Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Italia Matkailu Napoli Risteilyt Välimeren risteily

Tutkimusmatkalla Napolissa & tyypillinen risteilypäivä

30/08/2018

Aamuni alkaa verkkaisesti sängyssä Cruise Compassia* selaillen. Päivä Napolissa näyttäisi olevan aurinkoinen, +28 astetta. Kaupungissa voi viettää tänään vaikka koko päivän, sillä aikaa maissa on 12 tuntia. Niin pitkään emme tosin voi olla, sillä syömme illallista jo seitsemältä, koska olemme varanneet paikat illan jääshow:hun. Pukukoodi suositus illalliselle näyttää olevan tänään casual.

*Cruise Compass on päiväkohtainen risteilyohjelma. Siitä käy ilmi tulevan päivän kohokohdat, tietoa päivän matkakohteesta, sekä tapahtumat laivalla ja niiden aikataulut. Kunkin risteilypäivän Cruise Compass toimitetaan hyttiin aina edellisenä iltana.

 

Aloitan aamun juoksumatolla, vaikka olen varma että myös tänään(kin) tulee käveltyä yli 20 000 askelta. Salin jälkeen suuntaan aamupalalle, jossa buffet jo notkuu täynnä herkkuja. Päädyn ottamaan munakasta ja bagelin tuorejuuston kanssa, kuten joka aamu. Sivupöydän Nutella purkki houkuttelee ja sorrun herkuttelemaan sillä, syytän siitä Italiaa. Varustaudun päivään kaupungilla kunnon hatulla pään suojaksi,  sillä helle tulee olemaan pakahduttava.

Napolin satamasta pääsee suoraan kävelemään kaupunkiin, toisin kun muissa risteilyn satamissa. Emme ole miettineet tiettyä reittiä päivälle. Haahuillaan ympäriinsä, eksymällä löytää – on päivämme teema.

Reittimme kulkee kutakuinkin näin: Satama – kohti yliopistoa – Via Mezzaoccannonea ylös kohti Piazza San Domenico Maggiorelle – lasit viiniä piazzalla – Piazzetta Niloa pitkin aina Via Vicaria Vechhialle asti – alas Via Pietro Collettaa, aikomuksena syödä pizzat kuuluisassa L´Antica Pizzeria da Michelessä, mutta emme jaksa jonottaa 50 muun turistin kanssa. Tien toisella puolella Pizzeria D´Angelissa syön suussa sulavan Pizza Margheritan samalla kun katsoin kuumudessa jonottavia turisteja – Matka jatkuu Corso Umebro 1 kautta takaisin ylös  Via Dei Tribunalille – suuntaamme oikealle, kohti Via Toledon ostoskatua, jossa kuluukin sitten tovi jos toinen – Paluu laivalle 6 km ja 5 tuntia myöhemmin.

 

Napoli oli juuri sellainen mitä olin kuvitellut! Kuuma ja suuri kaupunki, jossa pyykit lepattelivat parvekkeilla ja jos oikein antoi mielikuvituksen lentää, näytti jokainen pizzerian pitäjä ja lihakauppias mafiosolta. Söin herkullisen pizzan, sitä olin tullut hakemaan Napolista ja sain sen! Onnelliseksi minut teki myös jälkiruoka, ricottalla täytetty Cannoli, Sisilialainen herkku. Onneksi kävin aamulla salilla.

 

On kuuma ja Napoli hyydytti olon. Nyt hetkeksi uima-altaalle rentoutumaan, ja päivän minigolf pelikin on vielä pelattava. Peli käy ihan urheilusta, sillä auringon porotus saa tällaisen heikkotasoisen minigolfaajan hikoilemaan.

Ennen hyttiin vetäytymistä, käymme vielä viilentymässä Central Parkissa jääkahveilla, ihan vaan tyttöjen kesken.

 

Lepään hetken hytissä, ennen kun on aika lähteä illalliselle, mutta ensin pysähdymme jo tavaksi tulleille shampanja lasillisille. Italiassa kun ollaan niin onhan sitä aperitivokset nautittava.

Illallinen sisältää kolme ruokalajia, niin kuin joka ilta. Näin loppuviikosta olen alkanut jo tottumaan näin ”raskaaseen” iltaruokaan. Syön pasta carbonaran (kyllä, pizzaa ja pastaa samana päivänä, mutta täytyyhän sitä when in Italy) hyvän punaviinin kanssa. Jälkiruoan juustolajitelma kruunaa illallisen.

On show time. Luistelijat ovat taidokkaita, ja esitys on viihdyttävä! Silti illallinen alkaa painamaan silmäluomia ja tuntuu että on aika vetäytyä nukkumaan. Muina iltoina olemme saattaneet piipahtaa vielä jazz-baarissa, mutta tänään se saa jäädä. Menen hyttiin vetämään zzzz…

Huomenna on taas uusi päivä ja uusi satama.

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Piyya 30/08/2018 at 22:33

  Oi Oi Oi, mikä risteily !
  Ihania paikkoja ja tunnelmia olet tuonut luettavaksi. Risteily olis kyllä niin kiva, mutta tulee ihan hullun kalliiksi soolomatkailijalle.
  Täytyy kyllä vielä käydä paikan päällä jollakin järjestäjällä vertailemassa hintoja ?

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/09/2018 at 18:05

   Oi Oi, sanoppas muuta :) Voi hyvinkin olla, että nämä risteilyt tulee valitettavasti kalliiksi soolomatkailijoille. Kannattaa silti tutustua tarjontaan ja vertailla hintoja. Myös tarjouksia ja kampanjoita tulee aika usein vastaan!

 • Reply auringonpaistetta 01/09/2018 at 09:57

  Oi, oma Italia kuume kasvaa kasvamistaan! Melkein voin jo maistaa pizzan ja pastan :D Itse olen myös kiinnostunut tämän tyyppisistä risteilyistä, joten täytyy alkaa suunnittelemaan, josko sellaisen pääsisi vielä joskus toteuttamaan :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/09/2018 at 18:08

   Kyllä! Italia kuume kasvaa ja pystyin oikein maistamaan tuon pizzan suussani kun kirjottelin tätä juttua :) Ei muuta kun (risteily) unelmia toteuttamaan ;)

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 02/09/2018 at 12:53

  Olipas tuo varsinainen Napolin pikakelaus. Ihan hyvin ehdit kaupunkia kuitenkin kiertämään noinkin lyhyessä ajassa. Pizza on Napolissa hyvää, emme onnistuneet löytämään yhtään huonoa margheritaa. Ihan järkevää siis on vaihtaa paikkaa, jos jono tuntuu liian pitkältä. Nuo kuvat kuivuvasta pyykistä on hauskoja. Niitä löytyy meiltäkin kiintolevyn nurkalta vaikka kuinka. :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/09/2018 at 18:11

   Kyllä, todellinen pikakelaus. Kivasti päivässäkin kerkesi päästä kaupungin tunnelmaan ja nähdä mistä Napolissa on kyse, mutta kyllähän sinne uudelleen joskus täytyy palata vielä.. Ja pyykit narulla on niin italiaa <3 :)

 • Reply Liisa 07/09/2018 at 11:38

  Napoli on yksi mun suosikkikohteista, jossa olen käynyt jo monta kertaa mutta jonne palaisin mielelläni vaikka huomenna, joten on aina hauska lukea muiden kokemuksia kaupungista. Kiva, että pääsit testaamaan kaupungin kuuluisaa pizzaa mutta tosiaan, kannattaa lähteä testailemaan muitakin ravintoloita jos vain mahdollisuus tulee eteen! :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 08/09/2018 at 12:16

   Täytyy kyllä palata vielä joskus Napoliin. Ihan vain jo pizzan takia, mutta olisi ihana päästä testailemaan muitakin ravintoloita siellä :)

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA 09/09/2018 at 08:13

  Ihana tunnelma tässä siun Napoli-postauksessa, pystyin siirtämään mieleni takaisin Napolin rosoisille kujille. Oli itse asiassa pakko tilata viime viikolla Via Tribunalista pitsat kotiin, tuli niin ikävä napolilaista pitsaa. :’D

  • Reply Suvi - Suvin matkassa 10/09/2018 at 11:56

   Kiitos :) Ja hei pitää kyllä itsekkin tilata Tribunalista joku päivä pizza, ne ovat niin hyviä. Melkeinpä yhtä hyviä kun Napolissa!!

  Leave a Reply