Suomen suurin matkablogiyhteisö
Shibuyan vilkas risteys Tokiossa taynna ihmisia

10 x tekemistä Tokion Shibuyassa

Shibuya on kaupunginosa Tokiossa, jossa jokainen turisti varmasti vierailee ensimmäisellä Tokion matkallaan. Shibuya on katukuvaltaan nuorekas ja tunnelmaltaan energinen, se on täynnä kauppoja ja tavarataloja, ravintoloita ja baareja, sekä pelihalleja ja muuta viihdettä. Shibuyan valokyltteihin ja ihmispaljouteen hukkuvat kadut ovat täynnä virikkeitä ja ihmeteltävää!

Jos haluat kokea parhaat palat Shibuyasta, ota seuraavat 10 asiaa to do-listallesi.

 

1. Kävele Shibuya risteyksen yli

Shibuya crossing on nähtävyys jonka varmasti kaikki tietävät Tokiosta, ja se tulee matkalla myös kokea! Maailman vilkkaimman, tai ainakin tunnetuimman risteyksen ylittää ruuhka-aikana lähemmäs 2500 ihmistä saman aikaisesti.

 

2. Silitä Hachikō koiraa

Aivan risteyksen läheisyydessä seisoo Hachikō koiran patsas, joka on suosittu kohtaamispaikka Tokiossa.

Tarina kertoo, että Hachikō koira tuli joka päivä Shibuyan asemalle odottamaan isäntäänsä. Isännän kuoltua Hachikō jatkoi vuosien ajan odottamista juna-asemalla, saapuen joka päivä paikalle juuri ennen isännän junan saapumista. Hachikōn osoittamasta uskollisuudesta tuli kansainvälinen symboli uskollisuudelle.

 

3. Kävele pitkin Center Gai katua

Kapea Center Gai katu on Shibuyan tunnetuin katu, ja sen sanotaan olevan nuorisokulttuurin keskus. Center Gain varrelta löydät vaikka ja mitä, tavarataloja ja vaatekauppoja, ravintoloita, pelihalleja ja levykauppoja.  Ja illan hämärtyessä, valotaulujen loisteessa Center Gai muuttuu yöelämän keskukseksi sen monine baareineen ja klubeineen.

 

4. Shoppaile Mega Donkissa

Don Quijote kauppoja löytyy ympäri Tokiota, mutta Shibuyasta löytyy Mega Don Quijote, eli Mega Donki. Täältä 7-kerroksisesta  halpahallista löydät ihan mitä ikinä vain voit tarvita, ja kaikkea vielä sen päälle. Ja jos ei shoppailu kiinnosta, poikkea edes mielenkiinnosta. Tämä paikka on nähtävyys!

kuva täältä

5. Pelaa VR Park Tokyossa

Matkakokemuksesi ei ole täydellinen Tokiossa, jos et löydä tietäsi pelihalliin pelaamaan. On jopa hämmästyttävää nähdä kuinka pelaaminen on osa Tokiolaisten kulttuuria, ja kuinka pelihalleihin tullaan töiden jälkeen rentoutumaan. Täällä viihtyy sekä nuoret että aikuisetkin, eli ei muuta kun kolikoita taskuun ja pelit käyntiin! Ja jos ei pelailu ole sun juttu, voit aina tunkea kolikkosi kapseli leluautomaatteihin, jotka eivät suinkaan ole vain lapsille tarkoitettuja.

 

6. Ota kuva Purikura valokuva-automaatissa

Täytyy myöntää, että Purikura paikat olivat lähinnä tytöille tarkoitettuja, ja minä tyttö ylipuhuin poikaystävän mukaan kuvattavaksi. Oli siinä naurussa pidättelemistä kun kuvat tulostuivat automaatista :) Noh, saimme hyvät naurut ja kivan muiston kotiin vietäväksi illastamme Shibuyassa.

 

7. Hengähdä vehreässä Yoyogi puistossa

Ihmisvilinän ja neonvalojen käydessä ahdistaviksi, vetäydy hengähtämään luonnon helmaan Yoyogi puistoon, joka on Tokion suurin puisto. Yoyogi jakautuu kahteen osaan, sen pohjoisosa on metsäisempi ja sen laitamilla sijaitsee myös Meiji pyhättö. Eteläosa on puolestaan viihteellisempi, se kerää etenkin viikonloppuisin ihmisiä picnicille ja siellä on poikkeuksetta myös aina jotain tapahtumaa, kuten kulkueita, musiikkia, ruokarekkoja ja kirpputoreja.

 

8. Syö Niku Yokochossa

Illan tullen iskee varmasti nälkä, ota silloin suunta kohti Izakayaa, jotka ovat Japanilaisia pubin tapaisia istuskeluravintoloita. Niissä on tyypillistä tavata esimerkiksi after workkien parissa, juoda pari olutta ja syödä jotain jaettavaa ruokaa. Tokio on täynnä kivoja Izakaya ravintoloita, mutta Niku Yokocho on jotain vielä parempaa!

Niku Yokocho löytyy Shibuyasta, ja ulkoapäin kadulta katsoessasi et osaisi odottaa mitä rakennuksen sisältä löytyy. Löydettyäsi sisäänkäynnin ja astuessasi ulos hissistä rakennuksen toisessa kerroksessa, eteesi avautuu sokkeloinen alue joka pitää sisällään 26 Izakayaa. Täällä jos missään pääset kokemaan kunnon Izakaya kokemuksen!

 

9. Syö kaiten sushia

Jos vain olet sushin ystävä, kannattaa Shibuyassa käydä syömässä myös kaiten sushia, eli suomalaisittain liukuhihna sushia. Miksi? Koska se on herkullista ja hauskaa, etenkin jos se tarjoillaan sinulle junalla, kuten täällä. Kaiten sushi paikat vaikuttivat olevan suosittuja lauantai-iltana, kun mekin vuoroamme odotimme erään linjan äärelle. Varaudu siis jonottamaan (siitä tykätään Tokiossa), mutta hyvää kannattaakin odottaa.

 

10. Kaljoittele Nonbei Yokochon pienissä baareissa

Vain kivenheiton päässä maailman vilkkaimmasta risteyksestä löytyy Nonbei Yokocho, kuja täynnä pienen pieniä baareja, osaan mahtuen vain 4-5 ihmistä sisälle. Juuri Nonbei Yokochon tyyppiset pienet ja rauhalliset kujat, joihin voit päätyä keskeltä vilkasta ihmisten ja neonvalojen täyttämää miljoonakaupunkia, on Tokiota parhaimmillaan!

 

Oletko sä käynyt Shibuyassa? Jäikö jotain uupumaan listalta?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Iida In Translation 05/05/2019 at 14:36

  Oikein kattava lista tekemisistä Shibuyassa! :) Itse ymppäisin Shibuya-päivään myös läheisen Harajukun ja ehkä koko Tokion parhaan tuliaisostospaikan, Oriental Bazaarin. Ja tietysti karaoke kuuluu aina oleellisesti illan lopetukseen Japanissa! :D

  Nonbei Yokocho meni omalle listalle, pitää ehdottomasti käydä kurkkaamassa se joku päivä. :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 11/05/2019 at 19:08

   Joo käy kurkkaa Nonbei Yokocho, se oli tosi hauska paikka!
   En itse lisännyt karaokea tähän, koska vaikka se onkin tooosi Japanilainen juttu, niin minua ei saa laulamaan vaikka maksettaisiin. Niin en voi oikein suositella sellaista missä en käynyt/kokenut..
   Ja Harajuku sopii tosi hyvin Shibuyan kokemuksiin, mutta me ei käyty sielä saman päivän aikana.

   Harajukusta tulee next oma postauksensa :)

 • Reply Kati / Lähinnä kauempana 05/05/2019 at 21:30

  Oh, Shibuya! Tästä postauksesta löytyi paljon tuttuja mutta myös pari uutta vinkkiä. Mun käynnin aikaan muuten Yoyogi-puiston temppeli oli remontissa ja muutenkin mulla oli huono tuuri puistojen suhteen. Mä muuten voisin lisätä listalle iltadrinkit Cerulean Towerin pianobaarissa, josta on upeat näköalat Tokioon. Ja kuuluukohan Cat Street vielä Shibuyaan? Joka tapauksessa, Shibuyassa on elämyksiä elämysten perään ja siellä saa helposti kulumaan vaikka viikon. Ihana Tokio, ikävä sinne!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 11/05/2019 at 19:10

   Kiva jos tuli myös uusia vinkkejä. Meillä jäi tuo Cat Street käymättä, samoin Cerulean Tower, mutta onpahan taas uutta koettavaa ensi kerralla :)

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas 09/05/2019 at 18:23

  Melkoinen kaupunki. Niin paljon kaikkea nähtävää ja tekemistä. Voi kunpa tuonne vielä pääsisi.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 11/05/2019 at 19:10

   Tokio on todellakin melkoinen kaupunki. Niin paljon nähtävää jäi meilläkin vielä seuraavaan kertaan..joku päivä minäkin taas lähden sinne!!

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa 11/05/2019 at 18:32

  Kuullostaa mielenkiintoiselta kaupungilta. Haluaisin erityisesti kokeilemaan tuota liukuhihna sushia! Jossain on ollut Euroopassakin sellasia pyöriviä sushibuffetteja, mutta mielellään kokisi sen ihan Japanissa paikan päällä!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 11/05/2019 at 19:12

   Juu ne liukuhihna sushit on kyllä hauskoja paikkoja, ja sellainen löytyy myös Helsingin Itäkeskuksestakin (Easton). Mutta en voi luvata että sielä on yhtä hyvää sushia kun Tokiossa ;)

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 12/05/2019 at 08:19

  Aina tulee ikävä Japaniin kun näkee kuvia sieltä. Se on kyllä niin erilainen ja upea paikka. Aika monta näistä ehdotuksista tuli kokeiltua, mutta vielä olisi listassa ruksattavaakin. Tuo alue on niin älyttömän eläväinen, että melkein menee pää pyörälle.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 10/06/2019 at 20:21

   No sama juttu, upea paikka. Ja paljon jäi meilläkin vielä kokematta, seuraavalla kerralla sitten :)

 • Reply Veera Bianca 12/05/2019 at 10:52

  Oi ihana Tokio, siitä on ihan liian monta vuotta kun olen palloillut näissä maisemissa! :) Nämä oli muuten erinomaiset vinkit Shibuyaan!

 • Reply Nimetön 29/01/2020 at 13:48

  Tokioon tekisi mieli joskus matkustaa. Olen vain kuullut, että aika kallista majoittuminen on. Olisi mahtava kävellä tuolla illan hämärtyessä, valotaulujen loisteessa.

 • Leave a Reply