Suomen suurin matkablogiyhteisö
Helsinki

5 x kivaa viikonloppu tekemistä Helsingissä

21/10/2020

Viikonloput ovat parasta aikaa tehdä lempiasioitaan ja rentoutua. Omiin syksyihini on aiempina vuosina kuulunut vahvasti lomamatkailu, eli pitkät viikonloput jossain ihanassa kaupungissa Euroopassa. Se on ollut yksi mun lempiasioista ja niitä matkoja kaipaan todella paljon. Nyt kun matkustaminen ei oikein onnistu, olen monesti joutunut vähän miettimään, että mitä kivaa tekemistä Helsingissä olisi viikonloppuna? Viime lauantaina päätin että mitä jos kokeilisin ”kaupunkilomailla” omassa kotikaupungissa ja tekisin lauantaipäivän aikana samoja juttuja mitä tekisin ulkomaillakin. Eli kiertelisin kaupungilla, istuisin kahviloissa, kiertelisin putiikeissa ja kävisin katsomassa taidetta. Oma reittini kulki tällä kertaa Punavuori-Ullanlinna-keskusta akselilla ja reitin varrelle kertyi kivoja uusia ja pari tuttuakin paikkaa.

Tässä siis 5 x kivaa tekemistä viikonloppuna Helsingissä

Herkullinen aamiainen avaa viikonlopun

Pitkät aamiaiset kuuluvat viikonloppu aamuihini, joko kotikeittiössä tai jossain ihanassa brekupaikassa. Olin nähnyt moneen otteeseen Instagramissa kuvia Iso Roobertinkadulta löytyvän Anima kahvilan leivistä, smoothie bowleista ja köyhistä ritareista, joten nyt minun oli pakko päästä sinne aamiaiselle.

Koska teki mieli suolaista, valitsin syötäväksi pesto-(pähkinä)ricotta leivän ja cappuccinon, jotka olivat super herkullisia. Mutta täytyy myöntää että mieleeni jäi kummittelemaan vieressäni istuneen herran makea banaanileipä. Tänne pitää siis ehdottomasti päästä uudelleen syömään ja mielellään kaverin kanssa, niin kehtaa tilata pöydän täyteen herkkuja maisteluun.

Alueella on myös muita kivoja aamiaispaikkoja, kuten Relove Freda, Green Hippo Cafe, & Brooklyn Cafe & Bakery.

 

Tutki Second hand & Vintage putiikkien valikoimaa 

Joka kerta kun pyörin second handia myyvän Reloven kulmilla (joko Töölössä tai nyt tässä tapauksessa Fredalla), on pakko piipahtaa sisään tutkimaan valikoimaa. Mielestäni heillä on valikoitunut myyntiin todella siistejä ja laadukkaita tuotteita ja olenkin tehnyt heiltä muutamia kivoja löytöjä. Niinhän se sanonta kuuluu että yhden romu on toisen aarre, vai kuinka?

Alueen muut vierailun arvoiset putiikit ovat Fida Freda, Kaunis Veera, PréPorté, SomaOma ja innolla odotan myös pian Iso Roballe aukeavaa Flean kivijalka myymälää.

 

Etsi aarteita antiikkikaupoista

Aarteiden etsintää on kiva jatkaa myös antiikkiliikkeissä, joista ehdottomasti suosikkini on Fasaani Korkeavuorenkadulla. Heidän 1000 m2 kokoisesta liikkeestä löytyy niin huonekaluja, kuin astioita ja lasitavaroita. Itselleni aarteita ovat kauniit arabian vanhat lautaset, tarjoiluastiat ja hopeiset aterimet. Tällä kertaa itselleni tarttui mukaan kristallinen voileipälautanen.

 

Päiväkahvit kruunaa jättikokoinen korvapuusti

Kaiken kiertelyn jälkeen oli aika ladata vähän akkuja ja istua päiväkahville ja pullalle, eikä millekkään pikkupullalle vaan Cafe Esplanadin jättimäiselle korvapuustille. Viikonlopuissa on se ihanaa, että lounaan voi korvata pullalla! Syödessäni ja katsellessani ulos syksyistä Esplanadia tuli väistämättä olo, kuin olisin istunut pienessä patisserie kahvilassa Pariisissa. Se voi johtua myös siitä, että olin juuri katsonut kaikki jaksot Emily in Paris -sarjasta.

Herkullisia isoja korvapuusteja löytyy myös Café  Succèsista & Artesaanileipomo Gateausta.

Ripaus taidetta viimeistelee kivan päivän kaupungilla

Minun on jo hetken aikaa ollut tarkoitus käydä katsomassa Marski X Emmi Granlund näyttely, joten viimeiseksi otin vielä suunnan kohti Mannerheimintiellä sijaitsevaa Scandic hotellia. Pieni taidenäyttely oli hyvä ja kaunis päätös päivälle. Emmin työt olivat kaikki todella paljon mieleeni ja ne ovat ilmaiseksi nähtävillä hotellin -1 kerroksessa.

Helsingissä taidemuseoista suosikkini ovat Designmuseo, Amos Rex, Ateneum & Suomen valokuvataiteen museon K1 näyttelytila jonka Marilyn & Coco Chanel näyttelystä kirjoitin täällä.

 

Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Marinella / KAUKOKAIPUU 25/10/2020 at 17:43

  Ihania vinkkejä! Näistä löytyy hyvin tekemistä seuraavalle Helsingin reissulle (kun sinne joskus pääsee). Etenkin nuo second hand -aarteet ja aamupalat kiinnostavat. <3

 • Reply Marika / Matkalla Missä Milloinkin 25/10/2020 at 20:04

  Tällaisessa oman kotikaupungin ”matkailussa” on myös se hyvä puoli, että tuetaan suomalaisia yrittäjiä koronakriisin keskellä. Samalla saa itselle voimia jaksaa rajoitusten kanssa. Ja mikä olisikaan parempi tapa aloittaa vapaa viikonloppu, kuin kiireetön ja monipuolinen aamupala.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/02/2021 at 19:01

   No niinpä, olet aivan oikeassa. Ja parempaa tapaa ei ole kuin kiireetön aamupala :)

 • Reply Johanna V. 28/10/2020 at 20:09

  Kivoja vinkkejä, lyhyestä välimatkasta huolimatta on Helsingissä käymiset rajoittuneet lähinnä työjuttuihin tai lentokentälle menoon. Nyt kun pakon edestä on pysyteltävä lähiseudulla, niin voisi muutaman päivän viettää ihan pääkaupunkiin tutustuen :) Esimerkiksi Green Hippo on ollut käyntilistalla jo pitkään…

 • Reply Pirkko / Meriharakka 28/10/2020 at 22:05

  Ehkä vähän turhankin harvoin viitsimme Espoosta lähteä Helsinkiin, mutta tuohon Animaan pitänee kyllä tutustua!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/02/2021 at 19:03

   Anima valitettavasti joutui lopettamaan tuossa kyseisessä paikassa ja etsii tällä hetkellä uutta toimitilaa. Toivotaan että sellainen löytyy, oli sen verran kiva ravintola

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 29/10/2020 at 15:08

  On kyllä kiva idea viettää ”ulkomaista” lomapäivää omassa kotikaupungissa! Itse en juurikaan jaksa kierrellä missään kaupoissa, vaikkakin tuollaisissa söpöissä kivijalkaliikkeissä tunnelma onkin ihan erilainen kuin keskustan kaupoissa. Mutta aaah kun rupesi tekemään mieli korvapuustia! :D

 • Reply Merja / Merjan matkassa 29/10/2020 at 16:29

  Kivoja vinkkejä ja hyvä idea viettää omassa kaupungissa ”turistipäivää”. Helsingistä löytyy vaikka mitä hauskaa tekemistä. Kavereiden kanssa on ”Hesa-viikonloppu” varattu kuukauden päähän. Toivottavasti korona ei sotke suunnitelmia.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/02/2021 at 19:04

   No niin löytyy, enemmänkin kuin yhdeksi päiväksi. Toivottavasti saitte pidettyä teidän Hesa-viikonlopun!?

 • Reply Periaatteen Nainen 30/10/2020 at 18:05

  Kiva kun muistutit Animasta, se on jo tovin ollut listalla – paikkaa on kehuttu, eikä ilmeisesti ihan syyttä!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/02/2021 at 19:05

   Oli kiva paikka, mutta valitettavasti joutui marraskuussa sulkemaan ovensa ja etsii nykyään uutta toimitilaa. Toivotaan että sellainen löytyy ja pääsemme taas Animaan herkuttelemaan :)

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 30/10/2020 at 21:08

  Kiva päivä sulla ja hyviä vinkkejä. Jos jotain hyvää voi koronasta löytää, kummasti tulee nähtyä lähelle paremmin :)

 • Reply Tanja / Tädin ja tytön matkablogi 30/10/2020 at 22:42

  Helsinki ❤️

  Aina kiva lukea muidenkin vinkkejä ja ajatuksia tästä ihanasta ex-rakkaasta, jolla kuitenkin on ikuisesti paikka minun sydämessä 😍

 • Reply hannamarielina 31/10/2020 at 10:51

  Kiva postaus ja hyviä vinkkejä, heräsi mielenkiinto lähteä käymään Helsingissä päiväreissulla pyörimässä ihanissa kivijalkaputiikeissa ja nautiskelemaan kivoissa kahviloissa :D

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 01/11/2020 at 08:31

  Kelpasi kaikki vinkit oikein hyvin itsellekin! Kävin juuri pari viikkoa sitten tuolla Animassa kahvilla ja tuorepuristetulla appelsiinimehulla. Himoitsin noita aamupalasettejä tuolloin, mutta ei ollut yhtään nälkä. Pitääpäs käydä joku kerta testaamassa, näytti herkulliselta.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/02/2021 at 19:08

   Harmi että se Anima joutui sulkemaan ovensa jonkun liiketila jutun takia, ja etsii nyt uutta liiketilaa. Toivottavasti sellainen löytyy, ja pääset kokeilemaan noita aamupalasettejä sinne.

 • Reply Jaana 01/11/2020 at 11:45

  Kiitos kivasta kirjoituksesta, tämä onkin hyvä ottaa toteutettavaksi työlistaksi itselleni, kun on tarvetta tuulettaa päätäni kaiken tämän ylimääräisen kotoilun keskellä: )

 • Leave a Reply