Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Latvia Matkailu Riika

Ihana päivä Riiassa & kokemuksia + vinkkejä Riian-risteilylle Silja Serenadella

04/07/2020
auringon lasku päivä riikassa risteiyllä

Kun Tallink Silja tiedotti aloittavansa kesällä päivä Riiassa-risteilyt, ei mennyt montaa päivää siihen että olimme varanneet matkat. Matkakuumeen ollessaan aivan tapissa, päädyimme varaamaan matkan heti ensimmäiselle risteilylle mitä oli tarjolla. Risteilyn varaaminen onnistui loistavasti kännykällä Tallink Siljan aplikaation kautta. Risteilyn hinnaksi tuli kokonaisuudessaan 187 euroa, sisältäen Promenade -hytin sekä aamiaiset 2 hengelle kumpanakin aamuna.

Riika on Latvian pääkaupunki ja matka sinne kesti laivalla yön yli. Päivä Riiassa-risteily on aikataulullisesti hyvin verrattavissa Tukholman-risteilyyn. Lähtö Helsingistä on 16 aikaan ja Riiassa olimme seuraavana aamuna klo 10:30 aikaan. Paluumatka alkoi noin 16:30 ja Helsingissä olimme seuraavana aamuna klo 11:00. Mukavaa rauhallista matkustamista.

Korona puhuttaa, huolestuttaa ja mietityttää, etenkin matkustaessa laivalla jossa on lähemmäs 2000 matkustajaa kyydissä. Mielestäni Silja Line oli ottanut hyvin huomioon hygienia-asiat laivalla: käsidesiä oli tarjolla joka puolella, ravintoloissa istuttiin vain joka toisessa pöydässä ja kuulutukset muistuttivat ihmisiä turvaväleistä. Mutta lopultahan se on meistä ihmisistä yksilöinä kiinni miten noudatamme ohjeita ja käyttäydymme ja valitettavasti myös sitä näkyi laivalla, ettei turvaväleistä välitetty ja etenkin meno ja paluu laivalle sai ihmiset jonottamaan sumpussa. Latvian päässä poistuimme laivasta autokannen kautta, joka mahdollisti erittäin väljän ulostulon laivasta. Mielestäni tätä olisi voinut toteuttaa myös Helsingin päässä.

Meidän ensimmäinen ilta sujui laivalla rauhallisesti. Söimme aikaisen illallisen laivan Grande Buffetissa ja vietimme loppuillan aurinkokannella. Meitä hellivästä säästä piti ottaa kaikki irti, sillä harvoin olen kokenut näin lämmintä ja kaunista säätä risteillessäni Itämerellä, että aikaa voi viettää ulkona. Ilta oli ihana ja odotin jo paljon seuraavaa päivää, Riian näkemistä ja ensimmäistä vierailuani Latviassa.

Silja Serenaden aurinkokannella

Yhteiskuva Harri Hylkeen kanssa Silja Serenadella

Merimaisema ikkunasta päivä Riikaan-risteilyllä

Maihinnousu autokannelta Silja Serenadella

Silja Serenade Riian satamassa

 

Päivä Riian kauniissa Vanhassakaupungissa

Satamasta oli vain noin 15 minuutin kävely matka Riian vanhaankaupunkiin, joka kulki joen vierustaa pitkin ja kauniiden puistojen läpi. Meillä oli noin 5 tuntia aikaa maissa, joten aikaa oli hyvin kierrellä. Olimme päättäneet jo etukäteen, että keskitymme päivän ajan vanhaankaupunkiin tutustuen, ettei päivä mene ihan juoksemiseksi.

Riian vanhakaupunki oli hiljainen ja osa kaupoista ja ravintoloista oli vielä kiinni. Se ei meitä haitannut, oli vaan mukavaa että oli vähän väljempää, sillä uskon että muina kesinä paikan päällä käy kunnon kuhina turisteista. Kiertelimme vanhassakaupungissa koko päivän ja näimme muutamia maamerkkejä, kuten historiallisen Mustapäiden talon, Riian vanhimmat talot nimeltään ”kolme veljestä”, Pyhän Pietarin kirkon ja ohimennen näimme myös Ruutitornin. Pääosin keskityin kaupungin kauniiden talojen ihasteluun ja ihanan tunnelman aistimiseen – ei ihme että kaupunkia kutsutaan Baltian Pariisiksi.

Päivä oli todella kuuma, joten istuimme myös paljon terasseilla ja nautimme säästä. Lounaaksi söimme herkullisia blinejä ja viilentävää keittoa. Lopulta oli aika palata takaisin laivalle. Vaikka luulin että 5 tuntia riittää hyvin, se tuntuikin lopulta liian lyhyeltä ajalta, näkemättä jäi vielä paljon ja ensi kerralla haluan ehdottomasti kokea muun muassa kanavaristeilyn.

Riiaan pitää siis palata vielä!

Kaunis puisto Riiassa

Terassi Riian vanhassakaupungissa

Kolme veljestä talo Riian vanhassakaupungissa

 

Paluu Riiasta: Italialaista ruokaa & kaunein auringonlasku

Kotimatka kohti Helsinkiä sujui tyynesti. Söimme illallista laivan Italialaisessa Tavolàta -ravintolassa ja istuimme suurimman osan illasta taas aurinkokannella, tällä kertaa ihastellen kauneinta auringonlaskua mitä olen Itämerellä nähnyt. Kävimme vielä kurkkaamassa illan shown laivan Starlight-yökerhossa ennen kun vetäydyimme nukkumaan.

Pariskunta Silja Linen aurinkokannella

 

Vinkkejä päivä Riiassa-risteilylle

Loppuun vielä muutama vinkki risteilylle ja päivään Riiassa:

Suosittelen varaamaan etukäteen aamiaiset sekä illalliset laivalla. Useaan otteeseen kuulin sekä illallispöydässä että aamiaisbuffetissa, kuinka ne olivat täynnä ja tilaa voisi tiedustella tunnin päästä uudelleen.

Muista että matkustusturvallisuus ja hygienia lähtee sinusta itsestäsi. Pidä turvaväli muihin, huolehdi omasta käsihygieniasta, äläkä änkeä ryysikseen.

Tutki etukäteen mitä haluat nähdä ja missä / mitä haluat syödä Riiassa, sillä maissaoloaika on lopulta aika lyhyt. Vinkkejä löytyy monista matkablogeista. Hyvin suuniteltu on puoliksi tehty :)

Bolt kyydit toimivat Riiassa ja ovat edullisia. Matka vanhastakaupungista satamaan maksoi 2,10 euroa. Kulkemalla Boltilla säästät aikaa ja jalkoja.

 

Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Laura 05/07/2020 at 12:06

  Ensi viikolla tuonne. Sää vaan ei oikein ole ennusteiden mukaan hyvä. Varattiin tämä ihanuus heti ku tuli. A luokan hytti vain 75e

  • Reply suvinmatkassa 23/07/2020 at 17:50

   Toivottavasti teillä oli kiva reissu Riiassa ja lopulta myös hyvät säät :)

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 06/07/2020 at 01:28

  Marika on aikoinaan käynyt tuolla vähän huonoon vuodenaikaan, niin sää oli vähän ikävä eikä Riika oikein sytyttänyt, tai suoraan sanottuna ei lainkaan. Mutta tuollainen voisikin olla hyvä tapa aloittaa tutustuminen kaupunkiin uudestaan, Itse uskon pitäväni kaupungista kyllä paljon.

  • Reply suvinmatkassa 23/07/2020 at 17:51

   Riia oli kyllä kiva kaupunki, suosittelen vierailemaan. Ja tämä tosiaan oli hyvä tapa tutustua kaupunkiin.

 • Reply Senni 06/07/2020 at 06:40

  Törkeen huonoa suomea. Blogin kirjoittaminen edellyttä muutakin kuin kivaa!

  • Reply Senni 06/07/2020 at 06:48

   Noloa lukea näin huonolla suomen kielellä kirjoitettua blogia 😖

   • Reply suvinmatkassa 23/07/2020 at 17:52

    Ei varmaan sitten kannata lukea jos on niin noloa :)

    • Reply Lounastuu 12/08/2020 at 15:48

     On se tietysti vähän niin, että ollakseen vakuuttava kirjoittaja on kielellisen osaamisenkin hyvä olla edes jonkinmoisella tolalla. Ainakin se Riian taivutus kannattaa opetella jos siitä haluaa tekstin kirjoittaa (Riika taivutetaan samoin kuin siika (siikaan/Riikaan, siiassa/Riiassa), jos yhdyssanojen ja muiden kanssa onkin vaikeaa – joillakinhan on tietenkin esim. lukihäiriö ja kirjoittaminen siksi vaikeaa. Ei nyt kovin mollata kuitenkaan tarvitse. Hyvin tästä selvän sai.

  • Reply Annukka 13/07/2020 at 20:52

   Törkeen huonoa käytöstä, jopa netissä! Rakentava palaute on varmasti enemmän kuin toivottua, mut sun palautteesta tuskin on mitään hyötyä. Olisit edes kertonut miks on ”törkeen” huonoa suomea, niin tilanteeseen olisi helpompi vaikuttaa, jos edes tarvitsisi vaikuttaa.

   • Reply suvinmatkassa 23/07/2020 at 17:53

    Kyllä, juuri näin. Mutta ei välitetä näistä :)

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 07/07/2020 at 10:47

  Minäkin katselin näitä Riian risteilyitä, mutta päädyimme Maarianhaminaan, kun en ole siellä koskaan käynyt. Nyt on kyllä hyvä mahdollisuus päästä risteilleen matkaamaan lähikaupunkeihin!

  Olen juurikin samoilla linjoilla tuossa, että kannattaa suunnitella ravintolat ennakkoon. Kukaan tuskin haluaa käyttää matkalla aikaa siihen, että nälkäisenä etsii hyvää ravintolaa.

  • Reply suvinmatkassa 23/07/2020 at 17:57

   Maarianhamina voisi olla kanssa kiva, sillä en ole koskaan sielä käynyt! Ja juuri näin, nälkäisenä ei ikinä kannata etsiä hyvää ravintolaa :)

 • Reply reetaeevi 07/07/2020 at 17:40

  Riika on kauneimpia kesäkaupunkeja, jossa olen ollut. Neljä vuotta sitten olin siellä muutaman yön serkun kanssa lomailemassa ja tuntui että aika loppui kesken. Niin paljon arkkitehtuuria eri aikakausilta, ihania kahviloita ja kulttuuritarjontaa, että olisi kyllä jo aika mennä uudelleen 😊

  • Reply suvinmatkassa 23/07/2020 at 17:57

   Todellinen kesäkaupunki kyllä! Ei tuossa päivässä todellakaan kerennyt kaikkea nähdä ja kokea, joten pitää minunkin vielä suunnata sinne takaisin :)

 • Reply Ellin00ra 07/07/2020 at 18:24

  Pohjolan Pariisi? Neiti on nyt mahtanut snukkua maantiedon tuntinsa. Riikaa kutsutaan kyllä Baltian Pariisiksi, mutta Pohjola on ihan muualla.

  • Reply suvinmatkassa 23/07/2020 at 17:58

   Hahaha, hyvä korjaus. Tarkoitin kyllä Baltian Pariisia, en tiedä mistä tuo Pohjola on tullut :)

 • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta 08/07/2020 at 21:46

  Teillä on ollut mahtavat kelit risteillä, kuvista välittyy ihanan aurinkoinen ja värikäs fiilis :) ja olet tosi tyylikkäänä :)
  Olisi kiva itsekin vierailla joskus Riiassa, myös Vilnassa. Kauniin,
  ja idyllisen oloisia kaupunkeja, joista pidän. Hyvät vinkit olit koonnut!

  • Reply suvinmatkassa 23/07/2020 at 18:00

   Kiitos :) Kelit olivat kyllä mahtavat ja tuo Vilna kiinnostaa minuakin.

 • Reply INDIVUE 09/07/2020 at 14:19

  Olitpa onnekas, kun sait noin kauniin ilman risteilyllesi. Meinasin itsekin varata risteilyn Riikaan heti, kun se tuli myyntiin, jolloin hintakin oli vielä sopiva. Käväisin Riiassa helmikuussa 2020 ja blogissani nyt mm. tuoreet kahvilavinkit Riikaan sille, joka ei halua erehtyä 4-5 tunnin maissaolon aikana.

  • Reply suvinmatkassa 23/07/2020 at 18:00

   Pitääpä käydä kurkkaamassa sun vinkit kun seuraavan kerran Riiaan lähden :)

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun Alla 09/07/2020 at 15:36

  Ihana Riika! :) Olemme myös lähdössä Riikaan ensi kuussa ja odotan todella innolla tätä. Matkakuume on kova! Riika on kaunis ja viimeksi kävin siellä lapsena, joten muistikuvia matkasta ei oikeastaan ole edes. Kuviesi perusteella ainakin todella ihanalta näyttää. :) Laivan tungos toki hieman jännittää, mutta onneksi meillä on maissa pari päivää aikaa välissä hengähtää.

  • Reply suvinmatkassa 23/07/2020 at 18:01

   Oih, ihanaa Riian reissua! Ja älä jännitä laivan tungosta, sen voi välttää omalla toiminnalla hyvin!

 • Reply Periaatteen Nainen 10/07/2020 at 21:51

  Itselläni on luvassa pian 9 yötä Riiassa (luultavasti tulee nämä kulmat nähtyä riittävän hyvin loppuelämäksi :) ). Vähän jännittää mitkä ovat maskimääräykset (olen kuullut, että ainakin julkisissa tulisi käyttää) ja miten esim. etäisyydet käytännössä toteutuvat.

  • Reply suvinmatkassa 23/07/2020 at 18:02

   Wau, 9 yötä on paljon. Siinä ajassa tosiaan tulee kaupunki tutuksi :)

 • Reply Annuliina 10/07/2020 at 22:51

  Ompa kivan näköisiä kuvia! 😍 Omasta edellisestä Riikan matkasta on jo kymmenen vuotta, joten tämmöinen päiväreissuhan voisi olla mukava toteuttaa nyt🙂 laivamatkustaminen vain vähän mietityttää koronan vuoksi, mutta hyvä, jos laivalla on ainakin yritetty tehdä sen mitä pystyy👏🏼😊

  • Reply suvinmatkassa 23/07/2020 at 18:03

   Voihan sinne Riikaan jo lentääkkin jos laiva epäilyttää. Ja laivalla voi omalla käyttäytymisellä myös vaikuttaa paljon matkustusturvallisuuteen :)

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning 11/07/2020 at 12:07

  Kävin tuolla viime syyskuussa, jolloin sää oli vielä tosi lämmin ja kesäinen. Mun mielestä silloinkaan ei mitään hirveetä ryysistä ollut vanhassakaupungissa, tosin ei nyt ihan noin hiljaistakaan. Olin yhden yön, mutta ehdin kierrellä tosi laajasti myös kaupungin ulkopuolella, koska vuokrasin sähköpotkulaudan, millä ajoin reilu 20 kilometriä :D Tonne pitää kyllä joskus palata uudelleen, oli tosi kiva ja kaunis kaupunki.

  • Reply suvinmatkassa 23/07/2020 at 18:03

   Varmasti hauskaa tutustua kaupunkiin sähköpyörällä, mä en ole sellaisen päälle vielä uskaltanut nousta :)

 • Reply Annukka 13/07/2020 at 20:56

  Mä niin kateellisena kattelin IG:ssä kaikkien Riian reissua silloin, kun Silja sinne ekan kerran lähti. Riika on kyllä kiva kaupunki, just sopivan kokoinen lyhyelle matkalle. Kerkee päivässä näkemään kaiken olleellisen ja riittää pariks päiväks tekemistä. Ja toi kulkemien laivaan autokannen kautta olisi Suomessakin hyvä, mut tuleekohan siinä joku aikataulutus vastaan.

  • Reply suvinmatkassa 23/07/2020 at 18:04

   Juuri näin, Riika on just sopivan kokoinen lyhyen matkan kohde!

  Leave a Reply