Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Matkailu Tallinna Viro

Uusi nähtävyys Tallinnassa: Paksun Margareetan museo + osallistu arvontaan!

25/08/2020

Pressimatkan tarjosi: Tallink Silja ja Visit Tallin

Tänä kesänä minulla oli ilo lähteä mukaan pressimatkalle Tallinnaan Tallink Siljan ja Visit Tallinnan kutsumana. Olen innokas Tallinnan matkaaja, joten olen aina valmis tutustumaan Tallinnan uusiin nähtävyyksiin, ravintoloihin ja hotelleihin. Tätäkin artikkelia kirjoittaessani istun Megastarin kyydissä matkalla kohti Tallinnaa.

Mukana matkalla meitä oli noin 30 hengen porukka ja matkan taitoimme suuntaansa Tallink Victoria 1:llä, joka liikennöi nyt kesän ajan Tukholman sijaan päivittäin Helsinki-Tallinna välillä. Reittimatkojen lisäksi Victoria 1. tarjoaa 11 tunnin päiväristeilyjä, millaisella mekin olimme, joten meillä oli 5 tuntia aikaa maissa Visit Tallinnan suunnittelemien ohjelmien parissa. 

 

Uutta nähtävää Tallinnassa – Paksun Margareetan museo

Viron merimuseo koostuu kahdesta museokokonaisuudesta, Lentosataman sekä Paksun Margareetan  näyttelykokonaisuuksista. Tällä matkalla minulla oli ilo päästä tutustumaan Paksun Margareetan museo-vierailukeskukseen, joka on auennut täysin remontoituna ja uudistettuna marraskuussa 2019.

Museolippu Paksun Margareetan merimuseoon

Paksun Margareetan museo-vierailukeskus sijaitsee Tallinnassa osoitteessa Pikk 70. Keskiaikainen Suuri rantaportti ja Paksun Margareetan tykkitorni, jossa museo-vierailukeskus sijaitsee, ovat jo itsessään vaikuttavia (ovathan ne osa Unescon maailmanperintökohdetta), ja matkaajalle hyvin tuttuja rakennuksia Tallinnan katukuvasta. Ne ovat peräisin 1300-luvulta (portti) ja 1500-luvulta (tykkitorni) ja alunperin niiden tarkoitus oli säädellä kaupunkiin pääsyä ja puolustaa kaupunkia meren puolelta. Nyt ne tarjoavat tilat Viron merenkulkumuseolle. 

Kuten museo omilla sivuilla kiteytettää, on museo kuin ”meri tykkitornissa”.

Paksun Margareetan museossa pääset tutustumaan 4. kerroksen verran Viron merenkulkuhistoriaa. Museo on valoisa ja avara, ja se sisältää muun muassa paljon historiallisia esineitä ja kattavan laivojen pienoismallikokoelman. Museon katseenvangitsija on ehdottomasti näyttelysalin katonrajassa sijaitseva 20 metrin pituinen ja 700 vuotta vanha Koggi, eli keskiaikaisen rahtialuksen hylky.

Vanha Koggi Paksun Margareetan museon katossa

Majakkakokoelma Paksun Margareetan merimuseossa

Matka-arkkuja esillä Paksun Margareetan merimuseossa

Itse koin museon erittäin mielenkiintoiseksi, vaikka en yleensä ole kovin kiinnostunut historiasta ja merenkulusta. Näyttelykokonaisuus oli hienosti rakennettu ja se piti vierailijan mielenkiintoa yllä kerros kerrokselta. Lisäksi oppaamme oli mitä mainioin ja todellinen aiheen asiantuntija, hänestä huokui oma innostus aihetta kohtaan ja sai sen myös tarttumaan ryhmäänsä.

Mielenkiintoisen 1,5 tuntisen museokäynnin perusteella voin suositella vierailua Paksun Margareetan museossa.

 

MARU – uusi näköalakahvila Tallinnassa

Museon 5. kerroksessa sijaitsee kattokahvila MARU, joka on myös ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka. Kahvilatuotteiden lisäksi MARU tarjoilee merellisiä ruoka-annoksia, kuten sinisimpukoita, ja me pääsimme puolestaan maistelemaan MARU:n herkullisia mustekala-annoksia museokierroksen päätteeksi. MARU tarjoaa myös hienot näkymät Tallinnan vanhankaupungin ylle. Pistää siis MARU muistiin korvan taakse, sillä voiko olla parempaa lounaspaikkaa aurinkoisena päivänä Tallinnassa!?

 

Arvonta – voita perhelippu Merimuseoon

Nyt on sinunkin mahdollisuus päästä vierailemaan Tallinnan merimuseossa! Arvon osallistuneiden kesken yhden (1 kpl) perhelipun, joka oikeuttaa kahden aikuisen ja heidän alaikäisten lasten sisäänpääsyyn sekä Paksun Margareetan että Lentosataman museoihin. Lipun arvo on 40 euroa ja se on voimassa 30.6.2021 asti.

Osallistumisaika arvontaan on sunnuntaihin 6.9.2020 klo: 21:00 asti. Lähetän liput voittajalle postitse.

Osallistuminen tapahtuu jättämällä kommentin tähän postaukseen!

 

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Anu 26/08/2020 at 08:28

  Wau! Olipa hauska lukea tästä kohteesta. Koko perheelle varmaan todella mielenkiintoinen paikka : ) .

 • Reply Jenny 26/08/2020 at 09:43

  🤩 Aina löytyy uusia perheille sopivia vierailukohteita Tallinnassa vaikka siellä on tullut käytyä monesti. Tämä paikka siis seuraavaksi, toivottavasti voitetaan liput!

 • Reply Terttu Paatsio 26/08/2020 at 11:03

  Vielä käymättä

 • Reply Laura 26/08/2020 at 13:05

  Tänne ei keretty kesällä. Poika tykkäisi kovasti!

 • Reply Henna 26/08/2020 at 14:15

  Tämä olikin hyvä vinkki! Täytyy muistaa jatkossa, kun käy Tallinnassa.

 • Reply Hannnnnna 27/08/2020 at 09:52

  Wau! :) Mukana arvonnassa. :)

  • Reply Eija Anrtonen 29/08/2020 at 17:55

   Mahtavaa.tykkään 👍

 • Reply Minna 28/08/2020 at 09:11

  Tää oli kiva museo, ilomielin uudestaan tänne :)

  • Reply Suvi 7 Suvin matkassa 10/09/2020 at 08:19

   Kyllä, todella kiva museo oli. Itselläni vielä näkemättä Lennusadam, sinne sitten joskus tutustumaan..

 • Reply MarjaKoo 29/08/2020 at 17:06

  Nyt on jo kova kaipuu reissuun ja tämäkin museo voisi osua kohdalle :)

 • Reply Paratiisireportteri 01/09/2020 at 06:37

  Paksun Margareetan torni on jo ulkoa niin hieno, että kiva kuulla sisätilojenkin olevan nykyisin käymisen arvoiset. Täytyy laittaa listalle!

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty 02/09/2020 at 22:06

  Mä olen odottanut innolla tuon museon avautumista, mutta nyt en ole Viroon lähtenyt lyhyellekään reissulle. Erityisesti kiinnostaa se, kuinka tuo eroaa Lennusadamista, joka esittelee myös merenkulun historiaa. Täytyy lähteä tutustumaan museoon, kunhan tilanteet vähän muuttuvat.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 04/09/2020 at 19:27

  Olipas mielenkiintoinen paikka josta en ole ennen kuullut. Kunhan täältä Suomeen tullaan jossain vaiheessa, niin tämähän voisi mukava paikka vierailla. Vaikka keväällä sitten. Tallinna oli muutenkin tämän kesän suunnitelmissa mutta nyt ei vaan sitten päästykään Suomeen. Tulossa kuitenkin ollaan ja mahdollisesti nyt pitkäksi aikaa.

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 05/09/2020 at 16:53

  En osallistu arvontaan, mutta olipa mukava lukea tästä kohteesta ja muistella reissua. Etenkin MARUn mustekala kelpaisi jälleen!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/09/2020 at 08:20

   Kyllä, se MARU:n mustekala oli todella hyvää. Pitää kyllä päästä kokeilemaan muitakin merenantimia MARU:ssa joku päivä.

  Leave a Reply