Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pienet kahvilat ja ravintolat ovat parasta Kalliossa #supportyourlocal

Kallio, mun lempi kaupunginosa Helsingissä. Täällä on mun koti. Rakastan kävellä näitä Kallion eläväisiä katuja, morjenstaa matkalla lähikahvilan pitäjää, ohittaa ravintola jossa istuin päivät pitkät kirjoittamassa mun opinnäytetyötä ja baarin jossa ollaan moneen kertaan kukuttu yötä myöten. On ollut ihanaa kuinka pienet kivijalkamyymälät, kahvilat ja ravintolat ovat täyttäneet Kallion katukuvaa viime vuosina. Täältä löytyy joogastudioita, elokuvateatteri, yleinen puusauna ja paljon puistoja.

Täällä on hyvä olla ja elää <3

Nyt mun rakkaan Kallion kadut ovat tyhjiä ja kaikki tutut erikoiskaupat, lähikahvilat ja lempiravintolat ovat kohdanneet tiukat ajat. Nyt jos koskaan on siis aika auttaa ja tukea näitä yrittäjiä. Osa paikoista on jo toistaiseksi sulkenut ovensa, toiset toimittaa oven raosta take away annoksia ja osa on rajoittanut asiakaspaikkansa minimiin. Haastankin nyt sut rakas lukija – anna tukesi sun omalle lempi kahvilalle/ravintolalle/kukkakaupalle/putiikille/kampaajalle/kauneushoitolalle/joogastudiolle = pienyrittäjälle, juuri nyt. Niin mäkin teen.

Miten voit auttaa?  Käytä sun lempipaikan palveluita. Tilaa lounasta kotiin tai hae iltapäivän kahvit ja pullat mukaan. Voit ostaa myös lahjakortteja myöhempää käyttöä varten odottamaan.

 

Tässä listattuna muutama mun lempipaikka Kalliossa:

Cafe Pequeño

Söpöön ja persoonalliseen Cafe Pequeño on aina ihana pysähtyä lounaalle, kahville tai lasilliselle viiniä. Täällä olen syönyt parhaimmat aidot argentiinalaiset empanadat, jotka ovat omistaja Uriton äidin tekemiä.

Cafe Pequeñon löydät osoitteesta Vaasankatu 11

Cafelito

Harjutorin puiston laidalta löydät Cafeliton, pienen kahvilan ja palan Madridia keskeltä Kalliota. Kahvila on mitä mainioin paikka nauttia aamiaista eli Desayunoa ison Café con Lechen kanssa tai nauttia lasillinen espanjalaista viiniä paikan ulkoterassilla.

Cafeliton löydät osoitteesta Harjutori 2

FLÄT no 14

Karhupuiston kupeessa sijaitseva FLÄT no 14 on kuin olohuone keskellä Kalliota. Paikan menu koostuu pienistä herkullisista aamupala ja lounas-annoksista, joista saat kasattua itsellesi sopivan kokonaisuuden.

FLÄT no 14 löytyy Karhupuiston kupeesta, Viides Linja 14

Tenho Restobar

Yksi meidän ihan vakkari pizzapaikoista hesarilla. Tenhossa on vanhan ajan tunnelmaa, sen tanssilattialla on kuulema mun isovanhemmatkin tanssineet ”ensimmäisen Tenhon” aikaan.

Tenho löytyy osoitteesta Helsinginkatu 15

Namnam.

Namnamia pyörittää perhe Do, ja he tarjoilevat herkullista Vietnamilaista ruokaa. Itselleni valikoituu listalta usein heidän Pho-keitto, mutta vielä pitää päästä testaamaan paikan kesärullat ja acai-bowlit.

namnam. löytyy osoitteesta Fleminginkatu 21

Riviera Kallio

Elokuvaillat ovat ihania uniikissa Rivieran elokuvateatterissa, samoin kuin kesäillat paikan tunnelmallisella terassilla. Parasta on tilata lasi viiniä ja tapas-annos ja uppoutua Rivieran muhkeisiin sohviin katsomaan elokuvaa.

Rivieran löydät osoitteesta Harjukatu 2

 

+ kaikki muut ihanat lähiseudun paikat <3

Patisserie Teemu Aura, Lie Mi Kallio, Bar Cón Flemari, Harju 8, Skiffer Kallio, Döner Harju, Gastro Cafe Kallio, Way Bakery and Wine Bar, Bun 2 Bun, Kustaa Vaasa & Solmu Pub

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Anni 21/03/2020 at 11:39

    Tämmösiä blogitestejä ihana lukea! :) Toivotaan, että yritykset selviävät näistä vaikeista ajoista, vielä kun ei yhtään tiedä mihin asti tämä kestää… Tsemppiä kaikille yrittäjille!

    https://kohtiparempaaminua2020.blogspot.com/

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 22/03/2020 at 22:24

    Tuo take away -annokset onkin ihan loistava idea! Ravintolat ja Tuo Namnamin pho-keitto muuten näyttää ihan älyttömän herkulliselta, täytyy laittaa paikka mieleen.

  • Leave a Reply