Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Bali Indonesia Matkailu

Balin Canggu – olet niin cool!

29/09/2019
Canggu majoitus

Suunnitellessamme viime kesän Balin matkaa, Ububin lisäksi yksi ehdoton kohde jossa halusin viettää muutaman yön oli Canggu. Olin lukenut ja nähnyt kuvia tästä nuorekkaasta surffihenkisestä rantakohteesta niin monesta blogista ja Instagramista, että olihan minun itsekin se päästävä näkemään. Canggu tuntui jo ennakkoon sellaiselta rennolta kohteelta jossa tiesin että tulisin viihtymään.

Jo muutamassa päivässä ymmärsin Canggun vetovoiman. Sen rento rantatunnelma ja surffarit ratsastamassa aalloilla, terveysravintolat ja trendikkäät skootterilla huristelevat nuoret aikuiset tekee paikan niin cooliksi. En voinut kun hiukan kadehtien ajatella, että voi kun tällaisia matkakohteita olisi ollut silloin kun minä olin parikymppinen, silloin kun me matkusteltiin tyttökavereiden kanssa pakettimatkoilla Kos:ille.

riisipelto canggussa balilla

miehet ajavat skoottereilla canggussa balilla

seinamaalaus canggussa

surffilautoja rivissa rannalla canggussa

surffiaallot balin canggussa

Asuimme pienessä Elements BnB:n bungalowissa, joka oli kävelymatkan päässä rannasta ja pääkadusta. Ihan varteen otettava edullinen majoitus muutaman yön oleilulle. Aamut sarastivat Canggussa aikaisin, heräsin joka aamu jo kukonlaulun aikaan siihen kun naapurin australialainen isä ja tytär lähtivät aamusurffille. Omat aamut alkoivat poikkeuksetta kävelylenkeillä, jotka tuli tarvottua tienpientareilla ja vihreiden riisipeltojen reunalla, jotka sai olon tuntemaan kun olisi maalla. Jalkakäytäviä ei pääkatua lukuunottamatta Canggussa juuri ole, ja matkat taitetaan pääsääntöisesti skoottereilla.

Canggu ei alueena ole suuri, mutta se pitää sisällään paljon kaikkea kivaa ja viihdyttävää, kuten söpöjä shoppailupaikkoja ja ah, niin ihania kahviloita ja ravintoloita, joiden listat ovat täynnä smoothiebowleja ja avokadoleipiä. Jo niiden takia Canggu on vierailun arvoinen kohde. Testattua tuli La Bandida, Betelnut Cafe ja Cafe Organic, mutta niin moni paikka jäi vielä kokeilematta, kuten kaikkien hehkuttama The Shady Shack. Seuraavalla kerralla sitten!

Illan tullen Canggun rantabaarit, kuten The Lawn ja Old Man´s tarjoavat paraatipaikan seurata auringonlaskua ja istua iltaa musiikin ja drinksujen äärellä myöhään yöhön asti. Myös pääkadun, JI. Pantai Batu Bolongin varrelta löytyy kivoja illanviettopaikkoja. Rento tunnelma säilyy Canggussa läpi illan ja tuntuikin että jo puoliltaöin meno riisipeltojen huomassa sijaitsevassa Canggussa oli täysin hiljentynyt.

Kokonaisuudessaa Canggusta jäi siis rennot vibat. Kun palaan vielä joku päivä Balille, haluan ehdottomasti käydä taas tsekkailemassa Canggun coolia ja nuorekasta menoa.

Oletko sä käynyt Canggussa ja mitä pidit siitä?

halpa majoitus canggussa

Canggu majoitus

trendikas ravintola canggussa balilla

terveellinen aamupala katettuna pöydälle

katu auringonlaskussa jossa skootteerilla ajavia ihmisiä

skeittiramppi taynna ihmisia

Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Piyya 29/09/2019 at 10:57

  Canggun cooleista nuorekkaasta vibasta nauttii myös keski ikäinen matkailija. Jälleen kerran kuvasit kohteen todella hyvin ! Itseä jopa harmittaa, että päädyin omalla Balin matkallani pitämään majapaikkaani Seminyakissa. Sen tunteen totesin kun yhden illan vietin Canggussa. Fiilis oli niin paljon rennompi ja rauhallisempi.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/10/2019 at 10:07

   Kyllä nauttii ehdottomasti! Ja Canggu oli ehdottomasti rennompi (ja muutenkin kivempi) kun Seminyak, missä mekin yövyttiin pari yötä.

 • Reply Maarit- niceMatkaaja 01/10/2019 at 10:18

  Canggu jäi Balin reissulla näkemättä, mutta niin jäi paljon muutakin. Me viihdyimme hyvin Sanurin rauhaisilla rannoilla ja Ubudissa tehden niistä käsin päiväretkiä sinne sun tänne. Canggusta oli kyllä puhetta, mutta kaikkialle ei ehdi pienelläkään saarella. Eikä varsinaisesti edes harmittanut, koska reissu oli niin upea ja tarjosi jo sellaisenaan ikimuistoisia elämyksiä. Ehkä sitten ensi kerralla, jos sellainen joskus tulee…

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/10/2019 at 10:08

   Niin jäi meilläkin monta paikkaa vielä näkemättä, yhdellä reissulla ei vaan kerkeä kaikkea nähdä. Ensi kerralla sitten :)

 • Reply Jenna / Citylights & Sunsets 01/10/2019 at 11:17

  Canggu ja Bali ylipäänsä houkuttaa todella paljon ja paljon puntaroitiinkin vaihtoehtoja Balin ja Thaimaan välillä meidän tammikuun reissukohtohteeksi. Päädyttiin kuitenkin Thaimaahan, joten Bali ja Indonesia jää vielä haavelistalle :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/10/2019 at 10:08

   Thaimaa on hyvä valinta, sinne mekin lähdemme joulua ja vuoden vaihdetta viettämään :)

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa 02/10/2019 at 09:18

  Tuo Bali on todellakin vielä kohde, jonka haluan Indonesiassa itsekin nähdä. Jotenkin jätin sinne vain reppureissuni aikana menemättä, kun tiesin sinne saavan Suomesta käsin helposti edullisia lentoja myöhemminkin. Melkein osaan jo ulkoa nuo monet sympaattiset ja coolit Canggun smoothiebowl-mestat, kun niin paljon tullut niistä hehkutusta :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/10/2019 at 10:10

   Heh, tiedän mitä tarkoitat. Musta tuntui myös että osaan ne smoothiebowl mestat ulkoa kun niitä on hehkutettu niin. Mutta turhaa ei hehkutus ole ollut, niin hyviä ne oikeasti olivat :)

 • Reply Travelloverin Annika 02/10/2019 at 21:19

  Mä niin tunnistin tuon, että olisipa ollut tällaista, kun olin vielä nuori. Pakettimatkat Välimerelle ja Kanarialle olivat minunkin juttuni silloin. :) Reilu vuosi sitten olin neljä päivää Canggussa. Se herätti ristiritaisia tunteita. Se oli päivällä terveysruokaa ja joogaa, illalla armotonta bilettämistä. Kun katsoin ihmisiä ympärilläni, moni näytti viettävän loputtomiin jatkuvaa pitkitettyä nuorutta. Minulle se oli ehkä enemmän jotenkin surullinen paikka kuin cool.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/10/2019 at 10:14

   Ymmärrän sun fiilikset hyvin.
   Ihanaa että jonkun muunkin juttu on ollut pakettimatkat Kanarialle (tai että uskaltaa sanoa sen ääneen). Ja pakostikin ne on ollut, kun ei silloin ole muuta ollut tarjolla :)

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 04/10/2019 at 13:47

  Kuulostaa kyllä mukavalta ja rennolta paikalta! Bali on multa vielä kokonaan näkemättä, mutta jonain päivänä! Täytyy ottaa Canggu mukaan matkasuunnitelmaan. Ja hehe, itsekin reissasimme tyttöjen kesken juuri Kosille kymmenen vuotta sitten. :D

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/10/2019 at 10:15

   Joo, ota ihmeessä Canggu mukaan matkasuunnitelmaan kun Balille joskus lähdet!
   Kiva kuulla että muutkin kun minä on matkustellu Kosille pakettimatkalla :)

 • Reply Merja / Merjan matkassa 05/10/2019 at 14:26

  Tämä oli ensimmäinen Canggu postaus, josta tuli sellainen olo, että sinnehän voisi vaikka mennä. Olen aiemmin pitänyt sitä paikkana, jonne ei asiaa muilla kuin surffi-babyilla :) Koska en surffaa, on Canggusta tullut fiilis, että ehkä joku muu Balin lukuisista kohteista olisi enemmän minua varten. Ehkäpä se kuitenkin olisi käymisen arvoinen paikka.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/10/2019 at 10:17

   No surffi-baby ei tarvitse olla että Cangguun matkustaa, mutta kieltämättä sellaiset surffi vibat kaupungissa on. Kyllä Canggussa päivän-pari viihtyy, mutta sitten kannattaa siirtyä jo muihin paikkoihin, sillä Balilla ihania paikkoja riittää enemmän kun yhden matkan aikana kerkeää näkemään.

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 05/10/2019 at 18:38

  Oi Bali, ja ihana Canggu! Tämän postauksen myötä tuli kyllä ihan kamala kaipuu tuonne takaisin, kun tänä vuonna en ole ”kesämökilläni” käynyt aiemmista vuosista poiketen. <3

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/10/2019 at 10:18

   Kyllä sulla vaan on ihana ”kesämökki” paikka :) Harmi että se on niin kaukana, ettei useammin pääse..kun on niin paljon muutakin nähtävää maailmalla :)

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi 06/10/2019 at 08:12

  Canggussa haluaisin kovasti itseni käydä! Oon käynyt pari kertaa Balilla, mutta vielä silloin Canggussa (aikaa ennen Instaa 😅) ei ollut kovinkaan mitään kummoista. Nyt menisin ehdottomasti kaikkien ihanien ruokapaikkojen perässä tuonne.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/10/2019 at 10:22

   Haha, aikaa ennen Instagramia :) Aika moni paikka on varmasti ollut aika erilainen ennen IG:tä, hyvässä ja pahassa. Canggukin taitaa kehittyä vuosi vuodelta suuremmaksi, mitä nytkin katselin rakennustyömaita sielä sun täällä.

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla 07/10/2019 at 00:23

  Voi kun ihania kuvia! :) Bali on varmasti niin upea kohde, toivottavasti itsekin sen joskus pääsen kokemaan vielä. Tarkoitus ainakin on kova! Mukava lukea näin piristäviä matkakertomuksia ja aina mielekästä katsella noin upeaa luontoa. Bali <3

 • Leave a Reply