Suomen suurin matkablogiyhteisö
Suvinmatkassa selfia Molon laiturilla

Riviera tunnelmaa Sopotin rantakaupungissa

Gdanskin matkan toisena päivänä päätimme vierailla Sopotissa, joka on rantakaupunki Itämeren rannalla. Sopot sijaitsee vain 12 km päässä Gdanskista, joten sinne pääsee helposti ja edullisesti sekä junalla että Uberilla. Sopotista löydät pitkää rantaviivaa, puistomaisia aukioita, hulppeita kylpylähotelleja ja rantaravintoloita, ja  todellista riviera tunnelmaa. Suosittelen siis ottamaan Sopotin mukaan matkasuunnitelmiin, mikäli vietät Gdanskissa enemmän kuin päivän.

Saavuttuamme Sopottiin aamulla, kaupunki oli vasta heräilemässä päivään. Me nappasimme kahvikupit kioskista mukaan ja lähdimme kävelemään pääkatua, Bohaterów Monte Cassinoa pitkin. Vastaan tuli paljon erilaisia ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Sekä myös hauskan näköinen vino talo Krzywy Domek, joka taitaa olla kuvatuin kohde Sopotissa. Ja vaikka päivä oli harmaa ja vuodenaika alkukevättä, parveili katukuvassa myös jonkin verran turisteja.

hotelli Sopotissa

Pääkatu vie sinut kohti Sopotin sydäntä, pitkää vaaleahiekkaista rantaa, jota reunustaa rantaravintolat ja hulppeat hotellit kuten Marriot, Sofitel ja Sheraton. Täällä viettäisin kyllä mielelläni ylellistä rantalomaa! Rannalle saapuessasi, päädyt samalla myös Sopotin tunnetuimmalle nähtävyydelle ja Puolan pisimmälle laiturille, nimeltään Molo.

Molon puulaituri oli kyllä koko 515m pituudellaan vaikuttava. Kuljimme laiturin päästä päähän raikkaassa merituulessa ja ennen Gdanskiin palaamista nautimme vielä kuumat kalakeitot rantaravintolassa, samalla katsellen merimaisemaa. Arvaa vaan maistuiko hyvältä!?

Vaikka sää ei ollut puolellamme ja piipahdimme vain muutaman tunnin ajan Sopotissa, sen tunnelma ja merimaisema pitkine puulaitureineen vakuutti silti meidät. Sopot, kuten Gdansk, ovat varmasti ihania kesäkaupunkeja!

Molon laituri Sopotissa

Molo laituri Sopotissa

Suvinmatkassa selfia Molon laiturilla

Kalakeittoa Sopotin rantaravintolassa

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Piyya 28/03/2019 at 20:29

  Ihastuin välittömästi Sopotin rentoon rivieramaiseen tunnelmaan pari vuotta sitte ja silloin sanoin palaavani niin pian kuin mahdollista. Olisko se ensi kesänä ? Kesällä ravintoloissa liehuu valkoiset verhot tuoden sitä Rivieran luksustunnelmaa, shampanjabaarit kilpailevat keskenään.
  Ihana nähdä, että Sopot vangitsee myös talviaikaan.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/04/2019 at 09:44

   Minulle kävi siis samoin kuin sinulle :) Itsekin haaveilen sinne paluusta, mutta se menee kyllä vuoden päähän. Uskon että paikka on aivan ihana kesäaikaan.

 • Reply Iina/Iinatravelsblog 31/03/2019 at 12:43

  Sopot on kyllä tosi kiva paikka! Itsekin siellä käynyt kesällä ja fiilis oli sellanen että olis voinu jossain etelä-euroopassa ollut.

 • Reply Asko Leppilampi 03/04/2019 at 07:01

  Olipa kiva lukaista postauksesi tuosta pienestä puolalaisesta namupalasta. Käväisimme siellä päiväseltään pari vuotta sitten ja ihastuimme. Sinne on helppoa ja edullista reissata, joten varmasti menemme joskus pidemmäksikin aikaa. Tässä oma postauksemme siitä pienestä visiitistämme. Tuttuja paikkoa löytyy :-)
  https://appamatkustaa.fi/2018/07/26/sopot-puolan-kesaparatiisi-ja-pieni-pala-gdyniaa/

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/04/2019 at 09:46

   Namupala ehdottomasti :) Ja sama juttu täällä, varmasti joskus uudelleen ja pidemmäksi aikaa on Sopottiin mentävä.

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä 03/04/2019 at 23:09

  Ihana Sopot! Minun muistoni kaupungista liittyvät kevääseen, jolloin Lordi voitti euroviisut. Olimme metsän keskellä kuuluisalla Sopotin laulufestivaalien lavalla juhlimassa kuorokatselmuksen karonkkaa, kun kaikkien puhelimet alkoivat piipata kilpaa keskenään. Seurasimme pistesaldon kertymistä tekstiviestien välityksellä ja kun Suomen voitto varmistui, kiipesi kuoronjohtajamme lavalle, jossa soitti paikallinen bändi. Hän käski lopettaa soittamisen ja kuulutti mikrofoniin järisyttävän uutisen. Voi sitä pettymystä, kun muut juhlavieraat eivät yhtään ymmärtäneet miksi asiasta piti tehdä niin iso numero. :D

 • Reply Jenna / Citylights & Sunsets 06/04/2019 at 14:53

  Tuttuja maisemia muutaman vuoden takaa. :) Varmasti ihana paikka varsinkin kesällä, mekin oltiin talviaikaan, joten puitteet olisi voineet olla sään puolesta paremmatkin.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/04/2019 at 09:48

   Juu sama juttu meillä, alkukevään vaihteleva sää ja viima ei antanut meidän tutustua liiakseen Sopottiin, joten sinne on kesällä päästävä uudelleen.

  Leave a Reply