Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Japani Matkailu Tokio

Tokion Shinjukun parhaat nähtävyydet

26/05/2019

Shinjuku on yksi Tokion 23 kaupunginosasta ja se sijoittuu hyvin keskeiselle paikalle kaupungissa. Shinjuku on myös yksi Tokion vilkkaimmista kaupunginosista, sen kertoo jo se, että Shinjukun rautatieaseman läpi kulkee päivittäin yli miljoona ihmistä.

Shinjukussa on paljon nähtävää ja löydät sieltä lähes kaiken mitä Tokion matkallasi voit vain haluta nähdä ja kokea. Se on suuri ostoskeskittymä, oikea shoppailijan paratiisi. Alueelta löytyy muotia luksusmerkeistä edullisempiin brändeihin, elektroniikkaa, tavarataloja, yhden jenin kauppoja, iso Don Quiote ja paljon muuta. Rauhaa kaipaaville Shinjuku tarjoaa vehreän Gyoen puiston, pelaamisesta innostuneille pelihalleja, hyvästä ruoasta ja juomasta nauttiville tuhansia baareja ja ravintoloita.

Jokaiselle siis jotain.

Shinjukun katuja kävellessä, kaiken sen ihmispaljouden keskellä ja valotaulujen loisteessa, tunsin tulleeni juuri sellaiseen Tokioon, josta olin aina haaveillut. Shinjukusta taisikin tulla minun lempi kaupunginosa Tokiossa, juurikin sen keskeisen sijainnin, monipuolisuuden ja eläväisyyden takia.

Listasin alle nähtävyydet jotka minun mielestä Shinjukussa tulee nähdä!

 

 

Tokyo Metropolitan Government Building

Aloita Shinjukun alueeseen tutustuminen ylhäältä käsin, sillä alueella sijaitseva Metropolitan Government Building tarjoaa sen molemmissa torneissa ilmaisen näköalatasanteen 45. kerroksessa. Maisema on sanoin kuvaamaton, ja vasta täällä ylhäällä ymmärtää kuinka suuri kaupunki Tokio oikein on. Tornissa on myös ravintola, joten voit juoda lasillisen kuohuvaa samalla kun ihailet 360 astetta aukeavaa maisemaa, josta hyvänä päivän voi nähdä jopa Fuji-vuoren.

 

Omoide Yokocho

Keskeltä Shinjukun neonvaloja ja korkeita pilvenpiirtäjiä löydät Omoide Yokochon kujat, alueen joka on täynnä pieniä perinteisiä Izakaya tyyppisiä baareja, vaaleanpunaisia kirsikankukkia sekä lyhtyjä. Kävellessäsi näitä savuisia kapeita kujia pitkin, tunnet siirtyneesi ajassa taaksepäin vanhaan Tokioon. Baarit, joihin mahtuu vain 4-10 ihmistä sisälle täyttyvät illan tullen paikallisista toimistotyöläisistä ja turisteista syömään Yakitori-vartaita ja juomaan olutta.

 

Kabukicho

Kabukichon alue Shinjukussa on Tokion yö- ja viihde-elämän keskus, täynnä karaokebaareja, elokuvateattereita, ravintoloita ja pelihalleja. Pääkadun, Ichibangai-dorin tunnistaa punaisesta kaaresta, jonka väri viittaa siihen että Kabukicho on myös Tokion punaisten lyhtyjen alue, ja sen kaduilta löytyy paljon host & hostess-baareja sekä rakkaushotelleja.

 

Golden Gai

Kabukichkon laitamilta löydät Golden Gai:n, alueen jonka 6 kujaa pitää sisällään 200 pientä baaria. Ne tosiaan olivat niin pieniä, että sisälle mahtui välillä vain 2 ihmistä kerrallaan. Halpoja nämä baarit eivät kyllä ole ja usea niistä veloittaa sisäänpääsymaksun turisteilta. Mutta, kujien läpi kävely ja ulkoapäin ihmettely ei maksa mitään :)

 

Viihde

Kuten yllä kirjoitin, Shinjukusta löytyy viihdettä jokaiselle. Löytyy kenttä jossa lyödään pesäpalloa, keilausta, VR Zone pelimaailma, pachinko- ja Sega-pelihalleja, elokuvateattereita, karaokeravintoloita, robootti ravintola, sekä punaistenlyhtyjen alueella kun ollaan, niin myös sitä aikuisviihdettä.

 

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 27/05/2019 at 23:25

  Shinjuku on tosi kiva kaupunginosa. Hyvä idea on kivuta Government Buildingiin myöhään iltapäivällä, jolloin pystyy näkemään näkymät sekä valoisaan aikaan että pimeällä!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/06/2019 at 20:07

   Hei hyvä vinkki, sillä pitäähän Tokio nähdä yläilmoista myös pimeällä!!

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas 29/05/2019 at 18:02

  Kyllä on upeat kuvat! Tokiosta haaveilen kovasti ja näille paikoille olisi ehdottomasti mentävä, jos joskus sinne pääsee.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/06/2019 at 20:09

   Suosittelen kyllä menemään, et tule katumaan. Tokio nousi ihan mun ykköskaupungiksi maailmassa <3

 • Reply Anni | Rajatapaukset 31/05/2019 at 17:33

  Shinjukua ei tullut tutkittua ihan niin paljon kuin teidän, mutta tuo Tokyo Metropolitan Government Building oli kyllä ihan must-see. Jos jossain on ilmainen näköalapaikka niin tottakai olen paikalla! Kuten Mikko tuossa kommentoikin, mekin käytiin siellä ihmettelemässä maisemia iltapäivällä niin että ehti katsella auringonlaskun ja katsella hämärän laskeutumista kaupungin ylle.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/06/2019 at 20:10

   Kyllä, se on ehdoton must see!! Ja ensi kerralla minkin ehdottomasti käytävä siellä auringonlaskun aikaan..

 • Reply Nimetön 17/02/2020 at 13:49

  On kyllä paljon valomainoksia. Täytyy ottaa nuo vinkit talteen, kun syksyllä varmaankin olisi lähtö Tokioon reissuun. Mielenkiintoista, että joihinkin baareihin mahtuu vain kaksi ihmistä kerrallaan.

 • Leave a Reply