Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Matkailu Singapore

Paikallisen vinkit: Top 10 nähtävyydet Singaporessa

20/09/2019

On pääsiäinen ja vietämme lauantai-iltaa Tokion Shibuyassa. Jonotamme illalliselle suosittuun sushiravintolaan, sellaiseen missä istutaan hihnan äärellä ja sushiannokset lipuvat ohitsesi. Siinä odotellessamme vapaata pöytää, alamme juttelemaan takanamme jonottavien tyttöjen kanssa. Kysyimme mistä he ovat kotoisin? Kuulema Aasiasta, valtiosta jonka yksi puhuttu kieli on englanti. Pienen arvuuttelun jälkeen osuimme oikeaan, tytöt olivat Singaporesta.

Kerroin innoissani että olemme lähdössä kesälomamatkalle Balille, Singaporen kautta, ja pyysin listaisiko tytöt minulle must see -jutut Singaporesta, joita he paikallisina suosittelevat meidän näkevän. Ennen kun jono hupeni edestämme ja pääsimme nauttimaan Tokion maukkaita susheja, oli kännykkäni muistiinpanoissa 10 kohdan lista kirjoitettuna Singaporen vinkeistä.

Vietimme Singaporessa kokonaisuudessaan 4 päivää, ja voin tähän alkuun jo todeta että siinä ajassa kerkeää nähdä Singaporen päänähtävyydet hyvin. Tyttöjen kirjoittamasta listasta jäi kolme paikkaa kokematta, mutta sen sijaan muutama listalta puuttunut paikka tuli puolestaan nähtyä. Listasin alle kaikki 13 – ne jotka näin ja mitkä jäi näkemättä. Toivottavasti tästä listasta on sinulle, joka suunnittelet Singaporen matkaa yhtä paljon apua kun minulle oli!

1. Gardens by the Bay

Gardens by the Bay ja sen ikoniset superpuut ovat varmasti tunnetuin nähtävyys Singaporessa! Iso puisto on upea niin päivänvalossa, kuin myös pimeyden laskeuduttua, jolloin upeisiin superpuihin syttyy valaistus. Puistoon on vapaa pääsy ja se näyttikin olevan monen paikallisen vehreä olohuone ja ajanviettopaikka.

Me vierailimme paikan päällä alkuillasta, ja nousimme superpuiden välissä kulkevalle näköalatasanteelle juuri auringonlaskun aikaan ja pääsimme todistamaan kun puiston iltavalaistus syttyi päälle. Se oli taianomaista!  Puistossa on myös kaksi jättikokoista kasvihuonetta, Flower Dome ja Cloud Forest, mutta vierailut niissä jäivät meillä tällä kertaa kokematta.

Lue lisää Gardens by the Bays:ta täältä.

Gardens by the bay paivalla

2. Orchard Road

Orchard Road on Singaporen yli 2 km pitkä ostosbulevardi, jonka varrelta löytyy varmasti vaateliikkeitä, ostoskeskuksia ja ravintoloita jokaisen makuun. Piipahda shoppailun lomassa myös lasilliselle Emerald Hill roadille ihastelemaan samalla yli sata vuotta vanhoja Peranakan taloja.

kuva täältä

 

3. Clarke Quay

Singapore joen varrella sijaitsee Clarke Quay, entinen kalastajien ja kauppiaiden kaupankäynnin keskittymä, joka on nykyään yksi Singaporen iltaelämän keskus täynnä ravintoloita, baareja ja viihdettä. Pimeyden laskeuduttua Clarke Quay valaistaan värikkäillä valoilla ja sen monet baarit ja ravintolat tarjoavat livemusiikkia ja terasseja joen äärellä. Me piipahdettiin parinakin iltana illallisella Clarke Quayssa. Toisena iltana poikaystävä päätyi käymään myös  G-X5 extreme keinussa, joka tiputetaan korkeuksista vapaapudotuksena keinumaan taivaalle. Itse seurasin keinumista mielummin maanpinnalla.

Singaporen yoelama

 

4. Singapore Sling Raffles-hotellissa

Lukemani mukaan legendaarinen drinkki Singapore Sling sai alkunsa Raffles-hotellin Long Bar:issa, joten miksi et kävisi nauttimassa yhtä Slingiä sen syntysijoilla? Me maistelimme muutamatkin Singapore Slingit hotellimme baarissa, mutta aidot ja alkuperäiset Raffles Slingit jäi meillä ensi kertaan.

Hotellisuositus Singapore

 

5. Tiong bahru

Lukemani mukaan, Tiong Bahru on asuinalue Singaporessa, jonka coolit kahvilat, seinämuraalit ja pikku putiikit vetävät paikallisia artisteja sekä kulturelleja ihmisiä luokseen. Valitettavasti itselläni jäi tällä reissulla Tiong Bahru kokematta, mutta ensi kerralla sitten.

 

6. Chinatown

Kuten monessa muussakin kaupungissa maailmalla, myös Singaporessa Chinatown on vierailun arvoinen kaupunginosa. Tutki sen kapeita kujia täynnä kauppoja ja innokkaita myyjiä ja piipahda Chinatown hawker centeriin tai food streetille syömään paikallisia ruokia, kuten dim sumeja tai tulista sichuan hot pottia, niin kuin me teimme. Yksi näkemisen arvoinen temppeli näillä nurkilla on mielestäni myös Sri Mariamman, joka on Singaporen vanhin Hindu-temppeliä.

 

7. Kampong Glam

Kampong Glamin alue oli ehkä yksi lempi alueeni Singaporessa. Se oli täynnä historiaa, kulttuuria, kummallisia kauppoja ja kahviloita. Tunnetuin ja näkyvin nähtävyys alueella on varmasti Masjid Sultan, eli Sulttaanin moskeija. Suosittelen myös kävelemään läheistä Arab street-katua pitkin, tutkimaan sen varrella olevia kultakauppoja ja maistelemaan lähi-idän ruokaa jossain alueen ravintoloissa.

 

8. Haji Lane

Toinen tunnettu kohde Kampong Glamin aluella on Haji Lanen kadunpätkä, joka on täynnä värikkäitä taloja, seinämaalauksia, cooleja baareja ja ravintoloita sekä mielenkiintoisia pikku putiikkeja. Päiväsaikaan kadut olivat täynnä ihmisiä, osa piipahti shoppailemassa putiikista toiseen, toiset taas kuvailivat alueen erikoisia seinämaalauksia. Ensi kerralla tulen ehdottomasti tänne ilta-aikaan kun kadun baarit ja ravintolat heräävät eloon.

 

9. Bugis

Kivenheiton päässä Kampong Glamilta löytyy Bugis. Täällä emme vierailleet, mutta katsoin että Bugis Street Market näyttäisi olevan vilkas markkinakatu, täynnä myyntikojuja ja street foodia. Markkinakadun kerrotaan olevan oiva paikka ostaa tuliaiset Singaporessa. Street Marketin vierestä löytyy myös 10-kerroksinen Bugis+ ostoskeskus, joten jos tykkäät shoppailusta, markkinatunnelmasta ja katuruoasta, Bugis voi olla sinulle vierailun arvoinen kohde Singaporessa.

 

10. Little India

Tiedät saapuneeksi pikku Intiaan kun ympärilläsi kohoaa värikkäät talot ja nenässäsi tuoksuu vahvasti curry. Intialaisperäisen väestön asuttama pikku Intia oli eloisa ja täynnä kulttuuria. Kävellessäni tämän pienen kaupunginosan katuja vastaani tuli paikallisia ravintoloita ja ruokakojuja, hienoja hindu-temppeleitä, katumaalauksia ja kukkaköynnös- ja maustekauppiaita. Virikkeitä siis kaikille aisteille!

 

11. Peranakan talot

Yövyimme osan matkastamme Katongin alueella, ja hotellimme lähistöltä Koon Seng Roadilta löytyivät nämä värikkäät barokkityyliset Peranakan rivitalot joista olin nähnyt monia kuvia Instagramissa. Peranakan kulttuurin ja arkkitehtuurin ovat tuoneet Singaporeen Kiinalaisten maahanmuuttajien jälkeläiset, eli Peranakat. Yllätyksekseni sain tutkia tätä kadunpätkää lähes yksikseni, yhden kiinalaista perheen lisäksi. Kiitos kuvasta minusta talojen edessä kuuluu perheen innokkaalle valokuvaaja isälle.

 

12. Singaporen Formula 1 osakilpailu

Jos matkasi osuu tälle viikolle, eli syyskuun 3. viikonlopun aikaan, ajetaan Singaporessa Formula 1. osakilpailu. Itse kävin elokuussa katsomassa ensikertalaisena Budapestissa F1-kisat, ja en voi muuta kun suositella sitä kokemusta, vaikka ei olisikaan mikään intohimoisin formula fani.

 

13. The Jewel

Ennen kotiinlähtöä varaa hetki aikaa The Jewelille, Changin lentoaseman yhteydessä sijaitsevalle uudelle viihde- ja ostoskeskukselle, jonka rakentaminen maksoi 1,25 miljardia (USD)! ! The Jewelin päänähtävyys on 40 metriä korkea the Rain Vortex, joka on maailman korkein sisällä oleva vesiputous. Sitä ympyröi neljä kerroksinen puutarha, Shiseido Forest Valley, jonka monilla poluilla pääsee kulkemaan ympäri puutarhametsikköä.

 

Suvin matkassa -blogia voit seurata myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa

 

 

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Piyya 21/09/2019 at 09:03

  Vietin maaliskuussa sen kaksi päivää Singaporessa ja ehdin kahdeksaan mainitsemistasi kohteesta !
  Minusta tämä on todella hyvä top 10 + 3 lista ! Singapore on siitäkin miellyttävä kohde, että nähtävyydet ovat aika selvät, niitä ei ole liikaa mutta ihan riittävästi paljon pidemmälle kuin muutaman päivän lomalle, vaikka parissakin päivässäkin ehtii todella paljon.
  Itse majoituin tuolla Kamong Glamin alueella ja olin hyvin tyytyväinen valintaani !

  • Reply SUVI / Suvin matkassa 21/09/2019 at 12:19

   Singapore on tosiaan tosi miellyttävä kohde, ja juurikin tuon vuoksi että parissa päivässä kerkeää nähdä jo paljon. Lähtisin sinne takaisin anytime!

 • Reply Jenni | Boarding Time 21/09/2019 at 11:52

  Aika hauskaa, että tuolla tavalla sait paikallisten vinkkejä matkalle! :)
  Ja hyvä listaus tämä onkin, mutta sen verran vielä tarkentaisin, että Marina Bay Gardens kasvihuoneineen ja Singapore Botanic Gardens ovat siis kaksi eri paikkaa ja hyvin erilaisia muutenkin. Itse tykkäsin itseasiassa vielä enemmän jälkimmäisestä, siellä kannattaa ehdottomasti Singaporessa käydä. Aivan huikean nätti paikka. Mutta ovathan nuo superpuutkin toki upeita, ja varsinkin iltavalaistuksessa.
  Kannattaa muuten ensi kerralla käydä se Rafflesin Singapore Sling vetäisemässä, kyllä se vaan jotenkin ihan erilaiselta maistuu kuin missään muualla. ;)
  Itse lisäisin listaan vielä pari upeaa taidemuseota eli Singapore Art Museumin (SAM) ja National Museumin, jälkimmäisessä jo itse museorakennus on tosi kaunis ja siellä on ihana ravintola. Myös herkkuja tursuavat älyttömän edulliset Food Courtit voisi ottaa listalle, vaikka niihin on kyllä Singaporessa vaikea olla törmäämättä muutenkaan. :)

  • Reply SUVI / Suvin matkassa 21/09/2019 at 12:18

   Hei kiitos korjauksesta Jenni! Otsikko on näköjään miten ajattelinkin, mutta unohdin täysin kirjoittaa tuosta Botanic Gardenista tuohon ala tekstiin. Oli siis paikka jota ne tytöt myös suositteli, mutta me ei käyty sielä tällä kertaa. Pitääpä käydä korjaamassa tekstiä:) Ja kiitos myös museovinkeistä, täytyy ehdottomasti laittaa ne listalle ensi kertaa varten, samoin kun tuo alkuperäinen Singapore Sling!

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa 23/09/2019 at 18:20

  Ihan mahtava idea hyödyntää ravintolan tylsähkö jonottaminen ravintolassa matkavinkkien kyselemiseen. Olin muutama vuosi sitten itsekin Singaporessa, mutta ainakin yli puolet kohteista näyttivät silmääni ihan vierailta. Olisimpa silloin jo osannut kirjoitella ylös niitä paikkoja, missä pyörin – jälkeen päin niitä on vaikea muistella. Muistan sentään käyneeni bussilla johonkin Outlet-keskukseen, kun tarvitsin uudet kengät. Haha. :D

 • Reply Elsa/Hakunamalife 24/09/2019 at 07:52

  Me ollaan loppuviikosta menossa Singaporeen ja juurl olin aikeissa alkaa googlailemaan vinkkejä kaupunkiin, mutta sitten törmäsin sun postaukseen. Ihan sikahyviä vinkkejä, joista moni tullaan aivan varmasti toteuttamaan. Kiitos paljon😍😊

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 28/09/2019 at 11:54

   Loistavaa ja ole hyvä! Toivottavasti näistä vinkeistä on apua :) Ihanaa matkaa.

 • Reply Katja 25/09/2019 at 09:38

  Nämä itsekin kolusimme Singaporessa ihan ”mutu”-tuntumalla. Ja vaaleanpunaiset delfiinit Sentosalla! Tuli kyllä vähän hölmö olo istua kaksin tyhjällä hotellin pihalla juomassa niitä Slingejä. :D

  Katja
  http://www.optimismiajaenergiaa.fi

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 28/09/2019 at 11:55

   Sentosa jäi meiltä tällä kertaa käymättä, ensi kerralla sitten. Onhan tämä lista vähän sellainen että väkisinkin paikat tulee vastaan jos Singaporessa pyörii..sen verran kompakti kaupunki on :)

 • Reply Terhi 26/09/2019 at 06:17

  Hyvä ja kattava lista päänähtävyyldistä. Nuo kauniit kuvat saavat kaipaamaan Singaporeen.

 • Reply katri/Kotona ja kaupungilla 27/09/2019 at 09:00

  Kiva listaus paikoista ja huipputapa saada parhaat menovinkit, kysymällä paikallisilta! :)

  Omasta Singaporen pikaisesta visiitistä on jo jonkin verran aikaa niin en kovin tarkkaan muista.
  Ainakin osa noista käytiin katsomassa. Rafflesiin ei uskaltauduttu sisälle, näytti niin hienolta paikalta meille reppureissaajille. Kadulta vain ihasteltiin.

  Sen muistan, että Singapore on melko kallis maa. Tai ainakin se tuntui siltä muiden edullisten maiden välietappina.

  https://kotonajakaupungilla.blogspot.com/

  • Reply SUVI / Suvin matkassa 28/09/2019 at 11:58

   Eikö olekkin, paikallisilta saa aina parhaat vinkit! Singapore oli kyllä kallis, etenkin jos sielä pidempään lomailisi, niin kyllä se lompakon päälle kävisi. Sieltä onkin oivallista jatkaa muutaman päivän jälkeen muualle Aasiaan edullisempiin kohteisiin :)

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 27/09/2019 at 12:47

  Singapore on kyllä vierailemisen arvoinen kohde! Ja hyvin olitte ehtineet nähdä neljässä päivässä, superhauskaa, että sait vinkit näihin kohteisiin sattumalta paikallisilta. :) Vaikka me oltiin Singaporessa 9 päivää, meiltä jäi väliin Ocrhard Road, Singapore Sling, Tiong Bahru ja nuo upea Peranakan-tyyliset talot. Onneksi saatiin ihailla niitä Malesian puolella Melakassa. Näiden lisäksi näkemisen arvoinen Singaporessa on ehdottomasti Botanic Garden, se on ihana! :)

  • Reply SUVI / Suvin matkassa 28/09/2019 at 11:59

   Niin on! Tuo Botanic Garden oli myös sen tytön listalla, mutta meiltä se jäi kokematta. Ensi kerralla sitten sinne myös..

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 29/09/2019 at 10:03

  Ihana Singapore! Se on kyllä ehdottomasti yksi lempparikaupunkejani Aasiassa, ja näillä vinkeillä pääsee jo hyvin sukeltamaan kaupungin saloihin!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/10/2019 at 10:24

   Niin on ihana! Kyllä se taisi nousta minunkin lempparikaupungiksi Aasiassa tämän reissun myötä.

 • Reply Eve, Jetlaggies 29/09/2019 at 22:25

  Oletpa saanut hyvin vangittua Singaporen tunnelman kuviin<3 Nää vinkit toimivat varsinkin ensikertalaiselle, mutta yhtä hyvin jo kaupungissa käyneelle. Alueet kehittyvät vinhaa vauhtia ja tuttukin paikka tuntuu usein ihan uudelta, kun Singaporeen palaa:D

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 06/10/2019 at 10:25

   Kiitos :) Nuo paikat taitaa olla sellaisia, että niihin palaa aina uudelleen ja uudelleen Singaporen lomilla..

  Leave a Reply