Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Matkailu Risteilyt Välimeren risteily

Symphony of the Seas – laivalla ei tylsää päivää tule!

18/08/2018

Edellisessä postauksessa tuli niin hehkutettua sillä, ettei laivalla voi käydä aika pitkäksi, joten päätin omistaa kokonaisen postauksen laivan eri aktiviteettien esittelylle. Koska niitähän riittää! Voi ehkä kuulostaa hiukan absurdilta, mutta viikon mittaisen risteilyn aikana en kerennyt tekemään edes puolia suunnitellusta. Oli tarkoitus vierailla spa:ssa, käydä pilates-tunnilla, bailata diskossa ja pulahtaa yöuinnille valaistulla allaskannella. Mutta aika ei vain riittänyt kaikkeen.

No mitä kerkesin sitten näkemään ja tekemään? Ainakin 3 aamukävelyä, 2 kuntosalitreeniä, 5 minigolf peliä, näin 1 musikaalin, 2 jääshow:ta, 1 stand up show:n ja 2 uimahyppy show:ta. Katsoin MM-jalkapallo-ottelun kisakatsomossa, pelasin 20 euroa casinolla, ihailin kahdesti auringonlaskua, pulahdin kaksi kertaa uima-altaasen, chillailin hetken porealtaassa ja vierailin liian monta kertaa nacho buffetissa.

Ja tietenkin vietin ihanat päivät tutkien Palman kaupunkia Mallorcalla, sekä Cinque Terreä ja Napolia Italiassa.

 

Aktiviteetit

Aktiviteetteja löytyy laivalta joka lähtöön. Vaikka et itse olisi niin hurjapää että kaikkeen toimintaan osallistuisit, on niitä silti hauska katsella. Meillä oli muun muassa tapana pelata yksi minigolf-peli päivässä, ja viikon lopulla kruunasimme turnauksen voittajan. Seurueemme miehet myös taisivat laskea nuo vesiliukumäet aika useaan otteeseen.

Rock kiipeilyseinä

Minigolf

The perfect storm vesiliukumäki duo

Ultimate Abyzz – korkein liukumäki merillä, jossa lasket 12 kantta alas päin

Flowrider surffisimulaattori

Zip Line

Laivalta löytyy myös jää rinki jossa voi käydä luistelemassa, ja muutamana päivänä sen päälle nousee Lazer battle-areena. Lukemani mukaan, joulukuussa 2018 laivalle tulee vielä aukeamaan escape room.

 

Urheilu:

Urheilu mahdollisuudet laivalla tarjoaa monipuolinen kuntosali, jossa järjestettiin myös ainakin spinning- ja pilates-tunteja. Lisäksi laivan ympäri kulkee juoksurata. 15-kannen urheilukenttä toimi niin koripallo-, jalkapallo-, kuin lentopallo-kenttänä. Kentällä järjestettiin joka ilta turnaus, johon kuka vain sai osallistua.

 

Viihde

En voi tarpeeksi ylistää laivan viihdetarjontaa. Viikon aikana kävimme katsomassa Hairspray-musikaalin, kaksi erilaista jääshow:ta, stand up-keikan sekä kaksi erilaista uimahyppy-akrobatia show:ta, jossa olympia-tason uimahyppääjät viihdyttävät huimilla hypyillä yli 20 metristä ”kylpyammeen” kokoiseen altaaseen. Hairspray-musikaalin lavasteet olivat myös upeat, ja kuulemma laivan teatterin lavaste tekniikka on edistyksellisempää kuin useassa maailman teatterissa. Sen kyllä huomasi!

 

Näiden kaikkien lisäksi, ei saa unohtaa niin sanottua järjestettyä ohjelma, kuten bingoa, karaokea, kokkauskursseja,  rivitanssi- ja salsa-tunteja sekä ohjelmaa laivan useassa baarissa, kuten jazz esitystä, trubaduuria jne.

Ohjelmaa ja tekemistä laivalla siis kyllä riittää. Mutta loppujen lopuksi, sinun ei ole pakko tehdä yhtään mitään mitä et halua. Kukin risteilee tyylillään.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Merja 19/08/2018 at 16:07

  Voi että! Kuulostaa niin upealta reissulta!

  • Reply suvinmatkassa 24/08/2018 at 14:54

   Oli kyllä upea reissu, eikä pelkästään laivan takia, vaan niiden risteilykohteiden myös :)

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 19/08/2018 at 18:34

  Me seilattiin viime talvena Oasis of the Seas -laivan kyydillä. Kaikki aikaisemmat risteilyt olen risteillyt Carnivalin laivoilla, ja vaikka ne on noihin verrattuna pienempiä, niin niissä on sama ongelma, ettei kaikkea ehdi millään tehdä viikon aikana mitä olisi halunnut. Aina loppuu aika kesken :D

  • Reply suvinmatkassa 24/08/2018 at 14:55

   Heh, joo ei varmasti kerkeä! Varsinkin jos päivät viettää risteily kohteissa..Onneksi voi aina lähteä uudelleen :)

 • Reply Frida Ingrid 20/08/2018 at 21:16

  No kyllä löytyy aktiviteetteja! :D Paljon vastaavaa olen kuullut muiltakin risteilijöiltä, että kai se on uskottava, että tuollaisella laivalla ei tylsää tulisi. Mä yleisesti vihaan kaiken maailman risteilyitä ja muita veneissä tai laivoissa oloa, koska tulen helposti merisairaaksi. Muuten kyllä voisin lähteä mielelläni seilaamaan Välimerelle tai vaikka Karibialle tai Alaskan rannikolle! :)

  https://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

  • Reply suvinmatkassa 24/08/2018 at 15:09

   Uskotko, että viikon aikana huomasin vain kerran yöaikaan pientä aallokkoa laivalla. Ovat nimittäin niin suuria nuo laivat, ettei merenkäynti tunnu ollenkaan niillä (ainakaan pieni merenkäynti). Alaskan rannikko olisi kyllä kanssa ihana nähdä!

 • Reply Jenna / Huge passion for life 23/08/2018 at 21:38

  Kylläpä löytyy aktiviteetteja ja monipuolisesti. Itse en ole vaan yhtään risteilyfani. Tekisi joskus toisaalta mieli testata, että jaksaisiko oikeasti tuollaisella risteilyllä olla viikkoa. On vaan niin paljon muitakin reissuja, joihin käyttää aikaa.

  • Reply suvinmatkassa 13/09/2018 at 20:51

   Kannattaa kokeilla avoimin mielin, vaikka Karibian suunnalla ensin. Ja eihän sitä viikkoa tarvitse olla, tarjolla on myös 3-5 päivän risteilyjä!

  Leave a Reply