Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Japani Matkailu Tokio

Karting kaahailua Tokion liikenteessä

27/06/2019

Kun matkamme Tokioon alkoi lähestymään tänä keväänä, minä tyypilliseen tapaani tein vähän tutkimustyötä Tokion kaupunginosista ja nähtävyyksistä, kartoittaen mitä kaikkia haluaisin nähdä. Aika pian törmäsin YouTubessa videoihin, joissa ihmiset ajelevat karting-autoilla ympäri Tokiota. Minua nauratti, tämä vaikutti paljon hauskemmalta vaihtoehdolta kun perinteinen hop-on hop-off bussi. Tarkemmin asiaan perehdyttyäni löysin Street Kart Tokyon, joka näitä ajeluita järjestää. Ei tarvinnut kauaa puolisoa houkutella, kun olimme jo varaamassa ajelua itsellemme. Voin sanoa, että varauksen tehtyä pieni hermostuminen hiipi mieleeni, kun kuvittelin itseni ensimmäistä kertaa elämässä karting-auton rattiin, ajamaan maailman suurimman kaupungin vasemmanpuoleisessa liikenteessä, ilman kypärää. Miten tulisin koskaan selviämään tästä?

Huhtikuu koitti, samoin matkamme Tokioon. Saavuimme toisena matkapäivänämme paikan päälle Street Kart Tokyon Akihabaran kaupunginosan toimipisteeseen. Maksun ja vastuuvapautuslomakkeen allekirjoittamisen jälkeen kävimme vielä Japanilais-Brasilialaisen oppaamme kanssa läpi karting-auton toiminnot ja säännöt, ja sitten oli aika pukea ajoasu päälle. Eikä mikä tahansa ajoasu, vaan hahmopuku! Päällemme valikoituivat Hessu Hopon ja Pikachun asut.

Oli vihdoin aika painaa starttia ja lähteä kaasuttelemaan pitkin Tokion katuja!

 

Pienen alkujännityksen jälkeen aloin nauttimaan ajosta. Tukka hulmuten painelin kaasua, vauhtimme kiihtyen välillä jopa 70 km/h.  Ohitsemme vilahti monta kaupunginosaa ja maamerkkiä, aurinko paistoi ja aika kului siivillä. Pysähtyessämme liikennevaloihin, oppaamme kertoi nähtävyyksistä joita tulisimme ohittamaan samalla kun kuvasi meitä. Sillä pakkohan tämä kiertoajelu oli saada ikuistettua.

Epäilin aluksi että tämä kierros on ihan ”turistiansa” ja että saamme paljon vihaisia katseita kaupungilla (olin lukenut tripadvisorista kommentin, että paikalliset eivät oikein pidä näistä kierroksista). Mutta päivä olikin mitä onnistunein, ja iloiset ihmiset vilkuttelivat meille teiden varsilla ja valokuvasivat meitä pysähtyessämme liikennevaloihin. Tunsin olevani varsinainen turistinähtävyys :) Ajelua varten tarvitsetkin paljon iloista mieltä. Pinkkiin Pikachu asuun tai Hessu Hopo hahmoon ei kannata edes pukeutua, jos ei osaa nauraa itselleen ja koko lystille.

Kokemuksena tämä karting-ajelu oli yksi kivoimmista asioista mitä teimme Tokiossa. Ajaessa näki hyvän läpileikkauksen kaupungista ja sen nähtävyyksistä, ja vaikka ajoimmekin liikenteen seassa, oli kierros todella hyvin järjestetty ja tunsin oloni koko ajan turvalliseksi. Ajelu oli myös hyvä muistutus tällaiselle jännittäjälle siitä, että välillä on hyvä rohkeasti kokeilla uusia jänniä asioita – niistä saattaa jopa nauttia, ja vähintään niistä jää hauskoja muistoja!

Girl driving carting in Tokyo trafic

Hyvä tietää kiertoajelusta:

Street Kart Tokyon sivuille pääset täältä ja varauksen kierrokselle voi tehdä heidän Facebook-sivun kautta.

Ajelua varten tarvitset kansainvälisen ajokortin (sen hakemiseen ohjeet täältä).

Kiertoajelu maksaa noin 70 euroa.

Ajelu kestää noin 1,5-2 tuntia, riippuen Tokion liikenteestä.

Tokion lisäksi Street Kart toimii myös Osakassa, Kiotossa ja Okinawalla.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Piyya 27/06/2019 at 19:44

    Jos joskus löydän itseni Tokiossa tulen takuuvarmasti löytämään itseni tuollaiselta kierrokselta ja mitä hulvattomin asu sen parempi. Ymmärrä oikein hyvin, että tämä oli yksi parhaita juttujanne Tokiossa.

  • Leave a Reply