Suomen suurin matkablogiyhteisö

Andorra – 3 päivää Pyreneiden suojissa

Välimeren risteilymme päättyessä kesällä Barcelonaan, päätimme matkustaa sieltä 3 yöksi Andorran pääkaupunkiin Andorra La Vellaan. Euroopan kuudenneksi pienin valtio Andorra sjiaitsee Pyreneiden vuoristossa Espanjan ja Ranskan välissä. ”Lähistöllä” siis kun oltiin, niin päätimme käyttää tilaisuutta hyväksi. Andorraan kun ei muuten varmasti tulisi ihan vartavasten lähdettyä.

 

Miten matkustaa Andorraan?

Andorrassa ei ole omaa lentokenttää, joten matkustaminen taittuu sinne bussilla. Nousimme Barcelonan Sants aseman bussipysäkiltä Andorra Direct Bussiin, johon olimme ostaneet ennakkoon netin kautta liput. Bussiin on mahdollista hypätä myös Barcelonan El Prat-lentokentältä. Busseja kulkee päivittäin noin 2 tunnin välein, bussimatkan kestäen 3 tuntia. Edestakainen lippu maksoi noin 51€. Andorraan pääsee siis hyvin vaivattomasti.

Jo matkalla Barcelonasta Andorraan pääsi nauttimaan kauniista vuoristomaisemista

 

Syy matkustaa Andorraan?

Luonto on varmasti suurin syy miksi Andorraan kannattaa matkustaa, vaikka oma kokemukseni jäikin aika vähäiseksi tästä. Kesäisin vuoret ja vuoristojärvet tarjoavat uskomattoman kauniita ulkoilumaastoja ja talvisin koko maa muuttuu (lukemani mukaan) yhdeksi isoksi laskettelukeskukseksi.

Ne turistit jotka eivät ole kiinostuneita ulkoilma-aktiviteeteista, tulevat Andorraan päivämatkalle shoppailemaan outlet-vaatemyymälöissä ja duty free-kaupoissa.  Täältä saa alkoholia, tupakkaa ja hajuvettä halvalla!

Voisin siis todeta, että Andorrasta löytyy varmasti jotakin jokaiselle. On kylpylöitä, patikointia luonnonpuistoissa, kalastusta, pyöräilyä, ratsastusta, golfia, kajakkiretkiä, laskettelua, seikkailupuistoja, museoita ja shoppailua. Ja kaiken tämän kruunaa kauniit Pyreneiden vuoristomaisemat.

 

Kolme päivää Andorra La Vellassa

Andorra La Vella on pieni kaupunki Pyreneiden laaksossa. Kaupungin ilme on hyvin alppikylämäinen, tosin vähän aikansa elänyt. Vaikka olimme kaupungissa heinäkuussa, jolloin Euroopan muut kaupungit tukkeutuvat turisteista, oli tunnelma Andorra La Vellassa hyvin rauhallinen päivin ja illoin.

Meillä oli kovat suunnitelmat lähteä patikoimaan ja pyöräilemään, mutta risteilyn jälkeinen matkaväsymys iski. Olimme viikon verran matkustaneet tapahtumarikkaalla risteilyllä ja vierailleet 6 eri kaupungissa, joten aktiviteetit saivat nyt jäädä. Sen sijaan nautimme hotellimme uima-altaasta ja istuimme kattoterassilla maisemaa ihaillen. Luimme kirjoja, nukuimme päiväunia ja vaeltelimme iltaisin Andorra La Vellan kaduilla. Ja tietysti söimme hyvää ruokaa. Latasimme siis akkuja Andorran vuoristoilmassa ja kolme päivää oli siihen tarkoitukseen juuri sopiva aika Andorrassa.

Andorralle lahjoitettu, kaupungin keskusaukiolla sijaitseva,  Salvadro Dalin pronssinen veistos ”Nobility of Time” löytyy myös matkaseuralaisen kädestä.

Previous Post Next Post

16 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka 18/10/2018 at 11:12

  Kävimme joskus Andorrassa, vuokrasimme auton Barcelonan kentältä ja ajoimme sillä sinne.
  Muuten hyvä idea kaikin puolin, etenkin maabongareille, jotka halusivat tämänkin maan nähdä – mutta satuimme matkustamaan sinne pyhäinpäiväviikonloppuna, joka tarkoitti espanjalaisille ylimääräistä vapaapäivää ja monelle ostosreissua Andorraan! Jonot rajalla olivat siis melko mahtavat. Onneksi automme näytti (ja oli) sen verran tyhjä, ettei sitä alettu käymään sen tarkemmin läpi.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 21/10/2018 at 11:27

   Oi voi, uskon jonojen olleen aikamoiset. Meillä onneksi rajan ylitys meni sukkelasti ja ilman ruuhkia. Auto on kyllä varmasti muuten hyvä tapa matkustaa Andorraan!

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 18/10/2018 at 22:28

  Andorraan on kyllä vielä päästävä! Kun olin Barcelonassa olin etukäteen vuokrannut jo auton tarkoituksena suunnata Andorraan, mutta jokin ihmeellinen matkaväsymys iski ja peruin autonvuokran ja jäin vain hengailemaan Barcelonaan. Seuraavalla kerralla sitten!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 21/10/2018 at 11:31

   Auto on kyllä hyvä idea, kun suunnittelee Andorraan menoa. Sitä nimittäin tarvitaan jos haluaa nähdä enemmänkin kun pääkaupungin. Meillä se jäi seuraavaan kertaan :)

 • Reply Anni | Rajatapaukset 19/10/2018 at 14:43

  Itse vietin Andorran pääkaupungissa vain vajaan päivän, mutta eniten tykästyin pieneen luontopolkuun joka oli rakennettu rinteeseen. Jos aikaa olisi ollut enemmän olisi mieluusti reippaillut vähän enemmänkin, tosin ymmärrän kyllä hyvin sen että aina ei vaan jaksa :)

  täältä voi lukea meidän päivästä:
  https://www.rantapallo.fi/rajatapaukset/860/

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 21/10/2018 at 11:37

   Voi kun olisin törmännyt tuohon luontopolkuun, kuulostaa kivalta! Sitä minäkin toivon, että olisi reippaillut enemmän, meillä kun sitä aikaa oli..mutta aina ei vaan jaksa. Syytän vuoristoilmaa :) Kiitos linkistä, käyn lukemassa teidän päivästä!!

 • Reply Anna K. 20/10/2018 at 09:57

  Ei hassumman näköinen paikka tämäkään! Tuon olenkin kuullut aikaisemmin, että se on kuin meidän Tallinna, halvat tupakat ja viinat haetaan kotiin ja siinä sivussa vähän shopataan ja syödään. Mutta maisemat on kyllä hulppeammat kuin Tallinnan viinatrokareilla! :-D

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 21/10/2018 at 11:38

   Kyllä, aivan kuten Tallinna, mutta kauniilla vuoristomaisemilla.
   Mutta on kaupungissa kiva tunnelma tuosta huolimatta, kyllä sielä muutaman päivän viettää :)

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 20/10/2018 at 14:38

  Hei, ihan hauska idea yhdistää Andorra Espanjan tai sitten Etelä-Ranskan reissuun, ei sinne tosiaan varta vasten tulisi lähdettyä. Ihan hulppean näköinen mesta näytti kyllä olevan. :) Pyreneiden alue kiinnostaa kyllä muutenkin todella paljon.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 21/10/2018 at 11:44

   Ei Andorraan tosiaan vartavasten tule lähdettyä, joten kannattaa yhdistää Espanjan (tai Ranskan) lomailuun. Se on helppoa ja saa kivasti yhden uuden valtion ruksittua listalta yli (jos listoja tekee) :)

 • Reply Emilia 20/10/2018 at 20:09

  Minunkin piti Espanjassa asuessani tehdä parin päivän reissu Andorraan, mutta niin se laiskuus sitten iski ja reissu jäi tekemättä. Vaikuttaa kyllä tämän postauksen perusteella niin kivalta, että kyllä jokin pyrähdys tuonne täytyy tehdä. :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 21/10/2018 at 11:47

   Heh, mikäköhän siinä Andorrassa on kun niin monelle iskee laiskuus sinne menon suhteen (tai sielä ollessa, kuten meillä). Se on varmasti se vuoristoilma :)

 • Reply Tanja / Tädin ja tytön matkablogi 20/10/2018 at 21:21

  Ihana tällanen ”akkujen lataus” -postaus!

 • Reply Rosaliina Frantti 20/10/2018 at 23:23

  Ihana tuo viinilasivuoristokuva! Chillailua parhaimmillaan.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 21/10/2018 at 11:49

   Todellakin!! Maisemat olivat kyllä upeat, mikä sen parempaa kun lasi viiniä niitä ihastellessa :)

  Leave a Reply