Selätä pakkaushaasteet – mitä pakata mukaan kesälomalle?

Minä tyttö se niin rakastan pakkaamista, niin hullulta kun se kuulostaakin. Osittain sen ihanuus liittyy tietenkin siihen, että on lähdössä jonnekin, mutta on siinä jotain muutakin mikä viehättää. Olen sitä tyyppiä, että haluan ottaa tulevasta matkasta aina kaiken irti ja jokainen matka alkaakin mulla jo vähän ennen itse lähtöä. Siitä pakkaamisesta. Silloin kun voi aloittaa miettimään mitä pakkaa mukaan, ja keräilemään tavaroita piirongin päälle odottelemaan pakkaamista. Ajattelenkin, että melkein paras aika lomasta on viikko ennen matkaa, silloin kun kaikki on vielä edessäpäin, ja sitä odottaa kun kuuta nousevaa perhoset vatsassa. Kuulostaa varmaan hullulta?

Minulla on jo vuosia ollut koneellani pakkauslista, johon palaan aina uudelleen ja uudelleen. Vaatteet tulee tietenkin aina valittua matkakohteen, sään ja matkan keston mukaan, mutta listat hygieniatarvikkeista ja muista tavaroista ovat vuosien aikana hioutuneet lähes timanttisiksi. Näin ollen voin aina luottaa niistä löytyvän kaiken mitä tarvitsen mukaan.

Liittyen itse pakkaamiseen, mulla on muutama sääntö, joita noudatan aina. Osa niistä karttunut kokemuksen- ja osa opittu kantapään kautta.

Ja tässä ne tulee:

 Sovita etukäteen asut ja valitse vaatteita joista saat yhdisteltyä monia eri asukokonaisuuksia.

Rullaa vaatteet laukkuun. Näin estät niitä rypistymästä ja saat paljon lisätilaa laukkuusi.

Mekot rullalla ja valmiina laukkuun!

 

Älä koskaan aliarvioi säätä, vaan pakkaa aina mukaan lämpimät vaatteet. Kerran jos toisenkin viileys on yllättänyt  reissussa, viimeksi joulukuussa Thaimaassa, kun Chiang Maissa yölämpötila laski lähemmäs 10 astetta.

Ja liittyen asuihin ja säähän, kerrospukeutuminen kunniaan. Valitse asukokonaisuuksia jotka taipuu säähän kun säähän.

Pakkaa aina paksummat sukat mukaan, kuten villasukat. Asuntojen kivilattiat voi olla todella viileitä.

Pakkaa aina myös huivi mukaan, sen voi vetää harteille ja käyttää vaikka peittona/tyynynä lentokoneessa tai bussissa.

Pakkaa yksi vaatekerta aina käsimatkatavaroihin, siltä varalta että ruuman laukut matkustaa eri kohteeseen kuin sinä.

Pakkaa tavarat pusseihin, niin löydät ne helpommin. Itselläni on aina omat pussit ainakin kengille, alusvaatteille, bikineille, sekä tietty meikit ja hygieniatarvikkeet menevät omissa pusseissaan.

Erilaisia pussukoita ei voi olla liikaa :)

 

Pakkaa aina mukaan ajanvietettä: pelikortit, ristisanatehtävät, matkalukemista, äänikirjoja, pelejä kännykkään, lataa elokuvia Netflixiin, yms. Sillä matkalla kun matkalla tulee aina hetki kun näitä tarvitaan.

Pidä myös huoli, että kopio passista löytyy aina sähköpostistasi!

Ja viimeisenä, nauti matkasta! Kaiken tärkeän unohtuneen voi hankkia paikan päältä.

 

Millaisia sääntöjä sulta löytyy pakkaamisen suhteen?

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply piyya 04/07/2018 at 09:46

  Minulla on myös ns. lomalista joka on sama kuin pakkauslista :) Helpottaa pakkaamista suuresti. Minä en nimittäin tykkää pakkaamisesta kovinkaan paljoa
  Mä voisin teleportata ton sun ensimmäisen kuvan pakkaukset heti itselleni….ihanasti kaikki sävy sävyyn. Niin haluan itsekin lomalle pakata. Tosin tarvitsisin varmasti muutaman koon suuremmat vaateet :) :) :)

  • Reply suvinmatkassa 23/07/2018 at 10:32

   Joo, kyllä se lista kummasti helpottaa. Ei aina tarvitse alkaa miettimään alusta asti mitä tarvitsee mukaan. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :)

 • Reply Noora 10/07/2018 at 20:55

  Mua aina jaksaa ihmetyttää tää asia ”Rullaa vaatteet laukkuun. Näin estät niitä rypistymästä ja saat paljon lisätilaa laukkuusi.” Kun eihän siitä vaatteesta yhtään pienempi tule on se rullalla, viikattuna tai mytyssä. Ihan yhtä paljon kangasta siinä aina on. Totta on se että vaattet eivät ole ihan niin ryppyisiä jos ne rullaa. Totuus on että laukkuun mahtuu enemmän tavaraa jos osan rullaa ja osan ei kun sillä voi täyttää rakoja, pelkällä rullaamisella laukkuun jää todella paljon hukkatilaa.

  Btw, rakastan itsekkin pakkaamista. Kaverit nauravat että olen siinä liian hyvä kun saan laukkuihin mahtumaan kaiken, jos joku tulee vastaan niin painorajat tilanpuute ei.

  • Reply suvinmatkassa 23/07/2018 at 10:35

   Haha, tottahan tuo varmaan on :) Ehkä se rullaaminen mulla on enemmänkin juuri sen rypistymisen eston vuoksi.
   Kiva kuulla että joku muukin rakastaa pakkaamista!!

  Leave a Reply