikko sitten, kun vietimme viikonloppua Hangossa. Edellisillan rosé-lasilliset mahdollisesti painoivat vähän silmäluomia kun lähdimme aamusta liikkeelle, mutta pian väsymys unohtui raittiissa meri-ilmassa luonnon keskellä. Aamuauringon valo, polut vehreän metsikön keskellä, jylhät kallio, välkehtivä meri ja luonnossa juoksevat peurat tekivät meidän aamusta Hangossa ainutlaatuisen – onneksi lähdimme matkaan.

Tulliniemen luontopolku pähkinänkuoresssa

Tulliniemen luontopolku on pituudeltaan noin 6,7 km.

Tulliniemen parkkipaikka löytyy sieltä mihin Hangon Esplanadi päättyy.

Luontopolun varteen on sijoitettu infotauluja, jotka kertovat alueen luonnosta ja merenkulkuun & sotahistoriaan liittyvästä kulttuuriperinnöstä.

Reitti on merkitty valkopäisillä tolpilla, eikä reitiltä saa poiketa.

Reitti päättyy Suomen eteläisimpään kärkeen jossa Saaristomeri ja Suomenlahti yhtyvät.

 

Lue tästä myös juttuni Hangosta ja poimi majoitusvinkkini vaaleanpunaiseen huvilaan

 


 

Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 20/06/2021 at 11:19

  Tämä olikin hyvä vinkki! Täytyy pitää mielessä, kun olemme Hangossa, koska tykätään luontopoluista kovasti. Toivottavasti meille sattuu silloin yhtä kaunis ilma kun teillä oli.

  • Reply suvinmatkassa 21/11/2021 at 10:53

   Meille tosiaan sattui aivan mahtava ilma tälle reissulle, mikä ei aina kesäkuussa ole taattua. Mutta joo, kannattaa käydä jos Hangon lähistöllä liikkuu!

 • Reply Eila 23/06/2021 at 10:20

  Voi, miten ihana paikka! Olen yrittänyt päästä Hankoon jo parina kesänä, mutta sieltä on tosi vaikeaa saada kohtuuhintaista majoitusta kesäaikaan. Pitänee lähteä telttailemaan :) Ehdottomasti otan Tulliniemen luontopolun Hangon matkallani matkaohjelmaan – kunhan pääsen sinne! PS. Upeita kuvia!

  • Reply suvinmatkassa 21/11/2021 at 10:54

   Joo ei varmasti kohtuuhintaisia majoituspaikkoja kesällä löydy, kun se on se sesonki aika. Mutta jos joskus vielä pääset sinne, niin silloin ehdottomasti kannattaa täällä käydä :)

  Leave a Reply