Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja Eurooppa Ibiza Matkailu

Ibiza – miksi palaan sinne aina uudestaan?

06/08/2018

Monella voi olla mielikuva Ibizasta bilesaarena, jota se hyvin paljon onkin, mutta Ibizalta löytyy myös paljon enemmän kuin yöelämä. Minulle Ibiza on valkoista hiekkaa, turkoosia vettä ja kallioisia rantoja. Elegantti, vähän hipahtava vanhakaupunki, tyylikkäitä ihmisiä, ökyjahteja ja hyvää ruokaa. Ibizalle kannattaa antaa mahdollisuus, lupaan että se vie sydämesi. Itselleni tämän kesän reissu oli jo kolmas, ja tiedän palaavani sinne taas uudestaan.

Paras näkymä lentokoneen ikkunasta, Ibizan turkoosi meri <3

 

Matkustaminen Ibizalle – lento & hotellit

Ibizalle pääsee helposti lentäen Espanjasta. Esimerkiksi Barcelonasta lennät Ryan Airilla tai Vuelingilla Ibizalle halvimmillaan 50 eurolla, lentoajan ollessa vain 45min.

Hotelleja löytyy Ibizalta jokaiseen lähtöön, luksusvilloista edullisempiin huoneistohotelleihin. Meidän valintamme osui todella nappiin tällä reissulla. Hotel Cenit sijaitsi Ibiza Townin kupeessa, ja huoneemme parvekkeelta avautui upeat maisemat.

 

 

 Saaren pääkaupunki – Ibiza Town / Eivissa

Ibiza Townin sydän on Dalt Vilan linnoitus (vanhakaupunki) ja venesatama, jossa on parkissa suuren suuria, jopa 4 kerroksisia jahteja henkilökuntineen. Sataman ja vanhankaupungin välinen alue on täynnä kivoja katuja täynnä ravintoloita ja baareja, putiikkeja ja taidegallerioita. Ibiza Townin tunnelma on rento ja tyylikäs, pienellä hippivivahteella.

Yllä oleva kuva lainattu täältä

 

Playa Den Bossa – jossa on bileet 24/7

Playa Den Bossa sijaitsee yli 10 km päässä Ibiza Townista. Se on rantakadunpätkä jossa monien Ibiza mielikuvat käyvät toteen. Sen varrelta löydät kojut jotka myyvät neonvärisiä Ibiza brändättyjä rantarättejä ja parikymppisiä kaveriporukoita, jotka ovat kuin suoraan brittiläisestä tosi tv-ohjelmasta.

Mutta, löydät sieltä myös hulppeat ulkoilmadiscot, kuten Ushuaian, jossa kuulet maailmanluokan DJ:den keikat (esim. David Guettan joka maanantai). Täytyy todeta, että Ushuaian keikat ovat yllättäneet ainakin minut positiivisesti: tarkka vartiointi, tyylikkäitä aikuisia ihmisiä, ei känniöykkäröintiä ja huippu tunnelma!

 

Formentera – kuin pieni pala Karibiaa Espanjassa.

Vaikka löydätkin Ibizalta kauniit rantapoukamat, tarjoaa Formentera sinulle jotain vielä vähän parempaa. Teimme päiväretken veneellä Formenteran pieneen luonnonpuistoon, Espalmadoriin. Sillä hetkellä kun varpaat upposivat vitivalkoiseen hiekkarantaan ja turkoosi meri ympäröi meidät, olisin voinut vannoa olevani Karibialla – tästä veneretkestä tulee vielä oma juttu blogiin!

 

 

Loppuun vielä TOP 10+1 asiaa mitä tehdä Ibizalla by Suvin matkassa:

1. Vuokraa auto ja kierrä saari ympäri – Ibiza on vain noin 50km leveä ja pitkä.

2. Tutki Ibizan upeat rantapoukamat, kuten Cala Salada – ja hyppää niiden kallioilta turkoosiin mereen.

3. Vieraile myös saaren muissa kaupungeissa ja kylissä, kuten San Antoniossa tai Santa Eulaliassa.

4. Tee päiväretki Formenteraan, matka kestää vain 20 min lautalla.

5. Tai tee katamaraani retki snorklailemaan saaren rannoille mereltä käsin.

6. Vieraile jossain saaren useilla hippimarkkinoilla ja osta ihana mekko tai korikassi sieltä itsellesi.

7. Bailaa aamun asti jossain Ibizan kuuluisalla clubilla, kuten Pachassa tai Ushuaiassa.

8. Ihastele ja ihmettele jahteja satamassa, saatat törmätä vaikka johonkin julkkikseen.

9. Tutki ja vaella Ibizan vanhankaupungin, Dalt Vilan kapeilla kujilla, joka on muuten Unescon maailmanperintökohde.

10. Illallista jossain Ibizan uniikeista ravintoloista, kuten upean näköisessä Patchworkissa.

11. Älä unohda shoppailua, sillä myös Ibiza Townista löydät kaikki Espanjalaiset ketjuliikkeet Zarasta lähtien. Unohtamatta ihania persoonallisia putiikkeja (joo, taas niitä hippimekkoja).

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply tuksu 08/08/2018 at 14:52

  On aina rahvaanoloista puhua rahasta mutta näkyykö tyylikkyys, jahdit ja muut jutut paikkojen hintatasossa? :)

  • Reply suvinmatkassa 10/08/2018 at 09:50

   Kyllä ja ei :)
   Sanoisin näin, että mielestäni Ibizalla on mahdollista viettää monen tyylistä lomaa. Sopii siis myös ”rajallisen” budjetin matkustajille.
   Ja toisaalta jos rahaa löytyy, niin saa sitä varmasti Ibizalla kulumaan. Etenkin jos yöelämä ja yökerhot kiinnostavat, sillä sisäänpääsyt clubeille maksavat jo sen 60e.
   Ravintoloita löytyy moneen hintatasoon, kuten muuallakin Espanjassa. Hotellit ovat ehkä asteen hinnakkaampia.

 • Reply Susanna 11/08/2018 at 22:12

  Upeita rantoja. Onkohan tuolla myös ns.hiljaisia hotelleja? sellaisia joissa ei soi musiikit+melu 24h? Barcelonassa oli yksi alue josta en tykännyt kun niissä alettiin meluta yöstä aamuun asti, kun alakerrassa oli ravintola. Olikin ”kiva” lähteä pois koko yö nukkumatta metelin takia. Huonetta ei saanut vaihtaa rauhallisemmalle puolelle

  • Reply suvinmatkassa 12/08/2018 at 11:25

   Eikö olekkin ihania rantoja! Kyllä löytyy hiljaisia hotelleja Ibizalta, meillä ei ole kolmella matkallamme ole ollut mitään ongelmia ulkoa tulevan melun kanssa. Malagassa puolestaan yökerhon tupakkapaikka oli parvekkeemme alla ja porukka möykkäsi 6:30 asti..joten I feel you -tuon koko yö nukkumatta asian kanssa :)

 • Reply sari/matkalla lähelle tai kauas 09/09/2018 at 10:30

  Kyllä Ibiza voisi olla vierailun arvoinen. Olen kuvitellut, että paikassa voi vaan bilettää mutta näyttää siellä olevan muutakin. Upeita kuvia hienosta Välimeren saaresta!

  • Reply suvinmatkassa 13/09/2018 at 20:53

   Kyllä, saari on yllättävän monipuolinen. Ja mielestäni siellä on kaikkia kaikille.
   Mutta ei se kuitenkaan tyhjästä ole saanut myöskään bile mainettaan ;)

 • Reply traveldreamer17 09/09/2018 at 11:41

  Tuo veden väri on tosi upea!
  Kieltämättä oma mielikuva Ibizasta on, että se on pelkkä bilemesta. Katsoin juuri lentokoneessa (huonon) elokuvan, jonka nimi oli Ibiza ja se kyllä vain vahvisti tuota mielikuvaa. Siksi olikin kiva lukea tämä juttusi ja nähdä erilaienen puoli saaresta. Formentera näyttää ihan paratiisilta.

  • Reply suvinmatkassa 13/09/2018 at 20:54

   Kiva että olen saanut annettua erillaista kuvaa saaresta, koska se tosiaan on niin paljon enemmän kuin pelkkä bilemesta (joita saarelta myös löytyy). Formentera oli todellinen paratiisi <3

 • Reply Reason for Season 09/09/2018 at 12:57

  Jos asut edelleen Kalliossa, niin terkut naapurista :)! Ihana tää turkoosi vesi <3. Minullakin on Ibizasta juuri se bilemielikuva. Ja voin sanoa, että ei kiinnosta tippaakaan :D. Siksi olisikin hyvä, jos Ibiza alkaisi brändätä itseään ihan uudella tavalla. Saattaisivat tavoittaa paljon uusia ihmisiä, jotka karttelevat sitä juhlimista. Formentera on kyllä kiinnostanut jo pidemmän aikaa kirkkaiden vesiensä ansiosta. Ehkä joskus täytyy päästää irti tästä omasta pölyttyneestä mielikuvasta ja antaa Ibizalle mahdollisuus :).

  • Reply suvinmatkassa 13/09/2018 at 20:57

   Hei kiitti naapuri :) Joo, kyllä sun täytyy päästää irti tuosta mielikuvasta ja antaa Ibizalle mahdollisuus..niin ihana paikka saari, vaikka sieltä löytyy myös ne bilemestat. Ja jos et sitten tykkää, sieltä pääsee onneksi nopeasti karkuun Formenteraan ;)

 • Reply Merja / Merjan matkassa 11/09/2018 at 16:37

  Vietin 80-luvun lopulla ystäväni kanssa kaksi varsin bilehiletäyteistä viikkoa Ibizalla. Se oli muuten ensimmäinen kohde minne menin lentämällä. Aiemmin olin käynyt Ruotsissa laivalla ja Englannissa (ja muutamassa muussa maassa jotka reitin varrelle sattuivat) bussilla. Siihen aikaan koneissa vielä sai polttaa tupakkaa ja takaosassa olikin aikamoinen käry. Ibizalle olisi aika hauska palata näiden vuosien jälkeen :)

  • Reply suvinmatkassa 13/09/2018 at 20:59

   Heh, kuulostaa aikamoiselta matkalta. Voi olla että saari näyttäytyy ihan erilaisena tänä päivänä..tai sitten aivan samalta :)

  Leave a Reply