Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Matkailu Tallinna Viro

Juhannus Tallinnassa – kuvia & kuulumisia matkalta

27/06/2020

Ja niin se päivä koitti kun tämä levoton sielu pääsi taas matkustamaan. Juhannusaaton aattona otimme suunnan kohti Tallinnaa ja lähdimme jo toista vuotta peräkkäin viettämään sinne keskikesän juhlaa. Täytyy myöntää, että ennen lähtöä oloni oli hiukan epävarma ja huolestunut siitä, onko matkustaminen turvallista ja miten laivamatka sujuu. Mutta onneksi kaikki murehtiminen osoittautui turhaksi, sillä ainakin Tallink Megastarilla hygienia-asiat olivat huomioitu hyvin ja laivalla oli muutenkin suht vähän matkustajia.

Matkustamiselle avautunut Tallinna oli hiljainen turisteista, vaikka toki meitä suomalaisia näkyi jonkin verran katukuvassa. Tämä näkyi etenkin yleensä niin vilkkaassa vanhassakaupungissa ja Raaatihuoneentorilla, jossa terassit joutuvat nyt kilpailemaan asiakkaista ja usea ravintola mainosti annosten olevan alennuksessa -50%. Viru-keskuksen alennusmyynneissä puolestaan oli erittäinkin vilkasta.

Meidä muutama päivä rauhallisessa Tallinnassa kului muun muassa Rottermannilla shoppaillen, istuen Raatihuoneentorin aurinkoisilla terasseilla,vanhankaupungin kaduilla käppäillen ja tietenkin Telliskivessä.

Olimme vain ja nautimme juhannuksesta ja Tallinnasta.

Tallinnan vanhakaupunki kuvattuna näköalatasanteelta

Tallinnan kukkatorin pionit

 

Tallinnan matkan vakiokohde on urbaani Telliskivi

Telliskivi on minusta ehdottomasti Tallinnan kivoin kaupunginosa. Paikan päältä löytyy ihania sisustus- ja vaateliikkeitä, todella hyviä ravintoloita, olutbaareja ja katutaidetta, unohtamatta Fotografiska valokuvataiteenmuseota. Ja vaikka kaupunginosa on niin cool ja matkailijoiden suosiossa, on hintataso siellä kohtuullinen verrattuna vanhankaupungin ”ryöstöpaikkoihin”. Telliskivessä tulee piipahdettua lähes jokaisella Tallinnan matkalla, ja niin myös tälläkin kertaa päädyimme sinne viettämään juhannusaattoa. Tallinnassahan juhannusta vietetään vasta 23.6. mutta silti juhannusaattoilta oli Telliskivessä mukavan vilkas, olihan kyseessä kuitenkin perjantai. Ihanassa kesäillassa kuului musiikkia ja ihmisten puheensorinaa, paikalla oli food truckeja ja ravintoloiden terassit olivat täynnä iloisia ihmisiä. Me istuimme viinilasien kanssa katukivetykselle fiilistelemään iltaa, kesää, matkustelua ja vapautta.

Tämä oli mitä ihanin tapa viettää juhannusta.

Telliskiven alueen ostoskeskus

Muutama uusi ravintolavinkki seuraavalle Tallinnan matkalle

Syöminen on aina iso osa meidän matkoja, sillä mikään ei voita sitä kun pääsee maistelemaan eri maiden ruokia tai eri kaupunkien suosittujen ravintoloiden annoksia. Maut ja ruoat ovat osa matkamuistoja ja ne säilyvät ikuisesti muistissa. Muistan nimittäin vieläkin syöneeni elämäni parhaimman paellan Espanjan San  Sebastianissa ja maukkaimmat tonnikalatacot Balilla.

Koska juhannukseen kuuluu grillaaminen, päätimme etsiä illallispaikaksi kunnon pihviravintolan. Tripadvisorista löytyi kehuttu Argentiina ravintola joka vei meidät Etelä-Amerikan tunnelmiin. Eteemme valikoitui alkuruoaksi kermaista tomaattikeittoa ja lohi-katkarapu cevicheä ja pääruoaksi jaoimme grillatun lihavalikoiman joka sisälsi karitsan karetta, Iberico-porsaan karetta, naudan sisäfileevartaita ja sian grillikyljet. Ei ihme että paikkaa oli niin kehuttu, ruoka oli herkullista!

Juhannusaaton lounaaksi nautimme puolestaan Aasian makuja, kun söimme Bao Buneja Baojaamissa joka sijaitsee Balti Jaama Turgin asematorilla sijaitsevassa katuruokakojujen keskittymässä. Näitä oli pakko kokeilla, sillä tulihan Bao Buneja juuri kokkailtua kotonakin. Baot olivat herkullisia, tämä paikka menee ehdottomasti jatkoon!

Juhannusaaton iltana palasimme jälleen Latinlaiseen Amerikkaan, kun söimme herkullisia tacoja illan aikana sekä Telliskiven Bueno Gourmee food truckista että LaTabla ravintolassa. Nam! LaTablaan täytyy vielä palata maistelemaan muitakin menun annoksia.

bao bun annos Tallinnan Baojaamissa

Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply ONMOVIES APK 27/06/2020 at 16:54

  I am feeling pleased to have this article, Onmovies App

 • Reply Ailajajuha 30/06/2020 at 10:37

  Kuvittelin viettävämme kesän ihan vain kotiseudulla ja pyöräilevämme nyt aluksi Vantaan tutuksi meille helsinkiläisille, mutta sait minut melkein harkitsemaan Tallinnan matkaa. Enpä ole siellä vuosiin käynytkään. Erityisesti ihailin kuviasi.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/07/2020 at 15:06

   Ehkä Tallinna siis kutsuu teitä tänä kesänä? Se on kyllä niin ihana paikka, että itselläni tulee käytyä sielä monesti vuodessa.

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas 30/06/2020 at 18:58

  Hyvä, että pikkuhiljaa uskallamme alkaa matkustamaan. Telliskivi on itselle hieman vieras. Viime Tallinnan matkasta on aikaa. Seuraavalla kerralla.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/07/2020 at 15:07

   Juu pikkuhiljaa uskaltaa :) Suosittelen piipahtamaan Telliskivessä kun seuraavan kerran Tallinnaan menette, on ihana paikka!

 • Reply Marika / Matkalla Missä Milloinkin 30/06/2020 at 22:45

  Siitä onkin useampi vuosi, kun olen viimeksi käynyt Tallinnassa. Fotografiskan laajeneminen Tallinnaan on lisännyt kiinnostustani käydä kaupungissa uudelleen. Ja nyt tätä lukiessani ja kuviasi katsoessani alkoi entisestään kutkuttamaan ajatus piipahtaa jälleen eteläisessä naapurissa.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/07/2020 at 15:08

   Siis useampi vuosi jo? Nyt siis ehdottomasti kannattaa mennä, ja juurikin Tellsikiveen ja Fotografiskaan.

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun Alla 01/07/2020 at 18:08

  Tallinna on kyllä aina niin ihana kaupunki ja mukava lomakohde, lyhyemmäksi ja pidemmäksikin aikaa. :) Telliskivi tuli meillekin tutuksi viime vuoden lopulla vasta ensimmäistä kertaa, tosin silloin satoi vettä marraskuiseen tapaan lähes koko ajan kaatamalla, joten ulkona ei paljoa tullut pyörittyä. Täytynee lähteä uudelleen kesä-aikaan katsomaan miltä siellä näyttää auringossa! Kuviesi perusteella ainakin kivalta! Tuo La Tabla pisti silmään itselläkin silloin ja hyvä kuulla, että se todella olisi käymisen arvoinen paikka. Sinne siis seuraavaksi. :) Ihanan pirteitä kuvia!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/07/2020 at 15:09

   Kiitos :) Juu tuonne La Tablaan haluan minäkin vielä palata, oli kiva ja ruokalista vaikutti hyvältä.

 • Reply Jenna H 01/07/2020 at 18:32

  Tallinna on kyllä kiva kohde ja varsinkin kesällä. Ihanan värikkäitä kuvia :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/07/2020 at 15:10

   Niin on, ihana kaupunki etenkin jos aurinko paistaa. On nimittäin tullut pyörittyä sielä vesi- ja räntäsateessakin, silloin ei niin kiva :)

 • Reply Tanja / Tädin ja tytön matkablogi 01/07/2020 at 20:42

  Mä olen pahoillani että olen tällainen Nega-Nelli mutten ymmärrä tätä intoa matkustaa ulkomaille. Koronatilanne on kuitenkin todella herkässä vaiheessa.

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 02/07/2020 at 14:19

  Tallinna on aina yhtä ihana. Ja vitsit, miten hyvältä näyttää nuo teidän ruuat! Itse aion matkailla täysin kotimaassa tämän kesän, eikä aikatauluun mahtuisi enää muuta, vaikka Tallinna kyllä houkuttelisi. Ehkä syksyllä.

 • Reply Minna 02/07/2020 at 16:52

  Tallinna on aina kiva paikka hengata:) Juhannusta en ole ollut, mutta käynyt meidän juhannuksen aikana päiväreissulla vuosia sitten. Kiitti noista uusista ravintoloista, täytyy panna muistiin, sillä varmasti tulen reissaamaan sinne tänäkin kesänä:)

 • Reply Kaisa 03/07/2020 at 09:39

  Ihania kuvia sulla Tallinnasta! Itse kirjoitin kans hiljattain artikkelin Tallinnan reissusta ja jäin kaipaamaan ravintolasuosituksia. Sulla oli hyvä lista rafloja, laitan muistiin! :)

 • Reply Merja / Merjan matkassa 03/07/2020 at 16:27

  Aurinkoinen Tallinna näyttää aina hyvältä :) Kiva oli silti käydä tälläkin viikolla, vaikka vettä sateli. Suunnitelmissa olisi mennä loppukesästä uudestaan ja jäädä Tallinnaan yöksi. Usein tulee tehtyä vain risteilyjä, jotka ovat tietysti näppäriä ja onnistuvat lyhyelläkin varoitusajalla.

 • Reply Johanna 04/07/2020 at 10:27

  Herkullisia kuvia Tallinnasta! Me vietettiin pari vuotta sitten kanssa juhannusta siellä ja käytiin ulkoilmamuseossa kokkoa ihmettelemässä ja syötiin suolakurkkuja pahvimukista kuten kaikki muutkin :-D

 • Reply Noora / Seikkailumielellä 04/07/2020 at 12:56

  Yhden Tallinnan matkan jouduin alkukesästä jo perumaan, kun matkustussuositukset eivät vielä suositelleet matkustamista, joten Tallinnan reissu kutkuttelisi kyllä todella! Telliskivi on minunkin suosikkialueitani, joten sinne tulisi varmasti suunnattua. Enpä ole aiemmin ajatellut Tallinnaa juhannuskohteena, täytyypä pitää mielessä tulevia vuosia ajatellen!

 • Reply Sanna I Seven Seas 04/07/2020 at 23:36

  Ah, ihana Tallinna! Aika hyvä idea lähteä juhannukseksi Tallinnaan!
  Jos en olisi itse nyt tällä viikolla käynyt Tallinnassa, niin potisin näiden kuvien jälkeen entistä suurempaa kaihoa sinne. Onneksi pääsin käymään – ja toki haluan vielä uudestaan kesällä oikein ajan kanssakin!
  Ps. Olipa kiva tavata ihan livenä tiistaina. :)

 • Leave a Reply