Suomen suurin matkablogiyhteisö
Costa del Sol Espanja Eurooppa Fuengirola Malaga Matkailu

Joulunviettoa Fuengirolassa

04/01/2019

Vuoden ensimmäisessä postauksessa palataan joulun matkaamme aurinkorannikon Fuengirolaan, jossa vietimme joulun ja uuden vuoden. Pitkän työntäyteisen syksyn jälkeen lomamme päämäärä oli lähinnä ottaa rennosti, syödä hyvin ja ladata akkuja. Ja näin myös teimme. Sää suosi meitä koko lomamme ajan, auringon nostaen päivittäiset lämpötilat 20 asteeseen.

Miten ihanaa olikaan päästä taas Fugen kotikadulle. Näihin maisemiin kaipaan aina!

 

Pääseekö Espanjassa joulun tunnelmaan?

Kyllä pääsee, voisin sanoa että jopa enemmän kun Suomessa. Joulu näkyy ja kuuluu Espanjassa! Se näkyy esimerkiksi näyttävissä jouluvalaistuksissa ja -koristeluissa ympäri kaupunkia. Tunnelman eteen on nähty paljon vaivaa, pelkästään Fuengirolan jouluvaloihin oli käytetty tänä vuonna yli 2 miljoonaa led-lamppua ja kaupungintalon aukiolle, Plaza de Españalle oli pystytetty iso joulupallo, jonka valoshow:ta pääsi seuraamaan illasta toiseen.

Joulu näkyy myös kaupoissa, joiden näyteikkunat ovat teemaan koristeltuja. Samoin ruokakaupat ovat täynnä erilaisia jouluherkkuja, kuten turronia, tryffeleitä ja mantecados ja polvorones keksejä.

Sitten on lotto, El Gordo, joka sekoittaa jouluna koko maan ja muodostaa lottokioskeille pitkät jonot. Joulu myös kuuluu, sillä lottoarvonta pauhaa joka ikisessä telkkarissa arvontapäivänä. Arvonnan suorittavat lapset, jotka nostavat yhdestä kulhosta lottonumeron ja toisesta kulhosta palkinnon ja sitten laulavat tuloksen.

Ja tietysti kuuluu ne joululaulutkin, ”Feliz Navidad”.

Jouluaaton aattona 23.12 Malagan kadut olivat täynnä ihmisiä, perheitä ja pariskuntia. Kaikki olivat tulleet joukoin katsomaan jokailtaista valospektaakkelia Malagan ostoskadulle. Tunnelma oli iloinen, tunnelmallinen ja äänekäs.

Espanjassa Noche Buena, eli jouluaaton ilta vietetään perheen kesken, kuten Suomessakin. Mutta juhlintaa jatketaan vuoden vaihteen yli aina loppiaiseen asti, jolloin jaetaan lahjat.

 

Välipäivinä nautittiin valosta, lämmöstä ja hyvästä ruoasta

Parasta lomassa oli aikaiset aamukävelyt Fuengirolan rantakatua pitkin. Aurinko herätteli kaupunkia, ja pääsin nauttimaan sen ensimmäisistä lämpimistä säteistä. Tätä olin kaivannut. Imin itseeni valoa ja värejä, tuntui kun olisin kulkenut säkki päässä viimeiset kuukaudet kotona pimeydessä. Nyt oli aika kerätä energiaa kevättä varten.

Ihanaa oli myös nauttia aamupalaa lempi paikassani, Organic Cafessa ja ihmetellä talviunesta herännyttä Fuengirolaa ja kuinka sen aukiot ja kadut täyttyivät päivästä toiseen ihmisistä ja puheensorinasta. Monena iltana söimme myös herkullisia illallisia, tutuissa ja ei niin tutuissa ravintoloissa.

Kävimme myös koripallomatsissa, ja teimme kolmen yön retken Granadaan sekä kävimme laskettelemassa Sierra Nevadassa. Mutta niistä lisää toisella kertaa.

Näillä eväillä aloin tuntea taas olevani elossa!

 

Tervetuloa 2019!

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Petra 04/01/2019 at 18:24

  Olen pitänyt Fuengirolaa ehkä hieman liian turistikohteena omaan makuuni, mutta nyt ehkä tulinkin toisiin aatoksiin, niin kauniita kuvia! Paikka vaikuttaa todella mielenkiintoiselta :-)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 11/01/2019 at 21:18

   Onhan se Fuge aika turistinen, varsinkin kesällä..mutta ihan yhtä paljon sitä tuntuu olevan turisteja muuallakin nykyään. Paikka on tosi kiva rentoon lomailuun!

 • Reply espanjaan 06/01/2019 at 21:04

  Kiva taas lukea positiivisia fiiliksiä Aurinkorannikolta. Samoja valoja on minunkin kuvissani ja samoista lämpötiloista ehdimme nauttia joulukuun alkupuolen, vaikka jouluksi jo tulimmekin takaisin Suomeen.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 11/01/2019 at 21:20

   Pitää levittää positiivista sanomaa, kun tuntuu että monella on niin väärä kuva Aurinkorannikosta :)

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 10/01/2019 at 18:57

  Andalusiassa olemme pyörineet nyt kahtena vuonna peräkkäin joulukuussa, joskin siinä kuukauden ensimmäisellä puoliskolla. Fuengirola on kuitenkin edelleen näkemättä. Minulla oli kamala ennakkoasenne koko aluetta kohtaan ja siksi päädyimme sinne matkalle vasta kun sain työnantajan lomahuoneiston käyttööni. Olen nyt huomannut ennakkokäsitykseni vääriksi, mutta silti Fuengirolaan emme edelleenkään ole uskaltautuneet. Eihän tuo nyt kuvissa ainakaan pahalta näyttänyt. Ehkä sitten seuraavalla kerralla vihdoin käymme katsomassa itse.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 11/01/2019 at 21:22

   Seuraavalla kerralla ennakkoasenteet naulakkoon ja Fugeen. Voi olla että se jopa yllättää sinut :)

 • Reply Periaatteen Nainen 10/01/2019 at 22:55

  Mahtavia tilannekuvia ihmisvilinästä! Ruoka näyttää herkulliselta, tosin pakko kysyä mitä se on avokadojen ja tomaattileivän päällä? Tuorejuustoa? :D

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog 12/01/2019 at 12:01

  Fuge <3 Mulla on ollut paikkaa kohtaan aina kovin suuria ennakkoluuloja, mutta viime kesän muutaman tunnin pikavisiitti ja lounas hyvässä ravintolassa muutti käsitystä ja sai ylipäänsä heräämään innostuksen Aurinkorannikkoa kohtaan. En yhtään ihmettele, että niin moni siellä käy ja on jo käynyt vuosia. Mä oon myös samaa mieltä, että kyllä etelässä saa joulutunnelman, tosin se on vähän erilainen kun ei ole lunta, mutta kyllä se silti joulutunnelma on. Ihanaa uutta matkavuotta!

 • Reply Rosa 13/01/2019 at 22:48

  Ihanan eloisan näköistä. Ei ollenkaan vakavan harrasta, kuten Suomen joulu. Juuri tuollaista joulua kaipailen.

 • Reply tuksu 21/01/2019 at 13:14

  Tämä postaus kyllä herättää mielenkiinnon viettää joulua tuolla. Perinteisesti niitä on tullut vietettyä keski-euroopassa. Kiitos hyvästä jutusta niinkuin ne aina ovat. :)

 • Leave a Reply