Helsinki

Päivä ikonisten naisten seurassa – Coco & Marilyn

20/09/2020
Marilyn Monroen kuvia näyttelyn seinällä

Vietin eilen parhaan ystäväni kanssa lauantaipäivää kaupungilla, ihanassa aurinkoisessa syksyisessä säässä. Jos koronaa ei olisi, olisimme oikeasti viettäneet tätä lauantaipäivää Lontoossa shoppailun, ruoan ja kulttuurin parissa. Lontoon matka valitettavasti siirtyi kevääseen, mutta päätimme silti viettää yhtä ihanan päivän täällä Helsingissä. Ja sitä se olikin: pyörimme sisustus- ja vaateliikkeissä, istuimme lasillisilla terasseilla, söimme hyvää ruokaa ja vaihdoimme kuulumisia. Iltapäivästä seuraamme liittyi myös kaksi ikonista naista, Coco Chanel & Marilyn Monroe, kun päätimme toteuttaa kulttuuriosion päivästä valokuvanäyttelyssä.  Ja siitä haluan kertoa  teille nyt vähän enemmän, paljastamatta kuitenkaan täysin koko näyttelykokemusta.

Sillä sinun tulee kokea se itse!

K1 on Suomen valokuvataiteen museon uusi näyttelytila Helsingissä ja se löytyy Kämp Gallerian pohjakerroksesta. Elokuussa 2020 avatun tilan avajaisnäyttelyssä sukelletaan 60-luvulle, Marilyn Monroen & Coco Chanelin seuraan. Douglas Kirklandin kuvaamat tarinalliset kuvasarjat tuovat esiin näiden ikonisten naisten taidon käyttää visuaalisuuden voimaa mielikuvien rakentamisessa. Aikana jolloin sosiaalista mediaa ei ollut, vaan imago rakennettiin valokuvan keinoin kuvalehtien sivuilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Ilta Marilynin kanssa -kuvasarja

Ilta Marilynin kanssa -kuvasarja kuvattiin Look-aikakausilehden 25 -vuotisjuhlanumeroon. Tuolloin vasta 27-vuotias Kirkland kuvasi yhtä maailman tunnetuinta elokuvatähteä parvelta käsin, tähden maaten alapuolella silkkilakanoihin kääriytyneenä.  Näyttely kertoi, että sensuellin tunnelman saavuttamiseksi, oli taustalla soimassa Frank Sinatran-musiikkia ja tarjolla Dom Pérignon -samppanjaa. Kuvasarja kuvattiin vuonna 1961 ja vain vuoden päästä siitä, ikoninen Marilyn nukkui pois.

”Fear is stupid, so are regrets” – Marilyn Monroe

Ilta Marilynin kanssa näyttelyn kuva

Marilyn Monroe valokuvanäyttelyn kuvia

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Coco Chanel

Jackie Kennedyn käyttämien Chanel-jakkupukujen myötä muotitalosta oli tullut kiinnostava Amerikassa, joten vuonna 1962 Kirkland lähetettin kolmeksi viikoksi Pariisiin seuraamaan 79-vuotiasta muotigurua, mademoiselle Coco Chanelia,  sekä muotitalon jokapäiväistä elämää ja valmistautumista uuden malliston esittelyyn. Tämän myötä syntyi kuvasarja Coco Chanel.

”Beauty begins the moment you decide to be yourself” – Coco Chanel

Coco Chanel taulu

 

Näyttely oli kiehtova, sillä kukapa ei haluaisi päästä kurkistamaan näiden ikonisten naisten elämää?! Marilyn Monroen hahmo sekä tyyli-ikoni Coco Chanel olivat oman aikakautensa supernaisia, ja ovat sitä edelleen 60 vuoden jälkeen. He ovat ajattomia. Suosittelen siis sopimaan treffit parhaan tyttökaverisi kanssa pikimmiten, ja ottamaan suunnan kohti Coco & Marilyn -näyttelyä.

 

Douglas Kirklandin näyttelyt Coco & Marilyn ovat esillä K1:ssä 20.8.–20.12.2020.

Voit lukea näyttelystä lisää täältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Marika / Matkalla Missä Milloinkin 20/09/2020 at 20:02

  Tästä näyttelystä luinkin Ylen sivuilta. Kyseisessä artikkelissa tosin mainitaan Kirklandin olleen 27-vuotias ottaessaan nuo ikoniset Marilyn-kuvat. Oli mielenkiintoista lukea nuoren valokuvaajan näkökulmasta, millaista oli kuvata maailmanluokan tähtiä. Harmi, että valokuvaaja itse ei päässyt koronan vuoksi näyttelyn avajaisiin.

  https://yle.fi/uutiset/3-11494221

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 21/09/2020 at 09:11

   Tiedätkö, olet aivan oikeassa. Kirkland oli 27-vuotias kuvatessaan nämää kuvat, minulla on tullut virhe tuonne tekstiini. Käynpä korjaamassa sen :)

   Pitkääkin etsiä jos vielä löytäisin tuon ylen jutun, olisi mielenkiintoista lukea se.

 • Reply Merja / Merjan matkassa 26/09/2020 at 13:07

  Tämän näyttelyn haluaisin nähdä. Onneksi tässä on vielä aikaa, ellei kiihtyvät koronatartunnat sulje myös museoita ja taidenäyttelyjä. Hope not!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 28/09/2020 at 08:54

   On hyvin vielä aikaa, ja toivotaan tosiaan ettei sulkeudu koronan vuoksi. Näyttelyn vierailijamäärät oli nytkin jo rajattu, joten tuntui turvalliselta olla paikanpäällä.

 • Reply Sanna I Seven Seas 26/09/2020 at 14:20

  Joo, tää voisi sopia hyvin marraskuulle, kun noh…ei välttämättä ole ulkona niin paljoa tekemistä ;) Kiitos vinkistä!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 28/09/2020 at 08:55

   Ole hyvä :)

 • Reply Noora / Seikkailumielellä 26/09/2020 at 19:25

  Kiitos tästä vinkistä! Suuntaan ensi viikolla Helsinkiin äiti-tytärviikonloppua viettämään ja pohdimme juuri, olisiko kaupungissa jotain kiinnostavaa näyttelyä katsottavaksi :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 28/09/2020 at 08:56

   Ole hyvä. Ja ehdottomasti äitin kanssa katsomaan näitä upeita naisia!

 • Reply Rosa 26/09/2020 at 22:55

  Minusta näyttely oli yllättävän suppea ja ripustus tylsähkö. Kiva paikka piipahtaa, mutta odotin ehkä enemmän tilalta. Mielestäni selfie-sänky oli hauska oivallus ja nimenomaan kaverin kanssa toteutettavaksi.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 28/09/2020 at 08:58

   Mielestäni näyttely ei ollut suppea, vaan pysyi hyvin raameissa. Mutta yhdyn kanssasi tuohon tila asiaan, näyttely olisi mielestäni sopinut paremmin avaraan ja valoisaan näyttelytilaan.

 • Reply Martta / Martan matkassa 27/09/2020 at 00:31

  Helsinki ei ole ihan Lontoo, mutta ihanaa että lähditte kuitenkin viettämään kaveri-päivää, kuullosti oikein mukavalta, tälläsiä juttuja pitäisi tehdä useammin! Juuri puhuimme tästä ystäväni kanssa ja mietimme näyttelyyn menoa, kiva kuulla että näyttely oli onnistunut, täytyypä käväistä siellä pikimmiten.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 28/09/2020 at 09:02

   Kyllä, tällaisia juttuja pitäisi ehdottomasti tehdä useammin! Nyt ei muuta kun ystävän kanssa paikanpäälle :)

 • Reply Lentoonlähdössä by Hannamarielina 27/09/2020 at 09:29

  Tää vaikuttais niin kiinnostavalta! Jos ois Helsingissä käyntiä niin tuolla voisi käydäkin. Oispa kiva jos tulisi joskus tänne Ouluunkin tuon tyyppisiä näyttelyjä 😄

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 28/09/2020 at 09:06

   Oli kyllä todella kiinnostava, ja toivotaan että Ouluunkin rantautuu joskus näitä kivoja näyttelyitä!

 • Reply Annukka 05/10/2020 at 09:47

  En tiennytkään, että Kämp Gallerian alakerrassa on valokuvataiteen museon näyttelyitä. Tämä on kyllä tosi mielenkiintoinen, pitää käydä itsekin kokemassa.

 • Leave a Reply