Suomen suurin matkablogiyhteisö
Matkailu

Jouluksi lomalle lämpimään – minne matkustaa?

16/11/2018

Niin se vuodenvaihde lähenee, ja samoin lähenee seuraava matkani. Sillä kuten viimeiset 5-vuotta, niin tänäkin vuonna aion viettää joulun ja uudenvuoden muualla kun kotona Suomessa. Koska vuodenvaihteen pyhät yleensä mahdollistavat viettämään pidempiä vapaita, on se johtanut siihen että olen viime vuosina halunnut jouluksi mielummin lomalle ulkomaille. Enkä ole varmasti ainoa joka kaipaa pimeimpänä vuodenaikanamme auringon alle valoisaan paikkaan?

Osalla matkasuunnitelmat ovat jo selvillä, mutta monet varmasti vielä miettivät minne kannattaa matkustaa jouluksi? Jos minulta kysytään, niin tietenkin jonnekin lämpimään. Oman joulun ja vuodenvaihteen aion viettää tänä vuonna Espanjan Fuengirolassa.

Joulukuussa 2016, iloisena lähdössä kohti Hongkongia ja Filippiinejä

 

Joulu ulkomailla

Joulua on tullut vietettyä niin Thaimaassa, Hongkongissa kuin Espanjassakin. Jokaisessa maassa joulu on ollut erilainen, hyvällä tavalla. En ole mikään kova perinteiden ylläpitäjä, enkä tarvitse jouluksi lunta tai lahjoja. Minulle joulu on aina ollut enemmänkin aikaa rauhoittua, ja sellainen rauhan tunne sisimmässä. Sydämeeni joulun teet, vai mitä?

Ulkomailla voit unohtaa joulun perinteet, ja olla vaikka viettämättä koko juhlaa. Tai sitten voit viettää sitä toisella tavalla. Vai miltä sinusta kuulostaisi rantapäivä palmujen alla ennen joulupöytään istumista? Minusta se kuulostaa ihanalta!! Mutta täytyy myöntää, olin jouluna sitten missä päin maailmaa tahansa, pieni osa minusta kaipaa silti läheisten luokse. Ja pieneksi omaksi jouluperinteeksi onkin muodostunut soittaa jouluaattona Skypellä siskoilleni Suomeen.

Vaikka joulu näyttäytyy hyvin samanlaisena maailmalla, kaikkine jouluvaloineen ja -kuusineen, on jokaisessa maassa erilaiset perinteet. Yksi asia on kuitenkin poikkeuksetta varma, joulu ja uusivuosi vastaanotetaan hyvän ruoan ja juoman sekä läheisten parissa.

Tonttuihin voi törmätä vaikka Thaimaan Chiang Maissa, kuten minä viime jouluna

Jouludinnerille menossa Thaimaan Koh Lipen  saarella 2015

Ja joulupäivän ”kinkunsulattelu lenkki” käveltiin saaren ympäri

Edellisenä vuonna samainen lenkki tehtiin Fuengirolan rantakadulla

Jouluaatto Pattayalla 2017

Joulupäivä Hongkongin Disneylandissa 2016

 

Vuoden vaihtuminen maailmalla

Vuoden vaihtumisen juhliminen ei taida erota toisistaan olit sitten missä päin maailmaa tahansa. Ilotulitukset ovat olleet yhtä massiiviset niin Boholin rannalla kuin Helsingin Kansalaistorilla. Tosin rantahietikossa ei ole tarvinnut palella samalla tapaa kun torilla.

Perinteet kuuluvat toki myös vuodenvaihteeseen, etenkin ruokaperinteet. Tänä vuonna nakkien ja perunasalaatin sijasta nautin Espanjalaisten tapaan viinirypäleitä ja kuohuviiniä. Viime vuonna taisin puolestaan nauttia Pad Thai-annoksen vuoden viimeisimpänä, ja varmasti myös sitä kuohuviiniä.

Skool! Uuden vuoden odotusta Koh Sametilla 2017

Välipäivien skootteriretkellä Thaimaan Koh Lantalla

Uuden vuoden aattona vietettiin rantapäivää Filippiineillä Boholilla 2016

Ja ihmeteltiin rannalle ajelehtivia meritähtiä

Vuotta aiemmin otimme vuoden vastaan Pattaya beachilla

bangkok pilvenpiirtajat kattobaarissaUuden vuoden aaton aattona Bangkokin kattojen yllä 2017

 

Millaisia matkasuunnitelmia sulla on loppuvuodeksi?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply