Minilomalla Tallinnassa ja tunnelmia joulumarkkinoilta

Viime viikonloppuna suuntasimme Tallinnaan, tarkoituksenamme viettää mukava yhden yön miniloma rentoutuen hotellilla, uiden ja saunoen, sekä syöden hyvin Tallinnan kivoissa ravintoloissa. Ja näin myös teimme. Swissotel tarjosi miellyttävät puitteet yöpymiselle ja ruoka maistui niin SaltRestaurantissa kun tutussa Clayhills Gastro pubissa, jossa saa mielestäni Tallinnan parhaan hampurilaisen.

Päätimme piipahtaa myös kaupungin sydämessä, Raatihuoneentorilla joulumarkkinoilla. Lauantai-iltapäivänä, hämärän laskeuduttua Tallinnan joulutori oli parhaimmillaan tunnelmallisessa valaistuksessa ja täynnä hyväntuulisia ihmisiä. Joimme kuumat glögit, ihailimme suurta joulukuusta ja joululaulujen säestämänä kiertelimme kojulta toiselle. Mitään mielenkiintoista ostettavaa kojuista ei villasukkien ja karvahattujen joukosta löytynyt, mutta se ei haittaa. Joulutorilla oli vaan kiva viettää iltaa ja nauttia tunnelmasta. Niin näytti moni muukin tekevän, täällä pääsi joulun tunnelmaan.

Tunnelma oli juuri samanlainen mitä olen kuvista katsonut ja olettanut Keski-Euroopan joulutoreilla olevan. Niissä kun en ole koskaan päässyt vielä käymään. Uskallan jopa sanoa Tallinnan joulutorin olevan tunnelmallisempi kun Helsingin. Suosittelen poikkeamaan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Henna / sooloiluja.com 26/11/2018 at 10:51

  Ihania kuvia tunnelmallisilta joulumarkkinoilta. Olen ihan samaa mieltä, että Tallinnan joulumarkkinat ovat niin lähellä ihania eurooppalaisia markkinoita kuin olla voi. Sehän on ollut jopa Euroopan tunnelmallisimmat joulutorit -listalla ihan kärkisijoilla!

  Mulla on muuten tuo Clayhills vieläkin testaamatta, pitäisi kyllä käydä kun siitä kuulee niin paljon hyvää. Uskallan silti väittää, että OneSixtyn hampurilaiset ovat kaupungin parhaat, sillä minusta ne ovat yhtä hyviä kuin Amerikassa! Tykkään OneSixtystä niin paljon, että se sai ihan oman postauksen blogiinikin: https://sooloiluja.com/onesixty/
  Telliskivi tietysti muutenkin aina käymisen arvoinen alue, jos aikaa vaan riittää.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 27/11/2018 at 21:13

   Kiitos! Ja tuota en tiennytkään Tallinnan joulumarkkinoista, että on tuolla listalla ollut, mutta en yhtään ihmettele. Suosittelen testaamaan Clayhillsin, gourmet burger on paras. Tosin, olen avoinna maistamaan muitakin hyviä burgereita, täytyypä siis käydä tuo OneSixty kokeilemassa ensi kerralla, kun sielä Telliskiven alueella tykkään muutenkin aina pyöriä..kiitos vinkistä siis!

 • Reply Marianne/Heavy Metal Traveler 02/12/2018 at 18:10

  Pitääpä testata tuo Clayhills joskus, Rotermannin alueen Saku Gastrossa on tullut käytyä jo vähän liian usein burgerilla.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 03/12/2018 at 18:26

   Jaa, tuolla Saku Gastrossa en olekaan käynyt. Pitää pistää muistiin ensi kertaa varten.
   Tuo Clayhills on kyllä hyvä, suosittelen kokeilemaan :)

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 03/12/2018 at 17:34

  Clayhillsin burgerit on kyllä hyviä nam! Niiltä sai ainakin ennen myös tosi hyvää fish&chipsiä. Ehtisipä vielä tämän vuoden puolella Tallinnaan joulutoreille.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 03/12/2018 at 18:24

   Joo super nam, ja kyllä niiden muutkin annokset näyttää hyviltä. Ei vaan koskaan taivu tilaamaan, kun tuo burgeri :) Nyt vaan laivalippua hankkimaan, se joulutori oli ihana! Pääsi oikein joulun tunnelmaan..

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 03/12/2018 at 20:06

  Jouluinen Tallinna on kyllä tunnelmaa täynnä! Ihan kyllä harmittaa, etten ole siellä viimeisinä vuosina käynyt joulun alla enkä tänäkään vuonna enää ehdi ennen kuin karkaan palmun alle…

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 04/12/2018 at 17:22

   No niin on!! Mua ei kyllä yhtään harmittaisi, jos olisi loma palmujen alla tiedossa :) Ihanaa matkaa!!

 • Reply Jenna / Huge passion for life 05/12/2018 at 06:58

  Tallinnan joulumarkkinat kuuluvat itsellä aina marraskuun suunnitelmiin. Pari viikkoa sitten tuli pistäydyttyä Raatihuoneen torilla ja tuli heti ihan erilainen joulufiilis. Swisshotellissa ei ole tullut vieläkään yövyttyä, mutta sekin pitää joskus testata. Tallinnan ravintoloissa riittää valinnanvaraa. Kannattaa mennä seuraavan kerran drinkeille FRANK undergroundiin.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 07/12/2018 at 19:48

   Joo, kyllä sieltä joulumarkkinoilla joulufiilikseen pääsi! Pitää ottaa itsellekkin perinteeksi. Kiitos vinkistä, pitää käydä testaamassa FRANK undergroundin drinksut ensi kerralla :)

 • Reply Heidi 05/12/2018 at 09:40

  Tallinna ja varsinkin jouluinen Tallinna on kyllä ihana! Pari kertaa vuodessa tulee käytyä. Yleensä vuokrataan asunto AirBnB:n kautta, niin paljon halvempaa ja ei tarvii kärvistellä hotelleissa. Ensi kuussa onkin seuraava matka Tallinnaan tiedossa ja ihana asunto odottaa Telliskivessä <3

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 07/12/2018 at 19:50

   Uskon että tulee halvemmaksi, ja onhan se muutenkin autenttisempaa asua paikallisen kotona. Varsinkin Telliskivessa, joka on munkin mielestä ihana <3

 • Reply Sanna I Seven Seas 05/12/2018 at 20:02

  Tallinna on aina ihana ja eritoten joulutorin aikaan! Ihanan tunnelmallisia kuvia ja tuohon hotelliin olen halunnut jo pitkään. Onneksi Tallinna-kuumeeseen on tulossa apuja ihan pian :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 07/12/2018 at 19:51

   Kiitos, ja suosittelen molempia hotelleja :) Onneksi Tallinna-kuumeen saa helposti hoidettua, sinne kun pääsee niin nopeasti ja kätevästi.

 • Reply Tanja / Tädin ja tytön matkablogi 07/12/2018 at 21:32

  Olipas lyhyt juttu. Tunnelmalliset kuvat kylläkin. Tallinna on kyllä niin lähellä että siellä voi piipahtaa melkein yhtä helposti kuin täältä maalta vaikkapa Helsingin Tuomaanmarkkinoilla.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 17/12/2018 at 20:21

   Kuvat kertovat enemmän kuin sanat :) Se on kyllä kiva että Tallinna on niin lähellä, ja sielä tuleekin aika usein, vähintään pari kertaa vuodessa piipahdettua.

 • Reply Jenna / Citylights & sunsets 08/12/2018 at 22:37

  Nyt on tullut parin vuoden tauko Tallinnassa käymisestä, joten olisi todellakin paikallaan käydä katsomassa uusimmat ravintolat ja fiilistelemässä ihanaa vanhankaupungin tunnelmaa. En ole ikinä ollut Tallinnassa juuri joulun alla, täytyy joku vuosi keretä noille joulumarkkinoillekin! Ihanan rentouttavan kuuloinen reissu.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 17/12/2018 at 20:22

   Hei, suosittelen matkaa tallinnaan asap! Sielä on kyllä niin ihania ravintoloita ja tunnelma muutenkin..muutoinkin kuin jouluna :)

  Leave a Reply