Suomen suurin matkablogiyhteisö
Matkailu Suomi Turku

Hotellilomalla aina yhtä ihanassa Turussa

13/12/2020
Turun tuomiokirkko

*postaus sisältää mainoslinkin

Turku se vaan on ihana paikka! Se tuli taas todettua lyhyellä, mutta rentouttavalla hotellilomalla muutama viikko sitten. Turku on mielestäni aina ollut yksi suomen kivoimmista kaupungeista, etenkin kesällä kun kaupunki oikein puhkeaa parhaimmilleen. Mulla onkin monia ihania kesäisiä muistoja Turusta, kun lukio aikoina (eli ikuisuus sitten) lähdimme joka kesä juhlimaan Down By The Laituri-festareille kaveriporukalla. Nykyään tulee valitettavan harvoin vierailtua Turussa, vaikka se on vain 2 tunnin junamatkan päässä. Sitä matkustelee niin usein ulkomaille, että kotimaan matkailulle ei ole oikein aikaa. Paitsi tänä vuonna.

Ajatus hotellilomasta Turussa heräsi meillä vähän vitsistä, kun tämän vallitsevan tilanteen vuoksi joulukuun matkamme Miamiin ja Karibian risteily siellä peruuntui. Vaihtoehtona päätimme sitten matkustaa Turun Caribialle pulikoimaan. Hotelliloma kylpylässä rentoutuen tekikin ihmeitä matkustusta kaipaavalle mielelle ja etätöissä kangistuneelle kropalle.

Kerkesimme matkalla viettämään myös muutaman tunnin Turun keskustassa, jonka aikana tuli tehtyä seuraavanlaisia kivoja havaintoja tästä ihanasta kaupungista:

 

Aurajoen ranta on Turun sydän

Kävely kaupunkia halkovan Aurajoen rantaa pitkin on must juttu Turussa ollessaan. Luin jostain kuvauksen, että jokiranta on turkulaisten olohuone. Ihana olohuone onkin! Harmaassa marraskuisessa säässä jokiranta ei päässyt ihan täysiin oikeuksiinsa, mutta kesällä se puhkeaa parhaimmilleen kun vehreys valtaa katukuvan ja kahviloiden terassit ja jokilaivat täyttyvät ihmisistä.

 

Turussa on paljon houkuttelevia ravintoloita ja kahviloita

Tutkin etukäteen eri vaihtoehtoja lounastaa ja illastaa Turussa, ja voi apua miten houkuttelevia paikkoja tuli vastaan! Mieleeni jäi ainakin Tiirikkalan brunssi, Tintån pizzat, kasviravintola Hügge, Kortteliravintola Navetta ja Linna Burgers. Pelkästään syöminen näissä paikoissa on hyvä syy matkustaa Turkuun takaisin!

 

Turun kauppahallissa käy kova vilinä

Oli todella positiivista huomata kuinka ihanan eläväinen ja vilkas Turun kauppahalli oli, kun piipahdimme sinne lounaalle perjantaina. Kauppahallissa oli juuri sellaista meininkiä havaittavissa, mitä aina ihastelen Espanjassa ollessani, ja joka valitettavasti ei näy yhtä vilkkaana mielestäni Helsingin kauppahalleissa. Hallin toinen puolikas oli täynnä ravintoloita joiden keskeltä löytyy yhteinen ruokailualue, minne pystyi hakemaan syötävää ja juotava. Tarjolla oli muun muassa aitoa Italiaista pizzaa, ramen-keittoa, sushia ja kasvis & vegaani ruokaa. Silmiin pisti myös juuri avatun M Bistron herkullinen all day breakfast.

 

Turku on mahtava kaupunki viettää hotellilomaa

Turussa on paljon hyviä hotellivaihtoehtoja, joista meille valikoitui tällä kertaa Holiday Club Caribia, koska halusimme saunoa ja kylpeä. Olikin erittäin piristävää siirtyä harmaasta ja sateisesta Turusta Holiday Club Caribian trooppiseen huomaan ja vaihtaa kylpytakit päälle ja suunnata kylpylään viettämään iltapäivää.

Täältä pääset lukemaan lisää *Holiday Club Caribiasta

 

Keväällä koittaa kyllä uusi reissu Turkuun! Eli vinkkaa mulle sun lempijutut kaupungissa ja parhaat kahvilat & ravintolat?

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Marika / Matkalla Missä Milloinkin 13/12/2020 at 12:40

  Minullakin on paljon hyviä muistoja Turusta, siellä tuli asuttua opiskeluaika. Kerran vuodessa on vähintään käytävä Turussa visiitillä, ystäviä tapaamassa. Ja uusia kiinnostavia ravintoloita on ilmaantunut paljon! Keväällä haluan mennä jälleen Ruissaloon kävelemään ja pulahtaa uimaan. Samalla voisin käväistä ihanassa Avelian sisustuskaupassa.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 13/12/2020 at 16:41

   Näyttää siltä että minunkin on jatkossa vähintään kerran vuodessa piipahdettava Turussa ja seuraavaa reissua suunittelen jo kevääksi. Haluan päästä tutkimaan nimenomaan sisustusliikkeita ja ravintoloita!

 • Reply Merja / Merjan matkassa 14/12/2020 at 16:41

  Turku on kiva kaupunki. Töiden puolesta olen käynyt siellä usein, toki niillä reissuilla ei toimiston ulkopuolella tule juuri pyörittyä. Meidän oli tarkoitus mennä Turkuun kaveriporukalla, mutta pari meidän porukasta sairastui flunssaan ja reissu piti perua. Koronarajoitukset kiristyivät myös juuri silloin, joten ehkä oli viisampaakin pysyä kotona. Kunhan pahin koronatilanne taas hieman helpottaa, täytyy yrittää uudestaan :)

 • Reply Sini matkakuumeessa 16/12/2020 at 12:44

  Mua kiinnostaa testata se Kakolan hotelli. Muuten veri ei vedä Turkuun ainakaan tähän aikaan vuodesta. Tulis edes lunta, ettei ois niin synkkää ja harmaata. 😊

 • Reply Maarit - niceMatkaaja 20/12/2020 at 00:52

  Täytyykin varmaan seuraavaksi suunnata Turkuun. Edellisestä visiitistä onkin jo aikaa. Kivat muistot jäi 😊.

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi 20/12/2020 at 07:40

  Heh Karibian peruuntuneen loman hyvä korvike on Caribia, hauska idea! 🙈 Turku on kyllä kiva kaupunkikohde, meidän pitäisi myös varmaan tuossa alkuvuodesta suunnata samoilla kulmille.

 • Leave a Reply