Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Japani Matkailu Tokio

Tokion Harajuku on täynnä huvituksia ja hattaraa

18/05/2019

Harajukun kaupunginosa Tokiossa on suosittu nähtävyys, koska sen sanotaan olevan Japanilaisen katumuodin ja sen alakulttuurien kohtaamispaikka, mikä osoittautuukin hyvin nopeasti todeksi päästessään paikanpäälle pyörimään ja ihmettelemään. Etenki nuorisokulttuuri ja -muoti huokuu Harajukun katukuvassa, ja sen vuoksi se on paikka  jota et voi jättää Tokiossa näkemättä! Harajukussa riittää hyvin puolipäivää, siinä ajassa saat varmasti pääsi pyörälle kaikesta ympärillä olevastasi, ja vähintään sokerihumalasta.

Monelle Harajuku on yhtä kun sen tunnetuin katu Takeshita Dori. Tämä ruuhkainen kadunpätkä ei ole kuin 400 metriä pitkä, mutta tunnelma sillä on kuin huvipuistossa täynnä teinejä ja hupilaitteita. Satuimme paikan päälle lauantaina, joka taitaa olla yksi ruuhkaisimmista päivistä Harajukussa. Kävellessäni Takeshita katua pitkin, tunsin oloni vähintään Liisaksi Ihmemaassa, sillä joka puolella oli sateenkaaren värisiä hattaroita ja herkullisia crepsejä, vaatekauppoja täynnä mitä ihmeellisimpiä nuorisovaatteita, puudeli- ja pöllökahviloita. Ja ihan hitokseen ihmisiä!

Katukuva taynna ihmisia ruuhka aikaan

Mies hameessa ja violetissa peruukissa nayttaa rauhanmerkkia

Mies seisoo kadulla ja mainostaa taululla puudeli kahvilaa

Katustandi jossa mainostetaan koira ja pollokahvilaa

Ihmiset jonottavat lettukioskilla

Vitriini taynna lettuja kermavaahdolla.

Karkkikauppa taynna karkkia.

Ihmiset syovat sateenkaaren varista hattaraa.

Kolme miesta poseeraa kameralle.

 

Harajuku on muutakin kuin ruuhkainen Takeshita katu. Suosittelen siksi poikkeamaan myös sen sivukaduille, ja jatkamaan Takeshita kadusta matkaa eteenpäin. Silloin löydät vähän urbaanimpaa Harajukua kaikkine seinämaalauksineen, tatuointiliikkeineen sekä taidegallerioineen. Poikkea Design Festa Galleriassa, joka sanoo olevansa kaikkien ihmisten galleria, eli galleria jossa taiteilijat pääsevät maksutta pitämään ja myymään taidettaan. Design Festan sisältä löytyy myös kiva Okonomiyaki ravintola nimeltään Sakura Tei, jossa pääsi itse valmistamaan ruokansa pöydän päällä olevalla levyllä. Me päädyimme kokkailemaan itsellemme Yakisoba-nuudeleita.

Ja vain muutaman korttelin päässä Design Festasta alkaa Omotesando, ostoskatu täynnä kalliita muotiliikkeitä ja jonka sanotaan olevan Tokion Champs Elysee. 

Vaateliike jossa turkoosi seina.

Kukkakauppa jonka edusta taynna kukkia.

Graffitti seinat kujalla.

 

Loppuun vielä kootusti 7 must do-juttua Harajukuun:

1. Kävele Takeshita katua pitkin ja ihmettele värikästä menoa.

2. Maistele sen varrella herkkuja, kuten Totti Candy Factoryn sateenkaarihattaroita tai Santa Monican crepsejä.

3. Vieraile Design Festa Galleriassa, ja alueen muissakin gallerioissa.

4. Käy Kawaii Monsteri kahvilassa vaikka lounaalla. Ruoka ei pakosti ole hyvää, mutta kokemus varmasti ikimuistoinen.

5. Piipahda Tokyo Plaza tavaratalossa ja suuntaa sen katolle, josta löydät viihtyisän vehreän kattoterassin (ja Starbucksin).

6. Kävele pienen matkaa ikkunaostoksilla pitkin Omotesandoa.

7. Käänny lopulta Cat Streetille, shoppailukadulle joka on hipsterimpi tyyliltään ja tunnelmaltaan kun Takeshita katu. Kävellessäsi katua noin 15 min eteenpäin, päädyt lopulta Shibuyaan josta voit lukea lisää täältä.

 

 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jenni | Boarding Time 24/05/2019 at 12:29

  Harajuku on kyllä aivan hullu paikka! Todellista hattaraa niin kuin osuvasti totesit. Itselleni riitti pari tuntia alueella mainiosti, siinä kohtaa alkoi tulla jo aistiähky. Erityisesti mieleen jäivät pikkukoirien sateenkaaren väreillä värjätyt turkit ja eräiden hauveleiden mielikuvitukselliset trimmaukset. No huh huh! :D

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/06/2019 at 20:12

   Kyllä, pari tuntia riittää mainiosti..sitten on jo niin ähkyssä :) Mutta on tämä paikka koettava Tokion matkalla!!

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 26/05/2019 at 07:44

  Aah Harajuku ja Takeshita Dori <3

  Tämä alue jäi kyllä Tokiosta minulle ehkäpä parhaiten muistiin. Toki temppelit ym. olivat hienoja, mutta tuolta näkymät oikeasti painautuivat verkkokalvolle lähtemättömästi. Siis ihan älytöntä meininkiä :D

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/06/2019 at 20:12

   Kyllä taisi minullekin jäädä parhaiten muistiin, oli sielä niin paljon kaikkea erikoista ja älytöntä :)

 • Reply Iida in Translation 26/05/2019 at 09:15

  Hyvä perusopas Harajukuun! 😊 Alueen kreisi tunnelma välittyi tosi hyvin.

 • Leave a Reply