Suomen suurin matkablogiyhteisö
Costa del Sol Espanja Eurooppa Malaga Matkailu

Koripallopelissä Malagassa

13/02/2019

Meillä on tapana käydä katsomassa urheilua reissuillamme aina kun sopiva peli tulee vastaan. Oli kyseessä sitten Real Madridin peli Bernabéulla, PSG:n peli Pariisissa tai ihan vaan thainyrkkeily ottelu Thaimaassa, ovat nämä peli-illat mielenkiintoista ja viihdyttävää lomapuuhaa. Jo se että peleissä pääsee näkemään maailmanluokan tähtien, kuten Ronaldon taidonnäytteitä, on yhtä mielenkiintoista päästä seuraamaan fanien tunteiden paloa ja sitoutuneisuutta omaa joukkuettaan kohtaan. Ja sitä saimme seurata myös tällä kertaa, kun tiedossa oli koripallo-ottelu Malagassa.

 

Joukkue – Unicaja Malaga

Malagan koripallojoukkue, nimeltään Unicaja Malaga (Club Baloncesto Málaga) pelaa ULEB Eurocup koripallosarjassa yhdessä Euroopan korkeimmissa koripallosarjoissa pelaavien joukkueiden kera. Malagan joukkueessa pelaa myös Suomen koripallomaajoukkueen, eli Susijengin riveissä pelaava Sasu Salin.

kuva täältä

Stadion ja liput

Joukkueen ”kotiareena” on nimeltään Palacio de Deportes José María Martín Carpenalla, ja se vetää sisään yli 11 000 kannattajaa. Areena sijaitsee noin 5 km päässä Malagan keskustasta.

Areenalle pääsee helposti metrolla Malagan Rautatieasema María Zambranon kupeessa sijaitsevalta El Percel-asemalta, josta  metro kulkee noin 10 minuutissa areenan viereiselle Palacio de Deportes-asemalle.

kuva täältä

Liput peleihin on myös helposti ostettavissa Unicaja Malagan nettisivuilta, ja halvimmillaan lipun saa piippuhyllyltä jopa 6-10 eurolla. Jos starttaat peliin Fuengirolasta, suosittelen ostamaan lippupaketin Ravintola Reflan kautta, joka sisältää lippujen lisäksi bussikuljetuksen edestakaisin. Nämä pelireissut ovat varmasti hauskoja ja kuulema suosittuja. Ja jos tapakset tökkivät tai koti-ikävä vaivaa, kannattaa ennen lähtöä maistaa Reflan maukkaita lihapullia kera puolukoiden ja perunamuussin.

Toki areenallakin on sitten saatavilla kunnon pelieväitä, eli hodareita ja ykkösolutta.

 

Fiilikset pelistä

 Koska oma kokemukseni koripallopeleistä rajoittuu Töölön kisahalliin ja Helsinki Seagullsien peliin, tuli minulle täysin yllätyksenä Malagan kannattajien ja sekä pelikatsomon ihmismäärä. Tunnelma matsissa oli mahtava, ja Espanjassa kun oltiin, voit vain kuvitella mitä ääntä yleisö piti pelin aikana! Vaikka en ole mikään koripallon aktiiviseuraaja, oli tämä mielestäni kiva kokemus. Oman osuutensa peliin toi tietenkin pelikentän suomalaisvahvistus, mutta niin toi myös äänekkäät ja tunteikkaat fanit. MA-LA-GAA-A-A-A-A ! ! !

 

Tykkäätkö sä käydä katsomassa pelejä ulkomailla?

Lue myös postaukseni, jossa kävin katsomassa Real Madridin mestarien liigan peliä

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Tanja / Tädin ja tytön matkablogi 17/02/2019 at 16:35

  Haluaisin nähdä hyvää koripalloa, tämä voisi olla kiinnostava ja kiva kokemus 😊 eli aina kun mä käyn Málagassa.. niin voisi kokeilla urheilun katselua. Sehän on yksi osa kulttuuria ja tapa tutustua toiseen kulttuuriin!

 • Reply Kohteena maailma / Rami 19/02/2019 at 15:46

  Itse olen käynyt ympäri maailmaa katsomassa kaikennäköisiä urheilulajeja ja paljon olen tehnyt reissuja ihan pelkästään urheilun perässä. Malagassa en ole korispelissä ikinä käynyt, mutta futista sielläkin olen käynyt katsomassa. Tuo Malagan koris on kyllä ollut pidempään harkinnassa ja itse asiassa oli tarkoitus käydä tällä kaudella Sasua siellä katsomassa. Mulla olisi lentoliput Malagaan ja piti itse asiassa sinne mennä maaliskuussa, mutta taitaa tapahtua sellainen harvinaisuus, että jää liput käyttämättä – olisihan sekin eka kerta, mutta ehkä sitten toiset reissut menee edelle. Joka tapauksessa Espanjassa on hieno katsella pelejä, kun siellä on niin pelissä mukana elävät katsojat :-) Ja tietysti laji kuin laji, niin taso erityisen kova!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/04/2019 at 10:14

   Totta, parhautta on mukana elävät katsojat ja kova taso! Ehkä joku päivä sitten löydät itsesi Malagan korispelistä :)

 • Reply Periaatteen Nainen 22/02/2019 at 22:15

  Olipa mielenkiintoista kuulla, että otatte reissuilla mukaan urheiluelämyksen. Itse en ole kovin innokas penkkiurheilija, mutta Yhdysvalloissa korispelissä olisi joskus kiva käydä. Ja oikeastaan, miksei Málagassakin.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/04/2019 at 10:14

   Juu, urheluelämykset ovat parhautta matkoilla. Vaikka ei niin urheilua seuraisi, niin kyllä ne silti ovat kivoja tapahtumia.

 • Reply Outi / Maa Quzuu 24/02/2019 at 21:15

  Mä olen ollut katsomassa Espanjassa koripallon MM-kisoja ja se tunnelma oli jotain aivan mahtavaa! Täytyy olla vähän kateellinen sulle tästä kokemuksesta.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/04/2019 at 10:15

   Oikein MM-kisoja? Se on ollut varmasti yhtä hieno kokemus kun tämäkin, eli ei tarvitse olla kade :)

  Leave a Reply