Suomen suurin matkablogiyhteisö
Helsinki Kauneus ja hyvinvointi Lifestyle

Pala Thaimaata Helsingissä – vietä Aasialainen Spa-päivä Naminassa

07/06/2020

Kaupallinen yhteistyö:  Namina kanssa

 

Monet varmasti voivat samaistua kertoessani, että kun on viimeiset kolme kuukautta tehnyt epäergonomisesti keittiönpöydän äärellä töitä, se alkaa tuntumaan vartalossa. Niskat ovat viulun kireät ja alaselkää kiristää. Samanaikaisesti kuukausien ajan tiukasti vain kotona vietetty aika on saanut matkakuumeen tappiin, eikä sitä helpota yhtään epävarmat matkailun tulevaisuuden näkymät. Kun tilanne alkoi tuntumaan toivottomalta, ajattelin että nyt heitetään mielikuvitusta kehiin ja etsitään näihin ongelmiin ratkaisu. Jos Suvi ei pääse Thaimaahan, on Thaimaan tultava Suvin luokse.

Ja niin löytyi Namina.

 

Namina on autenttinen aasialainen wellness spa ja heillä on toimipisteet Helsingissä Töölössä, Tehtaankadulla ja Kampissa. Namina tarjoaa aasialaista tunnelmaa ja ammattitaitoista, pitkiin perinteisiin pohjautuvia hoitoja.

 

Päivämatka Thaimaalaiseen Spa -päivään

Spa-päiväni oli sateinen ja melkein kirosin ”suomen kesää” mielessäni kun matkasin kohti Tehtaankatua. Mutta sen sijaan ajattelin, että tämä on vähän niin kuin matkoillakin, sadepäivät ovat tylsiä ja silloin on hyvä ajankohta piipahtaa hierontaan. Kun kerran Thaimaan matkalla olen tämän päivän, niin ”trooppiset sateet kuuluvat asiaan”. Sade unohtui mielestäni heti kun astuin ensi askeleen Naminaan ja sukelsin heidän aistikkaaseen ja harmoniseen Thai tunnelmaan.

Namina tosiaan on kuin pala Thaimaata Helsingissä.

 

Vaihdettuani vaatteet ja istuessani kylpytakissa juomaan yrttiteetä tunsin oloni rauhalliseksi. Upotin jalkani kultaiseen vesisaaviin jossa kellui limen viipaleita. Suljin silmäni ja annoin Naminan seesteisen tunnelman ja paikan lumoavan tuoksun viedä minut ajatuksissani matkamuistoihini Thaimaahan.

Hierojani saapui paikalle, hän pesi jalkani ja sitten siirryimme hierontapaikalle. Minulle oli varattuna ”All about Namina” spa-paketti, joka pitäisi sisällään perinteisen thaihieronnan, yrttinyyttihieronnan sekä päähieronnan. Tiedossa olisi siis ihana kolmen tunnin matka kohti täydellistä rentoutumista.

Jalkakylpy kultaisessa saavissa jossa kelluu limen viipaileita

 

Elämäni paras thaihieronta löytyi Helsingistä

Aloitimme thaihieronnalla, joka oli samalla kertaa niin ihanaa ja niin tuskallista. Pyysin kovia otteita, sillä tykkään kunnon möyhentämisestä ja sitä myös sain. Hierojani oli nimeltään Mani ja hän oli kotoisin Thaimaasta. Varmoin ja ammattilaisen ottein hän kävi tunnin ajan koko jumissa olevan vartaloni läpi, painellen akupunktiopisteitäni, välillä seisoen päälläni ja välillä taivuttaen ja vääntäen kankeaa vartaloani. Pala palalta hän paineli stressin ja kireyden pois minusta ja kun siirryimme yrttipussihierontaan tunsin olevani lähes painoton. Manin hieroessa kuumia yrttipusseja iholleni ja sitruunaruohon tuttu tuoksu leijaili nenääni, vaivuin toiseen todellisuuteen ja taisin jopa nukahtaa hetkeksi. Mietin voiko olla mitään parempaa olemassa? Kyllä voi, lopuksi koko hoidon kruunasi vielä taivaallinen päähieronta.

Kolme tuntia kului nopeasti, täydellisessä transsissa josta kesti hetken virota. Hoidon päätteksi vaihdoin vaatteet ja istuin pökerryksissä hetkeksi vielä aulaan juomaan kupin yrttiteetä. Halusin viipyillä mahdollisimman pitkään olotilassani ja vallitsevassa tunnelmassa, oloni oli höyhenen kevyt ja rauhallinen. Olin kokenut elämäni parhaan thaihieronnan Helsingissä.

 

Tiedätkö sen tunteen Thaimaan matkalla, kun loma alkaa vaikuttamaan. Olet viettänyt päiviä rannalla, nauttinut auringosta, juonut ehkä muutamia Singha oluita ja poikennut hieronnoissa? Sen totaalisen rentoutuneen ja onnellisen olon joka valtaa koko mielen ja kropan? Juuri sellainen olo minulla oli kun lähdin Naminasta.

Khop khun kha Namina <3

Kaksi buddha patsasta hyllyn päällä

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Kohteena maailma / Rami 08/06/2020 at 10:45

  Vaikuttaa mukavalta varsin ja viihtyisältä paikalta. Kunnon thai-hieronta olisikin poikaa, varsinkin, kun on etätyö laittanut ergonomian koetukselle kotihommissa. Hyvä vinkki, ei tarvitse aina lähteä pitkälle kokeakseen ulkomaiden elämyksiä.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/06/2020 at 11:05

   Juuri näin, aina ei tarvitse lähteä pitkälle kokeakseen ulkomaiden elämyksiä. Thaihieronta teki kyllä hyvää :)

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 12/06/2020 at 09:45

  Oh, kuulostaa ihanalta paikalta! :) Pitää pitää mielessä tämä paikka. Uskon niin täysin alussa kuvailemasi fiiliksen koronakeväästä.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/06/2020 at 11:06

   Namina oli ihana! Ja joo, aika moni voi varmasti samaistua tuohon koronakevät fiilikseen..

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 13/06/2020 at 08:47

  Siis mulla on ainainen ja jatkuva tarve olkapäiden ja jalkojen hieronnalle. Aasiassa kun ole, niin käy hierotuttamassa itseäni päivittäin. Nyt on olut kauheaa, kun kaikki hierojat oli koronan takia sulki. Onneksi pikkuhiljaa availevat. Valitettavasti mun vaki osteopaatti on vielä kiinni. Kelpaisi tuollainen kokemus kyllä.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/06/2020 at 11:07

   Sama juttu minullakin, ainainen tarve ja Aasian reissuilla tulee päivittäin käytyä hieronnoissa :)

 • Reply Annukka | HappyAnnukka 14/06/2020 at 10:48

  Mä oon katellu monesti, että ihanalta näyttää tuo paikka. En tiennytkään, että niitä on muuallakin kuin Tehtaankadulla. Olisi kyllä ihana päästä tuollaiseen rentoutumiseen.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/06/2020 at 11:08

   Juu, heiltä löytyy kolme paikka Helsingistä. Namina oli kyllä ihana paikka :)

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 15/06/2020 at 06:52

  Kuulostaa niin täydelliseltä juurikin tämän pitkän epäergonomisen kevään jälkeen. Tai no muutenkin. Tämä olikin hyvä vinkki, kiitos!

 • Leave a Reply