Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja Eurooppa Matkailu

Espanjan kauneimmat kaupungit – TOP 5

23/02/2019

Vaikka koko maailma on avoinna, huomaan palaavani tasaisin väliajoin takaisin suosikki maahani, Espanjaan. Ja se on hassua, että vaikka maasta on paljon vielä näkemättä, kaipaavan niihin jo käytyihin kaupunkeihin aina uudelleen ja uudelleen takaisin. Kaupunkeihin jotka ovat tehneet vaikutuksen kauneudellaan, jättäneet jäljen sielullaan.

Postikorttimaisemia, suurkaupunkien bulevardeja, merituulessa huojuvia palmuja, turkoosia merivettä ja rantapoukamia, tyylikkäitä ihmisiä ja vanhankaupungin rosoisia kujia. Niistä on mielestäni Espanjan kauneimmat kaupungit tehty.

Kauneus on tietenkin katsojan silmissä, mutta näiden kaupunkien kauneuden mittarina ei pelkästään ollut ulkonäkö, vaan myös kaupungin sielu, eli sen tunnelma sekä ihmiset ja ruoka. Tämä sielu asia on minulle ylipäätänsä tärkeä matkustaessani ja tutustuessani uusiin paikkoihin, sillä kaupungin tunnelma ja se mitä se saa minut tuntemaan on tärkeämpää kun ulkoinen kauneus. Ja siksi monet tunnetut Espanjan kaupungit jäivät pois tältä listalta. Ne eivät ole säväyttäneet sielullaan, vaikka keskellä kaupunkia on seissyt mailman kaunein nähtävyys.

Hieraise siis silmiäsi, sillä tässä tulee minun mielestäni Espanjan kauneimmat kaupungit TOP 5:

 

San Sebastián

Pohjois-Espanjan Baskimaalla sijaitseva San Sebastián on täysin omaa luokkaansa. Kaupunki tarjoaa matkailijoille kulttuuria, upeaa arkkitehtuuria, romanttista tunnelmaa, maisemat kuin postikortista, kolme uimarantaa ja vähän surffiviboja sekä ruhtinaalliset pintxos pöydät ja Michelin tähden ravintoloita. Mitä muuta sitä kaupungilta voi enää kaivata? Ja mitä tulee ruokaan, kaupunkia ei turhaan sanota Espanjan kulinaariseksi pääkaupungiksi, sillä olen valehtelematta syönyt parhaimmat annokseni Espanjassa juurikin San Sebastiánissa. Tie sydämeeni vei vatsan kautta, ainakin kauniissa San Sebastiánissa.

Lue täältä 10 syytä rakastua San Sebastianiin

 

Ibizan kaupunki

Ibiza usein mielletään pelkäksi bilesaareksi, mutta todellisuudessa se on niin paljon enemmän! Ibizan kauniista kaupungista löydät boheemia tunnelmaa, samalla kun suuret luksusjahdit seisovat parkissa kaupungin edustalla. Kiertelemällä muurien ympäröivässä vanhassakaupungissa Dalt Vilassa ja sen kapeilla kujilla, et voi olla arpomatta omistaako joku vastaantuleva henkilö sellaisen jahdin. Ibizalla vietät sen kirkkaan turkoosissa meressä ja kallioisilla rantapoukamilla täydellisiä lomapäiviä, puhumattakaan viereisestä Formenteran saaresta, jota voi verrata mielestäni ”Espanjan Karibiaksi”.

Lue täältä lisää Ibiza rakkaudestani ja Formenterasta.

kuva täältä

 

Ronda

Kyllä, tämä maisema on yhtä upea luonnossa, kun miltä se kuvissa näyttää. Vaikka olin nähnyt kuvia ennalta jo ties kuinka monta kertaa, sai El Tajon rotko ja sen ylittävä Puente Nuevo-silta minut silti huokailemaan ihastuksesta. Rondan kuuluisaa nähtävyyttä ei kannata jättää välistä jos matkustaa Andalusiassa, se on nähtävä omin silmin.

Lue lisää kauniista Rondassa täältä

 

Madrid

Madrid on suuri ja mahtava. Pääset nauttimaan kaupungista parhaiten kävellen toinen toisistaan poikkeavien kaupunginosien kaduille ja kujille. Ihmettele upeaa Plaza Mayorin aukiota, nautiskele herkkuja kaupungin kauppahalleissa, kuten Mercado de San Miquelissa, kävele Gran Via pitkin ja souda Retiron puiston tekojärvessä. Muista välillä pysähtyä seuraamaan suurkaupungin aitoa Espanjalaista tunnelmaa terassille, sekä tietenkin tyylikkäitä Madridilaisia.

kuvat 1 I 2 I 3

 

Malaga

Etelä-Espanjassa sijaitsevan Malagan kauniit rakennukset, bulevardit ja merituulessa huojuvat palmupuut luova kaupunkiin ihanan ripauksen riviera tunnelmaa. Sen lisäksi että Malaga tarjoaa aurinkoa lähes ympärivuoden, tarjoaa se myös kauniin ja monipuolisen kaupunkilomakohteen talvella.

Lue ihanasta päivästäni Malagassa

 

Jäikö suosikkisi pois listalta? Kerro mikä sun mielestä on Espanjan kaunein kaupunki?

You Might Also Like

40 Comments

 • Reply Maarit - niceMatkaaja 23/02/2019 at 11:01

  Mun mielestä kaunein Espanjan kaikista kauniista kaupungeista on ehdottomasti Sevilla. Nostaisin sen jopa maailman kauneimpien kaupunkien joukkoon. Sevillalla on myös tietystä syystä aivan erityinen sija mun sydämessä…

  http://www.maaritmaailma.com/sevilla/

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/03/2019 at 19:24

   Sevillassa en ole käynyt, mutta olen kuullut että se on kaunis kaupunki. Ehdottomasti tulen siellä vierailemaan lähitulevaisuudessa!!

 • Reply J-P Rautamaa 23/02/2019 at 11:02

  Pitkälti mennään samoilla mutta Ibizan vaihtaisin Barcelonaan (siitäkin syystä että Ibizassa ollessa kauan sitten ei oikein tullut tältä kantilta asioita arvioitua )👍🍾🍾 Ronda ehkä vaikuttavin 👍🤔

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/03/2019 at 19:25

   Ronda on kyllä upea, ja suosittelen vierailemaan Ibizalla uudelleen ”uusin silmin” :)

 • Reply Ansku 23/02/2019 at 11:53

  Sevillan puolesta myös liputan! Se on kyllä musta Espanjan upein kaupunki. Myös muut Espanjan kaupungit on ihania, kuten Palma, Madrid, Barcelona ja malaga. Yks yllättäjä oli joku vuosi sitten alicante, minkä suhteen oli paljon epäluuloja Suomiturre paikkana, mut olin talvella ja silloin ei ollut turisteja ja kaupunki oli sympaattinen.

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas 23/02/2019 at 18:09

  Viime aikoina olen lukenut Sevillasta ja Granadasta. Kumpikin vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/03/2019 at 19:27

   Granada oli kyllä kiva, ei ihan top 5 yltänyt, mutta tulee heti siinä perässä.

 • Reply espanjaan 23/02/2019 at 18:50

  Ibiza oli minulle yllätys. Mutta kiva tulla yllätetyksi. Minun listallani olisivat olleet vielä Granada, Sevilla, Valencia ja Tarragona. Siltä olisi saattanut jäädä Ronda pois, ei sillä ettei sekin olisi ihana, mutta jotenkin minusta ylimainostettu, koska hienoja maisemia on niin paljon muuallakin. Madrid on tavallaan itsestään selvä upea paikka ja Malagasta ja San Sebastianista olen todellakin samaa mieltä.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/03/2019 at 19:29

   Espanjassa on niin upeita paikkoja, että niistä voisi tehdä useammankin listan :) Granada oli kiva mielestäni, mutta ei yltänyt ihan top 5:seen. Ja muut luettelemasi vielä näkemättä..

 • Reply Jossus Travelpics 23/02/2019 at 20:44

  Tähän mennessä Barcelona on minun suosikki, mutta ei ole tullut käytyä Espanjassa kuin kolme kertaa.
  Madrid on kiinnostanut jo kauan ja Ibiza alkoi kiinnostaa sinun postauksen jälkeen.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/03/2019 at 19:30

   Suosittelen käymään Ibizalla, i h a n a paikka. Ja Madrid sopii kaupunkilomailuun. Barcelona ei ole niin minun makuuni..ihan kiva kyllä, mutta ei mahtunut tälle listalle :)

 • Reply Katja / HistoriadeViajes 23/02/2019 at 21:29

  Madrid on aina mulle Espanjan ykkönen. Sitten näitä muita rakkauksia riittää. Jos jotain mainita niin jaen, granada, Salamanca ja vigo esimerkiksi. Voisin muuttaa mihin vain noista. Ibiza town oli kyllä symppis, määkin tykkäsin siitä!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/03/2019 at 19:31

   Oih Madrid, se on kyllä upea! Myös Granada oli kiva, vaikka ei top 5:seen yltänyt. Espanjassa kyllä riittää mahtavia kaupunkeja..

 • Reply Piyya 24/02/2019 at 08:21

  Sun kuvat ja tunnelmat niissä on niin upeita, että ostaisin sulta varmaan minkälaisen top 5 listan tahansa. Osaat minun mielestä hyödyntää todella hyvin valon kuvissasi.
  Espanja ei ole vienyt minua mukanaan kahdella sinne suunnatulla matkallani. Olen kuitenkin valmis antamaan sille vielä mahdollisuuden. Malaga on jäänyt kaivelemaan ja sieltähän on hyvät yhteydet moneen muuhunkin viehättävään kaupunkiin.

 • Reply Tiina Johanna 24/02/2019 at 13:41

  Tosi hyvä lista ja usea näistä löytyy omaltakin bucket listiltä tai top viis listalta. :) Itse liputan lisäksi erittäin kovaa oman kakkoskotikaupunkini Valencian puolesta! Suosittelen erittäin lämpimästi, hienoa arkkitehtuuria, ihania ihmisiä ja paikallisuutta, rantaelämää ja vanhaa historiallista kaupunkia. Mukana tietenkin vähän Unescoa ja modernia tiedekeskusta, joka löytyy Espanjan 12 aarteen listalta. Jos siis turismiarvoakin ajattelee tunnelman lisäksi. :) Usein kuullaan sanottavan, että Valenciassa yhdistyy Barcelona ilman oikean Barcelonan turistimassoja ja aito espanjalaisuus paikallisen tunnelman vuoksi, höystettynä kuitenkin Valencian omalla kulttuurilla. Lisää voi lukea blogistani, josta paljon Valenciasta lisää juttua. :) Hyvä lista ja mukava lukea lounaan kyljessä! Hyvää reissuvuotta 2019!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/03/2019 at 19:34

   Mulla on Valencian kokoinen reikä mun Espanjan tietämyksessä. Pakkohan sinne on suunnata lähitulevaisuudessa kun kaikki sitä täällä kehuu :) Käyn kurkkaa noi sun postaukset asap!

 • Reply Ansku BCN 24/02/2019 at 16:38

  Vedän kotiin päin ja sanon, että listalta puuttuu Barcelona <3! San Sebastian on kuitenkin vielä tätäkin kauniimpi :)

 • Reply Jenna / Huge passion for life 24/02/2019 at 20:57

  Itsellä Espanja on pitkälti ei kiinnosta-listalla, mutta kun näitä kuvia ja vinkkejä lukee, niin alkaa uteliaisuus aina herätä. Ehkä mäkin joskus päädyn tutkimaan espanjalaisia kaupunkeja. Ehkä eniten kiinnostelisi nähdä tuo Ibiza.

 • Reply Siiri / Pilkettä 25/02/2019 at 08:05

  Ovatpa nuo kaikki ihanan näköisiä! Itselle vasta Madrid on tuttu, mutta tämä lisäsi taas matkakuumetta. ;)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/04/2019 at 10:08

   Ne on kaikki ihania ja minullakin nousi matkakuume tätä postausta tehdessä :)

 • Reply Anna K. - Kaukaa haettua 25/02/2019 at 20:45

  Mulla on päällä Espanja-kuume, joka on pitkälti tv-sarja La Otra miradan syytä. Nämä muut kaupungit on mulle tuttuja, mutta San Sebastian ja Ibizan kaupunki ovat uusia tuttavuuksia, oikein kiinnostavia! Sevilla ja Cadiz ovat muuten myös tosi kauniita paikkoja. Kymmenen vuotta sitten (miten ihmeessä niin kauan!) kierrettiin ystävän kanssa Andaluciassa, oli ihanaa. Suosittelen!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/04/2019 at 10:09

   Sevilla ja Cadiz itselläni käymättä, mutta ovat omalla bucket listallani. Andaluciaa tulee joka kesä kierreltyä, se on kyllä ihana paikka.

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 27/02/2019 at 13:16

  Espanja on maa, joka kovasti kiehtoo minua, harmittavan vähän olen siellä reissannut – vielä! Mutta ehdottomasti haluan tutustua ainakin Rondaan, Madridiin ja Malagaan. :) Upeita kuvia!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/04/2019 at 10:11

   Espanja on kyllä kiehtova! Ja luettelmat kaupungit ehdottomasti tutustumisen arvoisia.

 • Reply Jenna / Citylights & Sunsets 27/02/2019 at 17:13

  Espanja on kyllä niin monipuolinen matkailumaa. Lähtisin mihin vain listaamistasi kaupungeista vaikka tältä istumalta. Erityisesti Ronda houkuttelisi kauneudellaan!

 • Reply Periaatteen Nainen 01/03/2019 at 22:05

  Täytyy sanoa että mulla on pohjoinen heikosti hallussa, Ibiza on kyllä kutsunut kauan, mutta ehdottomasti antaisin ääneni Sevillalle :) Se on vaan niin lumoava kokonaisuus.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/04/2019 at 10:08

   Sevillasta kuulee vain hyvää, joten sinne on kyllä pakko päästä! Ja suosittelen vastaamaan Ibizan kutsuun, se on ihana :)

 • Reply Merja / Merjan matkassa 02/03/2019 at 11:38

  Espanjan kaupungit kiinnostaa kovasti, mutta kovin montaa en ole päässyt vielä tutkimaan. Palman kaupungin nostaisin listalle. Tykkäsin siitä kovasti. Madrid on myös ihana. Viikonlopun aikana siitä ehti nähdä vain pintaraapaisun, joten uudestaan pitäisi päästä.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/04/2019 at 10:07

   Palman kaupungissa vierailin viime kesänä, ja se oli kiva. Mutta ei ihan yllä top 5-listalleni :)

 • Reply Katja 03/03/2019 at 13:24

  Ronda ja Malaga on näistä ainoat joissa olen käynyt, ja vaikka Malaga ei tehnyt vaikutusta niin Ronda vei sydämen! Niinkuin sanoitkin, niin kyllä se on vähintään yhtä upea livenä mitä kuvissa. Meille sattui vielä kylmä ja tuulinen marraskuinen päivä kun siellä vierailtiin mutta ei estänyt ihastumista!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/04/2019 at 10:06

   Malaga taitaa vaatia useamman vierailun että sille lämpeää, ainakin minulle kävi niin. Ja eihän sitä kaikille kaupungeille tarviste lämmetä :) Ronda on kyllä ihana!

 • Reply Sini 03/03/2019 at 17:13

  Toistaiseksi manner-Espanjasta ei ole muuta kokemusta kuin Madrid, josta kyllä tykkäsin tosi paljon. Girona kiinnostaisi.

 • Reply Susanna 08/03/2019 at 19:49

  Ibiza näyttää aika upealta rantoineen ja täytyyhän siellä olla muitakin kuin bilekohteita, vaikka niidenkin etsijöille on omat katunsa. Minun suosikkini tähän mennessä käydyistä Espanjassa on Valencia. Tykkäsin siitä kun kaupunki on aika vihreä, löytyy useita trooppisia puutarhoja+puistoja joista monet on vielä ilmaisia onneksi. Lisäksi kaduilla ainakin sivummalla on vähän turisteja, paitsi no keskuskadut juna-aseman lähellä on kesällä aika kuumia ja täysiä. Barcelonassa pidin venesataman alueesta joka on viihtyisä alue ja nähtävää on paljon kun alueita on niin paljon useita erilaisia aina Gaudin arkkitehtuurista slummeihin. Siitä en kyllä pitänyt kun Barcelonassa usein majoitukset ovat kalliimpia, joten pisteet muille Espanjan kohteille majoitusten edullisemmista hinnoista. Alicantessa pidin palmukaduista ja palmupuistosta niihin vaihtaisin kyllä pakkaspäivät

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/04/2019 at 10:04

   Ibiza on todellakin muutakin kuin bilekohde, suosittelen käymään. Itse en Valenciassa ole vielä käynyt, mutta se on mun bucket listalla :)

  Leave a Reply