Suomen suurin matkablogiyhteisö
Costa del Sol Espanja Eurooppa Matkailu

Patikointia, laskettelua ja vesiputouksia Andalusiassa

05/02/2019

Aktiivisena matkailijana Espanjan aurinkorannikolle, voin todeta että koko Andalusian aluetta on tullut koluttua suht paljon. Toki paljon on vielä näkemättä. Koen Andalusian olevan todella monipuolinen alue, sieltä löytyy tutkittavaksi niin pieniä valkoisia vuoristokyliä kuin upeita kaupunkejakin, kuten Ronda, Granada ja Malaga. Unohtamatta Costa del Solin rannikkoa. Kaupunkien lisäksi Andalusiasta löytyy myös upeita luonto- ja ulkoilukohteita, joista mielestäni kolme ehdottomasti kokemisen arvoiset kohteet tulevat tässä:

 

Caminito del Rey

Vaellusreitti, joka tunnettiin ennen maailman vaarallisimpana, mutta on sen vuonna 2015 saadun uudistuksen myötä tänä päivänä suosittu retkikohde Andalusiassa. Osittain vuoren seinämää pitkin, välillä jopa yli 100 metrin korkeudessa kulkeva reitti tarjoaa kivaa päivä tekemistä, hienot maisemat ja ripauksen jännitystä. Kypärät päähän ja menoksi, tämä nähtävyys on koettava!

Lue juttuni Caminito del Reystä täältä.

 

Rio Chillar

Tiesitkö että Andalusiassa on vesiputouksia? En minäkään, ennen kun patikoimme Rio Chillar-jokea pitkin. Kaunis reitti kulkee läpi vehreän metsän, kapeiden kallioseinien, ja pienten kivisten koskien. Kivan vastuksen antoi koko matkan ajan nilkkoihin asti ylettyvä vesi.  Tämän 7 km patikoinnin palkitsee pulahdus pienen vesiputouksen alle, ja sen jälkeen ei muuta kun samaa reittiä takaisin pois.

Lue lisää Rio Chillarista täältä.

 

Sierra Nevada

Olen ehkä jo liikaa ylistänyt Sierra Nevadaa blogissani, mutta en vain pääse yli enkä ympäri sen suhteen että Aurinkorannikolta pääsee alle 2 tunnissa laskettelemaan. Sierra Nevada on Euroopan eteläisin laskettelukeskus, jonka rinteillä saa nauttia Välimeren lämmöstä ja auringosta jopa talvella. Eikä pidä unohtaa kohdetta kesälläkään, kun se tarjoaa vierailijoille upeat patikointimaastot vuorten syleilyssä.

Lue lisää Sierra Nevadasta täältä.

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply EVE / REISSUKUUME 06/02/2019 at 20:18

  VAU mitä maisemia! Minkä hintainen tuo Caminito del Rey -vaellus on? :)

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä 10/02/2019 at 14:31

  No nyt tuli täsmävinkkejä tällaiselle vaeltajalle ja laskettelijalle! Eipä ole tullut mieleenkään, että myös Andaluciaan voisi lähetä laskureissulle, aika mielettömän näköistä menoa.

 • Reply Sonja / Shining Journey 10/02/2019 at 17:13

  Olen kanssasi samaa mieltä näiden kaikkien kohteiden erinomaisuudesta! :-) Caminito del Reyn olen vaeltanut muutamaan otteeseen. Sen lähistölläkin on aivan upeita luontokohteita, jos ei vaellus kiinnosta, mutta haluaa ihailla kauniita maisemia. Rio Chillarilla on tullut käytyä lähes kymmenkunta kertaa jo, mutta aina sinne on yhtä ihana mennä. Nykyään siellä on kesäisin tosin muutama muukin eli ruuhkiin kannattaa varautua. Syksymmällä on väljempää. :-) Ensimmäisen kerran kävin Rio Chillarin jokivaelluksella vuonna 2012, jolloin ruuhkia ei vielä ollut, vaikka oli kuumin lomasesonki elokuussa. Sierra Nevada on myös ihana paikka, jossa tulee käytyä joka talvi. Viime talvena tein sieltä videonkin vlogiini: https://www.youtube.com/watch?v=ejCeQTUzM60

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/02/2019 at 13:52

   Oho, jopas sä olet käynyt monta kertaa! Mutta onhan nämä niin huikeita kohteita, että ei ihme :)

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 10/02/2019 at 23:07

  Kolme kertaa olen nyt käynty Andalusiassa, mutta mitään näistä mainitsemistasi en ole kokenut. Sierra Nevadaa katselin Granadasta käsin. Se olikin ihan tarpeeksi, koska pysyn mieluummin etäällä lumesta. :) Caminito del Rey sinällään kiinnostaa, vaikka minulla onkin paha korkeanpaikankammo. Muutoin Andalusiassa olen mieltynyt enemmän kauempana Aurinkorannikolta sijaitseviin kohteisiin. Joulukuun reissun kohteista tykkäsin niin Córdobasta kuin lännempänä sijaitsevista Jerez de la Fronterasta ja Cádizistakin.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/02/2019 at 13:54

   Kaikki paikat ei ole kaikkia varten :) Itse en ole käynyt noissa luettelemissasi paikoissa, mutta etenkin Cadiz kiinnostaisi kovasti nähdä.

 • Reply espanjaan 11/02/2019 at 09:25

  Andalusian luontokohteita kannattaa kyllä hehkuttaa. Minä hehkutan näiden lisäksi vielä pieniä kohteita, joita ei aina mainita parhaiden listoissa, eli sellaisia kohteita, joissa saa välillä kuljeskella lähes yksikseen, varsinkin sesonkien ulkopuolella. Esimerkkejä: Comares, Periana, Antequera, Colmenar, Guaro, Casarabonela, Mollina, Ojen, Coin, Monda jne. Nuo isot hienot kohteet kannattaa kyllä pitää listoilla, sinulla on hyvät poiminnat. Mutta sitten jos on aikaa, kaikkea muuta pientä rauhallista kivaa myös, siihenkin Andalusia antaa mahdollisuudet.

 • Reply Suvi / Suvin matkassa 14/02/2019 at 13:55

  Nuo kohteet joissa saa kuljeskella yksikseen ovat varmasti upeita. Täytyy joskus tutustua niihin, nyt kun nämä tunnetummat on nähty ja koettu :)

 • Reply Eeva / Eevagamunda-blogi 14/02/2019 at 21:08

  Huikeita paikkoja kaikki! Malagassa vuosia asuneena olen kolunnut nuo moneen kertaan, mutta on aina yhtä ihanaa viedä Suomen-vieraita niihin ja nähdä heidän ihastuksensa huokauksia Andalusian luonnon kauneuden edessä. :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 17/02/2019 at 15:32

   Uskon tuon!! Nuo ovat kyllä niin huippukohteita, että uskon palaavani niihin vielä joskus itsekin uudelleen..

 • Reply Merja / Merjan matkassa 16/02/2019 at 13:09

  Caminito del Reysta olen haaveillut pitkään. Se vaikuttaisi ihan mun jutulta :) Milloin sinne olisi paras aika mennä? Kesällä varmaan liian kuuma?

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 17/02/2019 at 15:31

   No me olimme kesällä, ja oli kyllä kuuma..mutta kyllä sen kesti kun oli vettä tarpeeksi mukana. Muuta varmaan miellyttävämpää on keväällä tai syksyllä ilmojen kannalta.

 • Reply Periaatteen Nainen 16/02/2019 at 22:57

  Andalusia on kyllä loputon aarrearkku (ja jos sieltä sattuisi tekeminen loppumaan, niin nopeasti pääsee vaikka Portugaliin tai Marokkoon). Hienoja vaelluskuvia!

 • Leave a Reply