Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kuulumisia

10 suosituinta postausta – mikä lukijoita on kiinnostanut 2018?

22/12/2018

Vuoden loppuun on hyvä tehdä vähän inventaariota blogin sisällöstä. Tutkia mikä on kiinnostanut teitä lukijoita, ja mikä ei sitten yhtään. Ilokseni voin huomata, että luetuimmista postauksista heijastuu juuri ne asiat, joista blogissani on kyse; rakkauteni hyvään ruokaan (etenkin pizzaan!), kesäkotiin Fuengirolassa (ja Costa del Soliin ylipäätänsä), pidennettyihin viikonloppuihin Euroopan kaupungeissa, rantalomiin Aasiassa ja risteilyelämään.

Näiden aiheiden parissa aion jatkaa myös ensi vuonna, sekä tietenkin myös uusien jännittävien matkakohteiden. En jaksa odottaa että pääsen jakamaan kanssanne vuoden 2019 matkasuunnitelmia!! Olen niin innoissani niistä. Mutta jätetään ne sitten omaan postaukseen :)

 

Mitkä ovat sitten 10 luetuinta postausta vuonna 2018?

 

1. Helsingin parhaat pizzat

Pizza maistuu minulle, samoin kuin näköjään lukijoille, sillä kuukaudesta toiseen tämä postaus on blogin luetuin. Toivon että postaus on saattanut ihmisiä hyvien pizzahetkien äärelle. Täytyykin päivittää postausta ajantasalle, sillä olen tehnyt uusia löytöjä listalle.

Pizzaa roomassa italiassa

 

2. Filippiinit Cebu & Boholin saaret

Tämän postauksen parissa lukijat ovat käyttäneet keskimäärin 5 minuuttia aikaa. Filippiinit siis kiinnostavat lukijoita. Hyvä niin, sillä matkakohteena se on ihana! Ai että mitä ihania matkasuunnitelmia postauksen äärellä varmaan on tehty!

 

3. Ravintolavinkkejä Fuengirolaan

Fuengirolan ravintolavinkit ovat top 3:na luetuimpien listalla, eikä mikään ihme kun miettii kuinka paljon suomalaisia siellä lomailee ja talvi asustaa.  Toivottavasti vinkeistäni on ollut hyötyä  keskellä Fugen ravintolaviidakkoa.

smoothie_bowl_organic_cafe_fuengirola

 

4. Rentoutumassa Budapestin kylpylöissä

Kukapa ei olisi kiinnostunut lukemaan Budapestin kylpylöistä, ovathan ne melkein kuin synonyymejä Budapestille! Myös tämän postauksen parissa lukijat ovat viettäneet keskimäärin 5 minuuttia aikaa.

 

5. Vesiputouksia Costa del Solilla

Kaikki eivät tiedä että Aurinkorannikolta löytyy vesiputouksia? Näitä Costa del Solin helmiä on aina kiva jakaa, ja hyvä että ne ovat löytäneet tiensä niin monen eteen.

rio_chillar_vesiputous_costa_del_sol

 

6. Välimerenristeilyllä ja harhaluulojen oikaisuja

 Risteilyt myös kiinnostavat, hienoa! Itse nautin risteilyistä ja kovasti yritän aina kumota olettamuksia joita monilla ihmisillä on niitä kohtaan. Tiedän, että olen ainakin muutaman risteilykuumeen saanut aikaiseksi :)

 

7. Ensikertalainen Prahassa

Mitä kerkeää kolmessa päivässä tehdä ja miltä Praha näyttäytyy ensikertalaiselle? Näiden kysymysten ääreltä ollaan varmasti päädytty lukemaan postaustani Prahasta. Joka on muuten täydellinen matkakohde viikonlopun minilomalle!

 

8. Saarikierros Boholilla

Lisää Filippiinejä, tällä kertaa skootteriajelu saaren ympärillä. Näimme päivän aikana muun muassa kummituseläimiä ja suklaakukkulat, jotka ovat Boholin must jutut nähdä.

 

9. Karibian risteilyllä – ensikertalaisen ajatuksia

Millaista on ensikertalaisena Karibian risteilyllä ja mitä on hyvä tietää etukäteen? Mitkä ovat risteilyt plussat ja miinukset? Jo toinen risteily postaus top 10:ssä, eli risteilyt selkeästi kiinnostavat.

 

10. Kööpenhaminan vinkit

Kööpenhamina sopi täydellisesti meidän kaupunkijuhannuksen viettoon ja on myös oiva miniloma kohde. Tämä kolmen päivän miniloman vinkkipostaus on kerännyt monta silmäparia, toivottavasti vinkeistä on ollut apua.

 

 

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Sanni Miettinen 23/12/2018 at 17:39

  Nyt tuli ihan ajankohtainen postaus jo Espanjan aurinkorantojen puolesta! Tseikkailen noi postaukset hetimmiten! Mukavaa joulua :-)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 30/12/2018 at 18:23

   Loistavaa, toivottavasti löysit uusia vinkkejä! Hyvää tulevaa uutta vuotta :)

 • Reply traveldreamer17 23/12/2018 at 19:29

  Minä ainakin olen useamman näistä lukenut. Filippiineistä kävin lukemassa, kun se oli yksi meidän tulevan talven matkaehdokkaista, mutta päädyimme sitten toisaalle (pitkän matkustuksen vuoksi), vaikka vaikuttikin todella ihanalta.

 • Reply Asko Leppilampi 24/12/2018 at 21:23

  Kiitos! Tällaiset yhteenvedot ovat kiinnostavaa luettavaa ja aina löytyy joukosta joitain kiinnostavia vinkkejä, kuten nytkin. Tuttuja ja tuntemattomia paikkoja tuli vastaan, mutta aina löytyy uutta ja mielenkiintoista. Paljon olet ehtinyt reissata ja blogisi on hyvässä vauhdissa. Hyvä sinä!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 30/12/2018 at 18:26

   Kiitos Asko ja kiva että löysit kiinnostavia vinkkejä :) Hyvää tulevaa uutta (matka)vuotta 2019 sinulle!

 • Reply Piyya 25/12/2018 at 22:49

  Vuosi on kiva laittaa, jollakin lailla pakettiin ja on kiva lukea mikä kiinnostaa kenenkin lukijoita.
  Oman tynkävuoteni ajattelin myös jollakin keinoin paketoida ennen vuodenvaihdetta.

 • Reply Sini 25/12/2018 at 23:17

  Minäkin olen väsäillyt juttua vuoden TOP 3 eniten ja vähiten luetuista jutuista. Mulla ei näy bloggerissa, paljonko aikaa minkäkin jutun parissa on vietetty, ainoastaan jutun katsomiset. Sun Pizza – postausta oon lukenut pariinkin kertaan, mutta silloin kun pizzaa syön, tulee useimmiten mentyä Da Vinciin ympyrätaloa vastapäätä. Pitäis kai sitä uusia paikkojakin kokeilla tulevana vuonna.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 30/12/2018 at 18:29

   Siinäpä on hyvä uuden vuoden lupaus ensi vuodelle, kokeilla jotain uutta pizza paikkaa. Minä lupaan kokeilla tuota Da Vinciä :)

 • Reply Pirkko / Meriharakka 26/12/2018 at 18:13

  Yleisesti ottaen kai tuollaiset vinkkipostaukset ovat aika luettuja. Kohdejutuista varmaan mitä yleisemmin vierailtu kohde, niin sitä suositumpi, ymmärrettävästi – minäkin tapaan yleensä lukea juttuja paikoista, joihin olen menossa ja joskus myös paikoista, joissa olen ollut.
  Pizzajuttu on kyllä vähän yllättävä suosikki :-)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 30/12/2018 at 18:32

   En yhtään ihmettele miksi vinkkipostaukset olivat niin luettuja, luenhan niitä itsekin kun etsin tietoa tulevista matkakohteista. Ja osa syy miksi blogia pidän, on nimen omaan jakaa vinkkejä ja tietoa :)

 • Reply Pinkkis 27/12/2018 at 10:33

  Tälläisiä omia tilastoja on kyllä mielenkiintoista seurata! Itse vielä kohtuu tuoreena bloggarina en ole kauheasti kerennyt postauksia tehdä, eikä bloggerin tilastoissa kyllä kauheesti statseja esiin saakaan mutta silti sekin on tosi mielenkiintoista niin saatika sitten kun saa enemmänkin tietoa irti!
  Tosi kiva että just ne postaukset on keränneet sulla eniten lukijoita jotka koet itsekin ”eniten omaksi jutuksi”.
  Onnea vuodelle 2019 ja hyviä matkoja!

 • Reply Periaatteen Nainen 29/12/2018 at 00:12

  Mulla taitaa olla ihan kirjanmerkkeihin tallennettuna ravintolavinkkisi Fugeen – vaikka se on ihan ”vieressä”, tulee harvoin käytyä mutta silloin kaipaa usein vaihtoehtoa tapaksille!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 30/12/2018 at 18:34

   Ihana kuulla, pitääkin vähän päivitellä sitä postausta kun on taas muutama uusi löytö tullut tehtyä :)

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 29/12/2018 at 14:26

  Kyllähän se niin on, että vinkit ja ohjeet kiinnostavat. Niistä on hyötyä lukijalle, toisin kuin vain fiiilistelypostauksista (jotka on siis ihan yhtä kivoja lukea, mutta eivät ehkäpä kiinnosta niin monia).

  Itse en ole vielä ehtinyt vastaavaa postausta tehdä. Pitäisi kyllä.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 30/12/2018 at 18:36

   Niinhän ne kiinnostavat, itsekin niitä sellaisia eniten etsin ja luen. Mutta fiilistelypostauksia on myös välillä kiva tehdä :)

 • Reply alohatravels 29/12/2018 at 20:14

  Statistiikkaa on kyllä mielenkiintoista seurata! Itse olen huomannut että ylivoimaisesti eniten lukijoita ovat keränneet Montenegro-aiheiset postaukset. Tästä olenkin tehnyt päätelmän että Montengero on varmasti seuraava Kroatia ;) Tajusin juuri, että oma blogi täyttää huomenna 1 vuotta ja tästä postauksestasi inspiroituneena voisinkin kehitellä hieman vastaavan koosteen, kiitos inspiraatosta :)

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 30/12/2018 at 02:07

  Aina mielenkiintoista nähdä mistä ihmiset ovat olleet kiinnostuneita. Tuo pizza -aihe on aika hauska, mutta uskon kyllä, että se voi olla suosittu aihe. Ei varmaan ihan hirveän moni ole kirjoittanut vastaavaa postausta, mutta moni kuitenkin etsii hyviä ruokapaikkoja. Itsekin tapaan etsiä blogeista ja googlata uusia ravintolavinkkejä.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 30/12/2018 at 18:39

   Se on kyllä mielenkiintoista. Mikäpä sen kiinnostavampi asia olisi kun löytää the täydellinen pizza Helsingistä :)

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 30/12/2018 at 09:38

  Muistan lukeneeni lähes kaikki näistä, pitää tutkailla vielä tuo risteilyaiheinen postaus. :) Filippiinien vinkit erityisesti ovat olleet kovassa käytössä, tuohon Boholiin oon palannut useampaan otteeseen sun blogissa. Kiitos jo etukäteen niistä vinkeistä!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 30/12/2018 at 18:40

   Ole hyvä, toivottavasti niistä on jotain hyötyä ja vinkit ovat vielä ajankohtaisia :) Ihanaa tulevaa Filippiinien reissua ja matkavuotta 2019 sinulle Veera :)

 • Reply Liisa - Studying the World 30/12/2018 at 13:12

  Kiinnostava katsaus! Päätin alkaa saman tien koostaa samanlaista myös omaan blogiin, kiitos siis postausideasta. :) Ja oi, en ihmettele että Budapest kylpylöineen keikkuu kärjen tuntumassa – ihania paikkoja!

 • Leave a Reply