Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja Eurooppa Granada Matkailu Sierra Nevada (Granada)

8 vinkkiä Granadaan

09/01/2019

Granada sijaitsee Espanjan Andalusiassa, lumihuippuisen Sierra Nevadan vuoriston juurella, Darron ja Genil jokien yhtymäkohdassa. Granadan sanotaan olevan jopa Espanjan kaunein kaupunki, enkä ihmettele sitä, sillä joulukuun lopulla kaupunki näytti meille kolmen päivän ajan parastaan.

Granadan kaupunki on sen monipuolisuudellaan ja kauneudellaan todellinen kaupunkimatkailijan unelmakohde. Löydät sieltä vaikuttavaa arkkitehtuuria, kiinnostavia museoita, paljon historiaa, ostoskatuja, bulevardeja joita reunustaa appelsiinipuut sekä kapeita mukulakivi kujia joita pitkin nouset mitä hienoimpien maisemien ääreen.

Kolme päivää riitti meille hyvin tutustumaan ja ihastumaan Granadaan. Ja näistä tapahtumarikkaista päivästä inspiroituneena kokosin teille yhteen kahdeksan vinkkiä Granadaan. Tässä ne tulee:

 

Aloita tutustuminen Granadaan keskustasta

Keskustan sydän on kaunis, Espanjan ensimmäinen renesanssi kirkko, Granadan katerdraali, jonka ympärille levittäytyvät kapeat kadut täynnä ravintoloita ja kauppoja. Vaikka Granadalla on paljon mielenkiintoista tarjottavaa, vietä silti päivä-pari kulkien keskustan katuja ja aisti kaupungin tunnelmaa.

 

Vaella Albaicín kapeilla kujilla

Mikä siinä onkaan, että ne kaupunkien vanhimmat ja rosoisimmat kaupunginosat kapeine kujineen ja pienine aukioineen, ovat aina kaupungin kauneimpia ja kiehtovimpia alueita? Niin on myös Granadan keskiaikainen, maurien perustama kaupunginosa Albaicín, josta huokuu sen vahva arabimenneisyys ja joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Jos Granadan kaupungista pitää valita yksi must see –juttu, on se Albaicín. Sen mukulakivisillä ja mäkisillä kujilla jaksaa vaeltaa päivän jos toisenkin.

 

Näe Alhambra

Alhambran palatsi taitaa olla Andalusian suosituin nähtävyys, joten täytyyhän se nähdä ja kokea vieraillessa Granadassa. Me emme voineet muuta kuin vain haaveilla lipuista sinne, koska mattimyöhäisinä niitä ei ollut enää saatavilla joulun välipäiville. Liput on siis hankittava hyvissä ajoin etukäteen. Onneksi Albaicín kukkulan näköalatasanne tarjosi meille kauniin maiseman kohti Alhambraa. Se riitti tällä kertaa.

 

Syö tapaksia

Granadassa perinteinen espanjalainen tapas-kulttuuri on hyvinkin elossa ja Granadan sanotaankin olevan Espanjan tapas pääkaupunki. Siksi suosittelen Granadassa käydessä poikkeamaan baariin, yleensä sellaiseen vaatimattoman näköiseen joka on täynnä paikallisia, ja tilata lasin viiniä tai oluen. Voit olla varma että saat juoman kylkeen tapaksia. Granadassa, samoin kuin kokemani mukaan Madridissa, tämä perinteinen tapa antaa juoman kylkeen ilmaisia suupaloja, eli tapaksia, on hyvin voimissaan.

Näissä tyypillisissä kuppiloissa tapas annokset ovat konstailemattomia, eivätkä todellakaan hinnalla pilattuja. Mutta silti niin hyviä! Jos olet suuremmalla porukalla liikkellä, suosittelen tilaamaan ruokalistalta useampia tapaksia, ja jakamaan ne hyvien juomien äärellä.

 

Poikkea Kauppahallissa

Espanjalaiset kauppahallit ovat ihania ja tunnelmallisia, joten piipahda ihmeessä Granadan San Augustin kauppahallissa. Joulun välipäivinä ei kaikki puodit olleet auki, mutta ne jotka olivat, niissä kävi iloinen kuhina. Suosittelen tutkimaan myyntikojuja ja maistelemaan vähän jamón kinkkua, maukkaita juustoja ja erilaisia pikkupurtavia viinilasillisen kera.

 

Rentoudu Hammamissa

Vierailusi Granadassa ei ole täydellinen jos et käy kylpemässä Hammamissa, jossa pääset todellisen arabialaisessa kylpylän tunnelmaan. Voit tilata itsellesi hieronnan eteerisillä öljyillä, nautiskella teetä tee-nurkkauksessa, kellua lämpöisten altaiden syleilyssä ja hukkata ajatuksesi kylpylän hiljaisuuteen. Itse vierailin kesällä Malagan Hammamissa, josta kirjoitin tässä postauksessa. Kokemus oli mitä upein ja rentouttavin!

Kuva lainattu täältä

Pulahda kuumiin lähteisiin

Tiesitkö, että Granadassa on paljon luonnon omia kuumia lähteitä? Näiden kuumien lähteiden veden, joiden lämpötila on noin +38-40 astetta,  runsaalla mineraalipitoisuudella on paljon terveydelle hyviä vaikutuksia.

Oliivipuiden suojista, Sierra Nevadan vuoriston siintäessä taustalla, me löysimme Santa Fe:n kuumat lähteet. Olin lukenut etukäteen netistä, että nämä kyseiset lähteet ovat hippien suosiossa ja että ihmiset tykkäävät kylpeä täällä alasti. Lukemani piti täysin paikkansa. Lähteissä, joita oli alueella kolme, oli uimassa perheitä, turisteja ja paikallisia. Osa vieraili paikan päällä päiväseltään, toiset leiriytyivät alueella. Pysähdyimme lähtiessämme juttelemaan Saksalaisen karavaanarin kanssa, joka kertoi asuvansa koiransa kanssa alueella asuntoautossaan jopa 6 kk vuodesta.

 

Laskettele Sierra Nevadassa

 Vaikka et olisi laskettelija, suosittelen silti käymään ihmettelemässä Sierra Nevadan upeaa vuoristoa ja laskettelukeskusta paikan päällä, sillä maailmassa ei ole montaa paikkaa, jossa rannalta palmujen alta pääsee 2 tunnissa laskettelemaan. Voit jopa nousta gondolihissillä Borreguillesin väliasemalle asti piipahtamaan, se sijaitsee yli 2600m korkeudessa. Siellä maisemat ovat taatut! Borreguillesista voi hisseillä jatkaa vielä yli 3300m korkeuteen, mutta sieltä täytyy sitten jo lasketella alas :)

Meillä oli mitä täydellisin päivä Sierra Nevadassa joulun välipäivinä. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja lämpöä oli lähemmäs 15 astetta. Jos haluat tietää tarkempaa tietoa Sierra Nevadasta, löydät aiemman postaukseni aiheesta täältä.

 

Seuraa matkablogiani myös Instagramissa @suvin_matkassa ja Facebookissa @suvinmatkassa 

Tervetuloa Suvin matkaan!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Urbaani Isä 09/01/2019 at 09:50

  Kiitos kiitos kiitos! Erittäin hyvä postaus ja sai haikailemaan matkasta Granadaan, joka on ollut harkintalistalla kesän pidemmälle Espanjan reissulle.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 11/01/2019 at 21:15

   Ole hyvä, ja kiitos! Uskon että Granada on vielä upeampi kesällä, mitä se oli nyt..eli ehdottomasti listalta toteutukseen :)

 • Reply Margit 09/01/2019 at 12:33

  Itse Alhambraan pääsee muuten ilmaiseksi kuljeksimaan, vain nuo upeimmat palatsit ovat maksullisia!

 • Leave a Reply