Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja Eurooppa Matkailu Ronda

Ronda – 7 kuvaa ja 1 hotellisuositus

15/10/2018

*postaus sisältää affiliatelinkkejä

Lomailemme Espanjan aurinkorannikolla muutaman kerran vuodessa, ja meillä on tapana tutustua joka kerta vähän paremmin alueeseen. Teemme niin sanotusti pala palalta omaa Andalusian valloitusta. Olemme haikanneet Caminito del Reyssä, kahlanneet Rio Chillarin vesiputouksella ja lasketelleet Sierra Nevadassa. Tänä kesänä päätimme tutustua paremmin Malagaan ja Rondaan, jouluna aiomme puolestaan piipahtaa Granadassa.

Niinpä yhtenä kesäloman päivänä, otimme Malagasta Renfe-junan alle ja suuntasimme yhdeksi yöksi noin 100 km päässä sijaitsevaan Rondan pueblo blanco-kylään.

Maisema Rondan rotkoon. Vaaleanpunaisia kukkia puussa.

Rondan rotko auringonlasku.

 

Rondaa ei voi kuivalla muuten kuin sanalla upea. Se on yksi upeimmista Espanjan kaupungeista, joissa olen käynyt. Kaupungin sydän, yli 100 metriä syvä El Tajo-rotko halkoo kaupungin jakaen sen uuteen ja vanhaan osaan. El Tajo on kaunis ja pysäyttävä. Niin pysäyttävä, ettei kamerastani löytynyt juurikaan muita kuvia koko Rondasta.

Lähdimme tutustumaan El Tajoon auringonlaskun aikaan, ja koska halusin nähdä ja ikuistaa myös rotkon ylittävän Puente Nuevo -sillan,  suuntasimme vähän matkan päähän näköalapaikalle. Maisemasta hullaantuneena päätimme ohittaa varoitusmerkit, ja päädyimme aivan rotkon reunalle tasanteelle, johon maisema avautui kaikessa kauneudessaan.  Siinä me istuimme kallion kielekkeellä ja ihastelimme auringonlaskun kullankeltaiseksi värjäämää maisemaa illan viimeisiin valonsäteisiin asti. Tätä hetkeä en tule unohtamaan koskaan!

 

Hotellivalintamme osui myös Rondassa aivan nappiin. Ei ollut nimittäin huonot näkymät Hotelli Catalonia Rondan* uima-altaalla, mistä avartui näkymä suoraan Plaza de Toros de Rondaan, eli yhteen Espanjan vanhimmista härkätaistelu areenoista. Näissä maisemissa vilvoittelimme altaalla aamupäivän, siihen asti kun oli aika palata junalla takaisin Malagaan.

Tyttö uimapuvussa uima-altaassa. Katsoo härkätaisteluareenaan.

 

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog 16/10/2018 at 14:55

  Ronda on kyllä juuri niin upea kuin näissä kuvissa ja sanoissa! Todella vaikuttava paikka ja maisemat, eikä sekään juuri haittaa, että siellä on aika paljon myös muuta porukkaa ja välillä joutuu odottamaan vuoroa parhaille kuvauspaikoille. Yksi suosikeistani Espanjassa todellakin! Myös Granada on kiva, mukavaa tulevaa reissua sinne. :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 17/10/2018 at 16:44

   Niin se kyllä on!! Ja kiitos, tässä kovasti jo odotellaan Granadan reissua :)

 • Reply sari / matkalla lähelle tai kauas 21/10/2018 at 13:22

  Kyllä näyttää upealta tuo Ronda! Ihmettelen, mitä oikein säästele, kun Espanjan mantereella en vielä ole ehtinyt käymään. Ja ehkäpä en edes ensi vuonnakaan sinne ehdi….

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 29/10/2018 at 17:57

   Kyllä, se on yhtä upea miltä kuvissa näyttää!!
   Ja siis mitä, etkö ole Espanjassa ehtinyt käymään? Nyt äkkiä matkaa suunnittelemaan sinne :)

 • Reply mamatravel 21/10/2018 at 16:21

  Näyttää aivan ihanalle! Meni heti omalle matkahaavelistalle. Ihan mieletön tuo hotellin uima-allas. Hotellista voisi lukea mielellään lisääkin.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 29/10/2018 at 17:58

   Eikö ole mieletön allas! Kyllä sielä kelpasi päivää paistatella :) Pitää jossain välissä kirjoitta hotellista enemmän..

 • Reply Frida Ingrid 21/10/2018 at 19:24

  Ihania kuvia! :) Ronda on kieltämättä todella sympaattinen espanjalainen pikkukaupunki. Andalusia tosin on täynnä kaikenlaisia espanjalaisia ihanuuspaikkoja – Granada on juurikin yksi niistä. Mun omat ehdottomat suosikit Andalusiasta on Cadiz ja Sevilla, joten niitä voisin suositella teille sitten vaikka ensi kesän reissulle! ;)

  https://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 29/10/2018 at 18:00

   Kiitos suosituksista! Cadiz ja Sevilla ovatkin vielä käymättä itselläni, pistetään ensi kesän reissulistalle :)

 • Reply Piyya 21/10/2018 at 20:54

  Espanja ei ole koskaan sykähdyttänyt minua, mutta eihän Ronda voi olla kiinnostumatta. Samoin nuo pienet valkoiset kylät aurinkorannikon läheisyydessä. Mun täytyy selvästi pistää hattu toisinpäin päähäni kun seuraavan kerran mietin kohteita, enkä sivuuta saman tien Espanjan kohteita.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 29/10/2018 at 18:03

   Kyllä, hattu toisinpäin päähän ja Espanjan reissu ja valkoiset kylät suunnitelmiin mukaan! :)

 • Reply Periaatteen Nainen 26/10/2018 at 12:34

  Vau, upeat kuvat ja nappi hotellivalinta; mekin siis suuntaamme sinne ensi kerralla, olemme majoittuneet Rondassa Paradorissa ja se oli varsin heikko esitys… https://periaatteennainen.com/2017/01/15/syo-ja-nuku-rondassa

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 29/10/2018 at 18:06

   Oih, nauttikaa hotellista, se oli todella kiva!! Voittaa varmasti tuon edellisen :)

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 26/10/2018 at 17:39

  ooo, minkä näköistä! Viime aikoina on kyllä tullut Espanjasta niin ihanan näköisiä postauksia, että on alkanut kiinnostamaan vaikka ja mitkä kaupungit… Ja ei muuten huono tuo teidän hotellin uima-allas ja sen näkymät!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 29/10/2018 at 18:09

   Ei ollut hullumpi tämä hotelli! Ihaniin Espanja postauksiin olen törmännyt minäkin, se on tosiaan aika suosittu matkakohde. Ja käynhän tsekin sielä muutaman kerran vuodessa. Ja aina se osaa yllättää :)

 • Reply Travelloverin Annika 26/10/2018 at 19:11

  No niin. Tuonne! Olen kuullut kaupungista ennenkin, mutta nyt kyllä viimeistään on päästävä! Pitkään vierastin Espantaa, en tiedä miksi, mutta viimetalvinen Baskimaan-kierros herätti tuntueen, että ehkä Espanja sittenkin voisi olla minun maani.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 29/10/2018 at 18:12

   Voi hyvinkin olla sinun maasi! Baskimaa oli minusta ihana, etenkin San Sebastian. Vietimme sielä yhden viikon eräs heinäkuu.
   Rondaan kannattaa kyllä piipahtaa, ja minäkin aion vielä toiste. Nyt kerkesimme oikeastaan vain nähdä tuota rotkoa ja hotellin uima-allasta, koska olimme vain yhden yön. Mutta olen siinä käsityksessä että Rondassa on paljon muutakin kuin tuo rotko.

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 27/10/2018 at 07:26

  Kävittekö tuolla sillan sisällä? Muutama vuosi sitten kävin viimeksi Rondassa ja silloin siellä niissä tiloissa oli hieno taidenäyttely menossa.

  Ronda on kyllä mukava paikka ja sopivan lähellä esim. Malagaa. Meillä on ollut aina vuokra-auto alla, niin ei ole tarvinnut miettiä, millä julkisilla mihinkin pääsee. Mun sisar kävi nyt porukoidensa kanssa kesällä myös Malagasta Rondassa, mutta he meni muistaakseni bussilla…

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 29/10/2018 at 18:13

   Emme käyneet, sieläkö pääsee käymään? Tosiaan, meillä oli aika pikainen reissu Rondassa, yhden yön kun vain olimme. Mutta jääpähän jotain seuraavaankin kertaan :)

 • Reply Outi 27/10/2018 at 23:07

  Espanja on ihan mun lempimaa, mutta sitä pitäisi päästä kyllä näkemään enemmän. Ronda vaikuttaa kyllä erityisen viehättävältä!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 29/10/2018 at 18:14

   Niin on munkin, kaupunki ja loma kerrallan sitä valloitan :) Rondaan kannattaa mennä, se on yhtä viehättävä miltä se kuvissa näyttää.

  Leave a Reply