Suomen suurin matkablogiyhteisö
Helsinki Matkailu Staycationit

Staycation Clarion Hotel Helsingissä

06/05/2021

*postaus sisältää mainoslinkkejä

”Staycation syntyy yhdistämällä englanninkielen sanat stay (jäädä) ja vacation (loma). Kyse on oman kotikaupungin näkemisestä uusin silmin, kuin turistin näkökulmasta.”

Staycationit ovat kiva tapa saada vaihtelua arkeen ja viikonloppuihin. Etenkin nyt korona-aikana, kun matkustelua ulkomaille tulisi välttää. Sillä vaikka matkustelu on nyt pannassa, se ei poista sitä ettei sitä kaipaisi matkalle. Ja kun matkakuume vaivaa, siihen hyvä lääke on pakata uikkarit ja nätti mekko lentolaukkuun ja suunnistaa minilomalle oman kotikaupungin hotelliin.

Kerron teille tässä postauksessa meidän upeasta ystävänpäivästä, jolloin meillä oli mieheni kanssa tiedossa Staycation Clarion hotel Helsingissä*. Vierailu Clarionissa oli minulle ensimmäinen, vaikka tämä, kaksi näyttävää 78-metriä korkeaa tornia omaava hotelli, on seissyt jo yli 5-vuotta Helsingin Jätkäsaaressa. Olin vain nähnyt Instagramissa houkuttelevia kuvia hotellin yläkerroksessa sijaitsevasta uima-altaasta sekä kattobaarista.

Meillä oli varattuna hotellista Standard-huone, jonka saimme hotellin 17. kerroksesta. Olimme aika innoissamme huoneen korkeasta sijainnista, sillä ajattelimme että huoneestamme olisi hienot näkymät kohti Helsinkiä tai merta. Valitettavasti pieneksi pettymykseksi huoneessa olikin vain pieni sivuikkuna, mikä oli minusta kyllä pieni miinus huoneelle ja kummallinen ratkaisu huoneen suunnittelussa. Tämä seikka olisi kyllä ollut selvästi näkyvillä huoneen kuvissa hotellin sivuilla varausta tehdessä, mutta mitäs sitä omille mielikuvilleen voi. Muutenkin huoneessa tuntui vähän siltä, ettei sen taso oikein yltänyt mielikuvaan mitä itselläni hotellista oli. Ne kun on ne pienet jutut mitkä siihen vaikuttavat, kuten se että kylpytakit eivät kuuluneet huoneen varusteluihin.

Huoneet eivät kuitenkaan meidän lomaa pilanneet, vaan nautimme kokonaisuudessaan kyllä vierailusta erittäin paljon. Henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja palvelualtista, aamiainen super kattava ja hotellin muut tilat kompensoivat pientä pettymystämme huoneen osalta. Pääset lukemaan niistä alla.

Clarion hotel Helsinki

kuva lainattu täältä

Staycation Clarion hotel Helsingissä

Clarion hotellihuone

kuva lainattu täältä

Clarionin katto uima-allas on ainutlaatuinen kokemus Helsingissä

Se mikä Clarionissa on ainutlaatuista ja syy miksi mekin päädyimme sinne viettämään Staycationia, on hotellin on 16-kerroksessa sijaitseva (lämmitetty) kattouima-allas. Meille nimittäin tärkeä kriteeri hotellia valitessa on aina että pääsemme pulahtamaan ja saunomaan. Allas oli ehkä kooltaan vähän pienempi mitä olin kuvitellut, mutta ei missään tapauksessa ollut mikään pettymys. Pienellä pakkasella oli kiva pulahtaa lämpimään altaaseen ja ihmettelemään altaan päätyyn ulokkeelle, jossa allas tulee ”ulos” rakennuksesta. Voin vain kuvitella kuinka kiva tämä aurinkoterassi ja allas ovat kesäkuukausina!

Me kerkesimme vierailumme aikana käymään kahteen otteeseen uimassa ja saunomassa, joten voin sanoa että otimme kaiken ilon irti allas- ja sauna-alueesta.

 

Skyroom-baari tarjoaa upeat näkymät Helsingin ylle

Clarion hotellin huipulla sijaitseva Skyroom tarjoaa vierailijoille suurkaupungin tunnelmaa – vastaavanlaisia ”roof top” -baareja ei Helsingistä nimittäin montaa löydy, toisin kun maailman metropoleista, kuten Bangkokista tai New Yorkista. Tämä jos jokin baari on hyvä paikka siemailla drinkkiä ja ihailla maisemia jotka avautuvat Helsingin ylle, samalla kun DJ rytmittää tunnelmaa.

Me kävimme Skyroomissa drinksuilla ennen illallista sekä illallisen jälkeen, jolloin siellä oli jo vilkas lauantai-illan meno päällä.

 

Loppuun vielä ravintolavinkki Jätkäsaaren alueelle!

Tällä kertaa meillä jäi Clarion hotellin oma ravintola kokeilematta, koska olimme varanneet pöydän illalliselle Espanjalaisesta Dos Pulpos tapas-ravintolasta sillä olin lukenut hyviä arvosteluja paikasta, ja huomasin että heillä oli kyseisenä lauantai-iltana live musiikkia ravintolassa. Ja voi että miten onnistunut valinta ravintola olikaan – ihana makumatka suoraan Espanjaan! Ruoaksi valitsimme menusta mustekalaa ”pulpo a la gallega”, valkosipuli katkarapuja ”gambas a la plancha”, paistettuja paprikoita ”pimientos de padrón” ja jälkiruoaksi lähes yhtä suussasulavaa Baskimaan juustokakkua ”Basque tarta de quesos” kun mitä olen San Sebastianissa syönyt. Illan kruunasi mies & kitara sekä espanjalaiset balladit.

Dos Pulpos-ravintola sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä Clarion hotellista.

 

Kaiken kaikkiaan meillä oli erittäin onnistunut Staycation Clarion hotel Helsingissä. Kokemukseen mahtuu pari miinusta (kylpytakit, huoneiden ikkunat), mutta sitä enemmän plussia (aamiainen, uima-allas & sauna-alue, skyroom). Tulemme varmasti yöpymään uudemmankin kerran Clarionissa Staycationin merkeissä. Tutustu ja varaa Staycation Clarionista*.

 

Olisi kiva kuulla oletko sä viettänyt Staycationeita kotikaupungissasi?

Täältä pääset lukemaan myös muista viettämistäni Helsinki Staycationeista.

 


Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 08/05/2021 at 22:41

  Tuo Clarion näyttää ja kuulostaa kyllä mainiolta hotellilla. Täytyy pitää se mielessä, kun seuraavaksi Marikan kanssa yövymme Helsingissä. Omassa kotikaupungissani noita ei juuri (toistaiseksi) tule harjoitettua, mutta toisaalta Helsinkikin on jo varsin lähellä, tunnin ajomatkan päässä.

 • Reply Teija / Lähdetään taas 09/05/2021 at 16:36

  Staycationeita pitäisi harrastaa enemmänkin. Meinasin varata yön minulle ja tyttärelle Valo-hotelliin, kun olin maalannut kylppärin, eikä päästy omaan suihkuun, mutta silloin oli juuri korona pahimmillaan, ja se heidän saunaosasto oli suljettuna. Ei sitten viitsitty pelkästä huoneen suihkusta maksaa montaa kymppiä.

  Kiitos ravintolavinkistä! Täytyy käydä testaamassa.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 10/05/2021 at 16:00

  Tuo uima-allas on kyllä kiva – kertaalleen on sekin tullut testattua.
  Oliko vierailunne ihan äskettäin ja oliko allas auki tässä koronatilanteessa, kun pääosa kaikista uimahalleista ja -altaista on ollut pitkään kiinni? Enpä tullut täältä kysyneeksi, kun jokin aika sitten selvitin, että missä pääsisi uimaan.

 • Reply Elina / elinanmatkalaukussa 11/05/2021 at 12:22

  Ompa sieltä kivat maisemat! Tuolta Skyroomista tulee tosiaan joku suurkaupunki mieleen ja aika kiva kun pääsee uima-altaalta tuonne uloskin, kiva kesällä ja kunnon pakkasella. Ei oo tullu ikinä kokeiltua staycationia mutta pitäis kyllä joskus! Siellä pääkaupunkiseudulla on kyllä tosi kivasti vaihtoehtoja, mistä valita! :)

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun Alla 12/05/2021 at 22:49

  Clarion on ehdottomasti yksi paikka, jossa mielelläni viettäisin kotimaan staycationin! :) Tuo uima-allas on tärkein syy, enkä varmasti itse muuta syytä tarvitsekaan, heh. Tuo Dos Pulpos ravintola meni kyllä heti korvan taakse, sillä rakastan Espanjaa ja espanjalaista ruokaa – ja todella sait ylipuhuttua tuolla livemusiikilla ja herkullisen kuuloisella ruoalla. :)

 • Reply Merja / Merjan matkassa 13/05/2021 at 10:00

  Olen käynyt Clarionissa erilaisissa tilaisuuksissa muutaman kerran, mutta en ole koskaan yöpynyt siellä. Viime keväänä oli lähellä, mutta varaus piti perua koronan vuoksi. Tuli noista pettymyksistä mieleen viime syksyinen reissu Tampereen Holiday Clubiin. Alkoi melkein naurattaa, kun olisi pitänyt niistä kertakäyttötohveleista maksaa. Yleensä jos niitä on hotelleissa tarjolla, ne ovat ilmaisia.

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 13/05/2021 at 22:32

  Vähän samanlaisen pettymyksen olen kokenut myös Jätkäsaaren Clarionin huoneesta tuon kapoisen ikkunan vuoksi. Jotenkin tuo Jätkäsaaren Clarion ei ole napsahtanut, jättänyt enemminkin kylmäksi. Paljon enemmän tykkään lentokentän Clarionista.

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi 16/05/2021 at 14:21

  Tuo kattoallas on kyllä kiva! Monia kertoja olen miettinyt, että staycation täällä olisi kiva. Harmi, että maisemat ei päässyt oikeuksiin teidän huoneesta. Jännä että on suunniteltu noin pienet ikkunat.

 • Reply Kaukokaipuun Monni 22/05/2021 at 14:40

  Vaikka en ole hurjan suuri hotellilomien ystävä, täytyy myöntää, että tämä maailmanaika on saanut minut haaveileman jo ihan vaan tällaisesta staycationista! Clarion on ihan huippu, olen siellä pari yötä viettänytkin kuvausreissuilla mutta miksipä ei joskus ihan vaan lomamielessä. :)

 • Reply anmariencfc 22/05/2021 at 21:07

  Mietin viime vuoden puolella St. Georgen ja Clarionin väliltä, mutta päädyin St. Georgeen. Clarionissa tuo kattouima-allas kiinnostaa erityisesti! Tuntui tosin, että hotellihuoneet on siellä melko standartid ja tuolla sky roomissa on tullut käytyä muutaman kerran muuten vain jo aiemminkin.

 • Leave a Reply