Suomen suurin matkablogiyhteisö
Costa del Sol Espanja Eurooppa Fuengirola Matkailu

Kesälomalla Costa del Solilla – rentoja päiviä Fuengirolassa

27/09/2018

Meillä on noin viimeiset viisi vuotta ollut tapana, että kun parin ensimmäisen kesälomaviikon reissaaminen jossain uudessa kohteessa tulee päätökseen, matkaamme loppulomaksi Fuengirolaan Costa del Solille. Se tapahtuu juuri sopivasti siinä kohtaa lomaa, että on päässyt tekemään ja näkemään kaikkea ihanaa uutta. Mutta palautuakseen niin kovin kiireisestä arkielämästä, tarvitsee myös pätkän rauhallisempaa lomailua. Siinä fuge auttaa minua.

Mikään ei voita sitä tunnetta, kun saavun fugeen. Se tuntuu kuin kotiinpaluulta, ja sitähän se osittain on. Fugessa on rauhallista ja siellä ei tarvitse stressata mistään. Voi vaan olla. Itse kun olen aika aktiivinen lomailija ja haluan nähdä ja kokea paljon, voin onnekseni todeta fugessa jo niin monta kertaa lomailleeni, ettei siellä ole mitään nähtävää. Kaiken kun ”on jo nähnyt”, voi keskittyä vain niihin omiin lempi tekemisiin.

 

Voi rauhassa istua omalla parvekkeella tuttua uima-allas maisemaa katsellen. Kuunnella ärsytykseen asti vastakkaisen talon katolla asuvaa pulua ja ihailla alakerran ruotsalaisten naapureiden ulos katettua koreaa illallispöytää.

turkoosi uima-allas fuengirolassa

 

Voi seurailla taloyhtiön kissoja, ne loikoilevat sielä täällä ja yhdeltä puuttuu korvasta palanen. Viettävät kyllä kunnon kissanpäiviä, jos minulta kysytään.

 

Voi käydä suosikki pho-keitolla lähi Vietnamilaisessa. Tarjoilijan osaa meidän tilaukset jo ulkoa, täällä meinaan tulee käytyä useammankin kerran loman aikana.

 

Aamut voi aloittaa kävelyllä rantakadulla. Sohailin linnalle ja takaisin, matkaa tulee sopivasti 6 km.

 

Ja ne ihanan rennot päivät rannalla, aurinkovarjon alla voi lueskella kirjoja ja välillä torkkua. Grillatut lounas-sardiinit syödään chiringuitossa, eli rantaravintolassa.

 

Välillä voi eksyä uusille kujille, ja miettiä miten ei ole koskaan kävellyt niillä aiemmin.

 

Voi istua iltaisin kaupungin kirkkoaukiolla ja nauttia lasillisen Tinto de Veranoa.

 

Ja  poiketa viereisessä Mercado la Galeriassa iltapala croquetaksilla tai salmorejo-keitolla.

 

Ei voi muuta kun ihailla paikallisten naisten rentoa illanviettoa. Pääsisinköhän heidän seuraan istumaan joku päivä?

 

Saa ihailla auringonlaskuja rannalla <3

 

Täällä mun sielu lepää, tää on mun paikka. Missä sun on?

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Mimmu 03/10/2018 at 19:08

  Siellähän riittää nyt vilinää! Käytiin siellä viikko helmikuussa ja lämmintä oli monena päivänä jopa +20 eli semmonen sopiva keli.
  Rannat oli hiljasia, tosin joissakin kävelykaduilla oli vilkkaampaa. Sun kuvissa on siellä ihan eri meno! Hauska lukea ja nähdä mimmosta siellä on eri aikoina.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 03/10/2018 at 21:08

   Kyllä, kesät ovat todella vilkkaita ja eläväisiä Fugessa verrattuna talveen. Teillähän on ollut lämmin keli helmikuussa, juuri sopiva. Kesällä mittari kohoaa välillä liian punaiselle!

 • Reply Eeva / Eevagamunda-blogi 03/10/2018 at 22:38

  Tuo La Galeria -ravintolahalli on tosi kiva. Asun Málagassa, enkä useinkaan käy Fuengirolassa syömässä, mutta tuolta hallista löytyy kivoja kojuja, erilaisia pikkuannoksia koko seurueen makuun, tunnelmaa ja viihtyisä miljöö :)

  • Reply Suvi - Suvin matkassa 04/10/2018 at 08:12

   Eikö olekin! Kieltämättä siellä tulee käytyä harva se päivä Fugessa lomaillessa, välillä lounaalla, joskus iltapalalla, tai ihan vaan lasillisilla. Ihan mun lempipaikka :)

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 05/10/2018 at 21:40

  Varsin lupsakkaa meininkiä. Monta kertaa ollaan jonkun kaupunkiloman jälkeen todettu, että pieni rantaloma tekisi nyt terää. Fuengirola on meillä vielä käymättä ja koko Aurinkorannikkokin korkattiin vasta viime talvena. Aiemmin oli vähän ennakkoluuloja tuota aluetta kohtaan, mutta ne kyllä karisivat pian paikan päällä. Sen verran tykättiin, että palaamme Aurinkorannikolle taas joulukuussa. Ehkä tällä kertaa käväisemme myös Fuengirolassa.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 17/10/2018 at 18:48

   Lupsakkaa nimenomaan :) Suosittelen joskun piipahtamaan myös Fugessa, seuraavalla aurinkorannikko reissulla!

 • Reply Periaatteen Nainen 06/10/2018 at 15:52

  Just tultiin Fugesta! Käydään siellä kerran kuussa pakollisten menojen takia ja koko paikka on kyllä mulle jäänyt tosi vieraaksi – juoksemme yleensä korkeintaan Suomi-kauppaan, tai ajamme vaan nopeasti läpi. Näissä kuvissa ja tässä kirjoituksessa se kuulostaa huomattavasti paremmalta kuin mun mielikuvissa!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 18/10/2018 at 11:17

   Pysähtykää ihmeessä nyt edes lounaalle Fugeen, jos sielä kerran kuukausittain piipahdatte :) Se voi yllättää teidät positiivisesti!!

  Leave a Reply