Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkavuoteni 2019

Vuosi 2020 kurkistaa kulman takana, on siis aika laittaa vuosi 2019 pakettiin. Vuosi piti sisällään yhteensä 14 matkaa 12 eri maassa. Ihania matkoja ja matkustamiseen liittyviä juttuja rikkaampana voin todeta, että monet matkaunelmat kävivät tänä vuonna toteen.

Näimme upeita matkakohteita,vaaleanpunaisia hiekkarantoja, turkoosia merta ja auringonlaskuja. Söin ainakin sata smoothiebowlia palmupuun alla ja maistelin paikallisia ruokia maailman eri kaupungeissa. Koin kulttuurieroja ja tein uusia ystävyyksiä. Seikkailin, uskalsin, pelkäsin, nautin, välillä raivosin, mutta rakastin joka hetkeä! Eikä unohdeta myöskään koettuja ruokamyrkytyksiä, peruttuja lentoja, skimmattuja luottokortteja tai turistihuijauksia, sillä ne kuuluu matkailijan elämään :)

 

Tammikuun kohokohta oli Matkamessut, jossa kohtasivat tänä vuonna matka- ja ramppikuume. Olin nimittäin mukana Rantapallon paneelikeskustelussa kertomassa matkavinkkejäni Thaimaaseen. Tämä oli kiva aloitus vuodelle ja voin kertoa ettei vuoden 2020 aloitus tule olemaan yhtään huonompi :)

 

Helmikuussa pyörähdimme pidennetyn viikonlopun matkan Puolan Gdanskissa. Helmikuun kylmyys ei meitä pelästyttänyt, vaan Gdanskin kaunis vanhakaupunki sekä Sopotin kylypyläkaupunki sai meidät lumoihinsa. Tämä kaupunki on varmasti ihana kohde myös kesällä!

 

Huhtikuun alussa  oli vuorossa työmatka Kööpenhaminassa. Toimistopäivän lomassa pääsimme myös nauttimaan Köpiksen keväisestä tunnelmasta ja upeasta ruoka- ja ravintola tarjonnasta. Kööpenhamina on kyllä yksi lempikaupungeistani Euroopassa.

 

Huhtikuussa suuntasimme myös Tokioon joka oli samalla yhden pitkäaikaisen matkaunelmani toteutuminen. Tokio oli juuri sitä mistä olin unelmoinut ja enemmänkin. Shibuyan risteys, Akihabaran anime-kaupat, Harajukun kreisi meno ja Shinjukun yöelämä saivat ihmettelemään ja ihastumaan. Lupaan, että sinne palaan vielä uudelleen!

 

Heinäkuun, eli kesälomamme ajan seikkailimme Singaporessa ja Indonesiassa, ja samalla matkahaaveeni päästä Balille toteutui. Kävimme hengellisessä Ubudissa, chillailimme coolissa Canggussa ja vietimme saarielämää Gili T:llä. Reissun kohokohta oli risteily Komodon kansallispuistossa, jossa pääsimme näkemään komodovaraaneja.

Gardens by the bay paivalla

Canggu majoitus

 

Elokuussa kävin Unkarin Budapestissa katsomassa Formula 1-osakilpailuja Hungaroringin radalla. Täältä en olisi koskaan ajatellut itseäni löytävän. Jännittävä ja yllättävän kiva kokemus, ja tietty oli nastaa kannustaa Kimiä ja Valtteria katsomossa!

 

Lokakuussa olin työmatkalla Espanjan Marbellassa, josta poiki monta ravintolasuositusta blogiin. Kaupunki tarjosi aurinkoista säätä ja hauskoja hetkiä hyvän seuran ja ruoan parissa, niistä riitti energiaa pitkälle koti suomen arjessa.

 

Marraskuussa matkasimme Islantiin viettämään anopin syntymäpäiviä ja samalla pääsin vihdoin ruksimaan Golden Circlen ja Blue Lagoonin bucketlistaltani. Islanti oli kyllä huikea luontokohde, ja sitä olisi kiva päästä joskus näkemään lisää.

 

Marraskuussa suuntasin myös ihanan matkabloggaaja ryhmä, Rantapallon ja Tallink Siljan kanssa Tallinnaan. Hauska matka, tässä porukassa ei nimittäin matkatarinat ja nauru lopu kesken!

kuva lainattu Rantapallo.fi

Joulukuun alussa oli taas aika käydä Köpiksessä työmatkan puitteissa, ja olikin ihana päästä näkemään lempikaupunkini jouluvalaistuksessa ja täynnä tunnelmallisia joulutoreja.

 

Joulukuun lopulla olikin sitten aika ottaa suunta kohti vuoden viimeistä seikkailua, jossa parhaillaan tätä postausta kirjoita. Käytynä on jo Myanmar ja Kambodza, niistä lisää ensi vuoden matkatarinoissa. Tänään uusi vuosi otetaan vastaan Thaimaassa.

Hyvää uutta vuotta 2020

 

Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Christa 31/12/2019 at 13:49

  Hieno matkavuosi teillä on takana isoine ja pienempine reissuineen. Japani kiehtoo kovasti minuakin ja helmikuussa pääsen itsekin tuonne Singaporeen ja Balille. Islanti jäi minullakin odottelemaan uutta, vähän pidempää matkaa sinne suuntaan. Kesällä olisi upea päästä näkemään vesiputouksia ja etelärannikon mustaa hiekkaa ja kivimuodostelmia.
  Ihanaa uutta vuotta!

 • Reply Piyya 01/01/2020 at 10:03

  Mikä matka vuosi !
  Odotan aina matkojasi kovasti koska osaat kuvata kohteet niin että ainakin minä inspiroidun ihan hurjasti niistä.
  Ihanaa uutta matkailu vuotta Sinulle ❤️

 • Reply Sofia / Project Forever 01/01/2020 at 18:13

  Matkavuotesi kuulosti todella kivalta ja monipuoliselta! Etenkin tuo Komodon risteily sai sydämeni sykkimään kuin myös Kambodza! Jälkimmäiseen haluaisin kovasti palata joskus, ja Komodon risteily on aivan haavelistani kärjessä. :)

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 03/01/2020 at 20:45

  Sinulla olikin todella runsas matkavuosi! Ja mukavalta kuulostavat myös maat, joista blogiin on tulossa tarinoita alkuvuonna! :)

 • Leave a Reply