Suomen suurin matkablogiyhteisö
Helsinki Matkailu Staycationit

St. George Staycation – yö Helsingin upeimmassa hotellissa

06/02/2021
Staycation helsingin hotellissa

*postaus sisältää mainoslinkkejä

Staycation on mitä parhain tapa irtautua arjesta ja ottaa hetki rennosti. Staycation tulee sanoista stay & vacation, mikä viittaa siihen ettei lomalla aina tarvitse lähteä omaa kotikaupunkia kauemmaksi, vaan lomatunnelmaan pääsee lähelläkin.  Etenkin nyt kun matkustelu ei ole suositeltavaa, niin lomailu omassa kotikaupungissa on hyvä vaihtoehto. Minä ainakin kaipaan aika-ajoin  pientä staycation irtiottoa. Entä sinä?

Viimeisin staycation itselläni oli viime marraskuussa, kun yövyimme parhaan ystäväni kanssa Helsingissä St. George hotellissa*. Olimme molemmat pienen loman tarpeessa ja koimme että hotelli on turvallinen paikka viettää laatuaikaa tyttöjen kesken. Yöpymisen aikana meillä oli tarkoituksena juhlia ystäväni syntymäpäivää sekä syödä hyvin, rentoutua kylpylässä, nauttia toistemme seurasta, ja nukkua hyvät yöunet hotellihuoneen lakanoissa.

St. George hotelli helsingissä

St. Geroge hotellin vaaleanpunainen hotellihuone ihastutti

Joskus tuntuu siltä että hienoissa hotelleissa huoneet ovat vähän hajuttomia ja mauttomia, ja muutenkin yleinen tunnelma on vähän kliininen. Mutta ei St. Georgessa, jonka hotellihuoneet olivat erittäin chic, eli tyylikkäät ja elegantit. Yövyimme hotellin Atelier-huoneessa, jonka seinät olivat maalattu kauniin sävyisellä vaaleanpunaisella ja ikkunoista oli näkymä Vanhaan Kirkkopuistoon.

Olen kerran päässyt yhdessä blogi-illassa huonekierrokselle muihinkin St. Geroge -hotellin huoneisiin, ja piipahtanut myös sviitissä. Voin kertoa että myös nämä muut huoneet jakavat saman tyylikkään ja elegantin tunnelman kuin Atelier-huoneet, vain pienillä eroilla värimaailman ja huoneen koon suhteen.

Huoneessa meitä odotti tervetulotoivotus sekä suklaata. Ihanaa, nämä ovat niitä pieniä asioita jotka tekevät mielestäni yöpymisestä hieman eksklusiivisempaa. Avasimme siis alkuun pullon kuohuvaa, puimme muhkeat kylpytakit päälle ja söimme sängyllä tervetuliaissuklaat kera kuplivan, ennen kun suuntasimme hotellin kylpylään rentoutumaan.

St. Geroge hotellin wintergarden

kuva täältä

St. George Care – ainutlaatuinen kylpyä Helsingissä

Tyylikkään kylpylän omaava hotelli Helsingissä on harvinaisuus, siksi St. Georgen tunnelmallinen Care -spa on pelkästään jo hyvä syy yöpyä hotellissa. Mikään ei nimittäin ole ihanampaa kun pulahtaa iltauinnille tai aloittaa aamu saunoen. St. George Care -spa sisältää kaksi erilaista saunaa ja allasta, lisäksi hoitolan puolelta on mahdollista varata itselleen hoitoja ja hierontaa. Yleellisen kylpylän pukuhuoneesta löytyvät vieraille kylpytakit, pyyhkeet ja tohvelit käyttöön. Lisäksi peilipöydät ovat varusteltu laadukkaalla kosmetiikalla.

Mielestäni parasta kylpylässä oli pulahtaa höyrysaunan jälkeen kylmäaltaaseen. Ja toistaa tämä muutamaan kertaan. Voin sanoa, että rentoutus oli huipussaan!

St. George hotellin aamupala & puuro joka jäi päiväuniini

Koska olen aamiaisen suuri ystävä, niin koen sen olevan iso osa yöpymiskokemusta. Jos aamiainen on herkullinen, se kruunaa käynnin. Jos ei, niin kokemus valitettavasti vähän lässähtää.

Aamiainen St. George hotellissa oli mielestäni kuin kirsikka kakun päällä. Valikoimaa ei aamiaispöydässä ollut liikaa, vaan esillä oli juuri sopivasti laadukkaita raaka-aineita ja vaihtoehtoja. Aamiaispöydästä löytyi kaikkia mieleisiä herkkuja, kuten mummonkurkkuja, leipäjuustoa ja graavilohta. Sekä tietenkin St. George Bakeryssa leivottua tuoretta leipää. Erityismaininnan saa kaurapuuro, joka oli herkullisinta mitä olen koskaan syönyt. Ihan oikeasti, unelmoin siitä edelleen päivittäin!

Hotellin ravintolaa emme illallisen merkeissä tällä kertaa kokeilleet. Mutta kävimme juomassa glögit hotellin tunnelmallisessa Wintergarden baarissa. Hotellin ravintolan tiloihin on sittemmin rantautunut Tomi Björkin Boon Nam -thairavintola, joka on kyllä päästävä vielä kokemaan. Joten seuraavalla kerralla illallinen nautitaan ehdottomasti Boon Namissa, sekä haluan lisäksi päästä maistelemaan Wintergardenin iltapäiväteen menuta.

Yhteenvetona voin todeta, että meillä oli erittäin onnistunut staycation St. George hotellissa, eikä se varmasti jäänyt viimeiseksi kerraksi. Edullinen yö St. Georgessa ei ole, eikä sen kuulukaan olla kun hotelli on kategorisoitu ylelliseksi luksushotelliksi. Mielestäni pääasia on, että asiakas kokee saavansa rahoille vastinetta niin palvelussa kuin tunnelmassa. Ja voin sanoa että tässä tapauksessa hotellin ovista lipui ulos kaksi erittäin tyytyväistä ja rentoutunutta naista staycationin jäljiltä.

Miltä kuulosti Staycation St. George hotellissa?

Tutustu St George hotelliin ja varaa oma Staycation*

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 06/02/2021 at 16:44

  Varmaan olisi mukava kokemus! Itselläni on nykyään niin, että aamiaista ei useinkaan edes kaipaa, vaan on ihan mukavaa pysähtyä Syömään myöhemmin aamulla jossain mukavalta vaikuttamassa paikassa. Sen sijaan, jos aamiainen on, niin olen samaa mieltä, että se saisi olla hyvä.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/02/2021 at 18:10

   Kokemus oli ihana! Ja mulla ulkomailla joskus tuo sama homma, että aamupalan syö mielummin jossain kivassa kahvilassa kaupungilla.

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning 07/02/2021 at 16:02

  Näyttää kyllä kivalta paikalta, etenkin tuo spa-osasto ja aamupala. Jos lähempänä asuisi, niin voisin hyvinkin kuvitella lähteväni tuonne pienelle luksuslomalle. Mies varmasti tykkäisi myös.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/02/2021 at 18:12

   Joo Spa osasti oli tosi kiva, ja harvinaista herkkua Helsingin hotellissa. Suosittelen luksuslomaa jos joskus miehesi kanssa suuntaatte tännepäin :)

 • Reply Pirkko / Meriharakka 07/02/2021 at 19:33

  Haa, tuollakin näyttäisi olevan uima-allas. Tosin se taitaa olla vähän turhan lyhyt oikeasti uimiseen. Minua on vähän jurppinut tämä uimahallien kiinnipito pääkaupunkiseudulla ja kävinkin jo parit ”treenit” tekemässä Lohjalla ihan vaan siksi, että Lohja Spa:ssa on 25 metrin allas.
  Tuossa hotellissa olimme kerran jouluna – ihan tasokas! Valitettavasti vaan sinä jouluna porukkaa oli vähän liikaakin ja paikat ruuhkautuivat esimerkiksi aamiaisella. Nyt taitaisi olla väljempää.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/02/2021 at 18:23

   Juu nyt oli hieman väljempää ja esimerkiksi Spa:n kävijämäärät olivat rajattu. Mekin jouduimme odottamaan tovin vuoroamme sinne. Tuo on kyllä tylsää että uimahallit ovat kiinni.

 • Reply Sini matkakuumeessa 08/02/2021 at 21:23

  Hyvältähän tuo staycation kuulosti ja näytti. Kaksi kertaa hotellissa yöpyneenä ei voi muuta kuin kehua. Laatupaikka ja hyvä palvelu.

 • Reply Arja / Elämänmakuisia matkoja 09/02/2021 at 23:10

  Näyttää upealta ja tuo allasosasto, aivan ihana!
  Olisipa kiva käydä tuolla, se on vielä jäänyt itselle tuntemattomaksi. Mutta pitää muistaa, jos tulee tilaisuus :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/02/2021 at 18:25

   Juu ehdottomasti pistä korvan taakse tilaisuutta odottamaan. Etenkin tämä allasosasto tekee hotellista todella eksklusiivisen!

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi 10/02/2021 at 15:27

  Tuo on kiva hotelli. Olen yrittänyt houkutella poikaani mukaan pienelle Helsingin reissulle ja sanonut, että voitaisiin olla vaikka just St. Georgessa yötä. Mutta eihän tuollainen teinipoika siitä mitenkään innostu. Taitaa olla parempi mennä yksin, niin saa nauttia rauhassa :D

 • Reply Merja / Merjan matkassa 10/02/2021 at 17:05

  Minäkin ihastuin St.Georgen huoneisiin samaisessa blogi-illassa. Staycation toisi mukavaa vaihtelua arkeen, kun nyt ei oikein minnekään pääse. St.George kuulostaa juuri sopivalle paikalle viettää tyttöjen viikonloppua :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/02/2021 at 18:27

   Kyllä, paikka sopii etenkin tyttöjen viikonlopun vietolle :) Staycation on todella hyvä tapa saada tähän aikaan pientä lomatunnelmaa tähän tylsään arkeen.

 • Reply reetaeevi 12/02/2021 at 20:00

  Rosekuohuva vaaleanpunaisessa huoneessa, oi kun tekisi minut juuri nyt onnelliseksi 😍 Joku päivä menen vielä, vaikka yksin 💜

  • Reply suvinmatkassa 17/02/2021 at 17:27

   Oli kyllä ihanaa!! Ja joku päivä minäkin palaan tuonne vielä :)

 • Reply Tiina / lauluni sadepäivän varalle 13/02/2021 at 18:56

  Mukavan näköinen irtiotto :) Niitä kyllä kaipaa itse kukin, erityisesti näinä aikoina. Kaverit näyttivät olleen samaisessa hotellissa myös viettämässä tyttöjen iltaa viime viikolla ja aamiainen näytti olleen heillekin hyvin mieleinen.

 • Leave a Reply