Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Gdansk Matkailu Puola

Katutaidetta Gdanskissa – Zaspan 60 muraalia

19/04/2019

Vietimme Gdanskin matkalla muutaman tunnin Zaspan kaupunginosassa, joka on yksi Puolan suurimmista betonilähiöistä. Voi äkkiseltään kuulostaa aika karulta ja jopa tylsältä paikalta, mutta mikä Zaspasta tekee erikoisen ja ainutlaatuisen, on se että sieltä löytyy Puolan suurin ulkoilmagalleria. Eli isoja, talojen seinien kattavia maalauksia, muraaleja – jopa 60 erilaista. Jos olet siis katutaiteen ystävä – ota piipahdus Zaspassa mukaan Gdanskin lomaasi!

Ensimmäiset muraalit ovat maalattu Zaspan betoniseiniin jo vuonna 1997 Gdanskin 1000-vuotispäivän kunniaksi. Jonka jälkeen, vuonna 2009 ideaa jatkettiin 38 uudella maalauksella Gdanskin monumentaalisen taidefestivaalin voimin ja myös Gdanskin muraalikoulu on antanut panoksensa nykyiseen galleriaan.

Kartalla Zaspa sijaitsee Gdanskin ja Sopotin välissä, eli matkaa sinne on vain 6 km. Muraalit sijoittuvat aika pienen alueen sisään, ja niitä löytääkin (melkein) jokaisen talon kulman takaa. Apuna muraali kierroksella voi myös käyttää tätä karttaa.

Kiinnostuitko? Voit lukea lisää Gdanskin muraaleista täältä.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply