Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Matkailu Tallinna Viro

Ihana miniloma Tallinnassa

09/02/2020

Kaupallinen yhteistyö:  Tallink

 

Lähestulkoon heti kun olimme palanneet tammikuussa vuodenvaihteen matkaltamme, aloin järjestelemään ja suunnittelemaan seuraavaa matkaa – koska rakastan matkustelua, etenkin hyvässä matkaseurassa. Helmikuussa on rakkaan avopuolisoni syntymäpäivä ja tänä vuonna halusin antaa hänelle lahjaksi matkan. Se olisi myös jotain sellaista josta voisimme yhdessä nauttia. Listatessani sitten mielessäni asioita joista Tuomo tykkää: matkustamisesta ja kaupunkilomista, uimisesta ja saunomisesta sekä hyvästä ruoasta, mieleeni tuli heti yksi kohde, missä nämä kaikki yhdistyisivät. Me lähdetään minilomalle Tallinnaan!

 

Lounge ja Spa takasivat matkustusmukavuuden

Matkustimme mennen tullen Tallinnaan Tallink Shuttle-laivojen Business Loungessa, joiden harmoninen ilmapiiri ja herkulliset ruokatarjoilut takasivat meille mukavan merimatkan. Se oli kiva ja spesiaali matkan aloitus, sillä Tuomolla ei ollut aikaisempaa lounge-kokemusta laivalta. Muutenkin koko risteilykokemus oli täysi kymppi. Mukavaa matkantekoa alkaen helposta lähtöselvityksestä mobiilisovelluksen kautta aina laivan palveluihin asti. Tiesitkö, että tyylikäs Megastar kätkee sisäänsä muun muassa Itämeren suurimman ostoskeskuksen, sporttibaarin ja jopa Burger King-ravintolan? Voi siis todeta, että jokaiselle löytyy laivalta miellyttävää tekemistä muutaman tunnin matkan ajaksi.

Myös hotellin valinta on tärkeä osa kaupunkilomaa ja matkustusmukavuutta, siinä tulee kohdata tarpeet jotka ovat sinulle tärkeitä. Meille ne ovat keskeinen sijainti, siisti sisustus, uima-allas ja hyvä aamiainen. Tallink Conference & Spa-hotellissa mielestäni kohtaa nämä kaikki asiat. Se on vain kivenheiton päässä satamasta, Rottermannin korttelista ja Vanhastakaupungista. Hotellissa on siistit huoneet, pehmeät sängyt ja tietenkin muhkeat kylpytakit (joka ovat muuten yllättävän tärkeä asia). Ja mikä parasta, hotellissa on Aqua Spa -kylpylä, jossa on useita erilaisia saunoja ja altaita, porealtaista ulkoaltaaseen. Tämä olikin meille yksi parhaimmista asioista tällä matkalla. Laskin, että kävimme hotellin kylpylässä viikonlopun aikana 5 kertaa.

Siellä todellakin keho ja mieli virkistyi!

 

Täydellinen päivä Tallinnassa

Perjantai-illan vietimme tiivisti hotellin kylpylässä, jättäen Tallinnassa pyörimisen seuraavalle päivälle. Kun lauantaiaamu sitten valkeni sateisena ja harmaana, venytimme aamua vielä vähän hotellin huomassa. Makoilimme pitkän tovin sängyssä kylpytakkeihin kääriytyneinä, nautimme herkullisen aamiaisen, lämmittelimme kylpylän höyrysaunassa ja hemmottelimme itseämme hotellin kauneushoitolan kasvohoidoissa.

Oli täydellinen viikonloppu aamu!

Kun puolenpäivän aikoihin päätimme vihdoin uhmata ilmaa ja lähteä lounaalle, otimme suunnan kohti Telliskiveä, joka on lempi kaupunginosamme Tallinnassa. Sen urbaani miljöö tuntuu joka kerta tarjoavan uutta nähtävää ja koettavaa meille. Alueen sisustusliikkeet, baarit ja ravintolat sekä katutaide sai meidät tälläkin kertaa viihtymään alueella pitkän tovin. Seinämuraalien lisäksi taidetta tarjoaa myös Telliskiveen viime vuonna auennut Fotografiska valokuvataiteenmuseo, joka on itselläni kylläkin vielä to do-listalla. Mutta parasta Tallinnassa onkin juuri se, että siellä on nykyään niin paljon nähtävää ja koettavaa, että et kaikkea voi yhdellä reissulla kokea – on siis aina hyvä syy matkustaa takaisin Tallinnaan. Lue täältä lisää vinkkejä Tallinnan kulttuuritarjonnasta.

Päivämme kului Tallinnassa siis nautiskellen hyvästä ruoasta ja toistemme seurasta. Suosikki juttumme kaupunkilomilla on päämäärätön haahuilu, ja sitä teimme tälläkin kertaa. Kävelimme Telliskivessä ja Vanhassakaupungissa, nousimme näköalapaikoille kaupungin kattojen ylle, pyörähdimme Raatihuoneentorilla, pysähdyimme herkuttelemaan idyllisiin kahviloihin ja pikku putiikkeihin ostoksille.

Ei mitään suorittamista, vaan pelkää nautiskelua.

Illan pimetessä puimme ykköset ylle ja nautimme hyvän syntymäpäivä illallisen. Kaupungin ravintolatarjonta on mielestäni rikas ja se tarjoaa mielenkiintoisia ravintoloita jokaisen makuun. Meidän suosikit ovat Flavore, F-Hoone Telliskivessä, Clayhills GastroPub ja Salt.  Lue täältä myös Tallinkin ravintolavinkit Tallinnaan.

 

Minilomamme Tallinnassa oli kaiken kaikkiaan onnistunut ja seuraava viikko otettiin haltuun ihan uudella energialla – toinen meistä vuoden vanhempana.

Millaisista asioista sun miniloma Tallinnassa koostuisi?

 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Raija 10/02/2020 at 17:44

  Me maksetaan aina matkat itse ja niin myös nuo lähimatkat. Laivamatkan osuus on se tylsin mutta joskus otamme loungen ja joskus taas hytin. Voi paremmin rentoutua rauhassa. Ruokailuja ei laivassa oteta tuota satunnaista loungea lukuun ottamatta. Tallinnassa jää sitten mahdollisuus nauttia monipuolisesta ravintolatarjonnasta.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 15/02/2020 at 22:43

   Minäkin kyllä maksan matkani useimmiten itse :) Olet oikeassa, loungessa voi todella rentoutua rauhassa ja Tallinnasa on monipuolinen ravintolatarjonta!

 • Reply Päivi/ Kelvästä kartalle 11/02/2020 at 10:46

  Laivan loungea ei ole vielä tullut testattua – Tallinnaan kun mennään aina mahdollisimman nopealla laivalla, että jää aikaa olla enemmän perillä. Lounge voisi kyllä olla ihan kiva tapa viettää se pakollinen laiva-aika.
  Tallinnassa ei ole vielä tullut koskaan kylpylässä käytyä, se voisi olla kiva lisä. Muutoin tulee harrastettua kaupunkilomilla (myös Tallinnassa) juuri tuollaista kiireetöntä kuljeskelua ja kaupungin katselua. Tallinnassa on kyllä kivasti ravintolavalikoimaa, Saku Gastro pub Rottermanissa kohosi viime reissun suosikiksi :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 15/02/2020 at 22:45

   Suosittelen kokeilemaan loungea ja kylpylää Tallinnassa, ne tuovat matkaan kivan lisän :) Pistän korvan taakse tuo Saku Gastro pubin, jos tulisi ensi kerralla poikettua siellä.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 14/02/2020 at 10:14

  Lounge on kyllä lautoilla kiva – on kiva istua rauhassa ja hyvällä tuurilla pääsee katsomaan merta ihan laivan keulasta. Talvikeleillä ei ensimmäiseksi tule Tallinna(kaan) Euroopassa mieleen, ehkä sitten taas keväällä tai kesällä.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 15/02/2020 at 22:47

   Tallinna on kyllä mielestäni kiva kohde talvellakin, pitää panostaa vaan silloin kivaan hotelliin niin ei ole riippuvainen säästä, vaan voi sitten viettää hotellissa aikaa. Tosin kaikki Euroopan kaupungit ovat parhaimmillaan keväällä / kesällä :)

 • Reply Periaatteen Nainen 14/02/2020 at 22:09

  Tallinna on kyllä ihan loistava matkakohde; niin lähellä, hintataso astetta edullisempi, ruokatarjonta on mahtavaa ja sitten kylpylähotellit <3 Helppo ja hieno paikka, onneksi se on taas uudessa nosteessa.

 • Reply Sini matkakuumeessa 15/02/2020 at 20:48

  Mulle Tallinna on sellainen kerran tai kahdesti vuodessa -kohde. Ikinä en sinne erityisemmin suunnittele mitään. Tuo Fotgrafiska on kyllä alkanut kiinnostamaan, kun sitä on kehuttu. Minilomani koostuisi luultavammin hyvästä ruoasta, ennen kokemattomasta hotellista ja loppu tekeminen fiiliksen mukaan.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 15/02/2020 at 22:51

   Sama mulla, kerran pari tulee Tallinnassa käytyä. Ja tuo Fotografiska pitää kyllä käydä pian katsastamassa, sitä kehutaan niin paljon!

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 15/02/2020 at 21:49

  Ahh Tallinna ja ruoka. Salt on kanssa mun suosikkeja! Tuo Tallinkin Business Lounge oli kyllä ihan käsittämätön kun syksyllä sillon oltiin samalla reissulla, voisin aina matkustaa laivassa noin. :D

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 15/02/2020 at 22:49

   Salt on kyllä niin hyvä, samoin kun tuo matkustaminen Loungessakin. Voi kun aina voisi matkustaa siellä :)

  Leave a Reply