Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja Eurooppa Formentera Ibiza Matkailu

Formentera – pieni paratiisi Välimerellä

08/08/2018

Kuva lainattu täältä

Pieni, alle 10 000 asukkaan Formentera, on yksi Espanjan Baleaarien neljästä saaresta. Sen valkoiset hiekkarannat ja kirkas turkoosi meri saa sinut hieromaan silmiäsi – tämä on Välimeren paratiisi, sanon minä!

Onko mielessäsi Formenteran matka?

Formenteran saarelle pääsee helposti lautalla Ibizalta, matkan kestäen vain reilu 20 minuuttia. Voit myös yhdistää vierailun saaren kauniilla rannoilla osana järjestettä veneretkeä, niin kuin me teimme.

Me olimme ostaneet liput Ibiza Explorerin järjestämälle 3,5 tuntia kestävälle veneretkelle, jossa muutamalla pidemmällä snorklailu pysähdyksellä päätyisimme lopulta Formenteran satamaan. Veneretken hintaan sisältyi avoin baari ja paella, jonka kokki valmisti meille veneen suurella parilalla. Olin hiukan skeptinen veneretken suhteen, sillä vaikka nettisivun kuvien mukaan retki näytti hyvinkin mukavalta, niin olin omin silmin nähnyt millaisia ”party risteilyitä” Ibizan satamasta lähti, ja pelkäsin että joutuisimme viettämään päivän täpötäydessä veneessä täynnä nuorisoa ja musiikit kaakossa. Ei sen puoleen ettei party risteilyllä voisi olla todella hauskaa. Ei vain ole meidän juttu. Epäilykseni lisääntyivät entisestään, kun satama oli tupaten täynnä nuoria kundi laumoja ja tyttöjä (lähinnä brittejä) joiden bikinien etu- ja takaosat olivat yhtä kapeat (!). Onneksi selvisi, että ennen meidän venettä, laiturista lähtisi kolme party risteilyä matkaan.

Loppujen lopuksi, meidän vene oli juuri kuten se oli ollut kuvissa, kyydissä rauhallisia aikuisia ihmisiä ja perheitä.

Kuva lainattu täältä

Veneretki Formenteralla

Retken ainoa sääntö oli, että ”mukia ei saa hukata”

 

Pysähdyimme viettämään päivää Espalmadorin luonnonpuistoon, joka oli pieni valkohiekkainen saari Formenteran päärannan pohjoisosassa. Istuin vesirajassa vilvoittelemassa mojito kädessäni, söin paellaa ja ihmettelin turkoosia merta ja huvipursia jotka olivat parkissa saaren edustalla. Tuntui uskomattomalta että olin Espanjassa.

Formenteran kaunis maisema

Paella annos Formenteran valkoisella rannalla

Päivä merellä oli hyvin verkkainen, nautimme olosta, hyvästä ruoasta ja postikorttimaisemista. Uimme ja kahlasimme vesirajassa. Täydellinen retki!

Retken päätteeksi olisi voinut vielä jäädä tutkimaan Formenteran saarta, mutta auringon ryydyttäminä, me päätimme jättää taas jotain uutta tutkittavaa seuraavaan kertaan.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Susanna 09/08/2018 at 23:35

    Ranta näyttää aika upealta kuten Sardiniassa, näyttää hienommalta kuin Espanjan mantereella

    • Reply Suvi - Suvin matkassa 10/08/2018 at 09:31

      Eikö näytäkin! Ihanaa että Euroopasta myös löytyy tällaisia ”paratiisi” kohteita ?

    Leave a Reply