Suomen suurin matkablogiyhteisö
Costa del Sol Espanja Eurooppa Malaga Matkailu

Ihana päivä Malagassa

19/09/2018

Malaga on aina ollut minulle kaupunki, joka ei ole saanut minussa oikein mitään ihastusta aikaiseksi. Malagaan tulee kyllä lennettyä muutamaan kertaan vuodessa, mutta yleensä suunta on suoraan kakkoskoti Fuengirolassa. Jos muutamaa piipahtamista kaupungin ostoskadulla ei lasketa, voin todeta etten tunne Malagaa juuri ollenkaan. Syy ei ole Malagan, vaan minun itseni, en ole viettänyt tarpeeksi aikaa kaupungissa ja antanut sille mahdollisuutta hurmata minua. Tänä kesänä päätimme viettää yhden yön ja päivän Malagassa, jotta pääsisimme näkemään ja kokemaan kaupungin tunnelmaa enemmän. Ja miten ihana päivä meillä olikaan..

 

Dulces Dreams – Yö butiikki hostellissa

Yövyimme pienessä butiikki hostellissa Malagan sydämessä.  Yritän aina etsiä persoonallisissa yösijoja ja tämä oli juuri sellainen. Kuten heidän omilla sivuillakin lukee, paikassa yhdistyy ”hotellin mukavuus, hostellin hinta ja butiikin charmi”. Sijaintikaan ei olisi voinut olla parempi, parvekkeeltamme oli suora näkymä kohti Iglesia de los Santos Mártires -kirkkoa, jonka edustalla pääsimme seurailemaan Espanjalaisia häämenoja (ja miten tyylikkäitä Espanjalaiset häävieraat ovat!)

Hostellilla on myös toinen paikka Malagassa, nimeltään Picnic Dream.

 

Herkkuja aamupalaksi

Voiko päivä paremmin alkaa, kun istua pienellä aukiolla aamukahvilla, croissantilla ja kauniilla Acai bowlilla? Aamiaista ei tarvinnut etsiä kaukaa, sillä oman hostellin alakerran kahvila tarjosi todella herkullisia vaihtoehtoja!

 

Rentoudu Hammanissa

No kyllähän se päivä voi paremmin alkaa, meillä oli nimittäin varattuna aamupäiväksi Hammam käynti hostellimme viereisessä Hammam Al Ándalusiassa. Paikka oli niin uskomattoman kaunis ja sen tunnelma vei meidät suoraan kuin vanhoihin arabialaisiin kylpylöihin. Aloitimme käyntimme eteeristen öljyjen hieronnalla, jonka jälkeen vietimme rentouttavan tunnin kylmä-, lämmin- ja kuumavesialtaissa, välillä vihreää teetä nauttien.

2 ylempää kuvaa lainattu täältä

 

Malagan tunnelmaan tutustuminen

Hammanin jälkeen oli aika lähteä tutustumaan Malagaan. Ensiksi suuntasimme Atarazanas-kauppahalliin lounas tapaksille. Piipahtaminen kauppahalleissa on muuten yksi suosikki asiani reissatessa, oli ne sitten perinteisempiä tai moderneja-halleja. Vielä ei ole löytynyt lempi kauppahallini, Madridin Mercado de San Miquelin voittanutta.

Kävelimme läpi ostoskatujen vanhankaupungin kujille. Pysähtelimme putiikkeihin, ihastelimme aukioita, kirkkoja ja ihmisiä. Istuimme viinilasillisille ja nautimme kaupungin lauantai-illan vilkkaasta ja hyväntuulisesta tunnelmasta. Alan lämpenemään kaupungille.

 

Pala Napolia Malagassa

Koska lounas oli ollut jo tapaksia täynnä, päädyimme illalliselle Napolilaiseen pizzeriaan, jonka edustalla kävi alkuillasta jo kova kuhina. Tunnelma ravintolassa oli kuin Napolissa konsanaan. Ravintolan henkilökunta viittoi käsillään Italiaa puhuen ja katosta roikkui Napolin pelipaitoja. Tarjoilijamme kertoi yhden paidoista oikeasti kuuluneen Diego Maradonalle, tiedä häntä onko totta. Valitsin listalta pesto pizzan, joka oli lähes yhtä hyvää, kuin pizza jonka olin viikkoa aiemmin syönyt Napolissa.

 

Illan edetessä myöhäisemmäksi, koitti kotiinpaluun hetki. Oli aika palata junalla kohti Fuengirolaa. Siinä Renfen kyydissä istuessa, katsoen ikkunassa vilistävää Costa del Solin rannikkoa, sai päivän ihanat hetket minut hymyilemään. Malaga oli saanut minut ihastumaan!!

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply Marttiina / Onioni.fi 22/09/2018 at 14:47

  Onpa kauniita kuvia. Vaikuttaa ihanalta päivältä. :) Ja hyviä vinkkejä muutenkin. Enpä ole edes tullut ajatelleeksi, että Malaga voisi olla noinkin monipuolinen kohde!

  • Reply suvinmatkassa 25/09/2018 at 11:43

   Päivä oli ihana, ja nimenomaan monipuolinen. Itsellä Malagassa käynnit ovat olleen aina niin yksipuolisia (vain ostoskadulla), ja siksi en aiemmin ole niin lämmennyt kaupungille. Nyt muuttui sekin :)

 • Reply Sanni / Revontulia repussa 23/09/2018 at 19:39

  Kivoja kuvia! Itsekkin kerran käynyt, Hamami jäi kokematta, se kuulostaa ihanalta kokemukselta ?

  • Reply suvinmatkassa 25/09/2018 at 11:40

   Kiitos :) Hamami oli kyllä kerrassaan ihana kokemus!

 • Reply Eeva / Eevagamunda-blogi 26/09/2018 at 20:56

  Ihania tunnelmia kotikaupungistani! <3 Kiva, että annoit Málagalle mahdollisuuden ja se sai sinut hurmattua. Itse olen ihan rakastunut. :D Et tosiaan ole ainut, jolla on ehkä ollut pieniä ennakkoluuloja Málagaa kohtaa. Kirjoitinkin siitä viime keväänä: https://eevagamunda.com/2018/05/22/miksi-ne-mollaa-mun-malagaa/ :)

  Ja täällä jain muutaman lempipaikkani: https://eevagamunda.com/2018/01/28/lempipaikkojani-malagassa-osa-1/

  Olen muuten vinkannut itsekin juuri tuota Dulce Dreams -hostellia tutuille ja kaikki ovat tykänneet. Itse en sitä toki henkilökohtaisesti ole testannut, kun asun ihan lähistöllä :)

  • Reply Eeva / Eevagamunda-blogi 03/10/2018 at 22:36

   Miksiköhän kommenttini on yhä ’awaiting approval’?

   • Reply Suvi - Suvin matkassa 04/10/2018 at 07:22

    Pahoittelut, se oli jäänyt tarkistettavaksi-tilaan, mikä on perin outoa, sillä mulla ei ole blogissa käytössä viestien tarkistamista ennen julkaisua. Mutta, nyt ongelma on poistettu :) Siis miten ihanat ja tunnelmalliset kuvat oletkaan ottanut sun Miksi ne morkkaa mun Malagaa-postaukseen, ne oikeasti saavat haluamaan matkustamaan Malagaan! Mulla ainakin auttoi Malagaan ihastumisessa se, että vietin siellä vähän aikaa, monet varmasti tulevat muista rannikon kaupungeista vaan päiväksi kiertelemään vanhaakaupunkia ja ostoskatua, niin se jää vähän torsoksi se käsitys Malagasta silloin. Minulle riitti yksi päivä ja yksi yö, niin mielikuvani muuttui ja olin ihastunut. Olen tulossa jouluksi ja vuoden vaihteeksi taas sinnepäin, ja ehdottomasti osa matkasta kuluu Malagassa!!

 • Reply Hanneli / toisiinmaisemiin 27/09/2018 at 16:43

  Malaga on mullakin jäänyt tähän asti vain lentokenttäkohteeksi, mutta nyt joulun reissulla olis vihdoin tarkoitus viettää ainakin yksi päivä Malagassa.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 30/09/2018 at 10:41

   Saa nähdä mitä tykkäät kun vietät kaupungissa päivän, jääkö se jatkossakin vain lentokenttäkohteeksi vai ihastutko täysin.

 • Reply Niko / Finnoy Travel 29/09/2018 at 10:28

  Kahdesti olen ollut puoli vuorokautta Malagassa ja paikka on tuntunut tylsälle. Mutta kuviesi jälkeen paikka näyttääkin paljon mielenkiintoisemmalle.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 30/09/2018 at 10:44

   Kai se niin menee, että välillä jostain paikasta ei saa itse mitään irti ja jonkun toisen jutut paikasta saavat sen näyttämään mielenkiintoiselta. Niihin päiviin matkoilla kun vielä vaikuttaa niin moni asia, kuten sää ja oma fiilis jne. Ehkä ensi kerralla Malaga yllättää sinutkin :)

 • Reply Merja / Merjan matkassa 29/09/2018 at 12:16

  Malaga on mun mielestä suomalaisten keskuudessa aika aliarvostettu lomakohde. En ole siellä itsekään käynyt mutta ei johdu siitä etteikö kiinnostaisi. Ei vaan ole sattunut kohdalle. Haluaisin kyllä, koska Malagan lisäksi ympäristössä olisi mielenkiintoisia kohteita. Teillä on ollut tosi kiva miniloma siellä. Hamam kuulosti ihanalta ja todella kaunis paikka.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 30/09/2018 at 10:48

   Hamam oli kyllä ihana, ja samanlaiset löytyvät myös Granadasta ja Madridista. Pitää joskus käydä nekin testaamassa.
   Ja kyllä, tuntuu että toisille Malaga on tylsä ja toiset sitä taas rakastavat..ehkä sitä pidetään enemmänkin porttina rannikon muihin rantakaupunkeihin meidän suomalaisten keskuudessa.

 • Reply Jenna / Enemmän kuin äiti 29/09/2018 at 12:22

  Mullakin on jostain syystä ollut Malagasta sellainen mitäänsanomaton ja tylsä fiilis, enkä kyllä edes tiedä mistä se on tullut – ikinä en ole siellä edes käynyt! Tuonnekin saa todella halpoja lentoja välillä, niin voisi ehdottomasti itsekin antaa Malagalle mahdollisuuden.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 30/09/2018 at 10:49

   Tämä on kumma juttu, että niin moni (itseni aiemmin mukaan lukien) pitää Malagaa vähän tylsänä. Suosittelen kuitenkin antamaan kaupungille mahdollisuuden, ja pääseehän sieltä sitten muihinkin rannikon kaupunkeihin vierailemaan :)

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 29/09/2018 at 20:53

  Malaga on yksi minun suosikeistani Espanjassa. Voisin väittää, että Malaga on enkäpä Costa del Solin väärinymmärretyin kaupunki. Malagaa luonnehditaan usein näin: “Malaga on turistipaikka, mutta tykkään kovasti sen rannoista, ravintoloista, puistoista ja shoppailumahdollisuuksista siinä kävelykadulla”. Mikäpäs siinä on tykkäillessä, sillä tämä ”turistipaikka” on perusandalusialainen 600 000 asukkaan kaupunki. Kuinka moni muuten väittäisi Helsingin olevan turistikaupunki? Asukasluku on liki sama :D

  Eli mikäli ei vielä tullut selväksi, niin mielestäni Malaga on vallan mahtava paikka!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 30/09/2018 at 10:52

   Olet niin oikeassa, että Malaga on väärinymmärretty, ja miten mielipiteet paikasta jakautuvat pelkästään jo tässä postauksen kommenttikentässä. Osa rakastaa ja toisen pitävät tylsänä. Musta tuntuu että Malagassa täytyy viettää pari päivää ennen kun siihen pääsee sisälle, muuten ei oikein saa siitä mitään käsitystä.

 • Reply Terhi | Vagabondablogi.fi 29/09/2018 at 21:47

  Mä en ymmärrä, miksi Malagaa väheksytään, sillä sehän on aivan ihana kaupunki! Viime joulukuussa kävin siellä viimeksi, ja kävelinkin tuon hostellin ohi. Sen alakerran kahvila jäi mieleen vaikka en siinä käynytkään :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 30/09/2018 at 10:54

   Niin on, mutta mäkin sytyin sille vasta nyt tänä kesänä. Selkeästi Malaga jakaa mielipiteitä vahvasti, vaatii varmaan sen pari päivää kaupungissa että siihen ihastuu. Suosittelen poikkemaan tuolla kahvilassa jos joskus uudelleen siitä ohi kävelet, oli super yum!

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 30/09/2018 at 09:17

  Siulla on kyllä hurjan tunnelmallisia kuvia aina, pystyn niin kuvittelemaan itseni tuonne. Ihana paikka tuo Hammam Al Ándalusia, niiin kaunis! Tässähän heräsi ihan kiinnostus Malagaa kohtaan.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 30/09/2018 at 10:57

   Kiitos Veera, niin on myös sulla!! Kiva että sain noin positiivisen kuvan annettua että kiinnostus heräsi, selvästi kun ihmisillä on vähän mitäänsanomaton kuva Malagasta (itseni mukaan lukien vielä ennen tätä kesää).

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty 30/09/2018 at 22:12

  Minä olen ihan samaa mieltä, että Malaga on älyttömän väärinymmärretty kaupunki. Me oltiin reilu vuosi sitten Calahondassa, ja palattiin viettämään päivää Malagassa jopa pariin kertaan, koska se oli ehdottomasti kaupunki meidän makuun. Sieltä löytyy myös hieno linnoitus, jossa pääsee tutustumaan historiaan ja ihailemaan maisemia muurien päältä. Aurinkorannikolla minä ottaisin Malagan mieluusti tukikohdakseni vaikka pidemmäksikin aikaa.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 03/10/2018 at 21:10

   Kiva kuulla että olet myös ihastunut Malagaan! Se tosiaan olisi hyvä paikka pitää tukikohtaa, retkeillä sitten sieltä tai pysyä ihan vaan tutkimassa Malagaa.

 • Reply espanjaan 14/10/2018 at 21:26

  Olipa kiva, että löysit Malagan ja sen mielenkiintoiset ja monipuoliset mahdollisuudet. Kiva ja arvokas postaus, jota oli ilo lukea! Olemme viime vuosina viettäneet joka talvi useita viikkoja Aurinkorannikolla ja aina käyneet Malagassa, joskus useitakin kertoja. Ihan ensimmäisellä kerralla olimme siellä saman tien muutaman päivän yhteen menoon. Tykkään siitä, että kivoihin paikkoihin voi palata ja myös siitä, että aina voi löytää jotain uutta. Viimeksi sitä uutta olivat erityisesti Malagan vuoret, joihin kyllä on vähän matkaa kaupungista ja jotka ovat parhaiten saavutettavissa autolla. Olen tehnyt parikin blogipostausta juuri Malagasta ja Malagan vuorista. https://www.rantapallo.fi/ailajajuha/lempipaikkojani-malagassa/ ja https://www.rantapallo.fi/ailajajuha/tag/malagan-vuoret/

  Ja yksi kiva juttu Malagassa ovat kaikenlaiset näyttävät jutut, kuten Calle Larioksen joulukoristelu ja joulushow, pääsiäisviikon kulkueet ja feriat. Silloin siellä on valtavasti väkeä, mutta silti ne on minusta hienoa nähdä.

 • Reply espanjaan 21/10/2018 at 13:49

  Hei, kommenttini odottaa vieläkin hyväksymistä. Miksi?

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 21/10/2018 at 13:56

   Pahoittelut, minulla ei ole kommenttien hyväksyntä päällä blogissani, mutta ilmeisesti aina kun kommentissa on linkkejä, ilmestyy tuo hyväksyntä siihen ilman että minulle tulee ilmoitusta. Näin kävi myös yhden toisen kommentin kanssa..
   Mutta, kiitos kommentistasi. Minä tykkään myös siitä, että tuttuihin paikkoihin voi palata uudelleen ja uudelleen ja joka kerta löytää jotain kivaa uutta. Ja joulukortistelut ovat myös minun mielestäni oikein hienot Malagassa. Ferioita ja kulkueita en ole (vielä) päässyt näkemään. Käyn tutustumassa postauksiisi!

 • Reply Urbaani Isä 09/01/2019 at 10:16

  Luin kerralla kaikki Espanjan postaukset ja kiitos niistä, tulen varmasti hyödyntämään ravintolavinkkejä Fugessa ja tuohon napolilaiseen pizzeriaan on aivan pakko päästä! Olen nimittäin todellinen napolilaisen pizzan fani. ;) Upeassa Rondassa oletkin jo käynyt, mutta lisäksi suosittelen Sevillaa. Meillä on suunnitelmissa käydä myös Cadizissa ja jo aiemmin pohdinnassa ollut Granda varmistui vinkkiesi myötä.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 11/01/2019 at 21:26

   Kiitos suosituksesta, Sevilla ja Gadiz ovat kyllä matkalistalla..jahka sopiva hetki tulee eteen. Tuolla pizzeriassa oli kesällä hyvä meno ja pizza oli juuri sellaista mitä olin Napolissa viikkoa aiemmin syönyt. Toivottavasti sinäkin tykkäät!

 • Reply Jami Arvonen 23/11/2019 at 20:22

  Kiitos hyvistä vinkeistä! :)

 • Leave a Reply