Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Matkailu Tallinna Viro

Hotellimatkalla Tallinnassa – vertailussa Hilton & Swissotel

30/11/2018
Hotellilomalla hotellissa Tallinnassa

*postaus sisältää mainoslinkkejä

Ei varmasti ole yllättävää, kun kerron että aina kun vain on mahdollista, pakkaan matkalaukun ja lähden lomalle ulkomaille. Vaikka nautinkin suunnattomasti viettää aikaa myös kotona, niin välillä sitä tarvitsee kaiken kiireen keskellä irtiottoa arjesta. Töiden ehdoilla kun matkustetaan, ei aina ole mahdollista lähteä viikoiksi palmupuiden alle. Mutta ei se haittaa, yksikin yö muissa maisemissa tuo piristystä arkeen. Muodikkaita staycaytioneita emme ole vielä kokeilleet, sen sijaan me tykätään avopuolisoni kanssa ottaa hotellipaketti Tallinnaan. Miksi Tallinna? Se on lähellä, se on ulkomailla, siellä on todella hyviä ravintoloita, hyvät ostosmahdollisuudet, kiva vanhakaupunki, Telliskivi..listaa voisi jatkaa loputtomiin. Kaksi edellistä matkaamme ovat olleet aika ihania, ja suuren osan ihanuudesta on tuonut nappiin onnistuneet hotellivalinnat. Kriteereinä onnistumisissa ovat olleet hotellin sisustus ja tunnelma, muhkeat kylpytakit (näillä on suuri merkitys!), hyvä spa-osasto ja saunat, sekä taivaallinen aamiainen.

Nyt on siis hyvä aika jakaa viimeisimpiä Tallinnan hotellikokemuksia ja pistää vertailuun hotellit Hilton Tallinn Park* & Swissotel Tallinn*.

 

Hilton Tallinn Park*

Hotelli kuvailee itseään ”moderniksi hotelliksi, josta avaututuu panoraama näkymät Tallinnan vanhaankaupunkiin ja satamaan.” Paljastan jo alkuun, Tallinnan Hilton on ehdottomasti lempihotellini ja voittaa tämän vertailun. Kirjoitin viime pääsiäisenä, kuinka vietimme onnistuneen miniloman Hiltonissa ja ainakaan vielä ei tätä voittanutta hotellia Tallinnasta ole löytynyt. Hiltonille heruu meiltä pelkkiä plussapisteitä tässä vertailussa:

+ Tunnelma kansainvälinen, tuntuu että olisi kauempanakin lomalla kun vaan Tallinnassa.

+ Sisustus on upea, huomaa että hotelli on juuri remontoitu.

+ Tilavat ja modernit hotellihuoneet, meillä oli kiva näkymä puistoon.

+ Upea Spa kahdella saunalla ja porealtaalla. Kesäisin pääsy myös ulkoterassille jossa aurinkotuoleja.

+ Aamiainen oli ensiluokkainen! Plussaa hyvistä pannukakuista ja mehulingosta jolla sai mehustaa itselleen terveellisen mehun.

+ Kylpytakit olivat muhkeat :)

+ Hotellin yhteydessä Casino, mikäli tykkää pelaamisesta.

Hotellilomalla Hilton hotellissa Tallinnassa

Hilton hotel Tallinna hotelliloma

Hilton hotel Tallinna hotellihuone

Hotellilomalla Hilton hotel Tallinnassa

Hilton hotel Tallinna uima-allas spa

Hilton hotel Tallinna aamiainen

 

Swissotel Tallinn*

”Astu helppouden, luksuksen ja Sveitsiläisen vieraanvaraisuuden maailmaan” -kuvailee viiden tähden hotelli Swissotel itseään nettisivuillaan. Tässä Tallinnan korkeimmassa rakennuksessa näköalat ovat taatut! Kuten kirjoitin edellisessä postauksessani, Swissotel tarjosi meille erittäin miellyttävän hotelliyön viime viikonloppuna. Siltikin, pisteiden laskun perusteella Swissotel tulee tässä vertailussa toiselle sijalle, sillä se sai meiltä myös pari miinuspistettä:

+ Hotellin ylimmässä kerroksessa Horisont baari, josta hienot näkymät kaupungin ylle.

+ Myös Span saunasta upeat näkymät.

+ Tilava ja moderni huone. Saimme huoneen 22. kerroksesta,  josta oli kiva katsella maisemia

+ Kylpytakki täälläkin muhkea!

+ Erittäin korkealaatuista palvelua ja ammattimainen henkilökunta.

–  Spasta puuttui poreallas ja hotellihuoneesta kylpyamme. (Lisäksi, lauantai aamuna oli unohdettu ajastaa saunat päälle Spassa. Ottaen huomioon että altaassa kellui tuolloin kourallinen suomalaisia, voit vain kuvitella miten odottava tunnelma Spassa vallitsi seuraavat 30 min)

– Odotuksiin nähden hyvin tavanomainen sisustus, ei niin pramea mitä luulisin luksushotellissa olevan.

– Hyvä aamiainen, mutta ei Hiltonin tasoa.

Hotelliloma Tallinnassa SwissotelKuva lainattu täältä

Swissotel Tallinna hotellihuone

Swissotel Tallinna uima-allas

Swissotel Tallinna saunaosastoKuva lainattu täältä

 

Voin loppuun todeta, että molemmat hotellit antavat rahoille vastinetta ja taatusti hyvät yöunet. Ja kuten kuvatkin sen näyttävät, oikein hienot puitteet myös.

Mikä on sun lempihotelli Tallinnassa?

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka 04/12/2018 at 21:23

  Viimeksi Tallinnassa käydessämme olimme yhden yön Tallink Cityssä ja toisen Pirita Spassa (kummatkin blogiyhteistöinä). Edellinen oli ihan ok, jälkimmäisestä pidimme sen nostalgiaulottuvuuden takia, sillä olimme kauan sitten olleet siellä joskus yötä ja lisäksi Pirita oli tuttu satama purjehdusvuosilta).
  Tämän vuoden ainoa Tallinnan vierailumme ajoittuu jouluun ja halusin jonkun pienen, mutta loistokkaan hotellin ja päädyin viiden tähden Schlössle Hoteliin – saa sitten nähdä lunastaako lupauksensa.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 07/12/2018 at 17:43

   Kuinka kiva idea on viettää joulu Tallinnassa! Itse en ole Schlössle Hotellissa käynyt, mutta nähnyt kuvia. Upea hotelli sekin ja varmasti juuri sopivan pieni ja tunnelmallinen joulun viettoon.

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 06/12/2018 at 15:43

  Hyvältä vaikuttaa molemmat, kelpaisi! Toi Hiltonin aamupala kuulostaa hyvälle kyllä ja mehulinko – ai että. Oon monta kertaa yöpynyt Nordic Hotel Forumissa ja viimeksi olin Merchant’s hotellissa, kun haluttiin vanhankaupungin keskelle. Tää Hilton voisi kyllä seuraavalla kerralla lähteä testiin, mekin tykätään paljon käydä Tallinnassa 1-2 yön reissuilla kun se on niin kätevää Helsingistä käsin.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 07/12/2018 at 19:46

   Suosittelen kyllä kokeilemaan Hiltonia, uskon että tykkäätte. Olen itse yöpynyt myös useasti Nordic Hotel Forumissa, se on aika kivalla sijainnilla. Tallinna on kyllä täynnä kivoja hotelleja, kyllä sielä kelpaa viettää minilomia :)

 • Reply ananas2go 25/12/2018 at 05:39

  Tavallisesti Tallinnan-matkani on päiväretki, mutta harvojen hotellikokemuksien huiput ovat Nordic +piti vuosia parhaan hotelliaamiaisen sijaa) ja Estoria, kun tykkään tarinoista. Pian haluaisin kokea Radisson Bky Skyn maanantaisen jazzillan, mutta yöpymisestä ei vielä ole suunnitelmaa .

 • Leave a Reply