Suomen suurin matkablogiyhteisö
Cinque Terre Eurooppa Italia Matkailu Välimeren risteily

Ihana Italia ja Cinque Terre

28/08/2018

Välimeren risteilyllä oli yksi pysähdys jota odotin enemmän kun muita, ja se oli La Spezian satamakaupunki Italiassa. Sillä suunnitelmissamme oli mennä tutustumaan Cinque Terren pieniin kyliin. Laivan ollessa parkissa satamassa aamu yhdeksästä ilta kahdeksaan, olisi meillä koko päivä aikaa. Päivän ajaksi olisi voinut lähteä myös Pisaan, Firenzeen tai viiniretkelle Toscanaan, mutta halusin palavasti nähdä nämä kuvauksellisen kauniit kylät jylhillä kallionrinteillä.

Cinque Terre koostuu, kuten nimikin kertoo, viidestä pienestä kalastajakylästä Italian Ligurian alueen rannikolla. Kylät, nimeltään Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ja Riomaggiore, kuuluvat UNESCON maailmanperintökohteisiin.

 Olin etukäteen kartoittanut mitkä kylistä haluaisin ehdottomasti nähdä, sillä en ollut varma ehtiikö yhden päivän aikana käydä kaikissa viidessä ilman kiirettä, etenkin kun elimme kuumaa heinäkuuta ja turisteja oli paljon liikenteessä. Päädyimme käymään päivän aikana Vernazzassa, Manarolassa ja Riomaggioressa.

Ja olipahan kylät! Se oli rakkautta ensi silmäyksellä <3

 

Vernazza

Matka Vernazzaan, joka on viidestä kylästä toiseksi kauimmainen, kestää La Speziasta vain noin 15 minuuttia junalla. Kylien väliä voi kulkea myös veneellä sään salliessa, sekä myös patikointi kylästä kylään on mahdollista. Välillä osa reitistä voi olla suljettuna maanvyöryjen takia, niin kuin nyt meidänkin kohdalle sattui. Olin myös kuullut, että etenkin kesällä turistien suuren määrän vuoksi, voi junat olla todella täysiä ja sen vuoksi matka kylien välillä hidastua. Suunnitelmamme aloittaa kauimmaisesta kylästä ja edetä sieltä lähimpään, oli onnistunut, sillä matkasimme juuri päinvastoin kuin muut, puolityhjillä junilla.

 Myös päätös käydä vain kolmessa kylässä viidestä, osoittautui täydelliseksi valinnaksi. Aika riitti verkkaiseen tutkimiseen, maisemien ihasteluun (jotka olivat juuri niin kauniit kun kuvissa olin nähnyt) sekä lounaan ja muutamien virkistävien ”väliviinien” nauttimiseen.

 

Riomaggiore

Manarola

 

On mahdotonta sanoa mikä kylistä oli kaunein, sillä jokainen kylä oli kaunis omalla tavallaan. Ehkä suosikkini oli Manarola, koska pääsimme ihastelemaan sitä meren suunnalta. Tai sittenkin Vernazza, jossa oli huimapäisiä uimareita meren tyrskyissä ja pittoreski talojen sydämessä oli pieni aukio terasseineen. En pysty valitsemaan. Mutta sen voin kuitenkin sanoa, että Cinque Terressä olisin hyvin voinut viettää La Dolce Vitaa 3-4 päivää, yöpyen vaikka muutamassa eri kylässä. Tämä menee ehdottomasti omalle bucket listalle.

 


Tervetuloa seuraamaan Suvin matkassa blogiani myös Facebookissa @suvinmatkassa ja Instagramissa @suvin_matkassa – Nähdään siellä!

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Frida Ingrid 02/09/2018 at 16:16

  Vau! Erityisesti tuo Manarola! :) Meidän kesäkuun Euroopan roadtripillä oltaisiin haluttu suunnata juuri noille hoodeille, mutta ei vain mitenkään riittänyt aika lähteä ajelemaan sille puolelle Pohjois-Italiaa. Ollaan kuitenkin mietitty, että ensi kerralla Italian pohjoisen päässä pyöriessä on pakko päästä käymään tuolla. Näyttää ihan mielettömän kauniilta! :)

  https://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/09/2018 at 18:14

   Niinpä, Vau!! Manarola taisi lopulta olla suosikkini, vaikka kaikki kylät olivat ihania. Ja jos koskaan tulee mahdollisuus poiketa Cinque Terressä, kannattaa se tehdä. Paikka on juuri niin kaunis miltä se kuvissa näyttää <3

 • Reply sari/matkalla lähelle tai kauas 02/09/2018 at 17:15

  Oltiin viikko Riomaggioressa muutama vuosi sitten. Minun suosikikseni noiden päivien aikana päätyi Cornigilia. Ihana palata Cinque Terreen näiden kuvien kautta!

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/09/2018 at 18:17

   Oih, kokonainen viikko. Kuulostaa ihanalta!
   Ja kiva kuulla, mikä kylä on kenenkin ”suosikki” kyläksi jäänyt. Vaikkakin ne ovat kaikki aika ihania :)

 • Reply Jenna / Enemmän kuin äiti 03/09/2018 at 12:14

  Ooh tuo Maranola mereltä päin kuvattuna! Haaveissa olisi myös kiertää Italiaa lisää, viime kesänä oltiin Sardiniassa ja vuosia sitten oon ollut toadtripillä Toscana-Milano välillä. Italia on mun suosikkikohde, vaikka tää tän hetkinen tukikohta Kroatiassakaan ei hullumpi ole :D

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/09/2018 at 18:19

   Hei mulla on sama haave, auto alle ja kiertelemään Italiaa <3
   Kroatiakin on varmasti kyllä ihana, itse en ole sielä koskaan (vielä) käynyt.

 • Reply Sanni 03/09/2018 at 21:27

  Ihania, värikkäitä kuvia! Tulee Amalfin rannikko mieleen, tosin nuo taitaa olla vielä pienempiö autenttisempia kyliä ja tiiviimmin rakennettu.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/09/2018 at 18:20

   Amalfin rannikko on minulle vain kuvista tuttu, mutta uskon että sekin on aivan yhtä ihana kun miltä näyttää. Luulen että Cinque Terren kylät tosiaan ovat pienempiä, mutta varmaa tietoa minulla ei ole :)

 • Reply Eve, Jetlaggies 04/09/2018 at 21:15

  Oih, Cinque Terressä mekin vietimme pre-honeymoonimme ja juuri vähän aikaan sitten mekin blogissammekin sukelsimme paikan parhaisiin paloihin. Manarolan kuvistasi bongasin meidän salviapuutarhalla varustetun keltaisen pengermökinkin – heti tulee ihanat muistot mieleen espressokupposen kanssa aamiaisella merta ja maisemia ihaillen <3 <3 Tää on kohde, josta ei voi tulla muita kuin kauniita kuvia! Ja Cinque Terre on ihan parasta Italiaa – varsinkin illan tullessa, kun päiväreissulaiset kaikkoavat kylistä ja niihin laskeutuu yöllinen lumo ja hiljaisuus.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 05/09/2018 at 18:21

   Oih, johan on ollut pre-honeymoon:) Valitettavasti itse olin yksi päiväreissulaisista, mutta tuo yöllinen lumo ja hiljaisuus on päästävä vielä kokemaan. Uskon että ollut varmasti aika ihanaa..

 • Reply Merja / Merjan matkassa 05/09/2018 at 14:33

  Kaunista ja nuo värit <3 Cinque Terreä en ole vielä omin silmin nähnyt, mutta harkinnassa on ollut patikointireissu sinne suunnalle. Kylissä olisi varmasti mahtavaa myös yöpyä kuten Eve tuossa yllä kuvailee tunnelmia.

 • Reply Travelloverin Annika 05/09/2018 at 20:51

  Cinque Terre on ihana! Olen pari kertaa ollut, kulkenut jalan nuo kaikki kylänvälit, Haukkonut henkeä upeista maisemista – ja kokenut yhden pahimmista reissukokemuksista ikinä. Maanvyöry tuohosi Monterosso al Maren, jossa meillä oli hotelli. Rautatiet olivat poikki. Emme päässeet kahteen päivään koko kylään. La Speziassa hotellit täyttyivät, ja jouduimme Punaisen Ristin hätämajoitukseen. Yhteensä kai viisi ihmistä kuoli. Koska oli huono sää, emme lähteneet tuona päivänä luontoon vaan junaretkelle Pisaan. Tästäkin syystä tuolla alueella on erityinen paikka sydämessäni. Seurasin jälleenrakennusta ja olin iloinen, kuinka nopeasti se sujui ja turistit palasivat taas Monterossoonkin.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 08/09/2018 at 14:06

   Hui että, onneksi ette olleet juuri tuona päivänä paikalla. Valitettavan yleisiä näköjään nuo maanvyöryt alueella, meidänkin käynnillä nimittäin oli Manarolan ja Riomaggioren väli tästä syystä kiinni.

 • Reply Emma 06/09/2018 at 09:27

  Nuo maisemat on jotain ihan uskomatonta! Cinque Terre on – juuri niiden takia – kiehtonut muakin jo vuosia, mutta kun kaikki puhuu sen yhteydessä aina valtavista turistimassoista, niin into on vähän laantunut. Olenkin miettinyt että olisikohan sinne mitään järkeä mennä talvella, tai aikaisin keväällä? Toisaalta haluaisin kyllä viettää siellä ainakin sen viikon ja vaeltaa eri kylien välillä, eli sitä olisi kiva tehdä hyvällä säällä… Hmm..

  • Reply suvinmatkassa 13/09/2018 at 20:49

   Kokemusta ei ole, mutta musta tuntuu että kevät voi olla passelimpi vaihtoehto kun talvi. Ihan jo ilmastonkin takia, meren läheisyys voi tuntua luissa ja ytimissä talvella :) Tuo vaeltelu kylästä toiseen on vielä omallakin bucketlistalla, nyt ei ollut aikaa sille.

 • Reply Anna K. 06/09/2018 at 22:11

  Yksi kauneimpia paikkoja, mitä olen nähnyt! Mä olen ollut tuolla talvella, olikohan se helmikuuta, myöskin risteilypäivän aikana. Näissä sun kesäisissä kuvissa on kauniimmat värit, mutta selvästi enemmän turistejakin. Kyllä silti menisin tuonne kesällä, jos uudelleen kävisin alueella. Risteilyllä sai kuitenkin vain pintaraapaisun kylistä, eli siinä mielessä jäi kaipuu takaisin tuonne, muutaman päivän reissu olisi kyllä ihana.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 08/09/2018 at 14:08

   Kyllä, kieltämättä ainakin nyt heinäkuussa turisteja oli paljon. Varmasti keväämmällä tai syksymmällä saa tutkia rauhallisempia kyliä. Ja olen samaa mieltä, parin päivän reissu täytyy tuonne vielä joskus tehdä :)

 • Reply Sini 07/09/2018 at 16:41

  Kauniita kuvia. Avopuoliso on parhaillaan Italiassa jossain Lago Maggiore – järven rannalla työpaikan järjestämällä matkalla. Italiassa on niin paljon muutakin kuin Rooma ja olisi mahtava päästä tutustumaan maahan paremmin. Ehkä joskus se onnistuu.. :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 08/09/2018 at 14:10

   Totta, olisi niin ihana päästä tutkimaan Italiaa enemmän. Siellä on varmasti niin paljon nähtävää!! Itse olen oikeastaan käynyt vain Roomassa ennen tätä kesää, joten muu Italia on todellakin omalla bucketlistalla :)

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 07/09/2018 at 21:16

  Me kävimme joitakin vuosia sitten tuolla päin pyörimässä. Erityisesti Vernazzassa jäi mieleen. Ei siksi, että se olisi ollut erityisen kaunis (mitä se siis oli), vaan siksi, että onnistun kehittämään mahataudin, joka vaati pikaisia toimenpiteitä vessan suhteen heti, eikä hetken päästä…Meni vähän toipumisen puolelle seuraavat päivät. Olisi lienee aika mennä uudestaan, mutta tällä kertaa ilman mitään vatsanväänteitä.

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 08/09/2018 at 14:20

   Huh, tuollaiset matkakokemukset jäävät kyllä aina mieleen! Mulla on vastaavanlaisia kokemuksia Havannasta..
   Toivotaan parempaa vointia sinun seuraavalle Cinque Terre vierailulle :)

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 08/09/2018 at 09:30

  Siis tuo Cinque Terren alu on kyllä niin kaunis, nuo merimaisemat yhdistettynä värikkäisiin rakennuksiin. <3 Piipahdin itse noissa maisemissa juurikin myös risteilyllä, ja olen haaveillut joskus palaavani takaisin siten että olisi enemmän aikaa – tosin nuo turistimassat kyllä hieman mietityttää. :)

  • Reply Suvi / Suvin matkassa 08/09/2018 at 14:22

   Kieltämättä, varsinkaan kesäaikana niiltä turisteilta ei voi sielä välttyä. Mutta musta tuntuu että moni turisti on vain päiväretkellä, ja että illan tullen saisi vaellella rauhassa kylän kujia. Se vasta olisikin jotain :)

 • Reply Jonnahah / Allergic to Kiwi 08/09/2018 at 21:07

  Hienot kuvat! Cinque Terre on mereltä päin melkein paras, ihmismäärät ahdistivat vähän maalla. Corniglia oli oma suosikki, haaveilen myös että tänne palaisi joskus niin, että yöpyisi jossain kylässä ja näkisi kaupungit myös aamulla/illalla

  • Reply Suvi - Suvin matkassa 10/09/2018 at 12:00

   Meillä on siis samat haaveet. Corniglia jäi minulta näkemättä, ensi kerralla sitten..

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä 09/09/2018 at 15:23

  Vuosi sitten vaelsimme kylästä toiseen jalkaisin, sekin oli aikamoinen elämys! Haaveilen jo seuraavasta reissusta ja silloin on kyllä etsittävä majoitus viiden kylän alueelta, jotta saisi kokea aamuvarhaisen valon ja iltaisin hiljentyvät kadut. Huikeita kuvia!

  • Reply suvinmatkassa 13/09/2018 at 20:49

   Kuulostaa ihanalta suunnitelmalta, itsellä vähän samanlaisia mielessä :)

  Leave a Reply