Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Lissabon Matkailu Portugali

Lissabon – olit ihana tälläkin kertaa

01/03/2020

Muutaman viikko sitten tuli piipahdettua Lissabonissa. Helmikuisessa Lissabonissa kevät oli jo pitkällä ja saimme nauttia valoisasta ja lämpimästä kaupungista muutaman päivän ajan. Voin sanoa, että kevättakin ja aurinkolasien laittaminen päälle talven jälkeen tekee ihmeitä ihmiselle. Toivottavasti pian täällä Helsingissäkin pääsemme näin tekemään.

Vierailuni oli Lissabonissa toinen ja huomasin että kaupunki oli yhtä ihana toisella vierailukerralla kun se oli ensimmäisellä. Samat asiat ihastuttaa tässä kaupungissa kerrasta toiseen – ja ne tekevät Lissabonista yhden kivoimmista kaupungeista lomailla Euroopassa.

Lue täältä ensimmäisen Lissabon matkani hehkutus

 

Rosoiset azulejo-laatoilla vuoratut talot ovat edelleen niin kauniita ja ne luovat Lissaboniin oman ilmeen ja tunnelman. Myös vanhat kolisevat raitiovaunut ja funikulaarit kuuluvat Lissabonin katukuvaan, ja joka kerta sellaisen nähdessäsi tulee pakottava tarve kaivaa kamera esiin. Sitä luulisi ettei helsinkiläisenä innostuisi näin paljoa ratikoista, mutta toisin on.

 

 

Tälläkin kerta Lissabon sai haukkomaan henkeä – eikä pelkästään maisemien takia vaan kaupungin korkeuserot saa hyväkuntoisenkin hengästymään. Suosittelen silti kiipeämään kapeita kujia ylös yhdelle kaupungin seitsemästä kukkulasta. Istu alas terassille kaupungin kattojen ylle, tilaa lasi kuohuvaa ja ihastele maisemaa. Its worth it!

 

 

Ruoka oli edelleenkin hyvää ja ravintolatarjonta kattava. Viime kerran jälkeen huomasin Lissaboniin rantauneet paljon ihania ”Instagram-tyylisiä”  kahviloita ja ravintoloita täynnä terveysbowleja ja inkiväärishotteja. Jos ne on sun juttu, suosittelen vierailemaan ainakin Fauna & Florassa sekä I Love Nicolaussa. Herkuttelua ei pidä myöskään unohtaa, sillä Portugalissa kun ollaan on suussasulava Pastel de Nata must juttu maistaa!

 

Myös keskustan päänähtävyyksiä jaksaa katsella ja ihmetellä toisenkin kerran, etenkin kun ne sijaitsevat pääostoskadun varrella joka on täynnä kenkäkauppoja. Lissabon on nimittäin nahkakenkien ja -laukkujen (ja vielä edullisten sellaisten) taivas!!

 

Kiinnostaako Lissabon? Lue täältä myös 5 vinkkiäni Lissaboniin.

 

Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply katri/Kotona ja kaupungilla 01/03/2020 at 11:39

  Oi näyttää ihanalta!
  Lissabonissa en olekaan koskaan ollut.

  https://www.kotonajakaupungilla.fi/

 • Reply Christa 01/03/2020 at 16:40

  Ihania tunnelmia ja kuvia Lissabonista. Siellä on mielestäni viehättävää rosoisuutta. Olen jo jonkin aikaa haaveillut uusintakäynnistä Lissabonissa. Tykästyin sinun laillasi kaupunkiin jo ensimmäisellä kerralla. Tuosta reissusta on jo niin kauan, että olisi kiva päästä uudelleen noihin maisemiin.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/03/2020 at 18:14

   Joo, ihanaa rosoisuutta koko kaupunki täynnä. Pitää kyllä joskus matkustaa kolmannenkin kerran sinne..

 • Reply Hanneli /toisiinmaisemiin 01/03/2020 at 19:36

  Kävimme muutama vuosi sitten pikaisesti Lissabonissa osana pidempää Portugalin kiertomatkaa ja pidin kaupungista paljon. Mutta vaikka olisi hieno palata sinne pidemmäksi aikaa, luulen että valitsisin silti ennemmin uusintakohteeksi Porton kuin Lissabonin.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/03/2020 at 18:14

   Porto kiinnostaa minuakin, ja aika varmasti seuraavan kerran matka suuntaa sinne.

 • Reply Travelloverin Annika 01/03/2020 at 22:51

  Lissabon on kertakaikkisen ihana! Olen ollut muutaman kerran ja joka kerta pidän siitä enemmän. Jos vain lennot olisivat lyhyemmät, siellä voisi piipahtaa useamminkin. :) Seuraavaksi suuntaan Lissabonin naapuriin, Sintraan. Saa nähdä, millaiset tunnelmat siellä.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/03/2020 at 18:15

   Niin on, ja ehdottomasti minäkin kävisin useammin jos vain lennot olisivat lyhemmät. Sintra ei ollut minun mieleeni niin paljon kun Lissabon, saa nähdä mitä sinä tykkäät siitä :)

 • Reply elamanmakuisiamatkoja 01/03/2020 at 23:32

  Olin aikoinaan Portugalissa töissä ja silloin myös usein Lissabonissa. Se on kyllä hurmaava, vaikka ensi vierailu tuolloin ei ihastuttanutkaan. Mutta kun kaupunkiin pääsi sisälle niin mm. Alfaman vanhat osat, taidokkaat azulejokset ja fado-illat hurmasivat 💕 Mukava verestellä muistoja, kiitos 😊

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 02/03/2020 at 00:15

  Hienoja kuvia Lissabonista! Ollaan vietetty Lissabonissa vain yksi päivä. Sen verran kuitenkin ehdittiin nähdä kaupunkia, että tykästyttiin ja halutaan takaisin paremmalla ajalla.

 • Reply Sini matkakuumeessa 02/03/2020 at 09:04

  Portugalissa opin juomaan espressoa. Paikallinen ystävä kertoi että kun siellä tilaa kahvin, se on aina espresso. Iso kahvi on tuplaespresso.
  Mäkin tykkään noista Azulejo -laatoista tosi paljon.

 • Reply Maarit - niceMatkaaja 02/03/2020 at 11:58

  Lissabon on ihana! Yksi Euroopan parhaista kaupunkikohteista. Pääsispä sinne just heti uudestaan. Rakastan muutenkin Portugalia.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/03/2020 at 18:19

   Koko Portugali on munkin mielestä ihana, ja Lissabon yksi parhaista kaupunkikohteista Euroopassa.

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog 04/03/2020 at 09:30

  Lissabon on aivan ihana, yksi suosikeistani Euroopassa! Onnistuin löytämään gluteenittomia natoja valmistavan leipomo-kahvilan ja voi että ne oli super hyviä. :) Kävin myös päiväseltään Sintrassa ja sekin oli upea paikka. Jonkinlainen roadtrip Portugalissa voisi olla kiva.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/03/2020 at 18:21

   Roadtrip Portugalissa olisi ihana. Me sellainen tehtiin 3 vuotta sitten (Lissabon-Ericeira-Sintra-Lagos), mutta miksi ei lähtisi uudelleen. Esim. Porto on vielä näkemättä minulla.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 04/03/2020 at 16:11

  Lissabon on edelleenkin ehkä lempikaupunkini koko maailmassa, ainakin Euroopassa. :) Mäkin olen käynyt siellä kahdesti, mutta lähtisin koska vain uudestaan.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/03/2020 at 19:10

   Joo sama juttu myös mulla. Koska vaan uudelleen :) Tosin, haluaisin nähdä myös Porton.

 • Reply Terhi 06/03/2020 at 08:43

  Lissabon on niin omaleimainen kaupunki, että se täytyy kyllä valita yhdeksi Euroopan parhaista pääkaupungeista. Myös Lissabonin lähettyvillä sijaitsevat Estoril, Cascais ja Sintra ovat omalla tavallaan viehättäviä.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/03/2020 at 19:12

   Sintra oli tavallaan juu viehättävä, muissa luettelemissasi kaupungeissa en olekaan vieraillut. Myös Porto olisi kiva nähdä, tiedän että tykkäisin myös siitä :)

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 06/03/2020 at 13:28

  Oi ihana Lissabon. Minua niin haluttaisi mennä keväällä sinne ja ajaa rannikkoa autolla. Ei siis Sintraa ym. Ne olen jo nähnyt, vaan sinne toiseen suuntaan. Nuo kaakeliseinät on niin kuvauksellisia.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/03/2020 at 19:12

   Oih, autoreissu rannikkoa pitkin kuulostaa hyvälle idealle!! Kaakeliseinät on kyllä best :)

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla 06/03/2020 at 14:30

  Voi että, ihana Lissabon ja Portugali! <3 Tuolla niin toivon pian pääseväni käymään, näyttää niin kauniilta aina joka kerta, kun paikasta lueskelen. Nuo raitiovaunut/funikulaarit houkuttelevat erityisesti, sillä esimerkiksi San Franciscossa päiväni parasta huvia oli huristella niillä edes takaisin, heh. :D Lissabon on varmasti jokaisen meidän must see -listalla, tai ainakin todella monen! Kauniita kuvia! :)

 • Reply Pirkko / Meriharakka 06/03/2020 at 16:06

  Löytyihän sieltä, pastel de nata – ainakin minulla ehdottomasti Lissaboniin kuuluva juttu!

 • Reply reetaeevi 06/03/2020 at 16:54

  Minulla on Lissabon kokematta. Mutta jos se on minusta kiinni niin joku päivä ehdottomasti sinne vielä. Ihania kuva-asetelmia!

 • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/03/2020 at 19:14

  Kiitos :) Ja kyllä, ehdottomasti suosittelen että lähdet joku päivä sinne vielä.

 • Reply Malina / MaliYoga 07/03/2020 at 00:38

  Voi miten mielenkiintoinen kuvaus ja ihanat kuvat. Olen ehdoton ”terveyskahviloiden” fani, joten Lissabonin kuulostaa jo senkin puolesta varteenotettava matkakohteelta.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 16/05/2020 at 09:31

   Kiitos :) Ja juu, minäkin olen terveyskahviloiden suuri fani ja oli iloinen yllätys kuinka paljon niitä Lissabonista oikein löytyi!

 • Reply Päivi /Kelvästä kartalle 08/03/2020 at 09:45

  Lissabon ja koko Portugali on vielä käymättä, mutta vaikuttaa jo kuvienkin perusteella ehdottomasti mielenkiintoiselta kohteelta. Eikä vähiten noiden ruokakuvien takia, herkuttelija kun niistä aina innostuu😁

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 16/05/2020 at 09:32

   Portugali ja Lissabon ovat todella ihania matkakohteita, ja etenkin maan hyvän ruoan takia :)

  Leave a Reply