Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Kööpenhamina Matkailu Tanska

Ravintolavinkkejä Kööpenhaminaan

11/05/2019

Minä se jaksan taas ylistää Kööpenhaminaa ja sitä miten monipuolinen ja cool kaupunki on. Mielestäni parasta köpiksessä on, että siellä on helppo liikkua kävellen tai pyörällä ja kaupunki sopii hyvin ihan muutamankin päivän stopille, niin kuin edellinen käyntini Köpiksessä oli. Tunnettujen nähtävyyksien, kuten Tivolin, Pienen merenneidon ja Nyhavnin lisäksi kannattaa köpiksessä ottaa to do-listalle myös syöminen, kuten lomalla kuuluukin. Kööpenhaminan ravintolanäkymät ovat nimittäin jotain ihan omaa luokkaansa, sen huomaa ihan jo vain kävelemällä kaupungin katuja pitkin. Sielä sun täällä tulee vastaan houkuttelevia burgeriravintoloita ja ”terveyskahviloita”. Jopa 7-Elevenin deli valikoima sai minut innostumaan ja hieman kateelliseksi.

Oli matkasi köpikseen sitten pitkä tai vain piipahdus, suosittelen ehdottomasti ottamaan herkuttelun osaksi matkasuuunitelmaasi ja nämä ravintolavinkit takataskuun. Ne ovat kerätty rakkaudella ruokaan!

 

Torvehallerne

Kööpenhaminan lasinen kauppahalli ihastuttaa joka kerta! Kahdesta rakennuksesta koostuva Torvehallerne on  sisältä täynnä ihania pieniä puoteja ja ruokapaikkoja, ja ulkona rakennusten väliin aukeaa terassien, kukkamyyjien ja ruokakojujen täyteinen alue. Täällä suosittelen maistelemaan ainakin tiskeiltä notkuvia herkullisia tanskalaisia smørrebrødeja ja Hawaijilta resepti-inspiraation saaneen BANANA:n jäätelöitä. Myös Palaeon hampurilainen toimi hyvin lounaaksi!

Food hall in Copenhagen with lots of people around it.

Little wine bar with terrace outside.

ihmiset jonottavat ruokakojulle kesaisella torilla

Hampurilaisateria ja lasi valkoviinia

 

Tivoli Food Hall

Täällä nautin herkullisen illallisen erään pitkän kokouspäivän päätteeksi. Tunnelma illasta oli äänekäs ja ruokapaikan valinta oli jopa haasteellista niin monen hyvän vaihtoehdon vuoksi. Pähkäilin smørrebrødien ja burgereiden välillä, lopulta päätyen paikallisen kollegan suosittelemaan Cock´s & Cows -hampurilaisravintolaan. Hyvä valinta. Hallista löytyy kokonaisuudessaan 14 eri ravintolaa, ja kiva lisä on sisäpihan terassilta aukeava maisema suoraan tunnelmalliseen Kööpenhaminan Tivoliin.

Sisaankaynti Tivolin ruokamaailmaan

mies ja nainen jonottavat hampurilaisravintolan tiskilla

ravintolan tiskilla hampurilaisateria ja lasi viinia

 

Broens Gadekokken

Vain kivenheiton päässä Nyhavnista löytyy maailman luokan katuruokaa, jopa 14 kojun voimin. Valikoimassa on puurobaaria, italialaista pizzaa, kotitekoista pastaa, bowleja Californiasta sekä malesialais-singaporelaisia makuja. Jos street food ja ulkona syöminen on sinun juttusi, poikkea ihmeessä täällä!

ulkoilma katukeittio

 

Meatpacking district

Kööpenhaminan Meatpacking district, eli entiselle teurastamoalueelle syntynyt ravintolakeskittymä on kaikessa kolkkoudessaan aika cool paikka. Pyöräilimme viime juhannusaattona lounaalle alueen nimekkääseen kalaravintola Kødbyens Fiskebariin herkullisille fish and chipseille ja olimme ihan fiiliksissä alueen tunnelmasta. Jos siis pidät urbaanista teollisuusmiljööstä täynnä trendikkäitä baareja, hyviä ravintoloita ja taidegallerioita, tämä on paikkasi!

mies ja nainen kavelee teollisuusalueella

ravintolan terassi taynna ihmisia kesalla

burgeriravintolan terassi taynna asiakkaita kesalla

fish and chips annos valkoviinilasin kanssa ravintolassa

 

Ei pidä myöskään unohtaa Kööpenhaminan houkuttelevia ja trendikkäitä ravintoloita ja kahviloita, joita löytyy ympäri kaupunkia. Listasin alle muutamat paikat jotka olen itse käynyt toteamassa hyviksi, ja kannattaa myös laittaa seurantaan Instagram tili Copenhagen Food Guide, sen herkullisesta fiidistä olen itsekin bongannut suurimman osan näistä paikoista!

42RAW

42RAW tarjoilee 100% kasvisruokaa ja sen listalta löytyy herkullisia voileipiä ja burgereita sekä kauniita smoothie bowleja.

The Organic Boho

Pieni boheemi ravintola Christianshavnissa tarjoilee myös 100% orgaanista ja vegaania ruokaa. Paikan rainbow brunch-lautanen oli täynnä herkkuja bataattiranskalaisista acai bowliin ja avokadoleipään. Aika lailla täydellinen paikka, sanon minä.

tarjotin taynna terveellista ruokaa ravintolassa

 

Café Feel Good

Ihana pienen pieni kahvila ja sen Instagram ystävälliset annokset! Kaiken kauneuden lisäksi, syömäni spirulina bowl ja energisoiva porkkanamehu olivat herkullisia! Tämäkin paikka on food heaven!

 

Löytyykö sinulta listaan lisättävää?

Lue myös aiemmat postaukseni Kööpenhaminasta 

 

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Noora / Seikkailumielellä 12/05/2019 at 10:01

  Kiitos näistä suosituksista, etenkin kasvisruokapaikkojen osalta! Itselläni on edessä muutaman tunnin junanvaihto Köpiksessä parin viikon päästä ja olen jo alustavasti pohdiskelemassa sopivaa lounaspaikkaa :)

 • Reply Aino Aloha 13/05/2019 at 11:38

  Oioioi, Köpis on kyllä meikäläisen suosikkeja juuri ruokakulttuurin saralla😍Alkoi houkutella uuden visiitin tekeminen ihan vain ruuan vuoksi.. Kiitos vinkeistä!

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa 13/05/2019 at 22:09

  Toi the organic boho aiankin ylipuhui jo ihan pelkillä kuvilla! Tuo Köpiksen ruokataivas on houkutellut jo sen verran kauan, että pian olisi kyllä korkea aika lähteä itsekin testaamaan tuon kaupungin kahviloita ja ravintoloita! Ihanaa alkavaa kesää! :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/06/2019 at 20:15

   Oih, tuo organic boho oli super namm!! Suosittelen todellakin lähtemään, et tule pettymään!

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 15/05/2019 at 00:06

  No vitsi mitä annoksia! Meillä on aikaa kesän Köpiksen matkalla vain 1,5 päivää, mutta syöminen kuuluu aina meidän matkaohjelmaan. Ja mielellään aina kokeillaan jotain paikallista, ei mitään kansainvälisiä ketjuja. Kiitos siis näistä vinkeistä.

 • Reply Martina 15/05/2019 at 13:08

  Köpis ON upea ruokamatkakohde! Ja muutenkin ihana. Omasta visiitistäni on jo liian pitkä aika ja uusintakierros onkin ollut suunnitelmissa. Melkein päädyimme sinne huhtikuussa, mutta kaavailemallemme ajankohdalle ei löytynyt enää järkeviä (lue: järkevän hintaisia) lentoja, joten Kööpenhamina jäi vielä odottamaan. Otan nämä vinkit mukaani kun saamme reissun onnistumaan!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 16/05/2019 at 12:40

  Harvemmin luen ravintolajuttuja, kun en yleensä halua suunnitella päivääni missään sen perusteella, että päätyisin oikeaan ravintolaan silloin kun on nälkä vaan valitsen ensimmäisen kelvollisen oloisen niiltä kulmilta kun se nälkä iskee :-) Mutta pitihän tämä nyt kuitenkin vilkaista, kun seuraava ulkomaan kohteemme (kesäkuussa) sattuu olemaan juuri Kööpenhamina! Torvehallerne on tuttu edelliseltä vierailulta ja onhan se kiva paikka – ehkä päädymmekin kertaamaan sen, ainakin.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/06/2019 at 20:19

   Torvehallernen voi kerrata vaikka jokaisella Köpiksen matkalla, on se vaan niin kiva paikka! Ihanaa Köpiksen matkaa teille :)

 • Reply Sannahof // Unelmamaja 18/05/2019 at 16:35

  Köpis on kyllä mieletön paikka herkutteluun! Torvehallerne on siitä kyllä mahtava, että valinnanvaraa riittää ja jos on porukalla liikkeellä, löytää jokainen varmasti itselleen jotain syötävää.

  Oma ikisuosikki on Mad og kaffe ja heidän aamupala/brunssi. Tasaisin väliajoin haaveilen heidän aamupalastaan. Nam!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/06/2019 at 20:20

   No niin on!! Torvehallernesta löytyy maisteltavaa jokaiselle matkalle, siksi palaan sinne aina uudelleen ja uudelleen. Mad og kaffe on minulla kokeilematta, ensi kerralla menee testiin. Kiitos vinkistä!

 • Reply Lilja Lumilla 18/05/2019 at 21:46

  Kööpenhamina on kyllä kuuluista hyvästä ruokaskenestään! Kiitos näistä vinekeistä, sillä luulen, että Köpis kutsuu tänä kesänä!

 • Leave a Reply